Добрев: Ето схемата по която "Промяната" е купувала руски газ през посредници

Добрев: Ето схемата по която "Промяната" е купувала руски газ през посредници

Автор: Делян Добрев, ГЕРБ

Ето по тази схема Промяната са купували руски газ от румънската фирма на Газпром до последния ден на своето управление. Спечелили са "Промяната" и "Газпром". Загубила е България!

На пресконференция на ГЕРБ Делян Добрев обясни, че за юли България е трябвало да купува газ по 86 евро.
 
"Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на "Газпром". До последния ден на кабинета на "Промяната" България купува от въпросната фирма на 110 евро. От "Газпром" Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от "Газпром", а ще купуваш по-скъпо от румънския "Газпром". Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките", каза Добрев и показа схема на плащанията.

"Кой печели 28% разлика?! Сутринта Антоанета Цонева видя връзка между действията на ГЕРБ и действията на служебния кабинет. Не сме били критикували достатъчно служебния кабинет. Аз пък виждам много голяма връзка между "Демократична България" и служебния кабинет. Защо? Защото искат да купуват газ от "Газпром". Фактурите са пред вас - ще видите хоризонталната структура как всичко отива в "Газпром". И забележете периода на тези фактури - от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден... Това е толкова скандално, че не може да е от незнаене, неопитност, неучене и т.н.", заяви още Добрев.

"От това печели "Промяната", печели и "Газпром". Защото той не взема 86 евро, вероятно взима повече, защото защо ще се включи в тази схема, ако няма кяр от това. Губещият е българското общество - то губи 28% - разликата между 110 и 86 евро", заяви Делян Добрев.

 

 

 

 

Коментари

 • Разсъждения

  24 Авг 2022 14:12ч.

  Разглезените деца имат един принцип:" Искам всичко и сега", и затова могат да живеят комфортно само в семейната среда и то не винаги. Лошото е че ако периода на разглезеност продължи прекалено дълго, се превръщат в арогантни паразити, нещо като сегашния "колективен Запад".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BobbyWak

  24 Авг 2022 16:27ч.

  cheap prescription drugs [url=https://telegra.ph/Recommended-canadian-pharmacies-08-12#]canada discount drug [/url] medical pharmacy <a href="https://telegra.ph/Recommended-canadian-pharmacies-08-12#">navarro pharmacy miami </a> canadian pharmacy online https://linktr.ee/onlinepharmacies

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  24 Авг 2022 22:41ч.

  Тези разлики ще трябват за адвокати на тези, които пропуснат да напуснат навреме страната !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и какво предлага гроб?

  24 Авг 2022 14:14ч.

  Да забраним евтиния газ със закон. И защо ми ги вади толкоз дълбоки тогава? Тея от гроб си противоречат сами. Всички и пп и гроб и бсп и дпс и дб са ПРЕСТЪПНИЦИ-бъдещи затворници. Вън!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  24 Авг 2022 20:58ч.

  Тиквата-Слънце не знае какво означава диверсификация. Даже думичката не може да запомни , а си я пише на ръката преди всяка пресконференция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  24 Авг 2022 22:42ч.

  Знае от опит, че комисионните трябва да идват от всички бизнеси, но думата я научи по време на мандата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илиев

  24 Авг 2022 17:01ч.

  Хасковски сопол,благодаряй се на бат Иван прокурора,иначе днес вече щеше да бъдеш с деформиран задник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  24 Авг 2022 22:31ч.

  100% Вярно! Добре, че е Гешев да ги пази......Че как да обясни тия 180 милиона "приходи" на семейството си от Хасково......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каракочев

  24 Авг 2022 18:09ч.

  А ние не сме в далаверата. Мъка, мък-а-а-а-а.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пп-гроб-бсп-дб

  25 Авг 2022 7:48ч.

  прозападната посткомунистическа продажна шайка трябва да бъде изметена от българската политическа сцена. гроб не са алтернатива на пп, а само разлика в дозата геноцид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментатор

  25 Авг 2022 13:27ч.

  Нали точно вие от ,,герб" сътворихте и доразвихте схемите в тази страна, тъй като загробихте държавата която съществуваше преди Вас. Сега не се правете на много загрижени, тъй като видяхме 12 години колко сте ,, загрижени" за горката държавица. На Вас само далавери, схеми и грабежи са ви в главите / то друго няма /. Само като ви гледам и ми призлява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За обяснението от герб

  26 Авг 2022 0:02ч.

  Едно спасиба галяма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хасан двата уя

  28 Авг 2022 15:07ч.

  ТОЗИ С ТОВА БЯЛО ДУПЕНЦЕ ЩЕ ГО ЛАШКАМ ОТ 8 СУТРИНТА ДО ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО - НЕ МИ ТРИЙТЕ МНЕНИЕТО ТО Е ЛИЧНО И С НИЩО НЯМА ДА ГО ПРОМЕНИТЕ ,ТРИЕНЕТО Е ГЛУПАВА ПОСТЪПКА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи