Дъглас Макгрегър: Силите на Украйна са на точката на рухване. За Вашингтон е все по-наложително да преговаря с Москва

Дъглас Макгрегър: Силите на Украйна са на точката на рухване. За Вашингтон е все по-наложително да преговаря с Москва

Автор: Дъглас Макгрегър, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Отстъпление на демократите

Администрацията на Байдън подчинява опонентите си у дома и в чужбина

Президентите лъжат, когато това им върши работа. И Удроу Уилсън, и Франклин Делано Рузвелт и Линдън Б. Джонсън обещаваха на американците, че няма да пращат американски момчета да умират в чуждестранни войни. Президентът Джо Байдън обаче вероятно е първият, който прави публично прогнози, сбъдващи се неизменно в обратна посока.

Вместо да възпре Китай, тайванският електорат вероятно ще избере ново правителство, което подкрепя обединение с Пекин. Вместо да срине руската икономика, прокси войната на Байдън унищожава икономически крехкия Европейски съюз. Вместо да реализира „Прераждането на Запада“ на Франсис Фукуяма, политиката на Вашингтон ускорява неговия упадък. И вместо да предотврати създаването на нова коалиция или ос на нелибералните сили – включително Русия, Китай, Индия, Иран, Саудитска Арабия и други – Вашингтон циментира тези връзки в ущърб на западния интерес.

Украинската „пролетна“ и сега лятна офанзивна операция е в застой, ако не и в поражение. Точният брой убити и ранени украинци все още не е известен, но броят на украинските войници, убити в бойни действия в последните кланета вероятно се изразява в хиляди, наред с много повече ранени. Загубите на танкове и бронирани бойни машини също са значителни. Междувременно се твърди, че руските загуби в отговор на офанзивата са относително пренебрежими, като руските войници, убити и ранени по време на бойни действия, са в стотици.

Американците трябва да разберат, че няма по-трудна и сложна военна операция от целенасочената атака за пробив на подготвена вражеска отбрана. Да си припомним, че германската армия, вероятно най-добре обучената и най-компетентно водената през последните 100 години, избра през 1940 г. да избегне фронтална атака на линията Мажино.

Преодоляването на умишлено подготвена защита е толкова трудно и поглъща толкова време и ресурси, че американските сухопътни сили рядко го упражняват в мирно време, а офицерите от американската армия не го изучават подробно, както руските офицери. Американските и британските съветници без съмнение бяха ограничени в способността си да окажат голяма помощ при започването на тази офанзива на украинските сили, които и без това не разполагат с достатъчно артилерия, инженери и системи за противовъздушна отбрана. В допълнение, руската интегрирана система за въздушна отбрана неутрализира противниковата авиация.

Очаквано украинските сили бяха принудени да атакуват под постоянното руско наблюдение на 15 до 25-километровата зона за сигурност пред руските основни защитни пояси. Отново и отново руските сили в зоната са сигурност се изтеглиха от предните постове на подготвени отбранителни позиции непосредствено преди основния отбранителен пояс. Украинците продължиха напред, само за да бъдат смазани от артилерията, подпомагана от руски бойни хеликоптери, изстрелващи прецизни ракети отзад на руските позиции, тъй като имат по-дълъг обхват от американските ракети „Hellfire“.

По време на атаките украинските колони попадаха на минни полета, които канализираха движението им в райони, където масивни удари с дронове и артилерия разбиваха атакуващите формации. Същевременно руските сили се съобщава, че са използвали мини, доставяни по въздух зад настъпващите украински сили. В резултат на това, когато атакуващите украински сили са се опитали да се измъкнат от смъртоносните капани и да се изтеглят до своите линии, руските сили са използвали скитащи се боеприпаси, за да унищожат оцелелите украински части, заседнали в минни полета от всички страни.

Въпросът в Москва: Какво следва? Украйна може би все още има грубо 12 бригади в резерв, които могат да бъдат изпратени за още атаки в идващите дни и седмици, но ангажирането на тези резерви може да изцеди човешките сили на Украйна до точката на рухване. Поради това е много голяма вероятността руските сили да се насочат агресивно срещу Украйна. Москва има възможности.

Първо, Москва може да атакува и да завземе и защити или Одеса, или Харков. Заедно с Харков, Одеса е един от двата исторически руски града, които Москва обеща да бъдат върнати под руски контрол. Извън извънредната стратегическа стойност на Одеса като вариант за отрязване на Украйна от Черно море, Одеса беше и сцена на ужасяващи жестокости, извършени срещу руснаците по време на майданската революция. Тези събития все още са живи в руската памет.

В допълнение, всеки украински опит да укрепят Одеса в случай на руска атака, ще бъде подложен на буря от удари с прецизни ракети/боеприпаси/артилерия/дронове. А украинско придвижване от юг към Одеса ще рискува руска атака откъм Беларус. И накрая, Одеса се намира близо до най-голямата концентрация на руски сили и на стотици километри от украинските сили на север. Ако Одеса стане оперативна цел, очаква се силно укрепената група Вагнер да играе най-голяма роля в изчистването на града от украински войски, включително украинци, които са останали за да се борят като партизани.

Второ, щом Одеса бъде завзета, Москва може и да си почине, за да види дали Берлин или Париж ще договорят край на конфликта. Ако няма желание за преговори, Харков заедно с по-голяма част от източна Украйна вероятно бързо ще падне в руски ръце. Този постепенен подход е в съответствие с желанието на Москва да избегне внезапни, широкомащабни и помитащи настъпателни действия, които биха могли да ускорят водена от САЩ интервенция.

В Европа икономическата картина е мрачна, а европейското население, особено германският народ, се настройват срещу прокси войната на Вашингтон. Най-новите допитвания сочат „Алтернатива за Германия“ (AFD) като втората по големина политическа сила в германската политика. Предвид самоубийствената политика на премиера Олаф Шолц на деиндустриализация на Германия и отваряне на границите на Германия за още повече нежелани и скъпоструващи бежанци и мигранти, може би AFD може да състави „коалиция на разума“, да отстрани Шолц и да преговаря с Москва?

Неотдавна полското ръководство се застъпваше за интервенция на НАТО и за сражаване рамо до рамо с украинските сили срещу Русия. Сега полският президент Анджей Дуда казва, че руският парен валяк смазва Украйна и стотици украински войници умират на фронтовата линия всеки ден. Популярната полска подкрепа за украинските бежанци също умира.

В Съединените щати американците откриват, че за президента Байдън и неговата администрация „демокрация“ наистина означава "синьо държавно господство". Този режим се крепи на унищожаването на честния изборен процес в Съединените щати и на трансформирането на Министерство на правосъдието на Съединените щати в ленински инструмент за социална хигиена, целящ да подтисне или елиминира легитимната американска политическа опозиция.

С гениален ход, на който може да се възхити само истински болшевик, администрацията на Байдън трансформира националната стратегия в глобална борба за подчиняване на опонентите у дома и в чужбина.

Сега е добър момент за преговори, защото не Москва, а Вашингтон се нуждае от изход от множество катастрофи. Провалената война в Украйна, отслабващата икономика на Америка, нарастващата престъпност в страната и проблемът с отворените граници плачат за решителни действия.


Източник: theamericanconservative.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Коментари

 • Не могат, те са невменяеми. Сегашната администрация е идеален гробокопач на Пиндостан

  13 Юни 2023 22:06ч.

  Затуй ще има кабулски сценарий :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А ето какво каза днес Путин

  13 Юни 2023 23:46ч.

  Пред воените кореспонденти на среща със тях Путин: САЩ нямат съюзници, а само васали, които са принудени да отидат на кланица Съединените щати, които са много прагматични в сегашния конфликт в Украйна, нямат съюзници, а само васали, но вече започнаха да разбират каква роля им е отредена. Това съобщи днес, 13 юни, руският президент Владимир Путин на среща с военни в Кремъл. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2023/06/13/putin-u-ssha-net-soyuznikov-tolko-vassaly-kotoryh-zastavlyayut-idti-na-uboy

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русийката и васали вече няма

  15 Юни 2023 22:37ч.

  Когато поканили президента на Казахстан на икон. Форум в Русия той казал - вие се шегувате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин говори за пилоти и паркетни генерали (+ВИДЕО)

  13 Юни 2023 23:51ч.

  Летците са истински герои“, така президентът на среща с военни кореспонденти описа работата на тези, които седят на командите на самолети и хеликоптери на руските въздушно-космически сили. Президентът не подмина и така наречените паркетни генерали: „Преди СВО (в Министерството на отбраната - прибл. Р.В.), както във всяка държавна структура, имаше много паркетни хора. До началото на пандемията имаше една ситуация в здравеопазването. И като започна пандемията, веднага започнаха да се появяват хора, които могат да бъдат приравнени към военнослужещи. Започна СВО и много бързо започнаха да разбират, че паркетните генерали, каквито във всяка армия по света има повече от достатъчно в мирно време, са меко казано неефективни. А тези, които сякаш седяха на сянка, се оказаха много ефективни и много необходими. За съжаление такива хора умират първи, защото не щадят себе си. Това е бедата!" Источник: https://rusvesna.su/news/1686669223

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • преговори за световен мир

  14 Юни 2023 1:11ч.

  Само на мексикано-канадската граница!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  14 Юни 2023 1:34ч.

  US генерал от резерва: „Позволете ми да набера рота от децата на елита, да я изпратя на фронтовата линия и войната ще приключи още в същия ден…“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явор

  14 Юни 2023 5:59ч.

  Гласове не ви ли омръзна да цитирате тоя човек - от 26 февруари ни разправя как Украйна е пред крах!!! Дори Путин казва, не подценявайте потенциала им за контранастъпление. Да Гласове - знаем, че търсите западните медии за всеки който е малко проруски, но ще бъде много по-достоверно, ако спрете да цитирате същия човек, който вече е грешил от ден 2 на тази война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Koch

  14 Юни 2023 10:29ч.

  Сега остава и да се аргументираш, къде бърка? Нека ти кажа нещо, което вие подминавате, а полковникът вижда: Украинска армия няма от 05.2022г. Има само пехота. За година бяха унищожени почти всичката украинска техника, плюс тази, доставяната от всички бивши соц страни. Включая Мароко и други такива. За снаряди и оръжия тип противопехотни, въздушни и други да не говорим. В това число и от България. Сега ще източат и сръбските. Към всичко това да добавим и натовската техника и тлн. Та, за какво е лъгал генерала? Украйна е фалирала държава и живее със западните заеми. Без тях не могат да платят дори на администрацията си. Загубиха основните си промишлени и аграрни зони и прочие. Та, за кое не е прав? Ви есте олеми смешници, честно! Поддържате страна, в която със закон е радрешена търовията с човешки органи във военно положение. Децата им биват изземвани и продавани на педофили или просто приемни родители, ако имат щастие. В кой свят живеете изобщо?! Русия се бие с НАТО и то по изключително умел начин. А, Путин още веднъж се оказа невероятен стратег.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "не подценявайте потенциала им за контранастъпление"

  14 Юни 2023 12:47ч.

  Явно не са го подценили братушките, за около 10 дни хората показаха на целия свят, че добре са се подготвили за отблъскването му. А сега приемете едно предупреждение и от нас, които са наясно коя е Русия, и поназнайват нещо от история и теория на военното дело: "Никога не подценявайте уникалната руска военщина, особено след като класата ви не й е даже равна!".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна рухнала!!!

  14 Юни 2023 13:22ч.

  Може би като "гнилия" капитализъм който РАссия от 100 год. го погребва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че той си изгни и си рухна. Някъде си спал последните десетилетия?

  14 Юни 2023 14:34ч.

  Вие сте олигофрени. Затова няма да ви оставим България да си избивате комплексите на нея. Само дето напразно живяхте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sinner

  14 Юни 2023 15:22ч.

  Първо - в Русия от 30 и повече години се строи капитализъм. Второ - в САЩ от времената на президента Клинтън се строи троцкизъм, а троцкизмът е версия на болшевизма. Трето - в ЕС се строи също троцкизъм, гарниран със зелен талибанизъм*. *Моля афганистанските талибани да ми простят, че ги сравнявам с такива радикали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изгониха ви само

  15 Юни 2023 22:39ч.

  Сърповете и чуковете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къв капитализъм има

  15 Юни 2023 22:40ч.

  В тая пропаднала държава, бе - тия вече почнаха национализация и робски безплатен труд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украйна рухнала!!! 14 Юни 2023 10:22ч.

  14 Юни 2023 14:53ч.

  Принцип на Данинг-Крюгер: "Дебилът не забелязва и не вярва че е дебил, защото е дебил. Така и ходещият мъртвец не приема, че е мъртъв, защото е ходещ мъртвец"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шалом

  16 Юни 2023 15:48ч.

  Световната болшевишка ЛГБТ+ еко революция този път тръгва от САЩ. И като правило първо трябва да се ликвидира самите САЩ а след това и останалия свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи