Ковид – генералната репетиция за планетарен локдаун

Ковид – генералната репетиция за планетарен локдаун
След като на света вече е ясно, че нито един локдаун, локаут и локин (все форми на прекратяване на нечия активност) не е проблем, остава само да бъде разработена стратегия по какви поводи, къде и как да бъдат налагани форми на заключване – не просто на хора, а на цели региони, на държави, на елементи от икономиката на света. Всичко вече се свежда до конкретни политически и лобистки интереси зад които стоят огромни пари, свързани със силово и безпрекословно налагане на изцяло нови технологии, които в кратки срокове търсят възвращаемост.

 

Учени от всички сфери на познанието от години са на разположение на заинтересовани страни и след като са хвърлили труд и пот в усвояването на конкретна дисциплина, идва време да я осчетоводят, като придават нови стойности и звучене на теми, които образно казано да подлудяват хората.

 

Религиозните месии и пророци са в критично положение, защото вече са в единоборство с конкуренти, които по същество вършат абсолютно същото месианство, но под маската на научност, която уж е грижа за планетата, но предупрежденията винаги са за човешко страдание и смърт.

 

На фона на вече прекратените световни, планетарни и други форми на мега-конференции по разни симпатични локации със застрашено бъдеще и при явната липса на финансиране за подобни прояви, прегладнялото „зелено“ лоби бързо разпозна новата ниша и я нарече: „КЛИМАТИЧЕН ЛОКДАУН“.

 

Странно е, че към нормалния ни свят все повече се отнасяме като към затвор на открито – не, хората не са зад решетки, но са ограничени до квартали, градове, региони и по-далеч не може. В света се налага извратен подход към задържането под стража: вече не се налага някой да бъде обвинен в нещо или осъден на домашен арест - за целта вече работят РЗИ-тата, които идват до дома и проверяват, дали наистина спазвате ограниченията, защото евентуално може и да сте опасно заразен елемент за обществото.

 

Поучени точно от този безпроблемно наложен подход, екологични организации заемат нисък старт и работят по модели, чрез които да посочват региони от света, които да бъдат временно или по-дълго изключени като комуникативно място на планетата, защото хората, които живеят там са се превърнали в изключително вредни субекти за природата.

 

Какво предстои да се случи?

 

След като ограниченията, свързани с Ковид разплакаха световната икономика и я върнаха с двайсетина години назад в развитието на цялото човечество, а Световната банка само преди ден предупреди, че над 100 милиона нови хора са застрашени от гладна смърт (не по екологични причини), най-левите природозащитници вече полагат основите за предстоящи форми на климатично затваряне/изолиране/изключване/заключване.

 

Професор Мариана Мазукато от University College в Лондон и член на Комитета по развитие на ООН, настоява точно в периода на пандемията правителствата да наложат строги рестрикции върху използването на частни автомобили, защото, по думите ѝ, статията „Да предотвратим климатичния локдаун“ предупреждава, че „в близко бъдеще светът може да започне нова серия от локдаун-и, но този път, за да бъдат предотвратени климатични катастрофи.“ След това професорът обяснява какво са длъжни да правят правителствата при новата ситуация на локално или държавно „изключване:

 

Да забранят употребата на лични автомобили;

 

Да забранят употребата на прясно месо и животински продукти;

 

Да намалят до минимум потреблението на енергия – производствена и битова.

 

Накратко: новият световен ред да бъде изграден от вегани-пешеходци, които живеят без енергийни потребности.

 

За да се избегне такъв сценарий, който вероятно ще настъпи ако не насред пандемията, то веднага след нея (докато на хората още им държи от предходните ограничения), „ние сме длъжни да преразгледаме основно икономическите структури на целия капитализъм и да го разработим по различен начин“, обобщава Мариана Мазукато.

 

Това май вече сме го играли веднъж – поне в нашия регион на света. Нарекоха го Перестройка, а хората, които го въведоха – перестройчици. За да е облекчена дейността на перестройчиците по въвеждане на перестройката, бе отключен „плурализъм на мненията“.


Никой не би предположил, че само 35 г. по-късно вече ще говорим за Диктатура на зелените

 

и то по начин, неизвестен дори на развития социализъм. Този модел със сигурност е известен обаче в Северна Корея.

 

След като човечеството премина през почти всяка форма на свобода и освободеност и пълна сексуална разкрепостеност, колелото се завърта и голямата цел е никой да не се чувства повече на мястото си, без усещане за вина, защото чрез самото си съществуване пречи на планетата.

 

И ако на всеки разумен човек думите за „новия капитализъм“ звучат като леко размазан по съдържание социалистически призив от средата на 60-те години и ги приема с недоумение и насмешка, Марк Морано, основател на антиклиматичния научен сайт Climatedepot.com коментира: „Накратко – локдаунът Ковид е само тренировка за предстоящи криматични локдаун-и.“


Според набедените еколози в България, всяко присъствие на хора сред природата, е вече щета. И те са напълно прави в частта с автомобилното нахлуване буквално навсякъде сред природата. Досега не е намерена сила, която да спре българите да докарват колите си до самите природни обекти. Обстоятелството, че дори полицията застава с тяло пред джиповете, които изорават Рила, но водачите им газят полицаи и продължават, показва, че както нарушителите не могат да бъдат озаптени, така и ползвателите на тази услуга не намаляват. Дюни, плажове, реки, водоеми – всичко е завладяно от автомобили у нас и забележете – срещу тях еколозите не демонстрират.


В същото време, всеки общински опит да бъде спрян достъпа с коли до някое популярно място се блъска челно с репортерски ентусиазъм, при който става ясно, че всички „старци, инвалиди, бременни, бебета“ вече няма как да изминат пеша няколстотин метра.


И ако в наше, локално измерение, защитата на природата се изразява в яростна съпротива срещу обновяване на лифтове, чиито кабинки да минават високо, високо над горските масиви, то в глобален мащаб злият Ковид дойде като благословия за хора, като Ал Гор и неговата любима тема за пълна електрификация на транспорта, както и на Бил Гейтс, който учтиво предупреждава, че „колкото и ужасна да е пандемията, климатичните промени ще бъдат още по-тежки.“


Накратко: затихналите на пръв поглед еколози и Грета Тунберг, която вече подкрепи сенилния кандидат за президент на Америка Джо Байдън (това дете наистина си вярва), само чакат мига в който от ноовоотворени трибуни пред правилно подредени зали с отстояние между участниците, да започнат да затварят части от света, за да го опазят от хората.

 

От 1970 г. досега десетки са световноизвестните имена на учени – климатолози, геолози, изследователи, които с целия си авторитет са заставали зад тезата, че в идните няколко години светът ще остане без вода, без гориво, без храна, без свеж въздух, без гори, без животни, без природни залежи, без сребро и злато. И всеки път тези предупреждения звучат от високите трибуни на международни конференции, а най-големите медии в света ги прегръщат като водещи теми и ги веят като знаме чак до появата на следващото апокалиптично предсказание. Досега успешно сме преминали през очакваните глобални катастрофи от 1970 г. – приблизително през пет години, та досега. Най-сладкото на дългосрочните прогнози е, че обикновено никой не е останал жив, та да му държат сметка за глупостите, с които е занимавал половината свят. Та хем славата е слава, а после, на гърба на онзи, когото вече го няма, нови пророци с научна еквилибристика доказват на неблагодарното човечество как то върви към края си.


Само за изминалата зима, около 60 на сто от всички новинарски емисии започваха с данни за замърсяването на въздуха в столицата и прогнози на експерти за рязък ръст в... – всеки си избираше някакво заболяване и го защитаваше самоотвержено. Когато обаче стане дума за нуждата от облагородяване на планините, за създаване на ред в използването им за туризъм, за строителство на лифтове, за развитие на условията за спорт в планините, се появяват хора, повечето от които физически не са в състояние да хванат и тролей набегом, но започват да обясняват колко невероятно вредни са хората за природата и да обясняват за проблеми на места, които са виждали само на картинка.


Несъмнено у нас е пълно с ентусиасти, които искат да видят завинаги затворени всички ски писти, защото „обичат природата“. Странното е, че цялата грижа за планините се изчерпва единствено с подобна напълно локална забрана, но – да кажем отново – нямат нищо против керваните с димящи автомобили.


На фона на всички псевдоприродни занимания, нито една екологична организация в Европа, а и по света, не оспорва правото на хората да спортуват на открито – ските, колоезденето, катеренето, регулираното (акцентът е върху думата „регулирано“!) къмпингуване осигуряват огромни средства, чрез които се поддържа околната среда, растителните и животинските видове.

 

Как текат обаче парите за екология?


Колкото и невероятно да звучи, налагането на зелените идеи е не просто либерална, а изцяло социалистическа ценност. „Еколозите няма да похабят току-така тази прекрасна епидемия – коментира Марк Морано – те искат социалистически рестарт срещу капитализма и ще опитат да слеят климатичната и Ковид-темата заедно, за да може едното световно изключване да премине към друго“ – достатъчно е авиационните компании да не могат да превозват всеки, който желае да пътува. Така нито едни визови рестрикции в света, нито един граничен контрол няма да е от значение, ако цели сектори от света са изолирани. Еколозите не се питат колко стотици милиони човека ще умрат в резултат от подобна кампания – явно планетата иска жертви.


Много е вероятно да станем свидетели в идните няколко години на човешки жертвоприношения, каквито и най-свирепите периоди от историята не познават. Този път не заради Свещения Граал, не заради нечия вяра, а заради…планетата. Колко по-глобално би могло да бъде? До такава мисъл и Джорд Оруел не успява да стигне!


Статията на Мазукато е публикувана на страницата на Project Syndicate, която страница е финансирана от… Бил Гейтс и Джорд Сорос с общо 6,5 млн. долара. И двамата милиардери обясняват, че намалените с 5% въглеродни емисии в света през 2020 г. в сравнение с изследвани периоди на 2019 г. е само „обещаващо начало“, но още енергийни източници по света трябва да спрат завинаги. Обявените от Световната банка възможни нови 100 млн. жертви на глада са само странична щета! Мазукато обаче е смела и атакува: „На света остават десет години преди климатичните промени да станат необратими“. Едва ли е обикновена случайност, че в биографията на Мазукато пише, че трудът ѝ се финансира от Институт за нова икономическа мисъл и от Отворено общество.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • АНТИ-УТОПИЯ (ГЕНОЦИД) ВЪВ ФЕРМАТА

  13 Окт 2020 16:00ч.

  Бил Гейтс още преди 11 години, а след това и през 2015 г. обяснява, че ОЧАКВА в резултат на ваксинации населението на Земята да се намали с 10-15%. //////////// Цялата му философия се свежда до намаляване на човечеството (не и на неговото семейство), за да остане "чиста" природата и за да не мърсим въздуха. //////////// За 5G не е посмял да обяснява, за да не го вкарат в затвора. ///////////// Философията на сатанистите, с фронтмени като Бил Гейтс, Дж. Сорос, Х. Кисинджър и т.н. е, че населението на планетата Земя трябва да бъде съкратено и поддържано до под 500 милиона. Понеже не са уточнили какви ще са тези под 500 милиона, може да се предполага, че имайки Тора и Кабала за ръководство, става въпрос за роби (биороботи). ////////////// Умъртвяването на 94% от 7,5 милиардното население, прави 450 милиона роби-биороботи, които няма да нарушават комфорта на техните господари - сатанистите=новите робовладелци. Това означава, че на всеки 100 българи ще трябва, налага се, да бъдат умъртвени минимум 94 души и оставени максимум 6 биоробота, като роби-биороботи за сатанистите. /////////// Вие пак се натискайте да ви промиват мозъците и управляват чрез 5G, 6G... ваксинации-чипизации срещу covid-19, но не забравяйте, че ви отглеждат като бройлери в клетки и съдбата ви е предрешена! ///////////// Който не ми вярва, да направи справка в гугъл: GEORGIA GUIDSTONES. ///////////// С гранитни блокове в щата Джорджия, на един хълм е издигнат паметник на сатанистите, открит през 1980 г., на който на 8 съвременни езика и на 4 древни езика са издълбани 10-те сатанински заповеди, като Заповед №1гласи: /////////////// Да се поддържа човечеството до не повече от 500 милиона, според натурата. ПОДГОТВЕН Е ГЕНОЦИД, КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА. /////////////// Едно прасе казало на друго: -Чух, че ни отглеждат, за да ни заколят за Коледа. - Глупости! Това е теория на конспирацията! – отвърнало първото прасе. :):):):)/:(:(:(:( Квиик! Квиик! Квиик! Не квичете, мили прасенца! Обичат ви печени! 5G,6G...все микровълнови фурни за мили прасенца...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оказва се, че в Американската цветна революция

  13 Окт 2020 16:06ч.

  активно участват и хора от т.н. "Transition Integrity Project" (август 2020), спонсориран от Джордж Сорос. Все този "филантроп", който с такова удоволствие разкриваше философията на ОО през 90-те, и който сега помага финансово и на АнтиФа, BLM и останалите неолиберални групировки, които безнаказано извършват погроми в много щати с демократично управление в САЩ, и които още от сега, преди президентските избори 2020, се заканват че няма да признаят резултата... Навсякъде все същите бъркотия и хаос, така че нормалният човек да зажадува за малко тишинка, ред и спокойствие и сам да "покани" силовите структури да ги наложат, по начина описан в статията... Да, участваме в дистопичен античовешки глобален проект, и е редно да осъзнаем, че животът както го познавахме до скоро, е вече минало...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поля и гори

  13 Окт 2020 17:09ч.

  Планетата ще загине ако не се вземат разумни мерки за овладяване на бясната и бесовска консумация. Тук в няколко дискусии бе казвано, че ковид-истерията е мек начин да се наложат забрани за използване на МПС и да се ограничават парниковите газове от безконтролното шляене на дребни буржоа и невръстни младежи, известно като масов глобален туризъм. Климатът се затопли драстично и продължава да се затопля, а индустрията и транспортът продължават да се разрастват експоненциално и да увеличават ентропията в затворената термодинамична система на планетата, което неминуемо ще доведе до рязка топлинна смърт, ако не се вземат мерки поне за частично овладяване на консумеристката бесовщина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mitaka

  13 Окт 2020 17:22ч.

  Всичко е божа работа и да се опитаме направим нещо е невъзможно, и не говоря в глобален план а долу до човешки се лутам от години да избягам от хаоса на града без успех. Екстра снеси, попове и други религиозни водачи всички религии говорят че сме едно стадо животни за духовете който не ни дават да мръднем от мястото. Войните са жътви на души и тем подобни страдания и нещастия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  13 Окт 2020 17:59ч.

  Никой не е бил срещу лифтовете, а срещу 60 000 хиляди легла площ, предвидена за допълнителен строеж в Пирин! Винаги така става, малка пролука през която се изсипват бетона и парите, нали помните за добрите намерения!? Писна ми от масонски сметчици, писна ми и от това някой хора да са по право имащи, от други...само за това, че са мерзавци продали душата си на дявола! Всичките собственици по морето са имали добри намерения, но резултата при тази корупция е ужасяващ! Много е неприятно, но точно тези покровителите на всякаква илюминирана, сатанистска паплач, на които всяка дума е лъжа и презрение към обществото, те да се правят на спасители! Специално Бил Гейтс и Ал Гор са ноторни боклуци, които действат против Бога и природата и човешкото бъдеще! Според мен тези демони не ги вълнува опазването на нищо живо, просто защото вече са кукли на конци контролирани директно от самия Ад, целта е всичко да се унищожи до последната тревичка да се изсмуче живота, за да може дявола да събере сила, а слугите му какво си въобразяват няма никакво значение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тръмп лекуван с моноклонални антитела, стероиди и ремдисивир, аспирин, цинк, вит Д и пробиотици

  13 Окт 2020 19:51ч.

  За тоя ремдисивир явно големи подкупи падат, щом като ЕС купува, значи и ББ............... ...... .... ..... Тръмп е лекуван със смес от моноклонални антитела ( сигурно още по-скъпи) , стероиди и ремдисивир, аспирин, цинк, вит Д, и пробиотици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КРАЙНАТА ЦЕЛ

  14 Окт 2020 3:55ч.

  Крайната цел на свръх-капитализма е рестарт на робовладелството, като по-стабилна обществено-икономическа система (доказала се през хилядолетията на робовладелство в Египет, Вавилон, Персия, Рим), чрез умъртвяване на излишното население и превръщане на остатъка от човечеството в роби. Роби на сегашните владетели на мега-капитала и реални стопани (но все още не и номинални стопани) на планетата, на САТАНИСТИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА ДЪЛБОКА ДЪРЖАВА. НОВОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО ЩЕ ГАРАНТИРА НА САТАНИСТИТЕ ХИЛЯДОЛЕТНА ВЛАСТ И ЗАПАЗВАНЕ НА ОГРАБЕНОТО ОТ НАРОДИТЕ БОГАТСТВО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма ли господ

  14 Окт 2020 15:08ч.

  защо позволява малоумници като сорос и бил гейтс да съществуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  14 Окт 2020 16:53ч.

  Има едни хубави италиански филмчета с музика на Мориконе, които се водят детски, но според мен са духовни приказки. За Фантагироу, за Дезидерия и Селваджа, която беше моята любимка. В тях са обяснени много неща, например защо злото е оставено да броди по земята. Защото всеки трябва да има своя шанс, това беше обяснението и мен то ме утолява. Гейтс и Гор не са сатанисти, мисля, а ариманисти. Сатанинското зло е силата, която зло желае, а все добро твори, то е негативен учител и взема само тялото. Ариманическото зло взема и душата, а тъй като тя е безсмъртна, то не е ужасен край, а ужас без край. Бог го държи извън вселенета. Познато ни е само от Хирошима и Нагазаки. То е допускано само когато душите са отрекли Бог на 100%. Доскоро ни се подигравахте за теориите на конспирацията, сега вече, след като много неща се осветяват от Ковид 19, не сте толкова презрителни. Сега се подигравате на вегани пешеходци. Може би трябва да се замислите дали сте толкова нормални, след като затваряте Божиите създания в концлагери и режете половината от гърдите на кравите, за да ги доите по лесно. Може би това не е толкова нормално. Мен ми изглежда съвсем сатанинско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Миро

  15 Окт 2020 12:47ч.

  Планетите в цялата слънчева система се променят, дори и Слънцето, но алчните глобалисти не се интересуват от това. Важно е да вземат последните пари на масите, че като станат по-бедни по-лесно се манипулират и управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  18 Окт 2020 22:51ч.

  Целта е ограничаване на консумацията. През последните години беше достигнала колосални размери. Всичко започна около 70 години на миналия век с прогнозата за бъдещото затопляне. Нека си припомним,че белтъците на 42 С градуса преципитират и при температура по-висока от 37 С се охлаждаме само с изпарение на вода от кожата и белите дробове. Имаше няколко международни договора за ограничаване на парниковите газове - хората ги превърнаха в долна търговия, изкараха нефелната Тумберг, да ни засрами - подиграхме се с нея. Пуснаха добре измайсторения коронавирус - SARS Cov-2 и страхът от смъртта ни спря: седим си в къщи, изядаме си всичко, не си купуваме безцелно дрехи и т.н.... За няколко месеца целта се постигна. Не намаляха обаче печалбите на корпорациите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нубър Уан

  19 Окт 2020 16:50ч.

  Джендов е безспорния номер едно, number 1! От всяка тема е способен да извърти така нещата, че да стигне до поплювки към еколозите. Ще рече човек че и на сън го стряскат тези пусти български еколози. Пу не ги е срам, така да сресират човечеца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Woland

  24 Окт 2020 20:15ч.

  Френдовете ви казаха от ясно по ясно - 500М макс хомо сапиенси на планетата иначе ще има локдауни и нокаути. :-) А вие се плодите като хлебарки, ами нема такъв филм. Още повече печатниците на долари и евра печатат бясно и надуват финансовия балон. Глобалния дълг кой ще го плаща ? Глобална война е решението, но явно господарите не дават да се требят хората като хлебарки и за това се пускат ковиди , цветни революции, майдани , файдани и други шитни. Запасявайте се с пуканки и 60-годишен макалан и гледайте. А и кохиба бехике задължително.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи