58% глобални лъжи за домашното насилие

58% глобални лъжи за домашното насилие
“Най-опасното място е домът. 58% от всички жени, убити по света, са убити вкъщи”- това гласи ужасяващият плакат, който се разпространява в социалните мрежи по повод Шествието за правата на жените за осми март, организирано от Български фонд за жените. То се позовава на доклад на ООН за 2017г., в който обаче пише, че почти 58% от омъжените жени във Виетнам са страдали от домашно насилие, съгласно национално виетнамско проучване за 2017. Значи не става въпрос за убити жени. Не става въпрос и за глобално явление.

 

 Гергана Урумова

 

“58% от всички жени, убити по света, са убити вкъщи”- това гласи ужасяващият плакат, който се разпространява в социалните мрежи по повод Шествието за правата на жените за осми март, организирано от Български фонд за жените.

 

Имайки предвид досегашната либерална практика за художествено тълкуване на съществуващи и несъществуващи факти, следва да се позамислим. 

 

Първоначално възниква въпросът коя организация лансира този ужасяващ плакат. Това е Fine Acts, неправителствена организация за правата на човека, която има генералната подкрепа на Фондация “Отворено общество. Отворено общество. Сорос. 

 

Остава обаче този въпрос: кой е източникът, на който се позовават? Сочи се доклад на Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) за 2017. Как е възможно доклад за 2017 да съдържа глобална статистика на всички убийства на жени в домовете им по света за неопределен период от време?

 

Ако все пак човек реши да прочете целия доклад, ще разбере, че в него се сочат данни за:

 

- оказана помощ чрез обучаването на 3498 полицейски служители и оператори в центрове за спешна помощ във връзка с насилие, основано на пола; 

 

- наръчник за прокурори в Египет за процедиране в случаите при насилие над жени;

 

- развиване на джендър политика в Кения и т.н. 

 

Продължаваме да търсим по ключови думи, за да намерим тези 58%. 

 

Murder, violence, women. Не, не помага. 

 

Опитваме търсене с 58%.

 

И ето го! 

 

Почти…58% от омъжените жени във Виетнам са страдали от домашно насилие, съгласно национално виетнамско проучване за 2017. 

 

Значи не става въпрос за убити жени. Не става въпрос и за глобално явление.

 

Ужасяващият плакат, който се разпространява в социалните мрежи по повод Шествието за правата на жените за осми март, организирано от Български фонд за жените.

 

 

Тук можем да продължим така: “Най-малко всяка втора жена в Европа умира от чума.” 

 

Безспорна истина, за разлика от онези 58%, само че се отнася за средата на 14 век.

 

Българският фонд на жените не се вълнува от детайли и затова твърди следното:

 

“Данните от съдебната практика на окръжните съдилища потвърждават тази ужасяваща тенденция. А българският съд продължава да приема ревността за “смекчаващо вината обстоятелство”.”

 

Може би очаквате някоя обобщена статистическа таблица на дейността на съдилищата, публикувана от Висшия съдебен съвет, например?

 

Не. Става дума за статистическо обобщение, дело на Български хелзински комитет. Именно БХК твърди, че “българският съд продължава да приема ревността за “смекчаващо вината обстоятелство””. 

 

Правозащитниците насочват към друг сайт- www.ubita.org, който пък се позовава на Глобално изследване на ООН за убийствата през 2012 г., както и на съдебната практика на окръжните съдилища по дела за умишлени убийства на жени за периода 2012-2017г. 

 

Не е посочено обаче нито едно конкретно съдебно решение, което да дефинира ревността като “облекчаващо вината обстоятелство”. Нито едно! 

 

Единственото вярно от всичките твърдения по този повод е, че тази година осми март е в петък.

 

Източник: urumov.bg

Заглавието е на "Гласове"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • София

  07 Март 2019 18:50ч.

  Имам контакти с много хора , възпитани и интелигентни и нито един случай на домашно насилие от страна на мъжа , дори в случай , когато "слабата" страна слага рога на мъжа си. В момента шепа извратеняци , подвластни на дявола се опитват да прокарат ненормалностите си и да тормозят нас нормалните , които сме подвласни на Божиите и Природните закони , което само по себе си се явява геноцид , особено при ужасяващите случаи на отнемане на деца от родителите им! Защо не отнемат децата на циганите , които ги осакатяват умишлено , за да просят и ги гледат по-лошо от животни ? Закони срещу насилието има всяка държава , но те търсят закони , които да им дават правото да ни малтретират ! Това е фашизъм в действие и ние нормалните , без да сме идеалните трябва да го спрем !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин Лутер

  07 Март 2019 18:55ч.

  8 март е сатанинско джендърско изобретение! Няма такъв празник в християнството! Опомнете се, братя българи! Никога повече 8 март! Никога повече джендеризъм! Жените в къщи! Мъжете в кръчмето! България не е Кения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Продължение...

  07 Март 2019 18:56ч.

  Това е въведението. Защото сега тази цифра подлежи на проверка. И за нея на свой ред е платено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • браво на авторката

  07 Март 2019 18:57ч.

  Много добро проучване на журналистката. Пиши, момиче, пиши истината. Едно време мислех, че тия от Хелзинки и соросоидите са само прости и едноклетъчни мозъци, после разбрах, че не може всичките да са такива, нито всичките са педераси. Истината е, че искат да разрушат семейството, да изкарт децта и жените извън семейството. Защо е тая омраза към семейството, едва ли някой знае, но е факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мартин Лутер в защита на българите християни -!

  07 Март 2019 19:07ч.

  Смехххх! Първо имай българско име, послесе обърни към „братята българи". Второ, къде в християнството е казано или писано за Жените в къщи, Мъжете в кръчмето. В твоето лично християнство може би .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  07 Март 2019 19:29ч.

  Кога т-нар бг управляващи ще приемат закон за НПО-тата,който да пази народа ,и държавата от терора на тези платени нагли сороски агенти?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Роман

  07 Март 2019 19:40ч.

  И Fine Acts, и "Български фонд за жените", и БХК и пр. са все ГМО (Генно модифицирани организации), отгледани в идеологическите оранжерии на Отворено общество. Безсмислено е да очакваме от такива субекти да боравят с точни цифри и факти след като дългосрочната стратегия на техните "правозащитни" - т.е. джендър политики! - е фалшифицирането и подмяната на действителността. Иначе поздравления за Гергана Урумова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милчо Данчев

  07 Март 2019 22:16ч.

  Поредната соросоидна манипулация за да наложат закони и норми в полза на тяхна теза и групов интерес!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манол Пейков

  08 Март 2019 0:25ч.

  Конкретното съдебно решение, в което ревността е дефинирана като "смекчаващо вината обстоятелство", е посочено ето тук: https://ubita.org/bg/istorii/8, а източникът е ето този: https://legalacts.justice.bg/Search/Details?actId=dBfp122F3No%3D "При определяне на наказанието [за предумишленото убийство на неговата съпруга], съдът взема предвид като смекчаващи отговорността обстоятелства това, че Бахар е полагал грижи за семейство и детето им, както и наличието на “болезнена ревност, за която е имал и основание, с оглед проследената кореспонденция на съпругата си”."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манол Пейков

  08 Март 2019 1:08ч.

  Г-жо Урумова -- Източникът на твърдението "58% от убитите по света жени са убити в дома си" наистина е докладът на UNODC за 2017 г., но не този, който есте прочели, а докладът, наречен "Global Study on Homicide: Gender Related Killings if Women and Girls". Конкретният текст гласи: "Key findings A total of 87,000 women were intentionally killed in 2017. More than half of them (58 per cent) were killed by intimate partners or family members, meaning that 137 women across the world are killed by a member of their own family every day." Докладът може да бъде свален в PDF. Споменат е подробно ето тук (където можете да намерите и линк към него): https://www.google.bg/amp/s/www.nytimes.com/2018/11/27/world/female-homicide-gender-violence.amp.html Мисля, че е редно или да изтриете статията, или публично да си посипете главата с пепел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • desi

  08 Март 2019 1:33ч.

  Логото от плаката е ужасяващо провокативно. Тези истерясали жени агитират междуполова омраза и разгром на семейния дом! Не на радикалния феминизъм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Старият тарикат

  08 Март 2019 1:41ч.

  Джордж С. всяка година премества по 16 милиарда от личните си сметки в ОО... Но не прави това от човеколюбие, филантропия или там за какъвто го смятат във Wikipedia, не. Просто личните му счетоводители са преценили, че вместо да дава грешни пари (данъци) на държавата в която живее, за издържката на инфраструктура, на полиция и армия, за образование и здравеопазване, и за организации като USAID, Америка за България... Та по този начин старият шмекер успява да запази контрол върху всички свои парета и да прави "добрини" по целия свят в особено големи размери... И нашите хоричка заработват достойно грантовете си, като разнасят гей-брошурки по училищата... или плажуват пред Народното Събрание, когато има поводи като ДАНСwithMe и #КОЙ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • таа малката лее най новото уръжие

  08 Март 2019 1:55ч.

  на Пузитану, ма да не ми кацни идин ден във Флорида с увиснали гащички щот ча тогава шси играйм на Зойа кусмунафка в бизвъздушнуту прустранству

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това не са лъжи

  08 Март 2019 5:50ч.

  Жените са жертви предимно на домашно насилие. Рядко ходят на война, рядко се бият по улиците и кръчмите помежду си. Това уважаемата дама не го ли знае?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манолеее, Маноле... и ти лъжеш като ром-антика... :)

  08 Март 2019 7:06ч.

  В линка, който си посочил, ясно си пише, че: "Of the approximately 87,000 women who were victims of intentional homicide last year around the world, about 34 percent were murdered by an intimate partner and 24 percent by a relative. The rate of women killed by a partner or relative was highest in countries in Africa, followed by the Americas. The lowest rate was in Europe." Т.е. преднамерено стряскащият процент 58 не се отнася конкретно до семейството и интимните отношения. Там процентът е 34. И ясно е посочено, че това е средна величина, която за Европа е още по-ниска. Та манипулация има и тя е голяма. А който иска да се бори с допотопните и в повечето случаи мюсюлмански схващания за живота на африканците, да ги вее тия байраци там, а не в Европа. Щото като ги вее тук, няма нищо да промени там. Или греша...? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • холограмата

  08 Март 2019 7:27ч.

  Демокрацията - едно от имената на настъпващото женско царство. Тържество на низините, ликуване на материята, наедно с опиянението от настъпването на пролетта. Усмихнете се тъжно днес, на празника на богинята Кибеа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Данните от съдебната практика на окръжните съдилища потвърждават тази ужасяваща тенденция. А българският съд продължава да приема ревността за “смекчаващо вината обстоятелство”.”

  08 Март 2019 9:06ч.

  Твърдял българският фонд за жените... Тоест ако четем и разбираме както ни учеха, когато средното ни образование не бе фемнизирано и евро-либерално попиляно, та да разбираме ли, че т.н. Български фонд за жените насърчава фриволното поведени и курвалъка и ако ги насърчава само по женска линия ли поощрява липсата на здрав морал или имат усвоени грантове за насърчение на женкарството и бройкаджийството при мъжете?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светла Несторова

  08 Март 2019 9:25ч.

  Дължим оригиналния текст по-долу на Манол Пейков: Уважаема г-жо Урумова -- Източникът на твърдението "58% от убитите по света жени са убити в дома си" наистина е докладът на UNODC за 2017 г., но не този, който сте прочели, а докладът, наречен "Global Study on Homicide: Gender Related Killings if Women and Girls". Конкретният текст гласи: "Key findings A total of 87,000 women were intentionally killed in 2017. More than half of them (58 per cent) were killed by intimate partners or family members, meaning that 137 women across the world are killed by a member of their own family every day." Докладът може да бъде свален в PDF и се намира лесно в "Гугъл". Споменат е подробно ето тук (където можете да намерите и линк към него): https://www.google.bg/amp/s/www.nytimes.com/2018/11/27/world/female-homicide-gender-violence.amp.html По второто ви ключово обвинение [в заблуда], заявено в предпоследния абзац: конкретното съдебно решение, в което ревността е дефинирана като "смекчаващо вината обстоятелство", е посочено ето тук: https://ubita.org/bg/istorii/8, а оригиналният източник е ето този: https://legalacts.justice.bg/Search/Details?actId=dBfp122F3No%3D Самият текст гласи: "При определяне на наказанието [за предумишленото убийство на неговата съпруга], съдът взема предвид като смекчаващи отговорността обстоятелства това, че Бахар е полагал грижи за семейство и детето им, както и наличието на “болезнена ревност, за която е имал и основание, с оглед проследената кореспонденция на съпругата си”." С други думи, и двете основни обвинения, върху които е построена статията ви (както и самото й заглавие), са абсолютно неверни, а самата статия е неинформирана и заблуждаваща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светла, повтарянето на една лъжа не я прави истина

  08 Март 2019 10:40ч.

  Само Гьоринг и нему подобните в днешно време си мислите друго. По-нагоре писах и пак ще повторя. Щото явно ви е трудно да четете. Само пишете. В линка, посочен от Манол, ясно си пише, че: "Of the approximately 87,000 women who were victims of intentional homicide last year around the world, about 34 percent were murdered by an intimate partner and 24 percent by a relative. The rate of women killed by a partner or relative was highest in countries in Africa, followed by the Americas. The lowest rate was in Europe." Т.е. преднамерено стряскащият процент 58 не се отнася конкретно до семейството и интимните отношения. Там процентът е 34. И ясно е посочено, че това е средна величина, която за Европа е още по-ниска. Та манипулация има и тя е голяма. А който иска да се бори с допотопните и в повечето случаи мюсюлмански схващания за живота на африканците, да ги вее тия байраци там, а не в Европа. Щото като ги вее тук, няма нищо да промени там. Или греша...? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка

  08 Март 2019 10:46ч.

  Пейков, всички можем да четем английски. Откъде накъде от този доклад става ясно, че домът е "най-опасното място". Не пазбираш ли нищо от цифри? На света има 3 милиарда семейства. Миналата година са станали 87 000 убийства на жени, а от тях 58% са станали в дома. Имаш ли представа 50 хиляди каква микроскопична част е от 3 милиарда? Това казва докладът. Как така домът ще е най-опасното място за жените по света!!! Да ходят да живеят на улицата ли, защото там е по-безопасно? Тук става въпрос за нагла манипулация на цифри, които внушават нещо абсурдно! Поредната соросоидна гнусотия, сътворена от безделници и тарикати, които не могат да работят нищо друго, освен да изливат от пусто в празно. Ако някой не им дава пари, как ще си вядят хляба?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ханибал Барка на 08.03.2019 в 10:46

  08 Март 2019 10:56ч.

  "Имаш ли представа 50 хиляди каква микроскопична част е от 3 милиарда?" Няма!!! Първо защото вероятно не може да го сметне и второ защото не иска да го сметне, а не иска, защото ако го сметне ще получи смразяващите 0,003%, за които вероятно няма как да си получи 30 сребърника?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "...смразяващите 0,003%..."

  08 Март 2019 10:57ч.

  Грешка - "...смразяващите 0,0015%..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д. И.

  08 Март 2019 11:33ч.

  Относно коментара на г-н Манол Пейков: От това изследване ще видите, че тези 58% засягат предимно Африка! Там културната еволюция е съвсем в разрез с това, което имаме ние в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уродлив плакат от продали се хора.

  08 Март 2019 14:57ч.

  Личните ни постижения и успехи в страната да се осредняват с Кения и само така да ги виждаме? Според този плакат над половината семейства у нас са риск за децата си и децата трябва да бъдат изведени. Това казва той. Всякакви приказки за стратегия на детето са блъф на фона на факта, че такъв плакат може да съществува по този начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  09 Март 2019 1:24ч.

  Съвсем нормално е да има такъв процент, дори ми изглежда малък. Защото почти всички убийства са над близки хора, като тръгнем от Каин, който уби брат си Авел. За да намразиш някой, трябва да го познаваш, да ти е конкурент, бариера за личния успех. Затова тук не става дума за gender-based домашно насилие, става дума за насилието изобщо, продиктувано от ревност, завист, егоизъм, каквито има във всеки човек. Само тежките социопати ходят по улиците и претрепват случайни хора, които не означават нищо за тях. Така че страшен не е този процент, той е логичен, опасно е ако като цяло процентът на убийствата се покачва. Защото ако има две жени убити за една година и двете у дома, може да кажем и че 100% насилието е основано на пола!! Но важният маркер за обществото е дали убийствата са две, двайсе или двеста, т.е. колко процента от обществото ни са убийци. В историята не малко мъже са похапнали отрова от ръцете на жените си, поставена в зелника, например или гъбената чорба. Да твърдим, че с джендърна пропаганда можем да променим човешката природа, няма да я променим. Докато човекът изпитва егоизъм, завист, користолюбие, той е потенциален убиец. Защото ниските страсти са като глада, искат да се наситят, полът не е от значение. Същите тези джендъри визират тези страсти като право на щастие, те пропагандират точно този тип суетен успех, който деградира природата ни и ни кара да бъдем човек за човека вълк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаля

  09 Март 2019 9:21ч.

  Само като видите, че Сорос стои зад тия статистики, трябва да си направите съответните изводи. Интересно ми е точно какви цифри стоят зад тия проценти, защото да хвърлиш в лицето на публиката такъв процент привидно наистина звучи гръмко....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елина

  09 Март 2019 16:36ч.

  Искрено се надявам да не попадне авторката в статистиката на тези 58 % и да не разбере какво значи домашно насилие! Хубаво е да си махне розовите очила и тапите от ушите ;) Защото това е вярна статистика ,намираща се с няколко клика в Гугъл ;) тези 58% означават ,че всеки ден 137 жени по света са убити от партньорите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елина, права си, ама плачеш над чужд гроб

  09 Март 2019 18:32ч.

  От коментарите ясно се вижда, че поне на 10 човека им е стигнал акъла да съберат 2 и 2 и да проумеят, че големите проблеми с домашното насилие, доколкото то въобще може да се изведе пред скоба, не е в Европа. Стряскащите цифри от плаката се отнасят за друг КОНТИНЕНТ... :). Сега въпросът е ще се заемат ли всички грантояди да решават наистина и на практика въпросният проблем в Африка или ще продължават да ни обвиняват за престъпленията на някой от съседния квартал... :) А потърпевш от насилие, включително и домашно, може да бъде и всеки мъж. Съвсем наскоро в пловдивско арестуваха пенсионерка, която заклала мъжа си, заради 30 годишно семейно неразбирателство. А то започнало след нейна изневяра на млади години. Ама това не пасва на модела и не става за бухалка, затова няма да направим плакат от него, нали...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никаква лъжа няма.

  09 Март 2019 19:03ч.

  Не се твърди, че 58% от жертвите на насилието са жени, а че измежду жените жертви на насилие за 58% това се случва в дома. От съпрузи, бащи, братя. Жемите не се бият по кръчми и по мачове. Авторката търси под вола теле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • веган

  09 Март 2019 21:07ч.

  Аз пък четох, че ако в семейството се диагностицира тежко болно дете, което ще става все по-зле, до една година от диагнозата 90% от мъжете са напуснали гнездото. Не помня от какъв доклад е и дали беше за Европа или само у нас, но определено не беше за Кения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никаква лъжа няма, ама друг път

  10 Март 2019 8:07ч.

  Като кажеш, че “Най-опасното място е домът. 58% от всички жени, убити по света, са убити вкъщи” и на малките деца вече им е ясно, че целиш да постигнеш поне две асоциации: 1) Семейството най-често е нещо опасно за жената. Жени, не създавайте семейства, ако ви е мил живота! 2) Съпругът в частност и мъжете по принцип са най-голямата заплаха за жената. Да ги унищожим докато не са ни погубили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus нинджа, до мамите нинджи

  10 Март 2019 16:46ч.

  Както вече написах, няма как някой да те убие, ако не те познава и убийците най-често посягат на най-близките си. Само че те не са се формирали като убийци след като са се оженили, агресията им е била присъща от по-рано. Убийците са всъщност хора, които прекалено много отдават внимание на емоциите си, също както и феминистките. Всеки проблем, който преживеят ги озлобява, те помнят лошото и го преекспонират. Не могат да прощават, не могат да забравят, не могат да виждат добрите страни на живота и да ценят самия живот, който им е даден като дар. Те търсят живот без болка, в който всичко да служи на егото им и да насища тях самите, да ги удовлетворява, също както и феминистките. Всъщност неспособността на един човек да се справи, слабостта му да се бори, го превръща в подмолен, потаен убиец, който иска на тъмно и извън закона да си разреши проблема. Всички убийци, мутри и престъпници искат да се подсигурят, те са слабаци, не смеят да погледнат живота в очите. Затова често за такива хора казват, мислехме, че са кротки. Защо свързвам това с феминизма, защото и феминизмът вегетира върху женската фрустрация. Тази идеология също се превръща в убиец, убиец на семейните ценности. Никой не може да се застрахова от беди, но слабият човек иска да се презастрахова, като унищожи всичко, от което се страхува. Както евреите тръгнаха да унищожават нациите и да мачкат всякакво чувство за национално самосъзнание на общо основание, без съд и присъда, феминистките тръгнаха да унищожават семействата. Особеното на истинската борба със злото е, че тя винаги успява да изчегърта от лицето на земята само и единствено онова, което действително е изгнило, без да засегне нищо здраво. В медицината няма обобщения, не убиваш човека или не изрязваш орган заради една бактерия, търсиш да я разграничиш, да я назовеш и да я отстраниш с възможно най-малко странични ефекти. Така никакъв закон не може да назначава мерки върху цялото общество, нито върху всички деца, всички жени, мъже или религии, заради индивидуалните страдания на някои хора. Законът трябва първо да се прицели и да стреля точно, той трябва да се научи да открива реална проблемна ситуация, да я ДОКАЗВА за конкретните виновни хора и после да го отстранява, без да засяга живота и поведението на целите общества. Но злобата на слабия човек няма граници, защото той не се занимава да отделя чисто от нечисто, той не се интересува от приноса на мъжете за световната цивилизация, наука или култура, за пролятата кръв и пот, за добрините. Слабият човек не се интересува, че целта на стоенето на жената у дома е било всъщност нейната защита от това да бъде убита, осакатена, изнасилена или да се претрепе от непосилен труд. Феминистката не вижда в този „патриархален“ модел саможертвата и любовта на мъжа, който полага живота си, за да може да създаде този домашен уют, в който жената спокойно да отгледа децата. Като не вижда, ще страда, обаче да не се меси в чуждите семейства и да не сочи чужди мъже с пръст. Излизат някакви жени с тигани, писнало им... ами ако на мъжете им писне и захвърлят оръжията си, ако напуснат армията и полицията, ако наистина им омръзне да защитават слабите, жените и децата, да извършват спасителни акции из планините или моретата, ако им омръзне да вършат мъжката работа? Цифрите може и да са верни, тълкуванието на цифрите е грешно. Никой човек няма правото да изисква от закона да се намесва в живота на невинните, заради грешките на виновните, които са направили свободен избор да са убийци или насилници, никой не ги е карал да са такива. От 18 години нагоре, дори да са ти дали най-загубеното възпитание, ти имаш ресурс да преосмислиш всичко, всеки е надарен със съвест и разум и затова няма оправдание! Никаква масова култура не е виновна на никой егоистичен страхливец, който посегне на по-слаб от него. Не съществува идеология, която да застрахова уважаемите феминистки от насилие. Разрушаването на патриархалния морал засега е постигнало само едно - увеличило е сексуалните посегателства, особено над деца и е увеличило агресията между деца и вътре в семействата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Законът трябва първо да се прицели и да стреля точно, той трябва да се научи да открива реална проблемна ситуация, да я ДОКАЗВА за конкретните виновни хора и после да го отстранява, без да засяга живота и поведението на целите общества.

  10 Март 2019 17:20ч.

  Хелеборус, това кой трябва да го прави - законът или правосъдието? Защото тезата ми е, че законът няма как да го направи, прекалено абстрактен по форма и ширококонсенсусен е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  11 Март 2019 9:15ч.

  В един от постовете, се чудеше човекът, защо Сорос и хорът му, са против семейството. Много е просто - той е един от двигателите на Световното правителство, т.н. Глобалисти - целта е поробване на човечеството чрез унищожаване не всичко "човешко" в хората. Така най лесно се контролира съзнанието. А семейството остана последната крепост на "нормалността" - любов, емоции, щастие, деца. А на Глобалисти им трябва намаляване на раждаемостта, объркани, изолирани и с примитивни материални стремежи хора - стадо от егоисти, а не осъзнато общество. И това далеч не е всичко :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  11 Март 2019 12:11ч.

  До 10.03.2019 в 17:20 А, може, според мен. Ако разгледате древните законодателства, те са много прости, който прави това и това, му се полага еди какво си наказание. Гледа се само дали е бил принуден или доброволно е сгрешил, от това зависи дали да се накаже и как. Законът е длъжен изрично да постанови, че държавни институции не бива да се месят в живота на семействата, освен, след като изрично са доказали злоупотреба. Защото сега се въвеждат репресивни политики за всички, като излизат едни говорители и казват, че имало родители, които така, имало случаи, които онака, затова ние всички ще ви тормозим и проверяваме, контролираме и регулираме. Това вече не е закон, това е беззаконие, законът трябва да третира конкретно тези случаи. Например задължителните детски градини, част от децата отиват в тях и те са по-добри от всичко, което става в семействата им. Но по-голямата част отиват там и се сблъскват с неща, с които никога няма да се сблъскат в семействата си. Затова за тях тази задължителна градина има негативен ефект. Държавата като решава проблемите на едни, не може да отнема правата на други, не може да отнема правата на едни деца, да се ползват от благата, които са създали техните родители за тях, за да бъдели те „равни“ в мизерията, нищетата и агресията на държавните институции. Човешките права се защитават лично, нека който има нужда от безплатна градина да се помоли на обществото за нея, но аз лично нямам нужда. Както когато стачкуваме, ние не стачкуваме за работниците от съседното предприятие. Така и феминистките не могат да протестират вместо жената от съседната къща или да искат закони, които ще променят и нейния живот, що за наглост. Хората просто трябва да спрат да измъчват останалите хора поради своите субективни виждания за собствения им живот, за да намерят щастие в някаква масовост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Екатерина

  16 Март 2019 8:12ч.

  Като оставя настрана цифрите ,верни или не и това ,че те са за Кения ,то коментирайки случващото се в България ,трябва да кажа ,че домашно насилие има и то не малко и за него не се говори достатъчно! Жертвите се свиват мълчат си ,някои са наплашени ,търпят повечето пъти до физическия си край! Хората покрай тях ,роднини или не ,си мълчат ,за да не се месят в чуждо семейство. Доказването на физическо и психическо насилие е трудно . Това да имаш смелост да отхвърлиш насилника и да си тръгнеш ,понякога е невъзможно. За мен това е важното ,а не някакви цифри ,взети от измислено изследване от друга държава ,на друг континент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Март 2019 19:47ч.

  Кате, 6.03.2019 в 08:12 това никой не го отрича. Работата е там, че тези факти се използват, за да се правят глобални внушения за семействата, искайки да изкарат, че самото семейство съдържа насилие като форма на организация и традиционни взаимоотношения. В повечето семейства няма никакво насилие, макар мъжът да се държи като мъж и жената като жена, а детето да е послушно. Затова феминистките се хващат за най-малките детайли, тълкувайки ги като насилие, насилие е, че жената готви, че мъжът носи отговорност за по-важните решения, а детето ги слуша. За тях всичко това е насилие, а не естествен ред и най-вече любов. За мен това е любов и ред, който позволява на всеки да бъде максимално полезен, а детето да израсне здраво и добре възпитано. Но тяхната цел е да влязат в тези съвсем здрави семейства и да ги взривят отвътре, а не им е проблема, че някой наистина губи живота си. Ако проблемът беше този, щеше да се борят за адекватно законодателство за истинските случаи на насилие, а не да излизат с тигани на улицата и да обобщават в своите скандирания. Обикновено жертвите търпят, защото не виждат изход, но понякога не го виждат, не защото го няма, а защото това е тяхната среда, която обичат. Как да ти го обясня, като ромите, които искаш да ги извадиш от гетото и да им дадеш апартаменти между другите хора, но те се връщат и пак строят незаконно, пак нямат ток и вода и т.н. Това е духовна среда, към която човекът често е пристрастен, в нея има нещо, което му харесва и той търпи и последствията. Аз вярвам, че човек, който иска да избяга и не се е получило, това са единици. Повечето не искат да избягат, това е психологически проблем, да не си готов за алтернатива. Но не е нужно да крещим в лицето на цялото общество, сякаш има вина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи