Джендър идеологията убива американския мъж: Пълен срив на социалния, романтичния и сексуалния живот

Джендър идеологията убива американския мъж: Пълен срив на социалния, романтичния и сексуалния живот

Джон МакГлиън, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Днешната психология не може да помогне на американския мъж. Психологията като цяло проваля мъжете

Мъжете на Америка са в затруднение. Както наскоро отбеляза Даниел Де Визе, сътрудник на The Hill, повече от 60% от младите мъже в страната са сами, което е „почти два пъти повече от броя на необвързаните жени“. Той предупреждава, че в момента сме свидетели на „пълен срив на социалния, романтичния и сексуалния живот на американския мъж“.

Единствено идиот би могъл да не се съгласи с това твърдение. В Съединените щати 80% от самоубийствата са при мъжете, според Центъра за контрол на болестите. На всеки 13,7 минути някъде в Америка мъж отнема собствения си живот. Милиони мъже са отчаяни, необичани, безцелни души. Което повдига въпроса: Какво може да се направи? Може би повече от отчаяните мъже трябва да търсят психологическа подкрепа? Но ако размислим, може би не трябва. Тъй като, подобно на мъжете в страната, психологията също е в затруднение. В сегашното си състояние, тя не разполага със средствата да помогне на мъжете на Америка, или на когото и да било.

През последните няколко години стана модерно все повече хора от психологическото съсловие да отхвърлят еволюционната психология – прекия наследник на психологията и биологията. Както ми обясни Сатоши Каназава, експерт по еволюционна психология в London School of Economics, „еволюционната психология се базира на еволюционната биология и се занимава с гените и клетките, които са по-малки от хора и други животни. Еволюционната психология и нейните причинно-следствени механизми са по-фундаментални от други клонове на психологията и техните причинно-следствени обяснения, които работят основно с цялостното човешко същество“, разказва той. Да отхвърлиш еволюционната психология, означава да отхвърлиш реалността в по-широк смисъл. В момента се случва пълно отхвърляне на биологичната реалност и останалите, свързани с нея реалности.

Невярващите могат да проверят някои от последните изявления на Американската психологическа асоциация (АПА), като твърдението, че няма големи различия между мъжете и жените – с други думи, те твърдят, че мъжете и жените са на практика еднакви и клиничната практика няма нужда да отразява някакви присъщи разлики между тях. За непросветените, АПА е основната програмна акредитирана инситуция за професионално образование и обучение по психология. Когато говорим за обучение на психолози и обучение на американци, АПА решава всичко.

Проблемът: мъжете и жените не са еднакви. Половите разлики в мозъчната анатомия съвсем определено съществуват. Мъжкият мозък е с 10% по-голям от женския мозък. Анатомичните разлики се обясняват в най-голяма степен от половите хормони в мозъчното развитие. Мъжете и жените изпитват различните емоции – като щастие и тъга например – по много различен начин. АПА, която сега смята обичайни мъжки качества като стоицизъм и конкурентност за „психологически вредни“, проваля мъжете.

Психологията като цяло проваля мъжете

„Psychology Today”, най-голямото медийно издание, посветено на всички въпроси на психологията, редовно прокарва идеята за „позитивна мъжественост“. За да съществува „позитивна мъжественост“, някакви форми на „негативна“ (или „токсична“) мъжественост трябва също да съществуват. Това, разбира се, са пълни глупости. Има токсични хора, със сигурност. Но мъжествеността – качествата, свързани с това да бъдеш мъж – не е сама по себе си „токсична“. Статиите обаче, в които се твърди обратното, определено са.

Роло Томаси, подкастър и писател, който дискутира кризата на мъжествеността от години, ми каза, че психологията проваля мъжете, защото „модерната психология е от жени за жени.“

„От всички специалности“, изтъкна той, „жените докторанти по психология са повече от мъжете приблизително три към едно и това е така от десетилетия.“ Той е прав.

За да се усложни положението, добавя Томаси, „малкото останали мъже в сферата се отклоняват от работата, която ги е направила уважавани. Сега те възприемат приятелски настроената към жените бастардизация на предишната си работа, за да избегнат отмяна и загуба на практиката си или за да не им се наложи да се борят за актуалност в епоха, в която онлайн инфлуенсърите по самопомощ ги изместват ежедневно.“

Томаси, който наскоро се появи в Dr. Phill в дискусия за състоянието на мъжете в Америка, каза: „От началото на сексуалната революция казваме на мъжете да се „усмирят“. А рецептата на модерната психология за мъжете е да се „стегнат“, но само до тази степен, до която интересът на жените има полза от това.“ Всички предлагани решения за мъжете са всъщност „джендър разменени женски решения“.

„Не може да съществува единствено мъжко решение“, заключава той, „до голяма степен защото това би означавало да се признаят основните различия в еволюиралата психология на мъжете“. А това не ни е позволено, нали така?

За да станат нещата още по-зле, дори и мъж в нужда да тръгне да търси психологическа подкрепа, той ще има големи затруднения да намери подходящ терапевт. Мъжете предпочитат да бъдат консултирани от други мъже, но сферата на психологията, както отбеляза Томаси, сега е доминирана от жени. Получаването на терапия от специалист от същия пол е значима предпоставка за удовлетворение и терапевтичен успех. За жалост, в Съединените щати има остър недостиг на подходящо квалифицирани терапевти мъже. А мъжете, които се обучават за терапевти днес и които са предполагаемите лечители на утрешния ден, са заети да поглъщат одобрените от АПА наративи.

Бъдещето на американския мъж изглежда мрачно и ще си остане мрачно, докато АПА не признае факта, че фундаментални разлики между мъжете и жените съществуват. Не затаявайте дъх, няма да се случи всеки момент.

Джон МакГлиън е изследовател и есеист. Работите му са публикувани в издания като National Review, The New York Post, The South China Morning, Sydney Morning Herald и други.

Източник: theamericanconservative.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ретранслатора

  10 Март 2023 17:22ч.

  Ами поправка на закона, като при развод имуществото не се давана жените и край.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъжете на Америка са в затруднение. Както наскоро отбеляза Даниел Де Визе, сътрудник на The Hill, повече от 60% от младите мъже в страната са сами, което е „почти два пъти повече от броя на необвързаните жени“.

  11 Март 2023 7:49ч.

  Странно твърдение, при условие, че физическият брой на мъжете и жените в държави, които не са преживели война е равен?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигналиста

  11 Март 2023 9:59ч.

  Мислено си останал в миналия век. Жените вече се "обвързват" с жени, така сметката е точна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър Портной

  10 Март 2023 17:22ч.

  Ръце нямат ли тия мъже?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самоубийствата ще намалеят, когато мъжете осъзнаят, че не им трябват жени (мъже също де, не става дума за хомосексуализъм). При съвременните идиотки е по-добре сам.

  10 Март 2023 17:23ч.

  MGTOW

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дерматолог

  12 Март 2023 8:21ч.

  Постоянно консултирам такива като теб - с изприщени ръце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  10 Март 2023 17:50ч.

  Жените са настървени да намерят мъж и да го превърнат в домашен любимец( демек да го променят по обствен тертип). После се оказва, че не бил вече мачо и не я "уважавал" достатъчно. Изберете - или домашен любимец, или мъж

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шарено байряче

  10 Март 2023 17:55ч.

  мъж, разбира се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  12 Март 2023 8:22ч.

  Бий, за да те уважават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано никога не ги стигнем

  10 Март 2023 19:28ч.

  че падане от високо най-много боли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А те

  10 Март 2023 19:37ч.

  високо ли са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иначе защо ще се самоубиват

  10 Март 2023 20:07ч.

  Самоубийство избират гордите със себе си, затова когато японецът се провали си прави сепуко, а българинът непуко, има такъв брадясал виц.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  10 Март 2023 20:00ч.

  Най новото... клаус швабата призовава САЩ да наложат стриктна политика за „едно дете“ на всички бели семейства в опит да насърчат многообразието, да намалят неравенството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • двенки шаренки байряченца

  10 Март 2023 20:04ч.

  Сакън! Искаме да си вземем трето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  10 Март 2023 20:04ч.

  Белите шофьори замърсяват въздуха, дишан от цветнокожите в Ел Ей https://t.co/1cBp2TTay6

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  10 Март 2023 20:07ч.

  Имам роднина в Норуолк, кибичи вкъщи по-цял ден и не смее да излезе от дома си без жена си... американска мечтъ ?ама си има Алекса и си говори с неги ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вместо Алекса - Аляска

  10 Март 2023 20:20ч.

  Вместо да плямпа с Алекса, по-добре да се изнася към Аляска. Там още са сравнително нормални. Неслучайно на последните избори за Сената на балотажа имаше двама републиканци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  10 Март 2023 20:14ч.

  Скапването на опорните слоеве на населението в САЩ стана неудържимо, това не е еднозначно лошо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаджиджендер0ф

  10 Март 2023 21:34ч.

  ШОК: Скандалният николай хаджиджендер0ф се е изпуснал и е казал на всеослушание, че на мястото на руските паметници задължително трябва да се поставят паметници на еднополови двойки- държащи се за ръце и целуващи се! Скандланият николай хаджиджендероф лично е поел ангажимента да се поставят такива паметници на хомосексуализма, тъй като самият той е върл поддръжник на лъгъбътъ извращенията на сащ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  10 Март 2023 21:37ч.

  Пустият му Алеко: "Отношенията на мъжете към жените представляват някакъв си печален остатък от рицарските отношения към нежната, беззащитна жена. Но сегашната американка счита, че има неотемлимо право на непременно уважение от страна на всякой мъж; тя вече не се старае с нежност, с женственост да заслужва при всякой даден случай действителното уважение на мъжа, а реализира даже намръщено своето право на уважение. Опитай се да не отстъпиш веднага място във вагон, в параход, в трамвай, в омнибус на някоя американка, тя е готова да те стрелне с очи и даже да изръмжи нещо под носа си. Е, друго нещо е европейката! При такъв един случай, колкото ти и да си недогадлив и нелюбезен, тя само като те погледне с този ясен, сдържано-умиляющ и нежно-укоряющ поглед, не място да й отстъпиш, ами и на ръце да я носиш."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ААААААААААААААААААААААААААА

  10 Март 2023 21:40ч.

  ИЗВЪНРЕДНО: Кирил 5к0ф и американският агент ристю насърчават всеки българин да си смени пола и да прегърнат хомосексуалността, като всеки българин да започне връзка със собствения си пол!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мъжете са от Марс, жените- от Венера

  11 Март 2023 0:52ч.

  Само 30 години са изминали от 1992г., когато книгата на Джон Грей става бестселър в цяла Европа и Америка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • lklklkklklkllk

  11 Март 2023 0:58ч.

  България трябва да обяви война на сащ! България трябва да заклейми пропагандата на обратността за античовешка дейност, а пропагандаторите трябва да бъдат екзекутирани както в миналото - на кладата! Незабавнна забрана на филми/сериали с това съдържание, малтретиращо съзнанието на децата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Напиши Коментар

  11 Март 2023 1:00ч.

  Супер корумпираният американски шпионин ристю ифан0ф скочи на църквата: Трябва да забраним християнството, то е руско! Време е да предложим на българското общество от величието на LGBT!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ellie

  11 Март 2023 6:32ч.

  Лично, субективно мнение, може би погрешно? Жените са отражение на мъжете. Как искаме една жена, принудена да работи за семеен бюджет, да е майка на децата ни, да възпитава Човеци? Колко са жените, работещи за удоволствие? След като сме съгласни жените ни да работят за някой чорбаджия, чужд мъж, какво искаме от живота? Коя уважаваща себе си жена ще роди дете без брак, освен ако не е за помощи? Да не говорим за съжителства, поживея няколко години с една, после с друга, а времето тече, жената губи функцията - раждане по-рано, за разлика от мъжа? Ние не сме разбрали времето, а искаме да вникнем в женската психика?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Как искаме една жена, принудена да работи за семеен бюджет, да е майка на децата ни, да възпитава Човеци? Колко са жените, работещи за удоволствие? След като сме съгласни жените ни да работят за някой чорбаджия, чужд мъж, какво искаме от живота?"

  11 Март 2023 8:14ч.

  Ние не искаме. Те искат, защото си мислят горките кухи лейки, че работейки ставали независими, а вярват на тази им внушена глупост, защото мозъкът им е плитък и приключва развитието си при отделянето на първите им полови хормони. Стават независими от съпруга и семейството си, но започват да зависят от чужди хора и това мейнстрийм медиите им набиват в главите под кодовата дума - свобода. Цирк!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • друг психолог

  11 Март 2023 10:41ч.

  Всичкото хубаво, ама това с фетишизацията на еволюционната психология и свързаното с нейната причинност идеологизиране на реалността, никак не ми хареса. Пак изпадаме до старото възпроизводство на синдрома - заради грешен Илия, да убием и свети Илия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ellie

  11 Март 2023 10:54ч.

  Не мога да Ви бъда опонент, защото не притежавам житейски опит. Изхождайки от личен опит, предпочитам "целомъдрената Ева, от онази преди ябълката", опитвайки се неуспешно да вникна в дълбините на "дамската психика", стигам до ВСВ, ПСВ, и еволюция и деволюция на дясно и ляво полукълбо "мозък", ако по този начин възприемаме "прогресията на човечеството". По отношение на "феминизъм", споделям концепцията Ви. Процеси, социален инженеринг, смея да твърдя хилядолетия преди новата ера, последното, трайно "разделящо" е цензурирането на Библията - ролята на цензурираната Жена-там губим битката Справедливост и чувството за сигурност в рациото на Мъжа, катоИнстанция защитаваща Правотата на Женското "Право" на Съществувание, нарушени от каноничност до Схизмата. Стигайки до Атина със стрели, до най-добрите терористки в съвременността, най-всеотдайни на каузата. Което дава обяснение защо простоватите създания живеят с насилници, защото самите те са по-примитивни като Философия на Миросъзданието, търсещи собствена насилничестка реализация, поради слабата си физика . И все пак, мисля, че сме закъсняли като реакция срещу "философията на феминизма, която отвори кутията на Пандора". Закъсняхме-вероятно хилодолетия да защитим "Хармонията между мъже и жени", а най-лошата фаза е самоубийството, самоунищожението, независимо от пола. Когато добрите хора - мъжете бездействат, злото се обединява, за да разруши най-необяснимото на този свят Жената, без която нямаше да ни има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВОЙНАТА ИДВА И НИКОЯ ЗАПАДНА СТРАНА НЯМА ДА БЪДЕ ОТМИНАТА. МЪЖЕТЕ ЩЕ СИ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО

  11 Март 2023 19:46ч.

  Толкова дълъг период на мир и благоденствие развали човека на Запад. Господ ще ги вразуми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  11 Март 2023 20:22ч.

  Да попитам. Свалката криминална ли е вече? И има ли обратно действие?Щото ние точно сме престъпници тогава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причината за импотентността у мъжете

  12 Март 2023 14:11ч.

  е конфликтът между двата най-силни инстинкта у човека: на самосъхранение и на размножаване. Докато мъжът вижда жената като вътрешен и привлекателен обект на инстинкта за размножаване, неговата сексуалност е наред и работи, но щом жената се почувства като външен обект на заплаха, се включва инстинкта на самосъхранение, той е по-силен и като базисен работи подсъзнателно. Така мъжът става неспособен на секс с тази жена, за разлика от някой проститутка например.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендър идеологията убива американския мъж:

  16 Март 2023 10:04ч.

  Дай, Боже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи