Хронология на битката срещу Истанбулската конвенция

Хронология на битката срещу Истанбулската конвенция
Ето как започна всичко, и как завърши... засега.

Александър Урумов Снимка: Фейсбук 

 

Съпротивата срещу Истанбулската конвенция с времето започна да ражда много невероятни легенди и много постфактум героизъм.

 

Наскоро прочетох мнение на една гражданска активистка, според която ако ВМРО имало заслуга за спирането на Истанбулската, то тя щяла била да го знаела. Ама понеже тя не го знаела, значи ВМРО нямало никакви заслуги.

 

Божке.

 

Та си рекох – дали да не взема да напиша точно как се случи всичко от самото начало.

 

Мога да го направя с чиста съвест. Дори и само заради факта, че аз бях там в самото начало.

 

И не видях нито един от появилите се по-късно „борци с Истанбулската ламя“, които днес в предизборно опияние бърборят някакви опорни точки, които и самите те не разбират.

 

За тези, които наистина искат да знаят как започна всичко, и как продължи...

 

Всичко започна ето така...

 

----------

 

Обажда ми се арх. Христо Генчев. Развълнувано обяснява за някаква конвенция на Съвета на Европа, която тайно и бързо трябвало да бъде ратифицирана от България... има някакво дълго име за насилието срещу жени, но всъщност задкулисно въвежда промяна на пола, обучение по ранно сексуално образование в детските градини, хомосексуална пропаганда по „толерантност към различните“... Истанбулска конвенция било краткото й име...Каква е тази простотия, мисля си...

 

 • Сашо, това е страшен капан. Нито една страна досега не е успяла да се противопостави! Излъгали са дори и Полша, представяш ли си? Казали им – приемете я, после ще изпратите своите резерви. Когато поляците го направили, онези им се присмели – ама то според тази конвенция вие нямате право на такива резерви, да сте гледали какво гласувате...

Излъгали са и Румъния да я ратифицира. Румънците се усетили и събрали 3 милиона подписа с искане за отмяна. Искали да ги внесат в парламента, но вече било късно...

 

Познавам и уважавам Христо Генчев, гледам сериозно на казаното и обещавам да проверя и да се чуем след това. Все още не предполагам колко близки ще станем в битките на идващата буря...

 

 • Сашо, най-вероятно нищо няма да успееш да направиш. Нито една страна досега не е успяла да направи нищо – това е вълчи капан, няма измъкване. Но поне опитай!

 

Като всеки добър българин, най-обичам някой да ми каже, че нищо не мога да направя. Кажи му ти на българина, че не може и ще видиш колко много може.

 

Звъня в общото деловодство дали случайно има една конвенция, Истанбулска...

 

 • Да, господин Урумов, мина през нас и е при юристите за съгласуване.

Бре. Звъня на юристите.

 

 • Да, тук е тази конвенция, изпратена е от Министерството на правосъдието до всички министерства с указания за спешно съгласуване...от Европа са казали...

Като чуете думата „спешно“ в администрацията, често става дума за нечие желание да се пробута нещо не съвсем редно.

 

 • Изпратете ми текста и няма да пускате нищо, докато не ви кажа...
 • Ама от правосъдието...
 • Тук не е правосъдието, тук е министерството на отбраната и си има министър. Когато той ви каже какво точно да направите, тогава ще го правите. Дотогава текстът е при мен и вие чакате решението на министъра.

„Текстът“ пристига при мен във вид на диск. Нищо друго. И защо трябва да има нещо друго, след като трябва „спешно“ да се съгласува – всичко е просто формалност. Искам да го разпечатат на хартия и да го прочета внимателно и спокойно. Ами то имало парола на диска, пък то паролата...разпечатват го все пак и ми го носят. Просто текст. Няма аргументи, няма обяснителен доклад, няма приложения. Чиста формалност. Подписвай и не разсъждавай, по-умни хора вече са го измислили. Комунизъм, братчед, Партията-майка вече го е измислила.

 

Чета много, много внимателно. Чета и не мога да повярвам какво чета.

 

„Полът е социална категория“ – член 3, алинея B...

 

„Насилие, основано на пола“ – на много места в текста.

 

Уж конвенция срещу насилието срещу жените, а поне в половината от текста и поне в две трети от контекста се налагат интересите на една специфична група с нетрадиционна сексуална ориентация... Чакайте малко, нали жените да бъдат защитени? Всеки нормален човек би подкрепил защитата на жените, но какво правят всичките тези текстове вътре?!

 

Защита на мигранти, които в момента на стъпването на си на територията на страна-членка на ЕС се намират в процес на смяна на пола – такива мигранти са под специална защита и практически са неприкосновени!

 

Отново „насилие, основано на пола“. Чакайте малко – издавате обвинителна присъда по рождение на всички момченца като утрешни насилници и на всички момиченца – като утрешни жертви?

 

Че то само при комунизма имаше такава лудост – категория „враг на народа“ и му разгонваш фамилията до четвърто коляно. Знам го, лично съм изпитвал тази сляпа омраза, точно като четвърто коляно.

 

Звъня на секретарката на министъра – „Пълно е с хора, поне до 7 часа му е плътна програмата...“

 

Звъня на мобилния на министъра, трябва да го видя.

 

 • Преди 8 вечерта няма да свърша срещите,
 • Няма значение колко е часа, ще чакам, важно е.

Виждаме се към 8 вечерта.

 

Крайно уморен, слуша внимателно.

 

Разказвам точка по точка, алинея по алинея – точни цитати, предаващи официалния замисъл  и задкулисния замисъл на Истанбулската конвенция...

 

 • Указанията от правосъдието е да се съгласува бързо и без забележки...после влиза в Министерски съвет за приемане, оттам в НС за ратификация – до Нова година трябвало да е готово, така искали от Европа... спрял съм всичко, текстът е при мен, докато ти не разпоредиш какво да се прави...

Показвам още и още, абзац след абзац, подчертани в текста...

 

Умората по лицето му вече се е сменила с изумление, а изумлението – с гняв. Завършвам с въпрос:

 

 • Може ли да се допусне в едно управление с участието на ВМРО да бъде гласувано такова нещо?
 • Това няма да мине! – гневно отсича Красимир Каракачанов. „Това няма да мине!“ - оттук нататък никога няма да забравя този момент и тези думи...
 • Пиши писмо от мое име до Румяна Бъчварова /по това време - началник на кабинета на премиера, отговаряща за дневния ред на заседанията на Министерски съвет/ - Министерството на отбраната отказва да съгласува Истанбулската конвенция.

Пиши писмо до правосъдния министър /по това време - Цецка Цачева/ - отказвам да съгласувам.

 

В понеделник рано сутринта искам лично да ми дадеш писмата за подпис и веднага да ги изпратят по адресите...

 

15 декември 2017 г., петък вечер. Така започва битката срещу Истанбулската мерзост.

 

После в годините с нарастващо учудване ще чета колко много политикани ще си приписват заслуги как били срещу ИК още от самото начало. Ми не, нямаше ги. Ето това е началото, аз бях там, министърът на отбраната беше там. И никой от тях го нямаше, защото никой от тях изобщо не подозираше за това... А за разлика от голите приказки на самозванците, в Министерски съвет се пазят стенограми от заседания  - публично достъпни са – и може да се види кой какви позиции е защитавал...и колко решаваща е от началото до края ролята на вицепремиера, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов...

 

Харесва ли му на някой, не му ли харесва – това са фактите.

  

20 декември, сряда.

 

Министърът на отбраната категорично отказва да съгласува Истанбулската конвенция, въпреки възмущението на министъра на правосъдието как Европа настоява за това, как „този въпрос е основополагащ въпрос за Европейския съюз“ и прочее мантри. Какво точно означава „този въпрос“ – българското общество тепърва ще си задава въпроси.

 

На това заседание Министерски съвет отлага разглеждането на Истанбулската конвенция.

 

27 декември, сряда.

Министърът на отбраната не отстъпва от позицията си.

Министерски съвет не гласува Истанбулската конвенция.

 

Междувременно напрежението започва по „този въпрос“ започва да нараства и да се усеща, има ЛГБТ-лоби във властовите нива, което започва да нервничи. Никой досега не им се е опъвал за нищо. Така че те хем не са подготвени за такова упорство, хем са решени на всичко, без да знаят какво точно да правят.

 

В навечерието на Нова година.

 

Министърът ми звъни:

 • На работа ли си на втори януари? /Втори януари 2018 е работен ден/. На работа съм, казвам.
 • Пуснал съм си два дни отпуск, казва ми замислено той, принципно се разбрахме в Министерски съвет отново да разискваме въпросът с Истанбулската конвенция на следващото заседание, когато присъствам лично.

 

И добавя:

 • Но им нямам доверие. Може да се опитат да я прокарат зад гърба ми. Затова провери какъв е дневния ред за заседанието на 3 януари, сряда, и ако вкарат ИК за разглеждане – веднага ми се обади.

 

2 януари 2018 г., следобед.

 

Звънят ми от общата канцелария, получили са дневния ред на МС за 3 януари. Въпреки уговорката, Истабулската конвенция е точка трета, включена за разглеждане. „Нямам им доверие“ – и правилно, какво доверие да имаш на скритото дотогава ЛГБТ-лоби, което оттук нататък все повече ще разкрива лицата си и имената си...

 

Звъня на министъра, вдига веднага.

 

После ще разбера, че след моето обаждане Красимир Каракачанов веднага е прекъснал отпуската си в Гърция, качил се е на колата и се е прибрал в България.

 

3 януари 2018 г.

Инфарктно заседание на Министерски съвет. Малка изненада за „истанбулското лоби“ – военният министър лично се включва в заседанието.

 

В резултат на твърдата му позиция срещу ИК, общо осем министъра се обявяват „против“ Истанбулската конвенция – сред тях на отбраната, екологията, икономиката, финансите, транспорта, здравеопазването...

 

В крайна сметка, с 10 на 8 гласа МС изпраща ИК в комисиите на НС за разглеждане.

 

ВМРО обаче никога няма да отстъпи от своята позиция и така ще блокира всяка възможност управляващото мнозинство да приеме Истанбулската конвенция.

 

Оттук нататък ще започнат всевъзможни задкулисни договорки и подли интриги – Сергей Станишев може да каже дали се е опитвал да склони свои близки депутати от БСП да подкрепят гласуването на ИК в зала...в крайна сметка неуспешно.

 

Сегашен виден републиканец може да каже дали се е договарял и кого, само и само да прокара ИК през парламента – в крайна сметка неуспешно, иначе сега е знаменосец на семейните ценности, фурнаджийска лопата.

 

И така нататък...

 

Но тази дата, 3 януари 2018 , вече нищо няма да е същото – обществото е вече запознато със скандалната конвенция и „този въпрос“ се превръща в бойно поле.

 

Истинско бойно поле между Божието творение и нормалния човешки разум, родителската обич, патриархалните традиции, семейството и националната кауза, от една страна, и разрушението на джендър-лудостта, екстремисткото левичарство, соросоидните девиации и ЛГБТ-бесовете, от друга страна.

 

Пиша десетки статии, най-споделяната от тях е със заглавие „Вавилонската конвенция“. Ефектът е смайващ, търсят ме хора от цялата страна, предлагат ми помощ, окуражават ме, подкрепят ме.

 

Получавам и редица обаждания със заплахи, всякакви злобни и отровни думи в социалните мрежи. По някое време за разнообразие подавам официален сигнал до ГДБОП за една от заплахите.

 

Натискът срещу мен се засилва и става все по-трудно търпим – ден след ден, смазващ натиск. Искания за уволнението ми от Министерството на отбраната валят от най-различни соросоидни НПО – част от тях ги пазя в личния си архив. По някое време си мисля, че ще ми олекне, ако си тръгна оттам и продължа битката като свободен гражданин. Каракачанов обаче не дава и дума да се издума за моето уволнение. Това е неговото решение, така ще остане докрая на мандата.

 

Така си я караме ден след ден.

 

Не спирам да работя срещу ИК, продължавам да пиша. Повечето от статиите стоят и могат и сега да бъдат прочетени в моя блог urumov.bg

 

Джендър /социален пол/ бързо и с пълно основание се превръща в мръсна дума, синоним на нещо нечисто.

 

Отпорът на „истанбулското лоби“ нараства – без аргументи, с типичното джендърско фръцкане и обидени погледи – включват се една след друга фигури на високи позиции. Кой – разбрал, кой – не разбрал, ама то ЛГБТ-зависимостта не е базирана на аргументи.

 

Омбудсманът Мая Манолова обяснява как трябва да бъде приета ИК – позицията и от 3 януари 2018 година продължава да стои в сайта на омбудсмана.

 

Председател на Народното събрание говори за „тъмни сили“, става за смях и на патиците.

 

Председател на парламентарна група срича глупости от трибуната на НС – всяка трета жена у нас била жертва на домашно насилие. Питам публично – ако всяка трета жена е жертва на насилие, значи всеки трети мъж у нас е насилник и всяко трето дете е свидетел/обект на насилие, и всеки трети техен близък укрива престъпление, понеже не излиза да каже за този проблем. Няма отговор.

 

И до днес няма отговор на огромния брой въпроси, които зададох тогава. Просто не съществува отговор, затова няма отговор. ЛГБТ-мафията не дава отговори, тя дава заповеди. Е, тук, в България, тази мафия си счупи зъбите във ВМРО и целия български народ.

 

4 февруари 2018 г.

Полът е биологична категория, а не социална. Няма да минат опитите да ни бъде пробутана джендър-идеологията – Каракачанов пред Нова тв.

 

8 февруари 2018 г.

ГЕРБ депозира в Конституционния съд искането си за преценка на съответствието на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (Истанбулската конвенция) с Конституцията на Република България.

 

12 февруари 2018.

Красимир Каракачанов пред медии: Правителството пада, ако ратифицира Истанбулската конвенция.

 

Началото на март 2018. Правителството оттегля ИК от Народното събрание.

 

27 юли 2018 г. С решение 13/27.07.2018 г. Конституционният съд на Република България обявява ключови текстове от Истанбулската конвенция за несъвместими с Коституцията на Република България.

 

Решението е взето с 8 на 4 гласа, всичките 5 жени-членове на КС са гласували „против“ Истанбулската конвенция.

 

Това са максимално кратката хронология на битката срещу Истанбулската конвенция.

 

Битката, която спечелихме с Божия помощ и с решителността на силен държавник като Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО.

 

Не мога да забравя това, което се случи. Платих достатъчно висока лична цена, за да имам право да го забравя. Затова съм длъжен да говоря истината.

 

Трябва да бъдат споменати няколко институции.

 

Българската православна църква!

 

БПЦ даде решаващ принос в ключов момент. Нейните висококомпетентни юридически становища, издържани в безупречни християнски етични норми, не срещнаха никакъв разумен юридически отговор. Бяха безупречни!

 

Позицията на БПЦ беше непоклатима – християнска, отческа, фундаментално съобразена с библейските норми на сътворението.

 

Конституционният съд на Република България!

 

Поклон през тези осем достойни български конституционни съдии – юридически капацитети, смели граждани, достойни майки и бащи!

 

Борис Велчев, Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Кети Маркова, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Таня Райковска.

 

Вие оставихте имената си в Златната книга на българската чест и достойнство!

--

Всичко това е само част от една много по-мащабна и многопластова сага....мога да напиша книга за тази битка, за неочаквани срещи с висши политици по тяхна молба, за страстта и решителността, с която убеждавах всеки пред очите ми как трябва да бъде спряна тази мерзост-посегателство над българското семейство и българските деца.

 

Няколко души трябва да добавя – с извинение към тези, които неизбежно и неволно пропускам – тези имена са архитект Христо Гечев и доц. Марин Генчев, Валерия Велева, Явор Дачков, Любка Качакова, Георги Марков, Борислав Цеков, Кристина Кръстева...

 

С някои от тях лично ще се запозная след края на битката, с други ще сме рамо до рамо всеки ден...

 

Днес е важно едно – победата над ИК да бъде ясно очертана и свято пазена граница.

 

Граница, пазена от онези, които вече извоюваха победата в нейните политически измерения.

 

За мен това са Красимир Каракачанов и депутатите от ВМРО – доказали се в тази битка като защитници на семейството, на националните традиции и на християнските норми и етика – хората, които твърдо устояха в трудно време.

 

Над всичко изброено дотук е Божията милост и любов към българския народ.

 

Затова България се превърна в пример на победа над злото.

 

България вдъхнови Словакия да спре ИК.

 

България повлия на Унгария изобщо да не допусне ИК за разглеждане, а на Полша – да излезе от ИК.

 

И накрая – за да стане позорът на джендърите пълен – Турция излезе от Истанбулската конвенция. Сега вече тази конвенция не знае как се казва точно.

 

Истанбуската конвенция като заговор на е напълно подиграна и осмяна пред целия свят.

 

Което няма да попречи на ЛГБТ-мафията да поднови натиска си отново.

 

И това вече се случва.

 

Така че войната продължава.

 

„...И в тази война няма уволнение...“, Еклисиаст 8:8.

 

С Божията помощ ще продължим да се борим и занапред.

 

 

Коментари

 • ивайло

  02 Апр 2021 14:57ч.

  В тази война , не видях името на Бочко , поне не от страната на противниците на ИК... Даже се говореше, че по онова време е пращал съобщения на депутати от ГЕрП, че "няма мърдане", демек ИК трябва да се приеме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  02 Апр 2021 14:58ч.

  Така е, но кажи сега, кой я прати на КС и защо, а КС в чий джоб е? ... и значи можело да се излиза от нея ;) Истината: с тази конвенция щеше да дойде и екип, който да съблюдава изпълнението и, и който не беше удобен за управляващите заради правомощията си, затова и показахте как дружно /ГЕРБ, БСП и ВМРО/ можете да постигате всичко, но само ако искате ;) Аз затова харесвам мафиозите, че докато си пазят кожичката - пазят и назе :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  02 Апр 2021 15:18ч.

  Иначе , браво на всички които са се борили против ратифицирането на тая сатанинска конвенция ! Бог ще ги възнагради !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логореята

  02 Апр 2021 15:25ч.

  Врагът, опитал се да прокара конвенцията, не е неизвестен. А ние на ниво управление продължаваме да се отъждествяваме с неговата ценностна система, което е позор. И все пак по свидетелството МС е гласувал в полза на конвенцията с 10:8 гласа ЗА. А иначе, помним изявите на Урумов по дебата, наистина човекът има приноси. Както и сайта "Гласове", дал възможност на българското гражданско общество да се разгърне и аргументирано да спечели сериозна битка. Няма да забравим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мога да ви кажа как ще завърши тая битка

  02 Апр 2021 15:41ч.

  Ще дойдат двама сенатори тук и ще кажат: “Къде са ви джендърите?”, “Що няма педали във властта?”, “Много мирише тука на комунизъм”. То си мирише на нещо друго, но това е друга тема. Дето се вика: “Ние така си миришем”. Всъщност сенаторите ще пръднат (от кеф), а ние ще се насерем (от страх). Миризма голяма, промяна в конституцията, избор на нов Конституционен съд (стария, дето е забранил Истамбулската конвенция, вече не става) и ето ни педал до педала и тук таме лезбийки. Нарочно употребявам по-прости думи, защото никога няма да науча какво е това животно интерсексуален, бисексуален, трансджендър, травестит, хемафродит и други такива мръсотии. Ние тука му викаме педераси, галено - педали. Ей така, “Изправи се” и Виктор Лилов - министър-председател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  02 Апр 2021 17:06ч.

  Поклон пред хората, които спряха тази развратна конвенция! България за първи път показа, че има гръбнак и може да се противопостави на безумните западни идиотии! Нещо повече, България беше бялата лястовица, ние станахме пример който събуди и другите европейски държави да не допуснат това безумие. Въпреки грешките на ВМРО се оказа, че е добре, че бяха във властта и по този начин възпрепяствуваха бързото приемане на конвенцията, докато се събуди обществото. Иначе, много добре си спомням, как Бойко ни убеждаваше, че който бил против конвенцията, значи е искал да си бие жената. Спомням си и дебатите в Софийския Университет по темата. Тогава бяха мобилизирани всички на хранилката на Шорош включително и вицепрезидентката. Затова нека отдадем дължимото уважение на хората споменати в материала по-горе, защото не е никак лесно да си БУДИТЕЛ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един българин

  02 Апр 2021 17:21ч.

  Тотална, грозна лъжа, пусната тук явно с предизборна цел в 12 без 5. Жалко за Явор Дачков, който допуска такава гнила пропаганда от най-долнопробната партия в момента - ченгесарската МВРО. А истината за недопускането на Истанбулската конвенция е много простичка - на неграмотниците от МВРО и НФСБ, участващи в правителството по онова време, въобще не им бе хрумвало, че се опитват да ги извозят от ГЕРБ с подобна гнусна конвенция. Щяха да си я приемат и д амине, както се очакваше от гнусните боклуци-агенти на Отворено общество - Екатерина Захариева, Томислав Дончев и пр. Само че Волен Сидеров разбра подмолния им план и в ролята си на нико, но все пак - председател на парламентарната група н "Обединени партиоти" тогава, се изрепчи на дебелата свиня Каракачанов и началника му Бойко Борисов с думите, че ако приемат Истанбулската конвенция, АТАКА оттегля подкрепата си за правителството.. Скандалът щеше да се разрасне, защото даже и глупаците от ВМРО не биха допуснали някъде да се разгласи, че с тяхно съгласие/небрежност/ е минала тази гнусна конвенция.. Та така - ако трябва да се благодари на някого, то това е мразения от всички, най-вече от Тумбак Войвода, Винкел Ефенди и Бидон Борисов - лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  02 Апр 2021 17:53ч.

  Всичко ми звучи повече от логично, от това как щяло да мине бързо и на тъмно, до това, че реакцията тръгва от един човек. Обикновено става точно така, пламва една искра в мрака и после останалите проглеждат. Аз вярвам, че трябва да има и чисто граждански организации, които да се занимават с това да четат абсолютно всичко като законодателство, което се приема, но от горното разбирам, че този диск с парола е нямало да бъде публикуван. Аз лично чух за ИК по новините от Джамбазки, след което си намерих документа в сайтове на европейски институции, все още не беше преведен. И там ясно се виждаше израза gender-based violence, (за жени и деца почти не ставаше дума), но се и говореше за „изкореняване“ на патриархалния модел!!! Така че и аз благодаря на г-н Урумов, както и на всеки, който е съдействал. Макар че по други теми се разминаваме и това е нежеланието им да либерализират образованието, държейки на прекомерния монопол на държавата в някои сфери, които аз свързвам със свобода и личен избор. Колкото до БСП, единствено русофилското им крило е антиджендърно, но странно защо такива хора не се препоръчват за кмет на София, омбудсман, президент и евродепутати, които са все от соросоидното им крило, съмнявам се да имат пробългарско такова изобщо. Но трябва да се знае, че тази пропаганда влиза под много имена, например - diversity, equity and inclusion (DEI). Това, последното, което написах, са изисквания, които ще се налагат тепърва над бизнеса и всяка една организация, както и в политиката. Човешки ресурси ще трябва да си имат отдел за „разнообразие и приобщаване“, което ще ги задължава да назначават не само малцинства и жени, но и джендъри. А след това ще се иска да се ходи на семинари по толерантност и т.н., на които обикновеният българин ще бъде изобличаван за своята жестокост и нетолерантност и ще излиза от сбирките разплакан, както го правят повечето американци. На които се говори, че са родени расисти и експлоататори и че трябва цял живот да се покайват. Темата е голяма и е изключително важно да се гласува за партии, които най-малкото не са открито за това лоби, като Христо Иванов, Манолова и отровното трио. Да не ни излезе прекалено скъпо борбата с „корупцията“...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  02 Апр 2021 18:21ч.

  Хм, интересно, само един от упоменатите министри, противопоставили се на Истанбулската дивотия, все още е министър... „Тогава видях всеки труд и всяко сполучливо дело, Че поради него на човека завижда ближния му“, Еклесиаст 4:4. Ами – успех в неделя, ВМРО, дано сте свестни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Helleborus

  02 Апр 2021 19:04ч.

  Кукуряче, за първи път съм съгласен с написаното от теб на 100%. Иначе си много досаден и многословен, но само заради това горе ти прощавам. Ще ме извиняваш, ако преди съм те наплюл яко, но повярвай, било е заслужено. И не си го слагай, аз така си пиша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  02 Апр 2021 19:37ч.

  Това, което "Helleborus на 02.04.2021 в 17:53" пише на края на поста си че в човешки ресурси ще трябва да си имат отдел за „разнообразие и приобщаване“, което ще ги задължава да назначават не само малцинства и жени, но и джендъри. А след това ще се иска да се ходи на семинари по толерантност и т.н., на които обикновеният българин ще бъде изобличаван за своята жестокост и нетолерантност е вярно и то вече върви на запад. Дори идиотите са стигнали до там, че карат 10-12 годишни момченца да се извиняват на момиченцата, че имало изнасилени жени и подобни дивотии и наистина децата накрая си тръгвали разплакани след тези мероприятия!Западното общество наистина е стигнало до такива абсурди, че ще се самоунищожи. Сега някакви слаби надежди дава само инициативата на Виктор Орбан, заедно с един полски лидер и един италиански лидер на партия да направят алтернативна дясна партия на европейската народна партия. Но това са все още опити. Истината е, че в ръцете на безумните са парите ни и те ги използват за да налагат безумните си развратни идеи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бясно куче

  02 Апр 2021 20:39ч.

  Войводарците станаха много нагли,нахални и безочливи. Като гледам заринали са нашия град с плакати. В телевизиите праз една все някой войводанец логорейства. Тая партия ВМРО е убила повече българи ,отколкото турци,гърци и сърби вети заедно - убиха Стамболов, Стамболийски,Райко Даскалов,цвета на интелигенцията,много царски офицери,много комунисти. Заради заплахите им за живота Фердинанд се повлия та започна Междусъюзническата война.Потопиха в кръв Войнишкото въстание,9-ти юни,Юнското въстание,Септемврийското въстание.... Написаното от Гео Милев,че клаха българина,както и турчин не го е клал се отнася точно за тях,защото шпицкимандите са най-вече от тия вътрешни терористи. Едни-други си хапеха месата и не е случен лафът - двама войводанци-чета а трима- чета с предател. Бяха се превърнали в бясно куче хапещо и на ляво,и на дясно.Накрая точно военните през 1934г. изтрепаха тая сган ,натовариха ги на каруци и ....на бунището. Всичко това са го забравили,а и никой не им го припомня и пак станаха нагли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Липства в хронологията подписването на ИК от Захариева

  02 Апр 2021 20:52ч.

  Имало ли е такова подписване? Ако да съгласувано ли е било с ОП в коалиционното правителство с Герб? Ако не е съгласувано защо не са подали оставка както бил заявил лидера на ОП? Оттеглен ли е подписа на Захариева? Ако не е, защо след толкова години съвместно управление с Герб? Само преди седмица обявено в новините намерение на Съвета на Европа да наложи ИК на страните които са я подписали, но не са я ратифицирали. Това как така е изпуснато в хронологията на борбата срещу ИК?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малка съм, не разбирам,

  02 Апр 2021 21:24ч.

  защо точно сега се започна с тази хвалба на Каракачанов, навярно така е било, не знам, но кой има интерес точно сега да четем тази статия? На кого му трябва съортак в бъдещо управление, за да остане пак на власт? Май на бай ви Боко, не ли? Да подкрепи ортаците си, за да има с кого да се коалира пак, ако не му стигнат депутатите?!? Не че ВМРО е нямал заслуги, по-конкретно авторът, благодарим му, но защо точно в последния момент? Не можеше ли да повдигне завесата по-рано?!? За да има време и за други мнения и така да се изясни истината. А? Май нещо нагласено ми се вижда, нещо не е както трябва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър Урумов: “Комунизъм, братчед, Партията-майка вече го е измислила.”

  02 Апр 2021 22:14ч.

  Коя партия комрад Урумов? – Европейската народна партия ли? Тя е на власт в ЕП,ЕК, ЕС. Откога ЕНП е комунистическа партия? И ГРБ ВМРО къде членуват? – Не членуват ли в комунистическата ЕНП? Лозунгът (слоганът) в ЕС, под командата на ЕНП, с подкрепата на ПЕС: Кой не скача, не е гей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЕВЕРОМАКЕДОНЕЦ

  02 Апр 2021 22:21ч.

  И БСП не е събирала подписи за КС и нямала участие - е бива бива ама бивол за курбан не бива....ЩО не отдеглиха подписа като султана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  02 Апр 2021 23:25ч.

  Тази борба св разви в няколко лъча. Ако Обединените патриоти не се бяха притивопоставили, нямаше да се разбере и Боко и шутът му Цветанов, бяша намислили да я прекара без много шум. БСП и хората около К. Нинова изиграха голяма роля в НС. Везните се наклониха от Светия Синод. Боко се изплаши от голямото единство на хората, опиращи се на Църквата и Вярата . Ние по-обикновените хора намерхме място в този сайт и аз съм благодарен на Явор Дачков. Управляващата клика се изплаши от едиството на хората! Една от най-верните и злосътни джендърки е Деница Сачева, тогава беше в министерството на образовнието и прокаваща джендър идеологията в училищата. Мая Манолова беше за ИК, заедно в вицепрезидентката Йотова. Президентът беше срещу ИК. Пак ще се опитат да я наложат - Демократична България са за ИК!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  02 Апр 2021 23:31ч.

  "Истанбулската" все още, заедно с останалите вектори за принудително обезличаване на Човека и с това ликвидация на самото Съзидание, не е победена и заплахата от другите отровни пипала на тази Доктрина за настъпление и унищожение не са изличени! Каквото и да прави Плебса, е жизнено важно да мисли и вижда кои са проводници на Сатанинските козни. А те не са само из джендърастията, либерастията, "пандемията", военните провокации на световната шайка, интернационала Психопати. Прикриват се по всякакви начини и са винаги готови да ни излъжат, поробят, унищожат! Мислете, ако не от чувство за самосъхранение за вас си, поне то да е за децата, роднините ви, Родината! Никоя "партия" не я притежава, за да я предава безнаказано. Благодарности на г-н Урумов и на "Гласове" - особено за предоставеното поле за проведената битка до сега! Успех и Здраве на всички радетели за Живота, бъдещето на Мамковината и Съзиданието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПЪРВИТЕ СРЕЩУ ИК

  03 Апр 2021 0:04ч.

  Историята ми е позната, като на един от излезлите на протест срещу ИК и благодаря на Хелеборус, че изказва благодарности на всеки "който е съдействал" за падането на Истанбулската конвенция. Все пак ще уточня първите. Из уикипедия: "Първият противник на ратификацията на конвенцията от България е неформалната гражданска организация Асоциация „Общество и ценности“, член на Световния конгрес на семействата. Тя се обявява против ратификацията и започва подписка срещу нея през септември 2017 г.[12 На 19 декември 2017 г. партия „Възраждане“ първа от политическите сили се обявява против конвенцията и се присъединява към отвореното писмо на „Общество и ценности“.[6] На 27 декември 2017 г. партия ВМРО-БНД също се противопоставя на ратифицирането на конвенцията. На 3 януари 2018 г. с позиция против ратификацията на конвенцията излиза и председателката на БСП – Корнелия Нинова.[19] На 4 януари 2018 г. Съюзът на демократичните сили излиза с позиция против ратификацията на Конвенцията.[20] На 5 януари 2018 г. от партия „Воля“ се изказват против Истанбулската конвенция.[21] Други политици, общественици и експерти с изявления против ратификацията са: д-р Таня Андреева (БСП)[22], проф. Пламен Киров[23], д-р Борислав Цеков[24], д-р Петър Москов (РБ)[25], проф. Даниел Вълчев[26] и адв. Владимир Шейтанов[27]. На 10 януари 2018 г. президентът на Република България – Румен Радев, се изказа против ратификацията на Истанбулската конвенция.[28] Проекто-становище, на което е основано и решението на Конституционния съд, подготвя съдия Гълъбина Генчева от Върховния касационен съд.[29][30]" -----------Партия АТАКА също се обяви срещу ИК още през януари 2018 г., но съзнателно или "неволно" не е спомената в Уикипедия. А до мен на протеста през януяри срещу Истанбулската конвенция бяха и от партия Възраждане и журналистката и бивш депутат от Атака Магдалена Ташева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В парламента

  03 Апр 2021 0:07ч.

  Из уикипедия: "От парламентарно представените партии единствено представителите на ПП ГЕРБ изразяват становище в полза на ратифициране на конвенцията и приемане на новото понятие „полова идентичност“.[5] Официалното становище на министъра на правосъдието Цецка Цачева е, че като следствие от ратификацията понятието „полова идентичност“ ще бъде въведено в чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация.[31] В подкрепа на ратификацията изявления има и от Екатерина Захариева (ПП ГЕРБ)[32], Цецка Цачева (ПП ГЕРБ)[5], Десислава Ахладова (ПП ГЕРБ) и вицепрезидентът Илияна Йотова.[33]"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хронология на подписването. ГЕРБ не оттеглиха подписа на Е. Захариева

  03 Апр 2021 0:30ч.

  До: на 02.04.2021 в 20:52. Из уикипедия: "На 21 април 2016 г. Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие е подписана от министъра на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов – Екатерина Захариева (ПП ГЕРБ).[3] На 28 ноември 2017 г. заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова (ПП ГЕРБ) по време на кръгла маса, организирана от Български фонд за жените обяви, че Истанбулската конвенция ще бъде ратифицирана до края на 2017 година.[4] От името на третото правителство на Бойко Борисов (ПП ГЕРБ) Цецка Цачева, Министър на правосъдието на Република България, изразява становище в полза на ратифициране на Конвенцията и приемане на новото понятие „социален пол“ или „полова идентичност“.[5]" ----------- През 2016 г. ГЕРБ е в коалиция с Реформаторския блок. -------- Борбата срещу Истанбулската конвенция трябва да продължи, така както продължават опитите за нейното налагане. България най-накрая трябва да оттегли подписа си под джендър конвенцията, която налага Содом и Гомор. Турция е взела решение не само да денонсира ратифицираната от Турция конвенция, но и да си оттегли подписа. ВМРО и НФСБ имаха 100%-ната възможност да принудят правителството на Борисов да оттегли подписа си под зловредната и противоконституционна Истанбулска конвенция, но не го направиха. Половинчата работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съъъъмнително

  03 Апр 2021 9:06ч.

  Няколко дена преди изборите патреотарците много истерично и шумно започнаха да вдигат врява против знамето с цветовете на дъгата и Истанбулската конвенция? Мнооого съмнително. Техният ментор Боку не членува ли в най-гейската парния - ЕНП? Къде спаха 4 години та не изгониха Захариева. Ами тая пухкавелка Сачева? Че тя е най-голямата джендърка в България. Що я оставиха за министърка. Бабуини и циркаджии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  03 Апр 2021 13:47ч.

  на 03.04.2021 в 09:06 Ако говорим за предизборна истерия, те съветвам да прегледаш изказванията на протестърите от последните един два дни, да видиш истерия какво значи в изказванията на хора от отровното трио, абв, Манолова. В ЕНП има либерално настроени хора, както във всички други партии. Разликата е, че има партии, които са сто процента ляволиберални и други виждания не изповядват ни най-малко, докато в ЕНП има и консервативно ядро, което се бори с този прогресивизъм, който е прогресивен колкото Содом и Гомор. А БСП е консервативна само като заявка, иначе редовно предлага видни соросоиди за евродепутати, кметове и президенти. ВМРО поне по тази тема са последователни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ден за размисъл

  03 Апр 2021 15:08ч.

  До: Helleborus на 03.04.2021 в 13:47. Поне днес недей да цепиш християнските ценности на леви и десни. Лявото и дясното са изкуствени конструкции, които обслужват дявола. "По делата ще ги познаете." - Така ни учи Бог, нашият учител и Исус Христос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ден за размисъл

  03 Апр 2021 15:09ч.

  До: Helleborus на 03.04.2021 в 13:47. Поне днес недей да цепиш християнските ценности на леви и десни. Лявото и дясното са изкуствени конструкции, които обслужват дявола. "По делата ще ги познаете." - Така ни учи Бог, нашият учител Исус Христос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С фуния

  03 Апр 2021 16:37ч.

  "Helleborus" Мого,много се бори ЕНП с либерастията. Така се бори,че нахлузи на ЕС Истанбулската конвенция, Меркелица покани няколко милиона нови мургавелци и тоалетни за 28 пола. Пропуснал си Дай България на Пинокио,щото там са най -гейската партия. Маята и адвокатчето са същите. Жамбазко от ВМРО едни ги каканиже тук и по друг начин гласува при брюкселските зелки. Тоо.... като гледам Каракачанов,Жамбазко,Сиди,Контрера......,все автентични български фамилии? АБВ може и да се гейци,но не съм им засичал такива изказвания. БСП-то вярно,че Станушко изнуди Нинова за тия депутатчета-гейчета,но повече Европейски парламет ще видят през крив макарон. Цветнодъгови има във всички партии ,защото изпълняват повелята на Грамши да проникнат във всички институции и да ги овладеят отвътре. Герберите половината са цветнодъгови - и бившето им външно министърче,къдравелкото,и Сачева,и хасковското мургавелче,и Фандъковица,во главе с Боко дето го бяхя го записал,че иска да стане педал ,зощото видите ли тия били умни. Не ,че Боко по природа е педал,ама пак с далавера иска да поумнее ,белким педалщината му налее акъл с фуния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Следизборно

  09 Апр 2021 8:40ч.

  Сега, препрочитайки текста, не ви ли става ясно защо ни представиха тези изборни "резултати" ? Защо Козяк нареди да свалят Каракачанов под 4 % бариера ? Защо натресоха 2 измислени парламентарни групи, и двете на Сорос ? Защо няма нито един депутат националист и патриот ? Защо дори на страхливата БСП беше посочен ъгъла, да стои наказана там ? Изборите бяха АБСОЛЮТНА ФАЛШИФИКАЦИЯ. Целта е ясна, да наложат на всяка цена ЛГБТ в България. Ти ги изритваш през вратата, те пропълзяват през прозореца ! Това се получава с Истанбулската конвенция и привидната "победа" срещу нея...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи