Дъглас Макгрегър: Епохата на изобилно богатство за САЩ и Европа е към своя край. Балансът на силите е в полза на Русия

Дъглас Макгрегър: Епохата на изобилно богатство за САЩ и Европа е към своя край. Балансът на силите е в полза на Русия

Автор: Дъглас Макгрегър, theamericanconservative.com Следвайте "Гласове" в Телеграм

Войната, парите и бъдещето на Америка

Защо унипартийците рискуват война, която сме толкова зле подготовени да водим?

Когато Ричард Никсън губи изборите от Джон Ф. Кенеди, той казва на поддръжниците си: „Познавам Кенеди. Той е патриот.“ Никсън е знаел, че страната ще бъде в безопасност в ръцете на Кенеди.

Повечето американци нямат същото доверие на президента Байдън. През април 2023 г. по-малко от четирима от всеки десет пълнолетни граждани на САЩ, или 37%, заявяват, че одобряват работата на Байдън като президент, а шестима от всеки десет заявяват, че не я одобряват. С разлика от 2 към 1 американските избиратели сега смятат, че контролът върху границата на САЩ е по-важен от помощта за Украйна във войната ѝ с Русия. За първи път от 30 години насам лихвените плащания на правителството на САЩ по държавния дълг са равни на разходите за отбрана.

Подобни разкрития биха разклатили увереността на всяко правителство, но Вашингтон и съюзниците му от НАТО трябва да вземат предвид още много неща. Твърденията, че Държавният департамент прави усилия за замразяване на конфликта в Украйна се отхвърлят с лека ръка от всеки добре осведомен наблюдател на руското правителство. Без такова замразяване Вашингтон няма идея как да сложи край на 600-дневния конфликт.

Междувременно санкциите на администрацията на Байдън продължават сериозно да отслабват колективния Запад. Европейските икономики се плъзгат към рецесия. Икономиката на Германия – най-голямата в еврозоната – е в стагнация вече трето поредно тримесечие. През 2022 г. германските автомобилни производители са произвели почти 40% по-малко автомобили, отколкото преди десет години. По думите на един от водещите германски индустриалци, деиндустриализацията на Германия е започнала.

Но именно прокси войната на Вашингтон с Москва, поради въздействието на бойното поле ведно с икономическите последици, променят баланса на силите в полза на Москва. По данни от свободни източници за украинските загуби става ясно, че украинските войници загиват в количества сравними или по-големи от тези през Първата световна война, в която за три години бойни действия вследствие на всички причини загиват около 1,7 милиона войници от руската армия.

Изкуството на войната винаги е било подвластно на технологиите, а войната на Украйна с Русия не прави изключение. Украинските войници са смели, но украинските сили, както и силите на САЩ и съюзниците от НАТО, все още са организирани като за повторение на Втората световна война. Това състояние е рецепта за поражение срещу руската военна структура, организирана за воюване през 21 век.

Днес руските поразяващи оръжия – артилерия, ракети, снаряди, дронове – свързани с постоянно въздушно наблюдение като част от гъста, интегрирана противовъздушна и противоракетна отбрана, създават условия на бойното поле, каквито германската армия преживява през последната година на Втората световна война. От момента, в който американската и британско-канадската армия се приземяват в Нормандия, 5 хиляди американски изтребители във въздуха над Западна Европа правят невъзможно маневрирането на германските сухопътни сили. Цялата германска авиация защитава германските градове от американските и британските бомбардировачи. Без тактическо въздушно прикритие или подкрепа германските формирования могат да се придвижват само през нощта и никога на дневна светлина.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски демонстрира увереност, но не крие, че подкрепата за марионетната война на Вашингтон спада както в Европа, така и в Съединените щати. Той знае, че НАТО е в беда. Откровено, алиансът никога не е бил предназначен да води офанзивна война срещу когото и да било. Събитията на Балканите през деветдесетте години на 20 век поставиха началото на неловката еволюция, която се опита да превърне НАТО в нападателен инструмент на стратегията за национална сигурност на САЩ. Въпреки това силите на НАТО не са подготвени да водят конвенционална война от висок клас.

Не е изненадващо, че избирателите в 32-те държави-членки на НАТО поставят под въпрос доколко е мъдро да възложат националната си сигурност и икономическото си здраве на собствените си елити, както и на вашингтонския глобалистки елит. Все пак европейците скоро трябва да решат дали да пожертват малкото, което е останало от техния национален суверенитет и икономическо здраве в името на НАТО, или да спрат помощта за режима на Зеленски и да преговарят директно с Москва. Общият европейски принос към прокси войната от около 167 милиарда долара е по-голям от приноса на Вашингтон.

Изправена пред слаба икономика, по-висока доходност и по-ниски цени на държавните облигации, администрацията на Байдън и вашингтонската „унипартиен“ Конгрес, който е неговият партньор, имат два избора. Първият е да се намалят загубите на САЩ и съюзниците в Украйна, да се намалят отпусканите средства и да се фокусират върху вътрешните спешни проблеми на южната граница и в най-големите американски градове. Или пък, вторият, администрацията и „унипартийците“ могат да ескалират конфликта с Москва.

Обявеното от Белия дом намерение да изпрати на Украйна тактически ракетни системи с обсег 300 км., заедно с германски крилати ракети „Таурус“ и други поразяващи оръжия изглежда показва, че Вашингтон предпочита ескалацията. Но нито една оръжейна система не може да промени коренно истината, че украинските сили отслабват с всеки изминал ден.

Няма друго място, където потенциалът за конфронтация с руската военна сила да е по-голям, отколкото в Черно море. И все пак, между 11 и 15 септември румънски, британски, френски и турски сили, заедно с американски самолети за морско патрулиране и разпознаване „Посейдон“, водолази-инженери с лодки и специализирано оборудване, ще проведат операция „Морски бриз 23.3“ в близост до делтата на Дунав. Тъй като търговските кораби плават от Черно море в река Дунав без руска намеса, не е ясно защо е необходимо това учение в делтата на Дунав.

За жалост, тласкането на опасната ситуация до ръба на конфликта не е нещо ново в провеждането на външната и отбранителната политика на САЩ. След „Пустинна буря“ през 1991 г. и разпадането на Съветския съюз през 1992 г., американската мощ и влияние нараснаха експоненциално. Апетитът на Вашингтон да запълва „неуправляеми пространства“ с американска военна мощ стана ненаситен. В продължение на 30 години Вашингтон можеше свободно да се намесва с американска военна сила когато и където му харесва, създавайки нови „граници на несигурност“ на Балканите, в Югозападна Азия, в Близкия Изток или Северна Африка.

Вашингтонската унипартия (корпоративни олигарси, представители на общественото здравеопазване, мейнстрийм медии, социални медии, агенции на дълбоката държава, академични среди в Холивуд и редица съмнителни международни агенции като ООН/СЗО/СИФ) бързо инвестира трилиони, за да развие глобализацията с военната мощ на САЩ. Когато въоръжените сили бяха ангажирани с действия, редица администрации бяха готови винаги да се подчинят на неефективни, и дори негодни военни командири. Разточителните разходи за отбрана, прекомерното съкращаване на способностите на армията и съпротивата срещу крайно необходимата промяна в дизайна и модернизацията на силите, разкриват сега, че въоръжените сили на САЩ не са пригодни за съвременна конвенционална война от висок клас. Сраженията в Украйна показват, че Вашингтон вече не може да пренебрегва влиянието на географията, културата и икономиката, които действат ограничаващо за използването на американска военна мощ.

Епохата на изобилното богатство и неограничените разходи за отбрана е към своя край. Бъдещето на Америка ще зависи от това как Вашингтон ще реагира на тези реалности.

Източник: theamericanconservative.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

Коментари

 • не излиза сметката

  15 Sep 2023 21:46ч.

  Това е очевидно. Колкото по-грандиозно се печатат безполезните хартийки, толкова по-жесток грабеж е необходим, за да се поддържат балансите. Няма как да продължава по този начин още дълго

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Падне ли матушката

  15 Sep 2023 21:57ч.

  сметката ще се върже за поне 200 години напред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • криза

  15 Sep 2023 22:01ч.

  Точно така, но всички са ядосани този път. Чичо сам предобри с тоалетната хартия последните 3-4 години, и с чековете за по 1000 долара и т.н. и вбеси всички, забелязва се рязко намаляване на балъците в международен план извън Западна Европа, където поради инцест и лоша генетика положението е безнадежно. Яяя- яяя вундабар

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • надежди говежди

  15 Sep 2023 22:08ч.

  Приличаш отдалече на конника без глава. Затуй чакаш и на врага ти да му падне кефочът, ама няма как да стане. Скоро ще останеш конник без кон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има да чакаш да падне Русия, предателю. Децата ти ще учат руски от втори клас, а западен език никога.

  15 Sep 2023 23:00ч.

  Европедерастията и Пиндостан накрая ще си останат само чернилките и педерастите. И с планини новонапечатани, за нищо не ставащи "пари".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пий си успокоителните

  15 Sep 2023 23:04ч.

  и се надявай на миражи по бреговете на Дунав. Сега ще овладеем и общините след местните избори, за да подготвим пътя към Шенген.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко (20:04), кои сте вие и миражи казваш?

  15 Sep 2023 23:12ч.

  Имаш предвид "Сармат" и подобни? Бацко, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Бегай бързо на летището, че свободни места по колесниците май йок! И, козяк, незачет! Опорките и днес много, ама много нефелни, бе! И,бацко, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Бацко

  15 Sep 2023 23:29ч.

  Керванът си върви, а вие помиярите само лаете на умряло!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трета щурмова бригада, в която се сражава и полкът Азов, си върна Андриевка

  15 Sep 2023 23:30ч.

  На мястото е била обкръжена и напълно разбита 72-ра отделна мотострелкова бригада на Рашата. А беларуският полк "Кастус Калиновски" вече се разхожда в Клишчиевка. Преди месец свитнаха лидера на призрачната бригада на Путин Артур Богаченко при сблъсъците близо до Клишчиевка. Той беше командир на бригада "Призрак", проруска сепаратистка милиция, действаща в района на Донбас в Украйна, създадена в района на Луганск през 2014 г., когато руските сили нахлуха в Украйна и черноморския полуостров Крим беше анексиран от путьо. Могилизацията на рашисти върви с ускорени темпове. Кадиров е в кома, идва времето и за борбата за свободна и независима Ичкерия и откъсването й от РФ. България ще помогне на Грузия за присъединяването й в ЕС. Кандидатурата на Грузия не бива да се отделя и трябва да бъде разглеждана заедно с тези на Украйна и Молдова. Тече ускорено разширяване на ЕС. Армения повече не разчита на Русия като гарант на сигурността й и ратифицира Римския статут на МНС. Путьо може да отиде на гости в Армения, за да го арестуват и предадат в Хага. Трябва все пак да отдадем заслуженото на путьо, че не само събуди НАТО и включи Финландия с най-дългата граница с Рашата, но за ускорените темпове, с които се разширява ЕС - с поне още 8 държави от Източна Европа и бившите съветски колониални републики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Падне ли матушката 15 Sep 2023 18:57ч.

  15 Sep 2023 23:35ч.

  Абе той Путин ви го каза - за какво ни е свят без Русия. Ако още не си вдянал светът ще го има докато я има Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Брежнев така мислеше

  15 Sep 2023 23:39ч.

  за света и СССР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... Путин ви го каза - за какво ни е свят без Русия..."

  15 Sep 2023 23:42ч.

  Не сте разбрали какво ви казва Путлер. За какво им е (на путлеристите) свят без (рашистка) Русия. Изчезне ли рашизма в Русия, ще изчезнат и путлеристите. А Русия и руският народ ще бъдат освободени и най-после ще имат волята да се завърнат в Европата, а защо не и в НАТО:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И Брежнев така мислеше 15 Sep 2023 20:39ч.

  15 Sep 2023 23:46ч.

  Мислете си че ще е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислим си за вас рублофилите

  15 Sep 2023 23:52ч.

  как ви товарим на конските вагони и към някой рекреационен център в Полша.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до авторчето на пост от 15 Sep 2023 20:30ч.

  15 Sep 2023 23:56ч.

  Новината е фейк и укрите, които се чудят как да си измислят някакво успокоение, си признаха, само ти не си разбрал още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генералният щаб на ВСУ официално ПОТВЪРДИ превземането на Андреевка!

  16 Sep 2023 0:20ч.

  https://www.currenttime.tv/a/genshtab-vsu-podtverdil-vzyatie-andreevki/32593842.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Андрий Ермак благодари за освобождаването на украинската земя

  16 Sep 2023 0:30ч.

  https://t.me/ermaka2022/3659

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще ме пукнеш от смях с тия фейкове бе

  16 Sep 2023 0:38ч.

  И какви доказателства представи ГЩ на уркия? Селото е от 80 къщи, всичките разрушени, без поща по принцип. Някой някъде развял едно знаме над руините - къде точно, един Господ знае. Целта е някак да се измислят победи, за да не рухне духът на укровермахта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А за Втората Могучая армия... в Украйна

  16 Sep 2023 0:56ч.

  Тридневната СВО вече продължава 569-и дни и стъпка по стъпка все назад:) Линията Курдюмовка - Андреевка - Клищеевка е важна за задържането на Бахмут от руските войски. През него минава железопътната линия, захранваща Бахмутската група. Ако украинците превземат Курдюмовка и Клищеевка, тогава за снабдяване на руския гарнизон ще остане само маршрутът от Попасная. При условие, че украинските въоръжени сили ПРОДЪЛЖАТ да се придвижват НА ИЗТОК, пътят към Попасная ще попадне под огневия контрол на украинската артилерия. Ето как изглежда сега Андреевка: https://t.me/zsmedia/13182

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  16 Sep 2023 1:42ч.

  Вие ли? Продължавайте да си ервате!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  16 Sep 2023 2:04ч.

  Аре с'я! Поне се пиши КДС кмет, милиционерски внук кмет, моля?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо май не си вдянал, умнико "... Путин ви го каза - за какво ни е свят без Русия..." 15 Sep 2023 20:42ч.

  16 Sep 2023 3:22ч.

  Няма ли Русия, всички на Земята също няма да оцелеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • давай го по-смирено, козяшки ятак!

  16 Sep 2023 12:07ч.

  Не е Русия виновна, че укрите се придвижват на изток и отиват да ги избиват. Жаждата за чуждо и ламтежът да останеш неубит от своите ги мотивира, ала на фронта данните са неумолими. СВО утилизира враговете в огромни съотношения в полза на Русия. А ако толкова много ти се иска да воюват Русия и НАТО официално, приготви се за ядрен Армагедон, който великодушната тактика на Русия в СВО ти спестява. Пита се докога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе и твоите данни

  16 Sep 2023 12:57ч.

  Са вече качени на Сърварите на специалните служби на Русия . И друго Руската арми ще ти дойде на гости като прецапа дунава със танковете си . И по далече от белене няма да стигнеш . И друго да ти кажа генерал Суровикин е вече ръководител на Вагнер и във момента е във Алжир при част от воиските на музикантите . Това трябва да ти говори нещо което на теб няма да ти хареса . А вчера Руското военно министерство предупреди Българските военно престъпници ,че Руските ядрени ракети ще бъдат насочени срещу базите на нато във България и нито член 4 -ти ,нито член 5 -ти ще спасят България от ядрен апокалипсис .Ти на ядрена пепел ли искаш да се превърнеш !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде стига

  16 Sep 2023 13:13ч.

  Със със тези фалшиви новини бе Руските въздушно десаннтни части вчера избиха над 700 укрофашисти във района на клещеевка .Руската армия за три месеца от контранастъплението на украйна изби над 71 хиляди украйнски войници ,най добрите бригади обучени във натовските държави .Това бяха резервите които бяха предвидени да превземат мелитопол и крим . На наркомана зеля му останаха три боеспособни бригади и жандармерията на териториалната отбрана . Във средата на ноември се очаква Руската арми да започне контранастъпление за освобождаването на черниговска , сумска и харковска области И последно това което си го изсмукал от пръстите си не лови декиш сред народа ,пиши ги тези лъжи във дневник ,днес и медиите на либералният фашист от разград прокопиев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путинистите са най-жалките комплексари

  16 Sep 2023 16:40ч.

  И затова изпадате в истерия и мелодрама - хем заплашвате, ама много трагикомично, хем се хвалите. И все с рашистките "успехи" на убийците терористи. Няма ли Русия на путьо, всички (без бруталните рашисти и истеричните путинисти) ще си отдъхнат, дори руският народ:) Скоро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  16 Sep 2023 20:20ч.

  Отдъхвай бързо, че на прайда ще те задъхат много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  15 Sep 2023 22:12ч.

  Всъщност извън украинските въоръжени сили т.нар. "сили на НАТО" стават само за полицейски функции и единствено наличието на ядрено оръжие ги спасява. Но развитието на събитията на реалния горещ фронт показа, че Западът хем харчи два и половина пъти повече финансови средства от Русия, хем пък губи няколко пъти повече в оръжия и жива сила заради прераздутите си от реклама средняшки оръжия. Изобщо с изцяло екстензивната си концепция не само за война, но и за живот, Западът става все по-жалка картинка и предизвиква само подигравателен смях до сълзи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Под голям въпрос е изобщо наличието на използваемо ядрено оръжи в Пиндостан

  15 Sep 2023 23:01ч.

  А под още голям въпрос е неговото състояние след още десетина години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  15 Sep 2023 22:51ч.

  Точно така е, капитализма загнива и умира, хората нямат коли, нито храна..... в Русия е рай, безплатни автомобили, храна....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русняк

  16 Sep 2023 0:06ч.

  В укрия започнаха да правят хайки за малоумните и сакатите по улиците, да ги пращат в окопите. Пази се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  16 Sep 2023 2:15ч.

  Да, ама при нас хайки за малоумни=безплатни евроатлантици не се планират, защото ПП-ДЕБЪ нямат шанс за държавна субсидия след следващите избори без "ала-бала"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Русия ген. лейтенант Андрей Картополов заяви, че мобилизраните войници няма да се върнат у дома до края на СВО

  16 Sep 2023 3:59ч.

  https://t.me/polit1humor/284

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  16 Sep 2023 11:15ч.

  В Русия е турбокапитализъм, умнико. На власт са белите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе Руските войници

  16 Sep 2023 13:56ч.

  Няма да се върнат у дома до края на СВО . ами да Руските войници до като не стигнат до полската граница няма да се връщат у дома .Така са решили те . А 500 хиляди украйнски воиници се върнаха у дома ,ама във черни чували .Сега наркомана зеля предлага убитите украйнски войници да е изгарят ,щото вече няма място където да бъдат погребвани .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  16 Sep 2023 16:51ч.

  Рашистките мобики масово биват утилизирани и изоставени от "своите". В същото време Росстат установи: "През юли в Русия са родени най-малкият брой деца от 1945 г." През юли 2023 г. в Русия са родени 110,5 хиляди деца, Росстат предостави такива данни на 15 септември. Както отбелязва Агенцията, позовавайки се на демографа Алексей Ракша, по отношение на броя на ражданията този месец стана най-лошият от 1945 г. в Русия (до 1991 г. данните бяха налични само за РСФСР). Преди това антирекордът беше поставен през юни 2023 г., когато според Росстат са се родили най-малко деца от 1991 г. насам - 105 хиляди. Бъдещите историци ще оценят времето на царуването на Путин, но за мнозина вече е очевидно, че УНИЩОЖАВАНЕТО НА СТРАНАТА И НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ ПУТИН ВЪРВИ СКОКООБРАЗНО. >>> https://t.me/Netvru/24678

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Sep 2023 22:52ч.

  Тоз нищо не разбира. Европа е по-единна от всякога. Европа под мъдрото ръководство на Уши фон дер Байерн и Жопето Борел цъфти и вързва. Европа и Америка са дупе и гащи, две сестри, майка и дъщеря, две дърти лесбийки. Мурзилките и ушанките - в землянките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щеше ли има походи на Изток от 200г. , насам

  15 Sep 2023 22:56ч.

  Оти никой не напада Патагония??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:07ч.

  Като стане въпрос за геополитика-Шпенглер винаги е на мода. Все се пропуска че Китай и Индия са във епизодична криза . Просто 5 000 години цивилизации и един спазъм от Опиумните войни до 90-те са миг. Та тъй за коментарите от европоцентристи.Ако нещо се случва-няма да е в Остарелият свят. Латинска, Африка, индия, китай-там търсете новият баланс на идеи и сила, не в полята на Украината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  15 Sep 2023 23:37ч.

  Умно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  15 Sep 2023 23:41ч.

  Но все пак Опиумните войни и колониална Индия едва ли са забравени. На руски звучи по добре - Месть — это блюдо, которое нужно подавать холодным.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:50ч.

  Боксьорското въстание е против Империята, Ганди има проблем преди всичко с Радж.Дори и там колониалистите са просто природно бедствие, подчертаващо вътрешни проблеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  16 Sep 2023 0:14ч.

  Бях забравил за боксьорското въстание. Което според мен е родило Гоминдан и Мао Цзе Дун след това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 2:38ч.

  Виж Сун Ятсен за петте власти. Поеазително е , че голяма част от "вождовете" са учили или в Хонг Конг или в кралство Хавай. И никой не намесва Сорос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е казал Сун Ян Сен

  16 Sep 2023 14:11ч.

  Бъдещото устройство на държавата ,това са трите народни принципа 1 На Родолюбието 2 На Народовластието 3 На народното благоденствие . Сун Ян Сен - Китай

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  15 Sep 2023 23:47ч.

  Фактите често са банални. Дори и Мунчо може да ги регистрира. Проблемът на умниците по занятие е че усложняват излишно нещата. Щото инак ще им се наложи да бачкат за хляба си насъщен с пот и мъка, не да продават несбъдващо се бъдеще на тълпата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глей го ти Дъглас Макгрегър:

  15 Sep 2023 23:56ч.

  "...и редица съмнителни международни агенции като ООН/СЗО/СИФ (Световния икономически форум в Давос)". Съмнителни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички размишления на Дъглас Макгрегър за войната в Украйна са нелепи и се основават, както изглежда, на някаква информация, която няма връзка с реалността

  16 Sep 2023 0:44ч.

  Пенсионираният полк. макгрегър редовно публикува и дава интервюта с откровени фейкове и недомислия, напр. ( https://www.stopfake.org/bg/fejk-v-sashh-razkrili-sdbata-na-30-hilyadi-naemnitsi-voyuvashhi-za-zelenski/ ). Дъглас Макгрегър е симпатизант на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. През 2020 г. Тръмп предлага кандидатурата на Макгрегър за посланик в Германия, но Сенатът блокира това решение. Макгрегър е редовен гост на телевизионния канал Fox News и в руските държавни медии. Наричат ​​го член на "путинското крило" и съюзник на Путин. В едно от изявленията си в началото на март 2022 г. Макгрегър заявява, че прекратяването на огъня в Украйна вече е близо, тъй като украинските сили са „разбити на пух и прах“ и в това няма никакви съмнения. Толкоз за експертизата му!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Непосилното битие на троловете

  16 Sep 2023 0:54ч.

  Значи, след като Дъглас Макгрегър е симпатизант на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, размишленията му за войната в Украйна да се считат за нелепи!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, дяволът е в детайлите

  16 Sep 2023 1:03ч.

  Размишленията му за войната са не само нелепи (да предположим от възрастта), но и прогнозите ВСЕ НЕ МУ СЕ СБЪДВАТ, а УЖ експерт. Значи, или няма експертиза, или умиплено си плюе на експертизата и съзнателно лъже/манипулира, за да се хареса и заработи, пуста тая алчност и американска меркантилност (парите "не миришат").

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • но и прогнозите ВСЕ НЕ МУ СЕ СБЪДВАТ

  16 Sep 2023 1:40ч.

  Уважаеми, като стар аналитик, да Ви открехна. Анализът на случващото се и прогнозите нямат нищо общо. Едното е към момента, а другото е към бъдещето. Многофакторен вероятностен анализ. Аналитиците не са Ванги, врачки, пророчници, питии или екстасенси. Ако искате да разсмеете Бога, му кажете какви да вашите прогнози за развитието на някое събитие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заслужава си

  16 Sep 2023 11:28ч.

  да споменем още един такъв "анализатор", пенсиониран генерал, бивш главнокомандващ войските на НАТО в Европа... Та този генерал, все пак званието му има по-голяма тежест от това на един полковник, правеше, пък и продължава да прави, прогнози за хода на войната и успеха на ВСУ... То не беше Бахмут, то не беше Крим и какво ли не още, но за негово и за укрофилите разочарование, ни едно не се е сбъднало... Става очевидно, че полковникът има доста повече акъл от генерала, а и разсъжденията му не се концентрират само върху военната страна на конфликта, но и неговото влияние върху икономиките на всички заети пряко или коствено в него... И става ясно, че човекът добре разбира тази материя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 0:53ч.

  Това е коментар относно наратива(преразказ на факти) и дискурса( наклон де ще пиша или пикая) Историята се сведе до истори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бонго-Бонго, ти

  16 Sep 2023 0:56ч.

  ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бяла или черна котка

  16 Sep 2023 0:58ч.

  Търговският дефицит на САЩ е 1000 милиарда, на Франция е 100 милиарда долара, тези страни са последни, най зле е САЩ: 105. France 106. UK 107. India 108. Japan 109. USA .. Китай с най-голям плюс във външната търговия, САЩ с най-голям минус, и САЩ са така вече 50 години. Нали печатат, имат долар, който е и световната валута за външна търговия и валутен резерв на всички в светът. 1. China 2. Russia 3. Ireland 4. Saudi Arabia 5. Singapore 6. Norway 7. Switzerland 8. Australia 9. Netherlands Китай изнася 4000 милиарда БВП, към ЕС и САЩ са 1000 милиарда. Китай е най-големият вносител. ЕС и САЩ изнасят към Китай за около 700 милиарда. Звучи, като китайците да внасят повече в САЩ и ЕС, но не е така. 70% от китайският износ за ЕС и САЩ е собственост на фирми от САЩ и ЕС. А фирми от САЩ и ЕС правят в Китай за китайци за 2000 милиарда долара. И износът от Китай за останалият свят е половината собственост на фирми от САЩ и ЕС. Но по статистика Китай изнася 20% от БВП, а вносът им е 90% от износът им. Изнасят стока за 4000 милиарда, внасят 3700 милиарда - като стока. Един гамен от коментарите в сайтът на Дачкоф, каза - че Китай и след 70 години няма да надвишат износът за не западни държави???!?? За западът-ес-сащ, китайците изнасят 1000 милиарда в стоки, 70% собственост на западни фирми, а китайците изнасят за останалият свят ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!! И вече са готови да правят всичко, дори банани и кафе, шоколад, и къщи за износ, мебели, и собствени модни фирми, за автомобили и електроника да не говорим. НЯМА НУЖДА ВЕЧЕ ОТ ЗАПАДНИ МАРКИ!! (България преди 35 години има три пъти повече индустрия от сега. Западът излъга българите като индианци, и ги направи пазар за своята стока, и да не са производител - с добро образование и медицина.. Лоша медицина, лоши автомобили, стрес като гетата на запад, БЪЛГАРИЯ Е ГЕТО - БЕДНЯЦИ - НЕСИГУРЕН ЖИВОТ СТРЕС. НЕРВИ. НЕРВНОСТ. За всичко си има логика и три причини, три крака. Но искат да изкарат народът - че си заслужава беднотията и всичко лошо, като показват статистиката за жертви в германия и българия в катастрофи, 34 срещу 74 на милион, причина лоша медицина и бърза помощ, евтини и стари коли, а причините са лоша държава - не лош народ.) ПП е проект на незакритото ДС, на Асен дядото е полковник Вандов, на Бонев е Станиш Бонев, бащата на Кирето е кукловод от ДС с колегата си аТРАКТОРЪТ, за ниският наско генерал знаете какъв ДС офицер е свързан с атракторът Алексей. ..... (Теория на хаоса е математически апарат, опериращ на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи и описващ явление, известно като хаос – още и като термина „чувствителност към началните условия“. Атрактор (от англ. to attract – притеглям) – тоест редът в хаосът)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 0:59ч.

  Мисълта вече е бранд. Да те прасне ябълка по главата е тема за сорта, размера на цицината, не и за гравитацията. И няколко селфита. Една картина замести том текст. Жална му майка на Изкуственият Интелект- няма как да заместиш повсеместно отсъстващ естествен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 1:07ч.

  С многоуважаемият Бонго-бонго ,а кратко сме се срещали в нета. Къде 15 години се псувахме, с пет консенсус че всичко се прееба. Всъщност той е десен, по дефиниция, аз съм ултимативно ляв. Да не се бърка със Сталин, ( все пак съм релативист и атеист,.признавайки на Джугашвили поне ролята на Демиург)...Бинго сериозно ще се разстрои че си ни сбъркал. Готин виц

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясно! Срещнали сте се за кратко - само 15 години

  16 Sep 2023 11:57ч.

  "С многоуважаемият Бонго-бонго ,а кратко сме се срещали в нета. Къде 15 години се псувахме ..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помиярът

  16 Sep 2023 13:49ч.

  Бонго Бонго се вихреше във Афера ,със още една монархо фашистка отрепка Кольо вейронов .Двамата бяха дупе и гащи и лични любовници и защитаваха със зъби и нокти либерално фашистките идей във България .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След началото на СВО 75% от руските милиардери пренесоха своят живот и активи зад граница

  16 Sep 2023 1:21ч.

  По данни на Forbs и други открити източници от началото на 2022 г. от 117 милиардери на РФ 46 приеха чуждо гражданство, 65 - освен в РФ, живеят и зад граница, членовете на семействата на 78 имат задгранични жилища, а повече от 88 (или 3/4) имат задгранична недвижимост. >>> https://t.me/politcircus/10951

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  16 Sep 2023 1:31ч.

  Т.е. оказва се че тов. Сталин е бил прав? Или не?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  16 Sep 2023 2:09ч.

  Още преди 24.02.22 г., руските милиардери държаха рублите си в западни банки, и след налагането на санкции, руската държава и народ, без руските терзиевци, не загубиха нищо от наложените санкции срещу руските терзиевци санкции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС с гордост съобщава, че скоро жителите на Челябинск ще ядат хляб от фуражно зърно за добитъка

  16 Sep 2023 1:26ч.

  https://t.me/politcircus/12001

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аранкоолу, ти хляб

  16 Sep 2023 1:51ч.

  от какво зърно мислиш, че ний today ручаме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  16 Sep 2023 4:54ч.

  Аз си меся и пека сама хляба за семейството, както и знам какво съдържание влагам, но за вас не знам, може всякакви боклуци да ручате, особено когато се доверявате на рашистката пропаганда, напр. че не използват ГМО. Всичко е ГМО вече, нищо че ви заблуждават, че не е. Но в ГМО-то няма толкова вреди, колкото в невежеството (ви):)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От какво брашно си месиш хляба?

  16 Sep 2023 12:32ч.

  Нищо вярно няма в написаното по опаковките. Да не говорим за сухата мая. В САЩ и месото е съмнително. А за невежеството остави ни невежи по-добре, умнико!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 1:34ч.

  След е месеца "Пустинна буря* , това , което руските СМИ наричат "колективен запад" взе оперативна пауза. Щото томахавките с конвенционална глава свършиха. Съвсем. Змачи+няма ,начение къф е калибъра или системата. За стрелковото дали е .223 Нато, 5,45, 7,62(със всички модификации) или системата -г3(легендарна пушка) , ак47, м17(всъщност юджийн стоун работи по ар 10-ар 25, ар 15-м16 е от виетнамдката война модификация да замени м14, прекалено тежък за южновиетнамци-харесано от ввс за охрана и днес превурнато в стандарт за дребнопишковци). Проблемут са мунициите. Оказа се че Вазовските заводи спряха офанзивата на путин...и запасите от последните 60 години. В тоя смисъл преминаването на НОАК от съветски калибри към оригинерни е демонстрация на мощ, която Русия и САШ не могат да си и помислят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 1:38ч.

  По БДС хлебно зърно е с глутен 21, хектолитър 76. Всичко надолу е фураж. Съвременните хлебопекарни техники позволяват да се прави хляб от глутен 14(с подобрители). Прочети кво ядеш, по регламент го пише. Дали ще го осмислиш е друг въпрос

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 1:44ч.

  Кат си говорим за руските милиардери-поразително е че всички бягат в Израел. Включително и по Магнитски. Обетована земя. И там санкции не важат(всъщност -точно евреи и палестинци бяха на крачка да замразят, ако не да решат библейският конфликт с филистимците,, и алията от комунистически СССР превърна Обетованата Земя в бункер на расистката десница, преобръщайки демографията)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гост

  16 Sep 2023 2:28ч.

  Ево ти Миша Фридман. Бачо Кольо знае що за стока е. Иначе "Екатерина Юкова, уроженка Украины с румынским гражданством, которая работает домработницей у основателя Альфа-Банка Михаила Фридмана, подвергшегося санкциям со стороны Великобритании, пожаловалась на заблокированные счета, сообщает Bloomberg." Живи и здрави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бачо кольо

  16 Sep 2023 14:19ч.

  Жълто паветният монархо фашист ,избяга от Афера и вече се вихри тук , със любовника си Бонго Бонго .Тези двамата са агент провокатори на жълто павтните либерал фашисти във България .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дидич

  16 Sep 2023 2:06ч.

  Ох, и тук от жълтопаветници не можеш да вземеш думата. Всичко знаят, от всичко разбират. Налазили са всички сайтове. Явно добре плащат от поколствоТО. Само че не знаят, че българите трудно се манипулират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  16 Sep 2023 2:49ч.

  Дидич, от 150 годин се търси "българите". Да ти кажа-още не са намерени за късмет, инак на твоят идеален персонаж да са му боднали топлийка и в природонаучният да са сложили постоянна експозиция"немалипуриуемите българи-експонат от едно до три, номер четири е спорен, но красив"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дидич

  16 Sep 2023 11:12ч.

  Не съм те персонализирал като жълтопаветник, ама виж ти как се разпознаваш и тръгваш на атака срещу инакомислещите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки пети руснак смята храната за скъпа стока , показва проучване на ВЦИОМ

  16 Sep 2023 3:05ч.

  https://t.me/politcircus/10966

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Познайте държавата, в която...

  16 Sep 2023 3:21ч.

  30 660 000 души живеят без течаща вода; 37 960 000 без канализация; 23 360 000 без отопление; 49 640 000 без топла вода; 46 720 000 без газ; и 146 милиона без надежда за човешки живот. И в същото време има такова количество полезни изкопаеми, чиято стойност надвишава 130 годишни държавни бюджета. >>> https://t.me/politcircus/11782

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Няма какво да вземем, но се опитваме."

  16 Sep 2023 3:29ч.

  Ръководителят на Федералната служба за съдебни изпълнители Аристов на среща с Путин: "В страната има 12,7 милиона безнадеждни длъжници , няма какво да вземем от тях, но се опитваме." Това е цялата същност на отношението на държавата към хората в Русия. Заслугите на управлението на путьо, че е създал условие на над 12 700 000 руснака да се реализират в нова професия "професионален длъжник". >>> https://t.me/politcircus/11785

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хроники за живота на една СУПЕРСИЛА

  16 Sep 2023 3:35ч.

  В Новосибирск местните пенсионери се спречкаха за кофата за боклук. >>> https://t.me/politcircus/11841

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борба за оцеляване в евразийски Оркостан

  16 Sep 2023 3:45ч.

  Бурятите вече се отказват от мобилизация. Те вече заместват доходите от войната с нов бизнес - добиват ценен нефрит, който след това продават в Китай. Стрелят се с Федералните сили за сигурност, които се опитват да предотвратяват това. >>> https://t.me/politcircus/11844

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А кукуто Байдън иска да заличи америка от картата на света .

  16 Sep 2023 14:41ч.

  У такива политици като Байдън и Чърчил има нещо общо - те са христоматийни примери за военни престъпници от кабинетен тип и при това последователни подпалвачи на войни”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  16 Sep 2023 16:07ч.

  - Леле, леле каква битка на стари форумци, тъдява. Даже и Бонго-Бонго намесен, да не говорим за други актуални дрогаре. ... Тов. Дъглас си знае работата, затуй и дивото квичене на тролските писарушки на сух хлебец. 404 превзели ... нещо си?! Ура дрогарета, нашите вземат... Кои са "нашите", тези подопечните на Галя от онуй-ТО ли? Или какво "вземат" - вземат уж, да - но даже и китка босилек не гушват "взелите". Номера е друг дрогаре - неотдавна попаднах на един друг проповедник такъв с интересно видео... леле, леле какви нови имена съобщи, как били вече определени и за и въф 5-те провинции и как ... А вие се драчкайте заради "зърното"? Та това е СтопанинЪТ отзад, негово ве, дрогаре. И забравяте, че този не предвижда кои ще го рупат. С или без ГМО, от джендъри или само Правоверни. И без да включваме сенките с бивши бели лица - още не го знаят. Отнюд на всичко и сите. Господ да пази'Гласове' - в Заключение. Поне да ни изпрати доброжелател в Светлото Бъдеще, впървом, щото после ...само бяла ТИШИНА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дъглас Макгрегър: . . . Балансът на силите е в полза на Русия

  16 Sep 2023 20:55ч.

  Този текст има за цел да внесе успокоение в българските граждани които живеят в Русский Мир. Те смътно започват да осъзнават, че руската агресия и героичната борба на украинският народ за своята свобода и независимост доведоха до две неща: Украйна и Русия никога няма да бъдат заедно. Русия е изхвърлена от Европа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русский "освободитель"

  16 Sep 2023 21:26ч.

  балансът на силите бил в полза на Рашистка Фашагия...с този баланс в полза на рашстките окупатори те загубиха нефтените и газовите платформи в Черно море около Крим(които платформи незаконно окупираха преди 9 години...през последните няколко дни загубиха 2 от петте С-400, с които осигуряваха ПВО на Крим(по $1,2 млд всяка)...станаха за смях с лазенето на В.В.Путьо пред Мазното Ким за военна помощ...вчера загубиха десантен кораб и подводница в Севастопол(да загубиш подводница с атомен реактор от държава, която няма флот-за това се изисква истински добър баланс на силите:-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи