Дъглас Макгрегър: Зеленски се превърна в кръгла нула, а гражданският ред в Европа се срива

Дъглас Макгрегър: Зеленски се превърна в кръгла нула, а гражданският ред в Европа се срива

Автор: Дъглас Макгрегър, The American Conservative

Ще накарат ли спадащата подкрепа към украинската кауза у дома и неуспехите на бойното поле унипартийните подстрекатели на войната да се замислят?

Украинският президент Володимир Зеленски се превърна от герой в кръгла нула само за няколко месеца. Меланжът от западно военно оборудване, от танкове до ракети, в ръцете на храбри, но неподготвени и зле ръководени украински новобранци, не успя да подобри украинските постижения на бойното поле. Стотиците хиляди убити и ранени вследствие на това украинци подтикват хиляди изтощени украински войници да се предават, както се твърди. Украинските войници се измориха да умират и чувствата им са оправдани.

Руската военна мощ се гради на системното интегриране на ударни средства – ракети, снаряди, артилерия, безпилотни самолети, летателни апарати – с постоянно наблюдение, базирано в космоса и на земята. След като руските сили спряха настъплението си и изградиха отбрана в дълбочина в Източна Украйна, точната и унищожителна огнева мощ на руснаците започна да разпръсква атакуващите украински сухопътни и въздушни сили като мухи. По думите на украински военен служител: „Огромният брой безпилотни самолети, действащи в Украйна, както и бойните системи за управление, които осигуряват изображения и местонахождение в реално време, означават, че войниците и танкове имат на открито само няколко минути, преди да бъдат взети на прицел.“

Без никаква сериозна оценка на военния потенциал на Русия, особено при положение, че е ангажирано с действия на прага на Москва в Източна Европа, глобалистко-неоконсервативното ръководство на Вашингтон увери Зеленски, че той и неговото правителство ще имат финансовата и военна подкрепа на Съединените щати и техните съюзници от НАТО „толкова дълго, колкото е необходимо“. Украинците поглъщат лъжите подобно на поляците през 1939 г., които смятаха, че с полета си до Лондон са си купили защита от Германия и Съветския съюз. Но географията направи невъзможно за Вашингтон да утвърди господството си в Източна Европа.

Благодарение на услужливите и подкрепящи западни медии, Зеленски и неговите политически поддръжници в НАТО обещаха планини, но постигнаха купчинки. Твърденията за украинските успехи на бойното поле – от популярния „призрак на Киев“ до възвръщането на Бахмут – се оказаха огромна флатуленция. Когато членовете на НАТО се срещнаха във Вилнюс през юли 2023 г., настроението се беше променило. Съдбата на Украйна, да не говорим за членството ѝ в НАТО, щеше да се определи от изхода от прословутата контраофанзива на украинската армия.

С нарастването на украинските загуби и катастрофалния неуспех на украинската контраофанзива нещата във Вашингтон сериозно се объркаха. Американските политически и военни лидери  бездушно критикуваха Зеленски и неговите висши военни ръководители за дълбоко погрешните стратегически решения, довели до големи загуби на хора и техника. Започна търсенето на стратегия за излизане от Украйна, без тя да бъде открито назована като такава.

Задкулисното разделение между националните лидери в САЩ и Европа, които прегръщаха мита за изостаналата Русия, и тези, които неофициално се съмняваха, че е разумно да се подкрепи един от най-корумпираните режими на планетата срещу ядрена Русия, започна да излиза наяве. Виктор Орбан, мъдрият и ловък министър-председател на Унгария, винаги е отхвърлял уверенията на Вашингтон, че слабостта на Русия означава сигурно поражение за Москва. Сега все повече европейски лидери възприемат неговата политическа позиция. Защо?

Орбан твърди, че конфликтът между Киев и Москва „не е наша война“. Неговото настояване, че европейците трябва да се стремят „да изолират този конфликт, да го отделят, да му попречат да се разпространи по-нататък“ сега намира отклик сред европейците, тъй като за все повече от тях става болезнено ясно, че Путин не е бил и не е заинтересован Украйна да стане част от Русия. Стратегическата цел на Москва беше и все още е да предотврати превръщането на Украйна в платформа за проекция на американската и съюзническа военна сила на НАТО срещу Русия, а не да завладее Източна Европа.

За много от американските и европейските критици на опасното фиаско в Украйна това, което представлява явна и истинска опасност за западната цивилизация, не е Русия, а сривът на гражданския ред в САЩ и Европа. Както се видя наскоро във Филаделфия, беззаконието в големите американски градове достига нова точка на кипене. Американците искат американската съдебна сиситема да защитава американците и да наказва престъпниците, а не да ги успокоява.

В Швеция сривът на реда е толкова остър, че министър-председателят на страната призова за използване на шведската армия за възстановяването му.

Европейците и американците знаят, че милионите, които преминават през границите им, не са кандидати за убежище или политически бежанци. Масите са поканени, за да размият американската и европейската национална идентичност и култура, тъй като превишават възможностите на американската и европейската държави да ги асимилират.

В нетърпението си да се възползват от прокси Войната на Вашингтон в Украйна западните политици, корпоративни началници, мениджъри на хедж фондове и медийни магнати допуснаха сериозна грешка. Те направиха залозите си за вашингтонската унипартия, за радикално левия буден дневен ред и за постоянната прокси война на глобалистите срещу Русия. Това беше сериозна грешка.

Вашингтон и съюзниците му привършват боеприпасите, оборудването и вътрешната подкрепа за Украйна. Европейските армии без изключение са бутикови сили, предназначени за конфликти с ниска интензивност. Ненаситността на вашингтонската унипартия остави въоръжените сили на САЩ в лошо състояние за борба с други врагове, освен бунтовници. Честно казано, буди учудване, ако някой млад мъж с ум и характер пожелае да се запише и да живее в днешните въоръжени сили.

Суровата истина е, че прокси войната в Украйна е загубена, но навикът за безкрайни конфликти в чужбина, подхранвани от безумните разходи за отбрана у дома, изглежда е твърде силен, за да може унипартията да му устои. Ако не се случи чудо на река Потомак, безкомпромисната глобалистка политическа идеология на Вашингтон, основана на страха – от предполагаемите врагове извън страната и от свободата на мисълта и на словото вътре в страната – ще доведе украинската нация до пълното ѝ унищожение.

По този начин продължава пропадането на колективния Запад в ада, който той сам си създаде. Вашингтон и неговите съюзници от НАТО са изправени пред неприятен избор: да признаят основателния интерес на Москва за националната ѝ сигурност в Украйна и да спрат кървавата баня, или да рискуват да въвлекат Европа в опустошителна регионална война, за която европейците и американците не са подготвени.

 

Източник: The American Conservative

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

Още от На фокус

Коментари

 • И във потвърждение

  05 Окт 2023 9:00ч.

  Което казва Дъглас Макгрегър ,се случва точно това Руската армия проби отбраната на украинските въоръжени сили в три направления В посока Запорожие руските въздушнодесантни части с подкрепата на артилерия и бронирана техника изтласкаха врага на повече от два километра от село Вербовое. Разказ с кадри от освобождаването на селото е публикуван в пресслужбата на руското министерство на отбраната, съобщава кореспондентът на PolitNavigator. Видеозаписът показва как руски бойци навлизат в разорана от артилерия десанта, осеяна с трупове на суха земя. „Въздушнодесантните части извършиха допълнително разузнаване с помощта на безпилотни летателни апарати, след което в боя влязоха щурмови части на „крилата пехота“. Бързите и координирани действия на новоросийските парашутисти не позволиха на врага да устои. Личният състав на Въоръжените сили на Украйна е унищожен“, съобщиха от пресслужбата. Отбелязва се, че голям брой вражеска техника и личен състав са били унищожени, а няколко десетки военнослужещи са се предали. Добри новини идват и от други посоки. Така пресслужбата на 105-ти пехотен полк на НМ ДНР, който води боеве край Марьинка, съобщава за пробив на украинската отбрана и достъп до границите на село Георгиевка. „Нашата армия успя да пробие отбраната на противника северно от Марьинка и да достигне покрайнините на село Георгиевка. Противникът започна да изтегля войските от селото”, съобщават от полка. Също така се съобщава, че руската армия напредва в посока Сватово-Кременски към Боровая. Украинските медии потвърждават напредъка в тази посока. https://www.politnavigator.net/rossijjskaya-armiya-prorvala-oboronu-vsu-na-trjokh-napravleniyakh.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И другите новини от фронта

  05 Окт 2023 9:19ч.

  Потвърждават тезата че украйнската армия е загубила тази война . Онзи ден при десанта на войници на военното разузнаване на украйна към крим .Бяха убити 15 воиници и беше пленен един . Александър Лобас, член на украинската ДРГ, взет в плен в Крим, се нарече редник Членът на украинската ДРГ Александър Лобас, който беше заловен в Крим, се нарече редник. Всъщност обаче той е подполковник от украинските въоръжени сили, разбра RTVI. Лобас е на 51 години, позивна Собол. Той е създател и първи командир на 37-ми отделен мотопехотен батальон в Запорожие, награден с орден „Народен герой на Украйна“ през 2018 г. Той беше военен почти през целия си живот, първо служи като политически офицер на пътните войски, след това във ВВС. След това се пенсионира, работи първо като заместник, след това като началник на отдела за пенсионно осигуряване на служители на правоприлагащите органи в Пенсионния фонд на Украйна в Запорожка област. Той се завърна в армията след 2014 г., като стана началник-щаб на Запорожката самоотбрана, която тогава стана 37-ми батальон за териториална отбрана. Участва в боевете при Авдеевка, Талаковка, Гнутово и Широкино. Лобас има син, военнослужещ от въоръжените сили на Украйна, който е на отчет в 25-та бригада, също като баща си участва във военните действия в Донбас от 2014 г. : украинско издание “Факти” https://antimaydan.info/2023/10/vzyatyj_v_plen_v_krymu_uchastnik_ukrainskoj_drg_aleksandr_lobas_nazva.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  05 Окт 2023 9:59ч.

  Аз се ориентирам, че пак почнаха да претоплят манджата на пландемията! Бог да прости руските и украинските войничета, заради тази война и чрез тяхната кръв спря, тази вероломна пландемия от ковид1984 с която промиваха мозъците на хората по света 24/7... Сега когато нещата вървят към своят край, пак се почва, старата песен на нов глас! Зануляване по всеки един възможен начин, глобалистите водят война с човечеството защо считат че планетата е награда, която заслужават, за разлика от обикновените хора, които смятат за невежи и недостойни да съществуват, за да не им ползват ресурсите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си !!!

  05 Окт 2023 10:15ч.

  Абсолютно прав.. Въпросът е,дали тук на територията сме събрали достатъчно пластмаса в мозъците ,за да им потеглим към самоунищожение..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охи

  05 Окт 2023 12:29ч.

  Браво!Страхотен,както винаги.Интелегентен и аргументиран анализ,какъвто не бях чел отдавна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъглас Макгрегър: Зеленски се превърна в кръгла нула, а гражданският ред в Европа се срива

  05 Окт 2023 12:37ч.

  След вчерашната доставка на антидепресанта "ЖакБо" предназначен за БГЖвРМ, днес се прилага нов медикамент "ДъгМак". Неговото действие е дустепенно. Първо се създава усещане, че Зеленски е една нула и гражданският ред в Европа е сринат. Предполага се, че вътрешните биологични процеси водят до ново усещане: руската агресия ще успее. Това потиска тревогата идваща от реалността Вече 588 дни има съобщения за победи и движение напред, а резултатът е: "жест на добра воля", "прегрупиране", "заемане на предварително подготвенип позиции", "оптимизиране на фронта" и т.н. . Аналогично на вчера, днес има и втори транкилизант "ЖаКлоЮнкер" също с двустепенно действие. ( Справка: БГЖвРС - Български Граждани Живееще в Русский Мир )

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  05 Окт 2023 15:56ч.

  Браво, много добър коментар! Типичен за "Български Гражданин Живеещ в Украiнски мир". Явно авторът се опитва да създаде усещане, че Путин е една нула и гражданският ред в Европа е наред. Предполага се, че вътрешните биологични процеси водят до ново усещане: украинската офанзива ще успее. Това потиска тревогата идваща от реалността. Вече 123 дни има съобщения за победи и движение напред, а резултатът е: "Има недовършени битки... не са завършили бойната част от това, което се опитват да постигнат", "Тази офанзива, въпреки че е бавна, по-бавна от предвиденото, си остава постоянна" и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  05 Окт 2023 14:13ч.

  "че Путин не е бил и не е заинтересован Украйна да стане част от Русия. Стратегическата цел на Москва беше и все още е да предотврати превръщането на Украйна в платформа за проекция на американската и съюзническа военна сила на НАТО срещу Русия, а не да завладее Източна Европа." Четете бре, маскари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи