Холивуд на фешън туризъм в Киев

Холивуд на фешън туризъм в Киев

''Културни войни'' с Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''

Лошият вкус от фешън фотосесията, която списание Vogue и "фотографката на звездите" Ани Лейбовиц направиха на семейство Зеленски на терен в Киев, още не бе преминал напълно, когато поредната холивудска знаменитост кацна в украинската столица за поредните "събитийни снимки".

Олена и Владимир Зеленски на корицата на "Vogue"

Актрисата Джесика Частейн се щракна със Зеленски и с деца в болница, на които подари плюшени играчки. Корпоративните медии и повтарящите едни и същи пет изречения мегафони на "настоящото нещо", автоматично активираха публичната превъзбуда от актуалната ПР каскада.

Зеленски и Частейн

 

Джесика Частейн подарява плюшени играчки на болни деца в украинска болница

Ала много разумни човеци извън този балон споделиха своето усещане за прекаленост. За пошлост, показност и поза. За паразитизъм, пропит от прогресизъм. Или обратното. Киев се превръща в нещо като "Дисниленд" за звезди, в модно сафари за знаменитости. Един странен увеселителен парк, в който холивудските елити отиват да се снимат за социалните мрежи. Кой актьор не е ходил на екзотична ваканция във Фиджи с частен самолет или при бедни африканци да им раздаде някакви готини нещица? Но лична среща с "героя на деня"? По време на война? Ето това отличава елитните звезди от обикновените известни.

Да отидеш в Киев е последната мода за политически ангажираните селебритита. Вулгарно ВИП риалити, в което наградата е драстично повишен социален кредит. Не е ясно как Джесика Частейн, Шон Пен или Ани Лейбовиц помагат на украинската кауза. Едната медийна опорна точка е, че така те поддържат темата за инвазията в общественото съзнание и вдигат духа на нападнатата държава. Другата е, че повишеното внимание ще помогне за събирането на още повече средства за Украйна. И двете рухват при малко по-критичен поглед на ситуацията.

Зеленски и Шон Пен

Модната фотосесия за повърхностно фешън издание е последното нещо, което ще убеди нормалните хора. Точно обратното. Кадрите на редящата осветление сред развалини Ани Лейбовиц оставиха впечатление за Киев като някаква сюрреалистична гримьорна и декор за прожекция на медийно синтезирана реалност. Страшните истории за наемни руски убийци, които търсят Зеленски катастрофират в осъзнаването, че всеки втори участник на миналогодишните награди "Оскар" може свободно и спокойно да се разхожда в Киев и да позира с украинския президент.

Джесика Частейн също не е особено подходящ символ на солидарността с национални каузи. Това е привилегированата и разглезена звезда, която малко преди срещата със Зеленски "поздрави" родината си САЩ за Деня на независимостта със среден пръст. Буквално.

 

Джесика Частейн на 4 юли: Честит Ден на независимостта и от моите репродуктивни права

Конгресът вече гласува десетки милиарди долари помощ за източноевропейската страна, докато американските данъкоплатци страдат от историческа инфлация и брутална ескалация на престъпността. Милионерката с частна охрана Джесика Частейн, която нагло им показва среден пръст, не е човекът, който ще убеди средния американец, че трябва да се пратят още пари за негова сметка.

Преди време Частейн се снима и с малка фигурка на Камала Харис, с която нейните деца си играели. Изведнъж цялото нещо започва да изглежда като предизборна кампания за Демократическата партия. Или като някакъв римейк на онзи сатиричен филм по сценарий на Дейвид Мамет "Да разлаем кучетата".

Явлението е интересно, макар и от медицинска гледна точка. Безродни знаменитости, които в САЩ отричат границите и работят за унищожението на самата концепция за национална държава, изведнъж пътуват до друг континент, за да подкрепят застрашените национални граници на източноевропейска страна, за която едва ли са чували. Какви са шансовете Джесика Частейн, Бен Стилър и Ани Лейбовиц да намерят Украйна на картата преди инвазията? Че и сега, ако трябва да сме честни.

 

Бен Стилър посрещнат от Зеленски в Киев

За Холивуд национализмът е най-страшното и токсично нещо... в САЩ. И в Западна Европа. Но е най-прекрасната ценност в Украйна. Но Холивуд си е Холивуд и не може много да издържи да не преобразява всяко нещо, върху което паразитира. Във фотосесията на съпругата на Зеленски тя беше "пазена" от жени във военна униформа. На следващата фотосесия вероятно ще бъдат и етнически разнообразни жени. А на по-следващата – етнически разнообрази, небинарни трансджендър-флуидни създания. Знамето на Украйна постепенно ще започне да съжителства с покрилия целия Западен свят ЛГБТ флаг. Ще измислят и някаква демонстрация на Black Lives Matter в Киев. Пълен пакет прогрес.

Темата за узаконяване на еднополовите бракове вече съвсем сериозно е на дневен ред в Украйна. Разбира се, че това е най-важното за една страна във война. Ами да, в един момент ще стане неудобно за наредилите се на опашка за Киев западни знаменитости да посещават столица, в която няма поне 17 трансджендър клиники и минимум месец, посветен на ЛГБТ манифестации. Тук е моментът да си припомним, че преди да открият Украйна като свой резерват за реклама, холивудските звезди бяха обсебени от друга мода – да отглеждат синовете си като дъщери и обратното. Купени от Африка и Азия момченца с рокли и момиченца на хормони за спиране на пубертета – това буквално бяха основните заглавия за живота на модерните знаменитости преди войната. Сега сменящите пола на децата си мултимилионери прегърнаха националната кауза на държава, за която не бяха чували. Но за която вече знаят, че като отидат там да се снимат с един техен бивш колега от шоубизнеса, станал президент, ще получат тонове безплатна медийна промоция и може би някоя престижна роля в сериал на "Нетфликс".

"Да разлаем кучетата" става "Да разведем звездите из Киев". А военният фешън туризъм на Холивуд ще продължава да отвращава.

 

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

 • Пропуснал си оня бияч

  13 Авг 2022 16:21ч.

  в Бомбас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  13 Авг 2022 16:54ч.

  Апостолов казва на глас, това което си мислят нормалните люде. така или иначе бях стигнал до същия извод. пропусна да спомене брътвежите на бат Арни по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Интересно кой...

  15 Авг 2022 10:14ч.

  ...плаща хонорарите на така наречените звезди за милитъри-фешън воаяжите им до Киев и милите им фотосесии в паравоенни униформи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  13 Авг 2022 17:16ч.

  Ми кой да снимат, бе копейка, Путя и Кабаева ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • darkaveng

  13 Авг 2022 18:30ч.

  Мужик, незачет! Слабо, няма надник от козяк днес! Стегни се, бъди герой, иди в усрайна, умри, прослави се! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  13 Авг 2022 20:12ч.

  Мзимай лопатата и отивай да си направиш една фотосесия със Зеленски. Ама ако може на фронта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХА

  13 Авг 2022 22:19ч.

  Теб бе пудел, кой друг ще снимат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма да се оправим

  13 Авг 2022 17:29ч.

  С такива руски слуги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • darkaveng

  13 Авг 2022 18:31ч.

  И ти, баце, днес си нез надник! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  13 Авг 2022 20:15ч.

  А с такива промити западни мозъци видяхме как се оправихме. Въпреки че дебилои**те сигурно още сто години ще повтарят че сме толкова зле заради комунистите. И дебилои**те ще им вярват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХА

  13 Авг 2022 22:21ч.

  Аз бих казал, че с американски подлоги няма да се оправим, защото ще сме вечно колония и помийна яма! Дано да сте виждали по телевизията, как постъпиха с американските подлоги във Виетнам! Може и в Афганистан!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хехехехехехе...

  15 Авг 2022 10:37ч.

  "Няма да се оправим 13 Авг 2022 17:29ч. С такива руски слуги." До де бяхме руски слуги на територията се развиваха родни индустрия, здравеопазване и образование, от как сме американски подлоги се развиват проституция, наркомяния и морален упадък, а развитите държавни индустрия, здравеопазване и образование бяха окрадени, приватизирани и съсипани като качество. Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остроумно,

  13 Авг 2022 17:38ч.

  със стил, и още по-важно - в десятката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пропаганда

  13 Авг 2022 17:55ч.

  Разбира се, че ще ходят в Украйна. Как иначе ще бъде спечелена пропагандната война. Путин защо плаща на Стивън Сегал да се прави на маймуна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • darkaveng

  13 Авг 2022 18:32ч.

  Днес всичкото козяк-ентелегенция у сий форум! Так держать, макар и слабичко представяне! Стегни редиците, новите опорки идат! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПФУУУ

  13 Авг 2022 22:21ч.

  Там е работата, че не му плаща!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комар

  14 Авг 2022 20:39ч.

  Стивън Сегал има от години руско гражданство и работи за руската национална кауза като гражданин. Беше теглил една голяма майна на цялата холивудско-либераска сган в САЩ и то публично. Образовай се, шебек!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя

  13 Авг 2022 17:55ч.

  Що се хили?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • размисли без страсти

  13 Авг 2022 18:33ч.

  Продуктово позициониране и от двете страни. Зеленски си постила холивудското килимче за след края на мандата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рави Овадия

  13 Авг 2022 19:01ч.

  Ония двамката джуджевидните дано не са се прегърнали...че могат да си потрошат носовете...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що са хилиш, бе?

  14 Авг 2022 9:07ч.

  Все едно та возат по Волга на параход.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мосингов

  14 Авг 2022 20:41ч.

  За незнаещите, Шон Пен е известен в САЩ с факта, че е абсолютен малоумник. Както казваше един мой приятел от Босна - "туп кат гуз"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  14 Авг 2022 20:42ч.

  текста е тотално антидемократичен, хафтора и радиото трябва да чукат камъни в некое демократично местенце в духа на ню-дийл хамериканоголодомор..., пардон Кризата на 30-те, та да ги осени, примерно у хобокен ню.джърси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Текстът е тотално софиянски

  15 Авг 2022 7:30ч.

  та да се хареса на по-простите хорица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кретен Владиславов

  16 Авг 2022 7:14ч.

  с лодка по Волга

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи