Илон Мъск с нови разкрития: Сорос и Държавният департамент стоят зад "черни списъци" за цензура на неудобни

Илон Мъск с нови разкрития: Сорос и Държавният департамент стоят зад "черни списъци" за цензура на неудобни

Автор: Джоузеф Васкес, newsbusters.org Следвайте "Гласове" в Телеграм

Последната партида от файлове на Туитър, публикувани от собственика на Туитър Илон Мъск, разкрива координирани усилия за създаване на „спонсорирани от държавата черни списъци“.

Независимият журналист Мат Таиби, който разкри последната партида на 2 март, посочи финансираният от Джордж Сорос Атлантически съвет и подкрепяния от правителството Център за глобално ангажиране (ЦГА) като две от структурите, отговорни за създаването на черни списъци, насочени срещу американците.

Таиби съобщи, че „на 8 юни 2021 г. анализатор от Лабораторията за дигитални криминалистични изследвания (DFRLab) към Атлантическия съвет пише в Туитър: „Здравейте, момчета. В прикачения файл ще намерите ... около 40 хиляди туитър акаунта, за които нашите изследоватли подозират, че се занимават с неавтентично поведение... и с индуистки национализъм в по-широк смисъл.“

Според съобщенията Съветът подозира, че 40 000 акаунта са „платени служители или вероятно доброволци“ на индийската партия  Бхаратия Джаната. Проблемът, пише Таиби, се състои в това, че списъкът „е пълен с обикновени американци, много от които нямат връзка с Индия и нямат представа от индийска политика“.

Между 2016 и 2021 г. фондациите „Отворено общество“ на Сорос са превели най-малко 743 625 долара на Атлантическия съвет. Но това не е всичко. По-конкретно се съобщава, че Центърът за глобално ангажиране (ЦГА), подкрепен от правителствени организации, финансира DFRLab на Съвета. Участието на Атлантическия съвет в огромната схема за цензура на Туитър е обезпокоително, като се има предвид, че вече несъществуващият Съвет за управление на дезинформацията (СУД) на президента Джо Байдън е можел да се проследи от него. Според Таиби „директорът на DFRLab Греъм Бруки отрича лабораторията да е използвала пари на данъкоплатците за следене на американците, които ги плащат, като казва, че грантовете на ЦГА имат "изключително международен фокус““. Да, бе, точно така.

Очевидно ЦГА създава свои собствени отделни списъци за Туитър. Таиби описва един от случаите: „Това са 5500 имена, за които ЦГА е казал на Туитър, че според него са „китайски акаунти“, участващи в „координирана манипулация, подкрепяна от държавата“. Отнема около десет отрицателни секунди, за да се намерят некитайски фигури.“

Така нареченият „китайски“ списък на ЦГА включваше множество акаунти на западни правителства и поне трима служители на CNN, базирани в чужбина. „Не точно най-добрите приятели на Андерсън, но активи на CNN, най-малкото“, пошегува се Патрик Конлън от Туитър. „Пълна глупост“, добави шефът на отдел „Доверие и безопасност“ Йоел Рот.

ЦГА, пише Таиби, обикновено е посочван като структура на Държавния департамент. Това не е така. „Създаден в последната година на Обама, ЦГА е междуведомствена група „в рамките“ на държавата, чиито първоначални партньори включват ФБР, Департамента по вътрешна сигурност, Националната агенция за сигурност, ЦРУ, DARPA, Командването за специални операции SOCOM и други.“, продължава Таибби. Участието на Държавния департамент и на други неправителствени агенции в ЦГА буди учудване в светлината и на факта, че Държавният департамент финансира и подкрепяния от Сорос Глобален индекс за дезинформация (ГИД), който създаде свои отделни, тайни черни списъци на „консервативни медии“, прицелвайки се в рекламните им приходи, според разкритие на Washington Examiner. Съобщава се, че ЦГА дори е прехвърлила 100 000 долара на Глобалния индекс за дезинформация.

Така наречената „мисия“ на Центъра за глобално ангажиране показва, че той функционира като поредното оруелско Министерство на истината:

„Да насочва, ръководи, синхронизира, интегрира и координира усилията на федералното правителство на САЩ за разпознаване, разбиране, разкриване и противодействие на чуждестранна държавна и недържавна пропаганда и дезинформация, насочени към подкопаване или повлияване на политиката, сигурността или стабилността на Съединените щати, техните съюзници и партньорски държави.“

Бивш източник от разузнаването съобщава на Таиби, че ЦГА е „инкубатор на вътрешния комплекс за дезинформация“. И продължава: „Всички гадости, които сме вършили в други държави по времето на Студената война, някакви кретени решиха да ги донесат у дома.“

В последващ туит във връзка с новите файлове на Туитър Таиби отбелязва, че подкрепяният от правителството комплекс за дезинформация в момента е настроен срещу консерваторите:

„В момента методите на дезинформационния комплекс въздействат повече върху консерваторите в Америка, но това може да се промени на мига. Освен това, кой либерал не се интересува от защитата на правото на изразяване на хората, с които не е съгласен? Какъв либерализъм е това?“

 

Източник: newsbusters.org

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

Коментари

 • Смях

  06 Март 2023 11:14ч.

  Когато чрез поръчки (за да имали децата на Африка интернет, какъв цинизъм, там загиват от глад и болести) изстрелваше над 20 000 сателита за следене от Пентагона и стана богат, не се оплакваше, независимо че други 30 000 сателита на конкуретни компании искаха част от поръчката. Сега, когато му припомниха кой е диригентът, започна да плаче. Лесно е да ползваш чужд труд, трудно е да си платиш "слугинажът". Да не забравяме кой взима технологиите на Тесла, видно тече "люта битка" между демократи и републиканци. Малко достойнство, когато държавата те е облагодетелствала, понякога е необходимо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  06 Март 2023 12:13ч.

  Поредния специалист в селската кръчма, дето говори със самочувствие за неща, които и на снимка не е виждал..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кажете Вие какво сте видел и и къде,

  06 Март 2023 13:22ч.

  персоналните оценки на коментиращите са признак на празноглавие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  06 Март 2023 13:40ч.

  Сигурен съм, че има 20 000 сателита над Африка (които естесвено "кръжат" над Африка, за африкански интернет), които Илон Мъск "изстрелваше от Пентагона", като се набута в обществените поръчки за сателити, произведени от фирма подизпълнител. На това умозаключение не мисля, че има смисъл да се опитва дори човек да разсъджава. Затова и толкова кратък първи отговор. На третия може и да стигнем да там кой създаде първият изцяло електрически автомобил, който конкуренти ще могат да създадат до има - няма 5 години, а този вече се продава от толкова...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смехуркоо

  09 Март 2023 17:32ч.

  Play around the subject ! Блабла .... това ли е важното ? Или наличието на такива гнусни структури, техники и политики !! Пред тия комунистите с тяхната пропаганда, цензура и репресии са като някакви ангелчета !!! Типичното поведение на неолиберал - не е важна истината , важното е че обувките не му отиват на панталона! Пушилка и мъгла !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  06 Март 2023 11:18ч.

  световната неолиберална власт, опора на която са международният финансов капитал и транснационалните корпорации, разчита на своя спасител - фашизма, който лесно поникна в разрохканата почва от войните и от медийния идиотизъм на народите…а фашистката държава се крепи на три стълба: Лъжа (лъжлива пропаганда + цензура); Омраза (спрямо определен етнос); Насилие (терор срещу вътрешния и външния „враг“). и у нас вече съвсем отчетливо присъстват първите два стълба...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теодоси

  07 Март 2023 16:28ч.

  Все за ФАШИЗЪМ се говори, а винаги удобно се премълчава архирасизма и основата на всички по-късно във времето поникнали разисми. Ха си го споменал, ха са те обявили за антисемит. И това е най-оптимистичната "опция".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ

  06 Март 2023 11:20ч.

  Не е необходимо да ми ги казва Илон Мъск тези неща, виждам ги с очите си! Като стар другар на нацистите, Сорос е взаимствал много неща от тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ ъхъ

  07 Март 2023 16:33ч.

  От нацистите (е взаимствал), как да не е от нацистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Brave New World

  06 Март 2023 11:53ч.

  Отвореното Общество на затворените акаунти....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗАимствал - идва от заем,

  06 Март 2023 13:26ч.

  а не от ВЗаимност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ

  06 Март 2023 17:10ч.

  Правилно! Забележката се приема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илон президент на САЩ

  06 Март 2023 13:23ч.

  само почакайте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май не може,

  06 Март 2023 13:25ч.

  струва ми се, имаше изискване кандидатът да е роден в САЩ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помните

  06 Март 2023 13:29ч.

  ли, че в България също правиха списъци на неудобните? Сега също има хора, които няма да видите по БТВ и Нова, а напоследък и по БНТ. Вместо информация получаваме чиста пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фак оф

  06 Март 2023 13:35ч.

  С тях се махнаха и много зрители, доброволно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сорос не трябва да му позволят да навърши 1-век, но това е проблем на Сащ и подопечните му гларуси. Кой има мозък в главата си, отдавна е взел или взема мерки, спрямо всякакви въшливи НРО-та. Ай, сиктир от все едни и същи динозаварски сащисани номера!

  06 Март 2023 13:30ч.

  Две форми на тероризъм могат да провокират такава ситуация [на разпадане на държавата]: сляп тероризъм (извършване на безразборни убийства с голям брой жертви) и селективен тероризъм (елиминиране на определени лица)...Такова унищожаване на държавата трябва да се извършва под чужд /фалшив/ флаг.След това трябва да се намесим в самото сърце на армията, съдебната власт и църквата, за да повлияем на общественото мнение, да предложим решение и ясно да демонстрираме слабостта на режима. Общественото мнение трябва да бъде поляризирано по такъв начин, че ние да бъдем представени като единствения инструмент, способен да спаси нацията.С други думи, целта на подобна операция е да се разрушат напълно всички социални отношения в обществото, да се посее чувство на несигурност, поляризация и ужас чрез ръцете на агентите на дълбоката държава. След това намерете група, която може да бъде обвинена за този колапс. Едва след това се представете като най-добрия избор за почистване.Точно това правят глобалните елити в Америка днес. Всичко това е план за прехода от властта на националните правителства към система на управление, с участието на много заинтересовани страни – към световно правителство.За да изгради нов световен ред, последният първо трябва да изравни всичко със земята. Тази гледна точка си струва да се има предвид, когато се изучават плановете на Вашингтон за другите страни по света, както и балансът на силите в американския истаблишмънт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фак оф

  06 Март 2023 13:39ч.

  НСР ще има, но той ще е от едно друго ествество, където сорош-морош и вашингтон, дори москва и пекин нямат думата. Все пак светът е минал през какви ли не форми науправление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • напълно непознат

  06 Март 2023 15:13ч.

  А добро утро! Това да не би да е изненада или нещо ново?! Направо си е обществена тайна. Всички го знаят и си мълчат. Факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  06 Март 2023 15:20ч.

  Някой да не би да е учуден?!... Това са вездесъщите САЩ! Кой не е чувал за техните постижения и изобретения в сферата на "демокрацията" и международния ред, основан на ТЕХНИТЕ правила?!...:-D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смях

  06 Март 2023 15:23ч.

  Кое не е истина за Мъск? Че Пентагона не спонсорира "частни разработки"? Че няма конкуретни компании? Че Мъск измислил "електрически автомобил", вие сериозно ли вярвате в митове и легенди? ама вие сериозно ли? Във всяка една научна разработка имат принос множество учени, често от различни компании, често работещи десетилетия, спонсорирани от Пентагона, понякога дори в различни отдели? Понякога може да има по-добри разработки, но патента е трудоемък, който отказва "малките изобретатели". Разровете се в биографията на Мъск, излизат "много, много странни биографични обстоятелства" и връзки с елитите, и косвени пътища водещи към откритията на Тесла.. И е факт, "сателитите на Мъск" са средство са следене, включително и граждански обекти и лица, което минава границите на нормалността, и той много добре знаеше този факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илон Загрижения Слуга на Народа?

  06 Март 2023 17:56ч.

  Този човек защо постоянно демонстрара "загриженост" за хората? Да не би да го готвят за следващия Обамо-Бушо-Тръмпо-Байдън?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факти

  06 Март 2023 21:40ч.

  Всъщност, Мъск е единствения ойто се оказа, че има топки, за да покаже и докаже на света какво се случва зад колисите в Америка. Как и кой се опитва да ръководи парада.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е единственият

  07 Март 2023 1:35ч.

  Не е единственият преди него Асандж, Сноудън, , генерал Смедли Бътлър, генерал Патън, Манинг, Арън Русо, Сиймур Хърш, Грег Паласт, Зубоф, Наоми Клайн, фамилията Кенеди, прощална реч Айк. А колко учени, заради разработки или археологически разкопки просто изчезнаха. За Мъск малко инфо, извън митовете:е първата карета, задвижвана чрез електрически двигател и батерии, е създадена през далечната 1837 г. от Дейвидсън, а първият серийно произвеждан електромобил (само в няколко броя) се появява през 1884 г., англичанина Паркър. Към края на 2018 г. е успяла да натрупа около 24,7 милиарда долара дългове (основно към банки). Ако към тази сума добавим 3,5 милиарда държавни субсидии и 14,5 милиарда от продажба на акции и облигации, получаваме приблизителната сума 42,7 милиарда долара, с която обществото е спонсорирало начинанието на Мъск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъск

  07 Март 2023 1:39ч.

  Инвестицияна Мъск е в компания, планираща да произвежда електромобили, наречена „Тесла Мотърс“, създадена от Мартин Еберхард и Марк Тарпънинг през 2003 г. Според думите на създателите целта на компанията е да разработи и произвежда електромобили от най-високия ценови клас (над 100 000 долара). Те смятат да продават тези автомобили на богаташи, които искат да демонстрират загриженост за околната среда, като запазват нивото на комфорта и социалния си статус. Създаването на такъв автомобил става възможно благодарение на разработването на литиево-йонната акумулаторна батерия.Изследванията върху тези батерии се водят от 70-те години насам предимно от държавно финансирани университети, а технологията става годна за масово производство около 2010 година. Нито Мъск, нито създателите на Тесла имат нещо общо с тези разработки, те само смятат да се възползват от тях, за да припечелят колкото могат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъск

  07 Март 2023 1:45ч.

  Оказва се, че подчинените на Мъск са открили автомобилното купе, страничното огледало, сенниците, както и волана. Името на самия визионер не присъства в нито един от патентите, което поставя под въпрос личния му принос в тези иновации. Поглед върху патентите му:Патент номер 10019066: Метод за стартиране на приложение в графичен потребителски интерфейс. Патент номер 10020550: Пакет батерии с вход и изход за охладителна течност, както и известен брой топлообменници. На човешки език батерия с радиатор – как никой не се е сетил досега за такова нещо! Патент номер 9692025: Капак за пакет от батерии с вграден вентил, предотвратяващ пробива на пакета в случай на повишаване на налягането. Реално погледнато капакът на всяка тенджера под налягане представлява точно това.Патент номер 9688164: Подвижна седалка за кола, монтирана върху единична подпора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Инфо Мъск

  07 Март 2023 1:50ч.

  При целенасочено търсене можем да попаднем на много сходни истории, например тази на компанията Теранос, ръководена от Хоумс и Балуани. Двамата иноватори измъкват от инвеститорите почти 10 млрд. долара, преди да бъдат обвинени във финансова измама.Защо Мъск, който е успял да отмъкне повече, все още не е даден под съд от инвеститорите. Може би причината е, че много пари идват от държавата под формата на данъчни отстъпки и директни субсидии за продуктите, предлагани от компанията му – тоест, от данъкоплатците. Едва ли можем да кажем точно какъв е случаят, защото са известни само 49.48% от собствениците на Тесла, въпреки че компанията е публична и получава пари от данъкоплатците. Мъск притежава едва 21.9%,вероятно няма контрол над решенията. Можем обаче да бъдем сигурни, че докато служи добре за ограбване на пари под формата на „инвестиции“ и „сделки“, ще продължат да ни го представят като визионер, водещ човечеството към светлото бъдеще. •. Докато Мъск следеше целият свят, беше "нормално", когато започнаха да следят НЕГО, стана ненормално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Н.Н.

  07 Март 2023 19:28ч.

  Предполагам, че на Теранос не им се размина, заради това, че не можаха да произведат нито един работещ продукт и заради това, че силно неточните кръвни изследвания, които тяхната апратура прави са потенциално застрашаващи живота на пациентите, защото грешни изследвания водят до грешна диагноза и грешно лечение. Докато компаниите на Мъск все пак произвежда и някакви реални работещи (макар и надценени) продукти (електромобили Tesla, ракети SpaceX, капсулата Dragon), наред с шашмите (Hyperloop, Robotaxi, Neuralink, Tesla Bot, Starship и колонизирането на Марс и т.н.).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • четете между редовете

  07 Март 2023 13:08ч.

  Младия владетел казва на стария - ай, чиба!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  08 Март 2023 12:15ч.

  Змията на сатанистите в САЩ си захапа опашката, няма изваждане, хапането няма спиране, а това неотменно руши самата Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи