Израел се превръща в символ на омраза, лицемерие и брутален геноцид, а колективната арогантност на медиите продължава

Израел се превръща в символ на омраза, лицемерие и брутален геноцид, а колективната арогантност на медиите продължава

Автор: Дахер Дахер, Фейсбук. Снимката е от гостуването му в "Гласове с Явор Дачков" по БСТВ

Не ми се пише за Газа, защото всичко започва да става отвратително.

Израел удари три автомобила на международна хуманитарна организация. Първо удря една от колите. Втората кола се притичва за да помогне, изнася ранените, но бива ударена след това. Третата кола също идва на помощ на втората и също е ударена.

Но било без да искат. Да, аз им повярвах. Чакайте да си извадя мозъка за малко.

Излизат израелски чиновници и само казват "опс, нещастен случай", а целта е ясна - тотално унищожаване на каквито и да е условия за живот и изселване на всички палестинци. Хич не ги грее кой и какво са убили. Посланието е пратено. Множество хуманитарни организации логично се отказват вече да дават помощи, които единствено спасяват над два милиона палестинци натикани да живеят в южната част, в палатки, почти без провизии.

Използвайки Хамас като параван за извинение, както хора като Ехуд Барак признават. Гениалното е винаги да си жертва. Помнете ми думата, тази схема ще стане норма в бъдеще по всички кътчета на планетата.

Дори отказаха да се извинят.

Колко трябва да си глупав за да не видиш цялата идея зад този план? Колко трябва да си безчовечен?

И всяка една бомба е в ущърб на израелското лоби в Европа, с всяка една стават все по-малко техните поддръжници сред обикновените хора по света. Започнаха да стават символ, олицетворение на лицемерие, злоба, омраза, прикрит до усъвършенстван до перфектност метод за етническо прочистване.

Тази криза в Египет не е случайна, там постоянно има посещения от ЕС и САЩ - за да принудят египтяните да вземат 2,3 милиона палестинци. Един капан, който арабите вече видяха в Сирия и Ливан. Нищо не им пречи да платят на 10 палестинци за да обстрелят Израел, а те в отговор да завладеят Синайския полуостров, наред с апетитния Суецки канал. Няма да се изненадам да се случат и атентати в Европа, за да се докаже имиджа на злите палестинци и да измие лицето след бруталния геноцид, на който сме свидетели.

Унищожени са над 30 болници, почти всички училища, административни сгради. Каква е тази обсесия с болници? Същият мисловен център обвиняваше Асад за подобни деяния, макар в реалност да беше обратното - най-голямата болница в Сирия "Ал-Кинди" в Алепо беше унищожена от бунтовниците, които заснеха дори видео.

За Израел е достатъчно да се оправдаят с 2 никому неизвестни лидери на групировки, за да срутят цяла болница, наред с всичко в нея, а после да сгазят с бронетранспортьори хора, за да не се разпознаят после. Колко журналисти бяха убити. Шокиращите доклади на хуманитарни организации, пренебрегвани.

Не си спомням такава колективна арогантност и безочие в медиите. Те вече имат разработен собствен език за подобни случаи. Жертвите са просто и безлично "загинали". Бомбите са "прецизни удари", 90-те процента разрушени сгради в Газа са скривалища на терористи, винаги при съобщаването винаги да се споменава Хамас.

Но това се получава, когато безнаказано си оставен да правиш каквото си поискаш. Израел са нарушили 62 резолюции на ООН, всички блокирани от САЩ и оставени без никакви последствия. Бомбардира посолства в чужди страни, действия, които бяха осъдени от все повече страни, но не си признава за тях, а само казва, че те са "цели".

Това е вярно за всяка страна, за всеки човек. Независимо как се казва. Оставяш го безнаказан, той се превръща в урод. Това е тъжното. Ето затова трябва да има баланс, балансиращи сили в уравновесен модел. Оставиш ли монопол - идва тирания. На макро, глобално ниво, а не на микро такова.

Над 30 хиляди убити в Газа, половината от които са деца, над 70 хиляди тежко ранени, и още много безследно изчезнали. Но както споменахме, медиите са усъвършенствали и подходящ език - ама било според правителството, управлявано от Хамас. Не че Амнести Интернешънъл или Human Rights Watch казват друго, но друго е да подчертаеш, дехуманизираш, демонизираш и оправдаеш този свиреп терор.

Видях едно меме, което се казваше следното: никога не питай мъж за заплатата му, жена за годините й, и Израел да доказва твърденията си. Винаги се представят за жертва и обвиняват в антисемитизъм. Нищо, че арабите също са семити.

Нашите атлантици обаче се радват отстрани. На тях им дай да им се развяват таблици и графики, които нищо не значат и нямат реален смисъл, но ще ги възнесат като свещени тотеми и ще преследват с ярост всички, които не им се поклонят.

А и честно, не знам що пиша това. Споменаването на Палестина връща публикацията много назад автоматично, алгоритмите я зариват и в крайна сметка - нищо. Освен лиги от злоба.

Просто е отвратително.

 

 

 

 

 

Коментари

 • фют

  03 Апр 2024 19:55ч.

  Какво разбрах. Нападнатите мирни хора на 7 октомври 2023, избитите и отвлечените не са жертви. Нападателите са двама, най-много да са десет - и на тях просто им е платено от Израел, за да избиват гражданите му. Иначе Хамас нищо лошо не правят на никого, също и на своя народ. И отношението на самите мирни палестинци към Израел е напълно коректно. Никаква омраза. Личи си и от статията. Гениално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рогата работа

  03 Апр 2024 20:50ч.

  Нищо не си разбрал или, по-вероятно, много добре си разбрал всичко и затова се правиш на неразбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе евреин, на тях всичко им е позволено. Или поне така им харесва да си мислят.

  03 Апр 2024 21:17ч.

  Мисля, че и тези така наречени медии, и бъдещата бивша държава Израел ги чака една епоха на промени. Ако на евреите имат по нататък държава, тя ще се казва Юдея. Възстановяването на еврейската държава като Израел беше нахална и доста просташка провокация от садукеите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Апр 2024 21:52ч.

  Несвършена профилактика от Рамзес Трети, Торквемада, Граф Игнатиев, камерад Адолф и накрая осъзналия се Сталин !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  03 Апр 2024 23:13ч.

  "Фют" е гениален! Оправдава едно свръх ужасно престъпление с друго ужасно престъпление... Лошото не е варварската му логика, а че се мисли за нормален и по-цивилизован от терористите от Хамас, нищо че всъщност е по-голям варварин от тях. А още по-лошото е, че подобни варвари с престъпно мислене управляват самоопределилия се за "цивилизован" свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  04 Апр 2024 5:08ч.

  Посочи, ако обичаш, какво точно оправдавам. Само казвам, че всички са хора - от двете страни на фронта. Имат деца, искат да живеят. Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dimitrov

  04 Апр 2024 8:27ч.

  Фют, не спори с идиоти! Написаното от тебе е истина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  04 Апр 2024 9:50ч.

  Сега няма две страни на фронта, няма и страни, има поголовна сеч и грабене на земята на палестинците. Има престъпен Израелски геноцид, който е оставен да върлува. Израел няма нито извинение, нито оправдание, но не му и трябват - оставен е от САЩ и ЕС - поборниците за човешки права да вилнее в агресията си. Позор за ООН, за САЩ И ЕС, за евреите, за целия свят да гледат клането на невинен и с правото си народ да бъде избиван като в кланица. Израел убива цивилизацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  04 Апр 2024 10:58ч.

  Написаното от "Фют" не е никаква "истина", а субективно мнение, нямащо съществена връзка със същността на публикацията, която не цели да оправдае, нито да омаловажи случилото на 7.10., а е насочена към лицемерието и жестокостта на онези, които се мислят за по-цивилизовани от терористите, а всъщност убиват по-масово и брутално невинните цивилни от всеки терорист! Съгласно резолюциите на ООН, палестинците са окупирани и сегрегирани, затова имат пълното право не само да хулят иззедниците си, но и на въоръжена съпротива. Това, че някой от тях се радикализират до крайност и посягат умишлено на цивилни е престъпление. Но това, че някои хора постоянно бъркат терористите от "Хамас" с обикновените палестинци, показва нивото на тяхната цивилизованост. Защото не знам в коя паралелна вселена да отговориш на убийството на 100 деца, с убийството на 10 000 деца е допустимо и оправдано с каквото и да било.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  04 Апр 2024 11:00ч.

  Г-н "Dimitrov", ще последвам съвета ви и няма да споря с вас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  04 Апр 2024 21:18ч.

  Има исторически сведения за канибалите от Папуа, които са отказвали да ядат евреи ..................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  04 Апр 2024 21:54ч.

  Няма как да се каже по-точно Вася.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдънвил

  06 Апр 2024 4:04ч.

  Време е да се разбере, че отговорността за дадена постъпка е лична и на извършителя. Не на семейството му, не на съседите от другите етажи, не на играещи наблизо деца. Не на всички палестинци, дори ако извършителят е палестинец. Не на очакван извършител в бъдеще, не на човек „изобщо неприятен“, а точно този, който е направил нещо незаконно. 2. Тези, които Нетаняху избива с бомби и глад, не са извършителите на престъпления по време на рейда на 7 октомври. 3. Окупираните имат международно признато право да се борят за свободата си с всички средства. Освен военни престъпления, но извършителят трябва да бъде заловен и редовно осъден. 4. Газа и Западният бряг на р. Йордан имат статут на окупирани територии. Окупаторът е длъжен ад спазва гражданските права и да осигурява прехрана и основни потребности на окупираните. 5. Ако окупаторът не е в състояние да поддържа сред тях ред без да трупа военни престъпления, още повече да предприема геноцид, като г-н Нетаняху, той е напълно свободен да прекрати окупацията, да си вземе роботизираните картечници и хилядите камери и да си се прибере на собствената международно призната територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цензура във форума на Гласове

  03 Апр 2024 21:22ч.

  Протестирам срещу изтриването на коментара ми! Вие си знаете защо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нина

  03 Апр 2024 21:30ч.

  Наистина има цензура.Смелият Явор Дачков...Не разбирам и съм огорчена и разочарована.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Апр 2024 21:55ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=KmEtcwlXGHg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, бе! Те не стават

  03 Апр 2024 22:15ч.

  олицетворение на лицемерие, злоба, омраза, прикрит до усъвършенстван до перфектност метод за етническо прочистване. Те са си такива. Така ги възпитава тяхната религиозна идеология от невръстни деца. Колко много или малко от тях проумяват, че религиозните им догми са чиста проба расизъм (юдео-нацизъм в новите времена на капиталистическите/социалистически държави). Както се изясни, Хитлер е имало от кого да се учи, а именно от юдео-расизма и омразата на юдаизма към другите народи, омраза, която е заложена в еврейската Тора/ Стария завет. Да си припомним как Моше (или равините описали го във Второзаконие на Тора) зомбира еврейския (все още) народ на Израил... Второзаконие, седма глава: " 1 Когато Господ твоят Бог те въведе в земята, в която отиваш да я притежаваш, и изгони много народи от пред тебе, хетейците, гергесейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, седем народа по-големи и по-силни от тебе, 2 и когато Господ твоят Бог ги предаде на тебе та ги поразиш, тогава ги изтреби, като на Бога обречени; да не правиш договор с тях, нито да ги пожалиш; 3 да се не жениш между тях, и да не даваш дъщеря си на сина му, нито да вземаш неговата дъщеря за своя син; 4 защото ще отвърнат синовете ти от да Ме следват, за да служат на други богове, и така ще пламне против вас гневът на Господа, който скоро ще те изтреби. 5 Но така да им направите: жертвениците им да разорите, кумирите им да изпотрошите, ашерите им да изсечете и изваяните им идоли да изгорите с огън. 6 Понеже вие сте люде свети на Господа вашия Бог; вас избра Господ вашият Бог да бъдете Нему собствен народ измежду всичките племена, които са по лицето на земята." ..................... "20 Още Господ твоят Бог ще изпрати и стършели върху тях, догде бъдат изтребени останалите, които са се скрили от тебе. 21 Да се не уплашиш от тях, защото Господ твоят Бог е всред тебе, Бог велик и страшен. 22 И Господ твоят Бог малко по малко ще изгони тия народи от пред тебе; не бива да ги изтребиш изведнъж, за да се не умножат върху тебе полските зверове. 23 Но Господ твоят Бог ще ти ги предаде и ще ги разстройва с голямо разстройство, догде се изтребят. 24 Ще предаде и царете им в ръката ти, и ще заличиш името им под небето; никой не ще може да устои пред тебе догде не ги изтребиш."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЦЕНЗУРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  03 Апр 2024 23:36ч.

  И като ми изтриете коментара, какво!? А!? Късопишковци и мекокитковци! Уж "свободната" медия!? Смешници. Хайде сега, изтрийте и това. И докажете правотата ми! Срам и позор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колеги, не корете сайта и собственика му -

  04 Апр 2024 6:48ч.

  Ако се поогледате, ще видите директивите, законите, fuckчекърките и ще си дадете сметка, че и сайтът, и нашите коментари се крепим на острието на бръснарско ножче. И за да не останем без него (в най-добрия случай), уви, се налага - пак! - езоповски език. В ЕСес се намираме и в димокръси живеем, където - пак! - Юрдановците са прави, а Фратювците - честни. Мигар още не сте го разбрали и усетили?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дяа Тодар

  04 Апр 2024 7:56ч.

  След 80 години пак сме в един кюп с отвратителните. Поне знаем как ще свърши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • израелците

  04 Апр 2024 10:18ч.

  не са семити (имат незначителен процент семити).Произхождат от хазарите, които са от бялата раса, но приели юдаизма. Нали помните херсонската мисия на Кирил и Методий? На бивша територия на Старата Велика България? Днешните израелци са еволюирали в ционисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност,

  04 Апр 2024 19:41ч.

  не са еволюирали, деградирали са до юдео-нацисти. Едва ли Херцел и ционистите от 19 век са си представяли до какъв юдо-нацизъм и юдо-фашизъм ще паднат техните наследници през 21 век...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  04 Апр 2024 21:22ч.

  Най-сериозния труд е книгата на историка проф. Шломо Занд от университета на Тел Авив -" Изобретяването на еврейския народ " !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  04 Апр 2024 17:05ч.

  Глобалните сатанисти използват радикали от едните и другите, за да провеждат политиката си на "разделяй и владей" и "контролиран хаос". Ненапразно утрепаха Ицхак Рабин и всеки, който искрено търсеше мирно решение. Същото го правиха и правят на Балканите, Украйна, Корея и която и конфликтна точка да посочите по света. Навсякъде един и същ почерк. Същите изроди направиха и двете световни войни. Турили са ръка на голяма част от света и няма да мирясат докато не установят глобалния си диктат, световно правителство. Войни, епидемии, изкуствени природни катаклизми, въздушен геоинженеринг, унищожаване на гори, вода и енергия, насаждане на всички антихуманни "ценности" - всичко това си има имена на конкретни изпълнители и стоящите зад тях. Сигурно има и по-тъмни сили в сенките, за това да помага Бог!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  04 Апр 2024 21:53ч.

  Амин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курнела

  04 Апр 2024 17:50ч.

  Това ислямско говно кога ще напусне родината ни и ще отиде при роднините си в Камилария?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Курнела

  04 Апр 2024 20:41ч.

  Недей с лошо !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  04 Апр 2024 20:45ч.

  Това, което прави Нетаняху наистина е отвратително. Евреите го ненавиждат и протестират,но нищо не могат да направят. Останалите хора по света ги мразят заради безобразията на самозабравилия се Диктатор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  04 Апр 2024 22:50ч.

  Опозицията в Израел изиска предсрочни избори в Израел през септември 2024.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИХАЙЛОВ

  06 Апр 2024 21:04ч.

  ...ОТ ЖЕРТВИ НА ХИТЛЕРОФАШИЗМА ИЗРАЕЛЦИТЕ - ЕВРЕИТЕ КОИТО СЕГА СА В ИЗРАЕЛ СЕ ПРЕВЪРНАХА В НАЙ - ГНУСНИТЕ И СВИРЕПИ ЦИОНИСТИ И ЮДОФАШИСТИ И НАЦИСТКИ ГАДОВЕ, КОИТО СЕГА ЕДИНСТВЕНО САМО ТЕ В СВЕТА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ГОДИНИ НАРЕД АБСОЛЮТНО БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗВЪРШВАТ МАСОВИ УБИЙСТВА И ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПАЛЕСТИНЦИ... ...НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПАЛЕСТИНА... ....УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА НА НАД 10 000 ПАЛЕСТИНСКИ ДЕЦА И НАД 10 000 ПАЛЕСТИНСКИ ЖЕНИ И ОЩЕ НАД 10 000 ПАЛЕСТИНСКИ МИРНИ ГРАЖДАНИ... ...ИЗРАЕЛ СИ ПОЗВОЛИ ДОРИ ДА УБИЕ УМИШЛЕНО ДЕСЕТКИ ХУМАНИТАРНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ООН В ПАЛЕСТИНА... ...ДА БОМБАРДИРА И РАЗРУШАВА СГРАДИ НА ЧУЖДИ ПОСОЛСТВА В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ДА УБИЕ ВСИЧКИ ХОРА - ЖЕНИ, МЪЖЕ, ДЕЦА В ТИЯ СГРАДИ... ...ИЗРАЕЛ СЕ ПРЕВЪРНА В УРОДЛИВА И ГНУСНА ЦИОНИСТКО - ФАШИСТКА И ЮДО НАЦИСТКА СГАН, ВЪВ ФАШИЗИРАНО ЦИОНИСТКО ЧУДОВИЩЕ КОЕТО ОКУПИРА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ И ИЗВЪРШВА КЪРВАВИ РЕПРЕСИИ И ТЕРОР И МАСОВИ УБИЙСТВА И ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ СРЕЩУ ПАЛЕСТИНСКИЯ НАРОД... ...ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ НАДМИНАВА ПО ЖЕСТОКОСТ И ГНУСОТИЯ ДОРИ ХИТЛЕРОФАШИЗМА... ...НО И КРАЯТ НА ТОЗИ ФАШИЗИРАН ЦИОНИСТКИ ИЗРАЕЛ ЩЕ Е МНОГО ПО - ЖЕСТОК ОТ КРАЯ НА ХИТЛЕРОФАШИЗМА... ...ДАНО САМО ТАЯ ФАШИСТКО - ЦИОНИСТКА ГАДНА СГАН НЕ СЕ ДОМЪКНЕ ТУК В БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ..., ЧЕ ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ Е КРАЯТ НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истинските евреи са били тези, които са станали част от Църквата на Иисус Христос

  07 Апр 2024 0:29ч.

  Днес различаваме граждани на държавата Израел, юдаисти, талмудисти, кабалисти, сатанисти, юдеомасони, всякакви секти, но те не са истински евреи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи