Как се занулява журналист

Как се занулява журналист
Тези дни се разбра какво има в договора на Карбовски с продуцентите от Нова телевизия - огромна неустойка, ако не е съгласен с политиката на медията. Не може даже да напусне! Един такъв или няколко такива договора, са тежката верига на врата на журналистите, за която никой не знае. Тя започва да дрънчи, само ако журналистът иска да спре да работи или откаже поръчка. Приблизително такъв е случаят на Карбовски - той просто къса договора си, без да мисли трезво за неустойките в тях. Причината за едностранното прекратяване на договора от страна на Карбовски е пълзящата цензура, но той не може да говори за това, отново поради клаузи в договора и заради юридическия, финансов и човешки тормоз, който следва от тях. Нашата информация е, че за три едностранно прекратени договора на Мартин Карбовски с продуценти от Нова телевизия на обща стойност 300 (триста) евро, искът срещу него е на стойност по-голям от 600 000 (шестотин хиляди) евро. На предпоследна инстанция съдът е намалил тази сума на 105 000 (сто и пет хиляди) евро.

 

 

В общественото съзнание - да се убие журналист, лекар или полицай е заседнала идеята за физическото убийство. Но убийствата на социално значимите професии рядко са физически.


Убийствата на журналисти са социални, те са зануляване - като невъзможност за работа, като финансови наказания и като договори при действащи журналисти с ограничителни конфиденциални клаузи.

 

Такъв е случаят с нашия колега Мартин Карбовски.

 

Преди много години той е подписал един договор, който е безумие по всякакви юридически стандарти. Защо го е подписал - само той може да обясни. Но и не може да обясни - защото в договорите има клаузи за конфиденциалност.

 

Тези дни обаче се разбра какво има в договора на Карбовски с продуцентите от Нова телевизия - огромна неустойка, ако не е съгласен с политиката на медията.

 

Не може даже да напусне!

 

Един такъв или няколко такива договора, са тежката верига на врата на журналистите, за която никой не знае. Тя започва да дрънчи, само ако журналистът иска да спре да работи или откаже поръчка.

 

Приблизително такъв е случаят на Карбовски - той просто къса договора си, без да мисли трезво за неустойките в тях.

 

Причината за едностранното прекратяване на договора от страна на Карбовски е пълзящата цензура, но той не може да говори за това, отново поради клаузи в договора и заради юридическия, финансов и човешки тормоз, който следва от тях.

 

Последните пет години Карбовски е със запорирано имущество и банкови сметки.

 

Този месец съдът постанови оглед на негов имот и следва продажба на търг. Тормозът над Карбовски е изключителен, но информацията за казуса за него е сведена до нула - заради още конфиденциални клаузи по договора.

 

Нашата информация е, че за три едностранно прекратени договора на Мартин Карбовски с продуценти от Нова телевизия на обща стойност 300 (триста) евро, искът срещу него е на стойност по-голям от 600 000 (шестотин хиляди) евро. На предпоследна инстанция съдът е намалил тази сума на 105 000 (сто и пет хиляди) евро.

 

Реално нашият колега днес трябва да откупи свободата си като физическо лице и да плати за нежеланието си да се съобрази с порядките на журналистическата работа в Нова тв.

 

Обърнете внимание на неустойките по трите договора. Те са в десетки хиляди пъти по-големи от заплащането на нашия колега.

 

Съдът у нас обаче не се съобразява с идеята за прекомерност и нищожност на тези неустойки, които противоречат на всяка логика и на добрите практики. Какво означава всъщност това?

 

Че, ако едно физическо лице работи за кажи речи средната работна заплата в България, и реши да прекрати дейността си поради несъгласие с ръководния мениджмънт на телевизията – следва да изплаща непосилни неустойки и получава юридически недопустими санкции.

 

Това води до омагьосан кръг, в който журналистите се оказват принуждавани да се съобразяват с политики на работа, които не одобряват, в противен случай следват - непосилните последствия от подобни договори.

 

Казсуът с Мартин Карбовски е образец на големия проблем на професията у нас.

 

Проблемът за невъзможната журналистика в България, който става все по-голям и ще се уголемява още, докато подобни случаи остават неглижирани и в информационно затъмнение.

 

 

 

 

 

 

 

Още от На фокус

Коментари

 • Simon

  11 Окт 2018 12:17ч.

  "Свободата на словото е налична"- Б. Б.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По схемата с Карбовски

  11 Окт 2018 12:54ч.

  превърнаха журналистиката в пиар на властта. "В основата на всички човешки свободи, стои икономическата свобода" - Карл Марксов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гери

  11 Окт 2018 13:44ч.

  Нова телевизия отдавна се превърна в един смрадлив селски нужник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pacta sunt servanda

  11 Окт 2018 13:46ч.

  Свободата на словото е едно, а нечетенето на договорите преди подписването и "късането" им - съвсем друго. Съчувствам на Карбовски за житейската ситуация, но няма резултатите от едно гражданско дело да бъдат коментирани политически, а не от гледна точка на договора между страните и начина на водене на процеса, които не познаваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извод

  11 Окт 2018 13:56ч.

  Надценили са ни със 111-то място по свобода на словото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не вярвам нито на Нова, нито на бТВ

  11 Окт 2018 14:10ч.

  И двете телевизии имат хиперкомерсиална програмна политика, излъчват долнопробни сериали и продукции, повечето от които карат народа да оскотява и деградира, и генерират лъжа след лъжа в името на рейтинга и печалбата. "Национална лотария" и "Лотария България" са пример за безскрупулно зарибяване и обиране на най-бедните слоеве от населението чрез ежедневни лъжи и заблуждаващи внушения за огромни печалби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Aco

  11 Окт 2018 14:48ч.

  Тя тая мерзавщина е ясна отдавна. Сигурен съм, че дори и на "плазмодийчето" В. Николаев му се драйфа от навеждането си пред мутрата, пипона и останалите овъртолили се мерзавци, но това е цената на хубавите кинти и придобивки. Макар, че идва момент, в който не можеш да се гледаш в огледалото, освен ако вече не си напълно деградирал. Адмирации за Карбовски, че не преклони глава. Така се вижда кой си заслужава. Въпреки чепатия му характер, жалко, че пишещите не го подкрепиха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  11 Окт 2018 15:24ч.

  Когато човек подписва договор, трябва да си отваря очите и ушите, а ако нещо не му е ясно, има и все още свестни адвокати (повечето млади). Никога през живота си не съм подписвала договор, който не съм прочела поне 5 пъти, и от който не мога да се отърва, когато аз реша. И когато човек се жени, е така. На първо място са децата, на второ имотът. А работа в тази страна - само на свободна практика, на 5-6 стола. Дано се отърве момчето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво и как

  11 Окт 2018 17:15ч.

  е подписвал Карбовски, естествено е залегнало в договора му и той би следвало да е наясно /и предполагам е бил/. Проблемът вероятно е /поне аз помня/, как по същата тази телевизия преди години в рамките на негово предаване той си говореше и "интервюираше" тогавашния...и сегашен премиер, позволявайки си разговор на "ти"! Значи, говориш си на "ти" публично с министър- председателя, който и да е той, после, видиш ли, вземеш та решиш, че там, дето си имал "свободата" да го правиш, имало цензура?! Всъщност, казвам всичко това с горчива ирония, защото е показателно за хала на държавата. Една журналистка от "3-цифрен " канал, имаща проблеми с дикцията, която се репчеше преди време, а от няколко години се превърна в ревностен стожер на сегашното статукво, вероятно няма подобни драми пред себе си...просто разсъждавам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  11 Окт 2018 17:31ч.

  Чудя се каква разлика във вижданията са имали с Карбовски, който обича да снима малцинства, изпаднали хора, сексуални отклонения, проститутки и т.н. Какво не е харесало на Нова, които създават най-голямата помия в бг ефира, София ден и нощ. И също обичат пространно да ни занимават с живота на всякакви недоразумения. На пръв поглед, търкулнало се гърнето и си намерило похлупак. Не отричам неволите на Карбовски, но се чудя каква толкова истина е отстоявал, за да си струва да си навлече това. Поне ако някой е гледал наскоро рубриката му, нека да сподели. Той е много устат, обаче никога не ми е приличал на човек отдаден на кауза, която ще противоречи на визията на шефовете му. А иначе по същество, има професии, които са по-скоро призвание, кауза и човек трябва да ги върши в свободното си време. Т.е. да си осигури прехраната по някакъв начин, с някакъв безобиден труд, за да може да се посвети на каузите си без разни началници да го командват. Много ме съмнява истините за живота да тръгнат да излизат от професионалната журналистическа гилдия, все пак хората си вадят хляба, наивно е да се мисли, но и те самите да мислят, че не са подчинени всякак срещу заплатата си. Ако апостол Павел не беше правил шатри със собствените си ръце, трудно щеше да обиколи света с неудобните за него истини и да ги заяви. Призвания като това на духовен учител, революционер, публицист, пророк, практикувани истински отдадено, трудно могат да са и източник на печалби. Затова такива хора очакват друга заплата, както е казал Ботев, стига ми тая награда...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карбовски

  11 Окт 2018 17:48ч.

  никога не е бил журналист с кауза. По- скоро жълтеещ, с репортажи за "Момата" от затвора, проститутките от църква в Дупница, някакъв балък, измамен от някаква "суингираща" от незнам си къде...правещ интервюта от "леглото" с някоя от многото Златки в тая държава, гладувал 10 дни в клиниката на Емилова...Ако и той е станал неудобен, значи има нещо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има и все още свестни адвокати (повечето млади)

  11 Окт 2018 18:40ч.

  Да има и са много неграмотни, въобще продукт на частната (без)образователна система... не че държавната я има и е добра, но ще се оправи - още повече с новите наливки на пари, без обединяване на ВУЗ. Има кой да лапка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  11 Окт 2018 19:18ч.

  Това е един от най-циничните и долнопробни автори. Как може да го наричате журналист ? Прочетете му писaнията в Терлеграф отпреди 10 г. и никога няма да погледнете повече вестник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Син

  11 Окт 2018 19:28ч.

  Карбовски не е работил за Телеграф, бъркате се нещо, проверявайте преди да раздавате присъди и да обиждате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tq_Tq

  11 Окт 2018 19:43ч.

  Helleborus го е казал доволно изчерпателно. Ще допълня само за Карбовски, полакомил се е и сега ще си плаща за това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цитат

  11 Окт 2018 20:47ч.

  "Преди много години той е подписал един договор, който е безумие по всякакви юридически стандарти. Защо го е подписал- само той може да обясни." Нужно ли е да се коментира изобщо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шери Бренди

  11 Окт 2018 20:52ч.

  Журналиста е наемен работник. Подчертавам , НАЕМЕН - който му плаща , той му поръчва как да играе кючека. Ако някой си мисли друго, значи не е в час.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е ясно

  11 Окт 2018 21:02ч.

  Ама ако не ми се играе кючек, а предпочитам хард- рок, ще се позамисля, все пак! Не искам да правя аналогии, но един изключителен спортист, боксьор от Пещера, с малко повече акъл щеше да стане световен шампион при професионалистите, вместо това отиде да "чака гювеча" в съседна Турция и го докара до...социални помощи. Ум царува, ум робува, ум...та такива ми ти работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Утре всеки може да е Карбовски

  11 Окт 2018 21:35ч.

  Това е капитализмът-вампир, госпожи и господа цинични коментатори. Това е прехвалената свобода на словото в прехвалената демокрация. Това е "Кой не скача е червен!" Още Смирненски е писал: "И през облаци злоба и демонска стръв черна сянка съзрях да пълзи - златолуспест гигант се изправи сред кръв, сред морета от кръв и сълзи." Колкото и да си четете договорите, знайте, че изначално сте излъгани - от кого богатеят капиталистите!? А стиховете на комунистите Христо Ботев и Христо Смирненски прочетохте ли, за да разберете света в който живеете? Ботев: "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посдисваш договор, медията е с нормално излъчване

  11 Окт 2018 23:14ч.

  И изведнъж всичко се променя. Ти не си очаквал такъв завой, но договорът е подписан. Мисля, че лесно може да се докаже, че не Карбовски е виновен, а медията, която е сменила курса на поведение без предупреждение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  12 Окт 2018 0:10ч.

  Най-глупавото нещо е да се гледа телевизия. Там всичко се цензурира. По радиото казват нещо истинско - който е чул е чул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  12 Окт 2018 11:32ч.

  Като чета плюещите по Карбовски все повече се убеждавам, че всичко тук е изгубено безвъзвратно и за това не е виновен нито Борисов, нито Царя, нито Костов, Станишев, Доган, нито дори Пеевски, а само ние, самите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Яна

  12 Окт 2018 12:41ч.

  Г-н Карбовки има подписан договор с Нова ТВ. В договора има цена на неговата услуга и неустойки за неизпълнение. Явно вида на неустойките е добре разписан в договора. Съдът е намалил неустойката шест пъти - от 600хил. на 105хил. Така че, обвиненията към съда са доста неоснователни. Все пак договорът се подписва между две равноправни страни. Няма да коментирам качествата на журналиста Карбовски. Всеки има право на мнение и свои убеждения. Но е добре ако не познава законите да се посъветва с адвокат дали предлаганите благинки си струват риска и до какво би довело подписването на един такъв договор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бате Влади

  12 Окт 2018 13:10ч.

  Дошло му е и на него музата да се спасява от глоби като се прави на оплаквачка на медийната свобода. Тия всичките такива тая свобода я използват да си избършат дирника с нея и да отидат да лижат задника на същия този "КОЙ" , само че в другата му собственост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рени Цветкова

  12 Окт 2018 14:20ч.

  Независимо от изразените по-горе негативни мнения, за мен Мартин Крабовски е един от малкото журналисти засягащ теми по които повечето му колеги не обелват и дума. Предпочитат да заработват едни пари слугувайки на външни интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  12 Окт 2018 15:14ч.

  Условията в един договор са ясни.Съгласяваш се ,а може и да не се съгласиш,къде е проблема?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не прочетох

  12 Окт 2018 16:08ч.

  чак пък някакви "плюения", както се е изразил коментиращ по- горе, отправени към Карбовски. Просто той си е поел по някакъв път, различен от други, "стажували" при Кеворкян, да речем един Стойчо Керев, например. Карбовски винаги е изпитвал тежнения към добре известни и познати теми за обществото, свързани с някои /все още/ малцинства, плеймейтки, секс- скандали /разбира се, има и попадения/, но си пада малко псевдоморализатор и дори се е пробвал с термини от психоанализата, което му е малко в повече, струва ми се! Колкото до конкретния казус- предлагат ти договор, четеш и решаваш. Аз съм отказвал договори, защото не са ме устройвали и не изпитвам скрупули от това. Още повече, предполага се, че той е представил концепцията си за рубрика, а не съответната телевизия. С което ни най- малко не демонстрирам симпатии към упоменатата медия, всъщност от близо три години гледам снукър, любимия си футболен отбор, канали за риболов и някои кулинарни такива. Останалото поставям в графата "загубено време".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Garmin

  12 Окт 2018 16:58ч.

  Никой ли не си спомня, че този човек отиде в телевизията на Дудука Бареков? Няма нито дума за това в текста. Тогава се говореше, че от ТВ7 щели да му покрият неустойките. Явно са го врътнлаи, за което пак той си е виновен, по-скоро алчността му. 2013-2014-та - това беше периодът, в който Дудука пазаруваше на едро предавания и водещи. А предаванията му в ТВ7 бяха доста мазни към Дудука... и нищо лошо за Пеевски и Орешарски. Никой ли не го помни това? Вероятно това е и причината никой днес да не го иска. Кой му е виновен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е

  12 Окт 2018 17:50ч.

  Точно така е! И на вас никой не ви е виновен, че имате такова управление, и че индийското малцинство ви се е качило на главата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Росица

  12 Окт 2018 18:22ч.

  какъв е този договор, описанието му звучи адски безумно, дали е публикуван някъде?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре го е казал не десидента, а мислителя Георги Марков

  12 Окт 2018 19:33ч.

  От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия” вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията. Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите и в Нова и Стара Тв...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  13 Окт 2018 11:52ч.

  Не става дума за Карбовски, а за капитализма-вампир, както се е изразил един от коментиращите, за сатанинското либертарианството, за дивашките взаимоотношения на покупко-продажба на всичко и правото на силния. За абсурдната ситуация-оксиморон, в която човечеството се нарича цивилизация, а живее в джунгла. И понеже ''Цялата беда на хората идва от това, че не говорят ясно'',на тази професия трябва да и се смени името. Журналистика може да се прави само ако си готов да се скриеш в посолството на Еквадор или да избягаш в Русия. А според духовните учения робството може да се приеме само доброволно и човек може да се откаже от него винаги, ако не го е приел доброволно. Ако го е приел доброволно, ще има обратен удар, но човек ще се откъсне от веригата на карма. Аз телевизия не гледам от 4 години, а Карбовски е лишен от емпатия към животните и е войнстващ антивеган, тъй че за него не ми пука особено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ире Накръстева

  13 Окт 2018 18:50ч.

  Напусна Нова като куче, хукнало по тлъстия тогава кокал на Цветан Василев. Коя е авторката Мария Петрова, защо няма други текстове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  13 Окт 2018 20:57ч.

  Какво противопоставяш на капитализма-вампир, комунизма-върколак? В крайна сметка ние не можем да се борим за друго, освен за свобода, така че всеки, дори единици хора, да могат да бъдат чути и да могат да реализират идеите си. Болшевизмът, при който най-голямата група арестува всички останали и им отнема правата, за „благото“ на народа, не е алтернатива на капитализма, той е по-злия вариант. Защото заменя служенето на парите, което хората имат по лично убеждение, със служене на партията, което става с репресии. Капитализмът съществува заради естествената любов на човека към личен комфорт и удобства, тук и сега. Той е доброволно избран и е в някакъв смисъл естествен за нагласите на хората. Но може да бъде и доброволно напуснат от всеки човек, който промени ценностната си система. Може да бъдеш освободен от робията на страховете си. Защото често от страх хората считат, че парите им осигуряват сигурност, това е заблуда. Когато разбереш, че има други фактори, които ти дават сигурност, може да изоставиш нищожното, заради превъзхождащото го. Но от насилствената служба на партията „майка“ не може да те освободи никое просветление. По-добре е да живеем в свят, в който сами вземаме решенията си, но можем и да се учим от грешките си и да се променяме. Да се сдружаваме с хора като нас самите. Нима близки приятели не могат да живеят задружно, щом имат такива убеждения, да се грижат един за друг, да споделят всичко... защо не го правят? Защо комунистите не живеят в някакви общности на доброволен принцип, където да реализират идеите си, всекимо според нуждите и т.н, да си споделят благата? Не е забранено да се кооперираш! Защото не е част от природата им! Самите комунисти са и користолюбиви и не обичат да делят, нито да се грижат за ближния, те всъщност са искали просто да вземат богатството на богатите. Да вземеш, да ограбиш, да насилиш, не е като да дадеш едната риза на ближния си, нали? Вече трябва да сме помъдрели, за да се хващаме на старите заблуди, ние не живеем задружно, защото не се обичаме и защото всеки мисли само за своето щастие. Никоя политика няма да промени това. Ако ще се подчиняваме доброволно на някой, с вярата, че ще промени нещо в нас, нека поне е на Този, Който вече го е правил и Който наистина може да даде сигурност и различна съдба, срещу нашите усилия. А не да се лакомим, че утре ще взема парите на олигарсите и ще си ги разпределим по равно. Който има такава власт, че да взема парите на олигарсите, няма как да знаеш какво ще ти вземе на теб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изход от матрицата с краката напред

  14 Окт 2018 11:33ч.

  Единственият изход от матрицата на капитализма за такива като Helleborus, на 13.10.2018 в 20:57, е с краката напред. Малко хора се раждат увредени, скудоумни по рождение. Такива ги прави матрицата. Безсмислено е да се обяснява на тотално увредените, промитите от матрицата мозъци, че разборът и синтезът на заобикалящия ги свят едва ли са им по мярка. На такива по мярка им е да консумират и да обясняват с небивалици пребиваването си в блатото на капитализма. На такива дори е трудно да се обясни, че преди матрицата на капитализма е имало други матрици, че капитализмът не е последната матрица (освен ако децата на лъжата не унищожат света за да останат в блатото), че социализмът е дете на капитализма и носи неговите родилни петна, че фашизмът е последно убежище на капитализмът-вампир, за да продължи масовите убийства и кръволочене с методите на войната, ГМО, биологичните оръжия срещу човечеството, намесата в естествената природа на човека; че комунизъм още не е имало като обществено-икономическа формация (матрица); дори че болшевишката организация в Русия не е била просто политическа организация, а една от организациите ръководени от едни от децата на лъжата, докато други ръководят финансовия капиталистически свят в Ню Йорк, неруски етно-революционери, тези според които от Бог им било обещано да са господари на света и на гоите – хората-животни, според писанието на талмудистите, коригирано от Бог в Новия завет. А що се отнася за Него, за Исус Христос – единосъщият с Отца, Той по определение (ако имаш две ризи, дай едната на ближния) е комунист, заедно със своя Отец - творецът, който безкористно (не за удобства и лихва) е създал Човека като богоподобен и всичко видимо и невидимо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баце кърти миФки и ... убива разследващи журалистки ... след като ги е изнасилил с микрофони

  14 Окт 2018 16:17ч.

  Никъде по света няма такава свобода на Словото /Библейското още, даже/, каквато има в България (през последните 10 години през които съм на власт). АМИН Pacta sunt servanda - съдържанието на договорите трябва да съответства на повелителните изисквания на закона, драги ми присмехулко. И когато то не съответства ... го осъждаме, така ли ... или в BG независимия съд не се контролира от Цв.Цв., а? И ТОЙ ... и ТОЙ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободата Санчо, свободата и рекламата. И Словото.

  14 Окт 2018 16:33ч.

  "Националната" Нова/стара телевизия. Има ли по-продажна професия от журналистиката, а ... верно че не е най-древната, ама ... едно стъпало под нея в парадигмата на "ценностите"! Който плаща - поръчва музиката, а чалгари да искаш на тази територия, само да искаш! Иначе Карбовски няма нищо общо с чалгата. Само дето свири в цигански оркестър на договор ... с огромна неустойка в случай че не надува дудука /Бареков/ с (про)висналите ТОНколони. Иначе ... което не се купува в свободата на Словото с пари се купува с ... много ... жени /по Карбовски/. Както се казва ... търкулнало се плевенското гърненце и си намерило новия похлупак! А Вие продължавайте да МУ вервате. Защото Вярата крепи людете. От времето на Крез, всичко на този свят се оценява. В пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  14 Окт 2018 16:40ч.

  В трети план нещата изглеждат естествено. Някак си. Даже по погледа си личи. Много е издайнически и предполагам че, блицкригът ще успешен ... както винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майко мила!

  14 Окт 2018 18:00ч.

  "Такааа, стигнахме и до фашизма..."- реплика на героя на Стоян Алексиев от много хваления и съмнително правдоподобен филм "Вчера". И отново до пространните и разточителни до глупост постове на лицето, именуващо се Helleborus! При ясен до болка казус. Полакомил се, в случая журналист, напуска, без да си е прочел или поне консултирал клаузите в подписан от него договор, за да получава повече мангизи другаде. Там обаче удря на камък, телевизията фалира и не му изплаща обезщетенията /ако е имало такава уговорка/. Изобщо "ако-тата" тук са много, ама ние по нашенски пак я опряхме до "международното положение".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  14 Окт 2018 18:43ч.

  До 14.10.2018 в 11:33 Натрупал си всички тези понятия, но всъщност си казал същото като мен – Христос е проповядвал нещо като комунизъм от по-висш тип, т.е. отдаден на останалите живот в общност, а извън Него има редуващи се и наследяващи се една друга идеологии, всички базирани на желанието за власт и просперитет на самия теб, така нареченото царство на Мамона. Там каквато и идеология да проповядва някой, то той я вижда като облагодетелстваща него самия, но единствено позволена и винаги има невинни жертви, които трябва да се смачкат и това мачкане не е никакъв проблем, понеже те се обявяват за врагове. Точно тази агресия сродява хората от това царство, репресия, забрани, враждебност, заклеймяване, характерни за всички, от обикновени неядящи месо, феминистки, либерали, комунисти, капиталисти, религиозни фанатици, джендъри, всякакви активисти се борят да отнемат всеки различен начин на живот. Дори майките на деца с увреждания се борят да прокарат Закон за личната помощ, който няма да важи само за тях, които не им се стои у дома. Те направиха така, че той да важи и за онези, които искат да останат до децата си и да получават досегашната издръжка по стария закон. Всеки днес се вижда като един правоверен борец за права в своите очи, който трябва да премахва сектантите, с всякакви античовешки обвинения, които им се лепят и да постигне своя собствен идеал през трупове. Може ли един истински свободен човек, който иска и на другите да даде свобода, да разсъждава така??? Докато Христос е промислил друго, вместо да тормозиш останалите и да ги вкарваш в твоя калъп, ти да напуснеш по всяко време тия царства, за да се преселиш в Неговото Царство. Вратата е винаги отворена и не е нужно да умираш във физическия смисъл, за да се преселиш там. Къде виждаш противоречие между казаното от мен и теб, аз не отричам негативите на общоприетия начин на живот, но не мога да съучаствам да правим имитации на Божието Царство, след като то и днес набира нови членове. При това без да накърнява избора на останалите! Капитализмът бил лош, аз не живея в капитализъм. Имам среда, в която отношенията изобщо не се подчиняват на материалната изгода при това не под заплаха от концлагер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трета Божия Заповед

  14 Окт 2018 22:02ч.

  Не изговаряй напраздно името на Господа твой Бог, защото Бог няма да счита безгрешен оногова, който изговаря напраздно името Му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MrBean

  15 Окт 2018 1:10ч.

  И кой от вас пишещите тук вярва ,че договора е за 300 евро? Колко години лигльото е вземал по 300 но не евро а хиляди. И не се ли опита първо той да изнудва ТВ/там някой си? И какво значение има дали е журналист илли дрипльо? А когато профукваше по цяла годишна заплата за часове? Айде моля. А това че Бг не е държава го знаем,и сме се опарили (та чак прегорели)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виде ли ма Гудо, рекъл Пижо

  16 Окт 2018 14:47ч.

  Като ти рекох, че тук трият, ако с написаното не се ближе ... на тиквата и кратуната, па ти не вярваше!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПРЕДЛОЖЕНИЕ

  16 Окт 2018 19:18ч.

  Предлагам всички свободномислещи заедно с пишещите да съберем въпросните 105 000 €.Моля за инициатива да откупим Карбовски от ЛАПИТЕ НА ВЛАСТА И СЪДА.ОТКРИЙТЕ СМЕТКА ИЛИ СМС КАМПАНИЯ.ДА ОТКУПИМ КАРБОВСКИ,СТО ХИЛЯДИ ЕВРО ЛИ СТРУВА ИСТИНАТА? КОЙ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ ИНИЦИАТИВАТА.....ДАЙТЕ СМЕТКА....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да откупим Карбовски

  16 Окт 2018 19:21ч.

  Хайде дружно да откупим Карбовски.Дайте сметка и да съберем 105 000 € Толкова ли струва истината или един журналист в държавата на ББ БГ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flashman

  21 Окт 2018 16:46ч.

  Баба ми казваше: ''Алчен гъз, глава затрива''...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 21 век

  06 Юни 2019 7:10ч.

  Нещо като интелектуално робство. В крайна сметка би трябвало да е подписал подобни странни клаузи в пълно съзнание за това, което прави. Нито е необразован, нито е неграмотен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теменуга Шойлекова

  07 Юни 2019 12:42ч.

  Как ще го подкрепят пишещите? Те са на същия пангар . Ако искат да демонстрират висок статус говорят небивалици и откровени лъжи . Кого лъжат? Младото поколение което за тридесет години научи, че комунистите са виновни . Що се отнася до телевизиите , те показват само бълвоч и простотии гарнирани с филми на насилие, секс, посочват се лошите /те задължително са руснаци ,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи