Как Байдън смени главния прокурор на Украйна, за да не разследва компанията, която взе на работа сина му

Как Байдън смени главния прокурор на Украйна, за да не разследва компанията, която взе на работа сина му

Хънтър Байдън и Джо Байдън

 

Откъс от документалния филм на Надя Савченко, депутат от 8-мия парламент на Украйна. Герой на Украйна:

Това е глобална корупция. Парите се отнемат от Украйна и се поделят между западните партньори, а на украинците се казва, че е изгодно да имаме западни партньори.

Откъс от филма "Животът на украинците има значение"

 

Стенограма: 


Бившият президент на Полша Александър Квашневски има голям авторитет в Европейския съюз. Той беше представител на мисията на Европейския парламент и медиатор между Украйна и ЕС за европейската интеграция на Украйна. Не е изненадващо, че украинският олигарх Николай Злачевски е избрал Квашневски за своята европейска протекция, правейки го член на борда на директорите на компанията си Буризма.


Квашневски:


„Разбирам, че ако някой ме покани да стана част от даден проект, не е защото съм много хубав, а защото съм Квашневски, бившия президент на Полша. Всичко това е свързано. Ако нямаш име, ти си никой. Да бъдеш Байдън не е лошо, това е хубаво име.“


Самият Квашневски признава, че Злачевски си е купил в негово лице авторитетна личност в компанията, за да защитава бизнеса му и него самия от разпоредбите на правосъдието относно неговите финанси. Смятаме, че вече разбирате, че те го бранят за нашите пари. Трябва да се признае, че Злачевски действа много мъдро от страх, защото подкупът от 7 милиона изглежда недостатъчен на украинските прокурори и те подновяват разследването срещу Буризма. Но украинският президент Петро Порошенко назначава нов Главен прокурор, Виктор Шокин. Виктор Шокин започва мащабно досъдебно разследване за машинациите на Буризма и криминалните схеми на Николай Злачевски.


Рудолф Джулиани, американски адвокат, бивш кмет на Ню Йорк, бивш главен адвокат на Съединените щати, почетен кавалер на Ордена на Британската империя:


„Шокин има сътрудничество с Латвия, което сочи, че 16 милиона долара са били изпрани чрез транзакции. Класически транзакции с цел пране. Парите тръгват от Украйна за Латвия, прикрити като заем към друга компания, струва ми се Wire Logic, след това отиват в Кипър, под формата на друг заем, към компания на име DigiTech, след което се разпределят като заплащане на борда. Значи, никой не прави два заема, за да плати на борда, освен ако не пере парите. Три милиона долара е получил Хънтър Байдън по този начин.“


Джо Байдън е пред опасността да изгуби стабилен приход от украинските граждани, когато Главната прокуратура, оглавена от Виктор Шокин, предприема следствени действия срещу Буризма и разглежда кражбата на пари от украинците. Виктор Шокин се опитва до доведе случая до логичното му заключение и да го вкара в съда.
„Глупав си като гъска, леле! Кой ще го вкара в затвора?! Той е монумент!“


Както се разбира по-късно, благодарение на така наречените записи Деркач, американската корупция, прикривана от Николай Злачевски, който предствлява властта в Украйна, е работила като механизъм на швейцарски часовник.


Андрий Деркач, депутат от украинския парламент:


„Синът на Байдън Хънтър е бил в борда на директорите на компанията. Заедно с него, парите на борда на  директорите на Буризма са били получавани също и от приятел на доведения син на Държавния секретар на Съединените щати Джон Кери – помощникът му Дейвид Арчър. Това слайдшоу, тези трима души – защо е толкова важно? Защото записите на разговорите показват как Кери, заедно с Байдън се интересуват за освобождаването на Главния прокурор Шокин, който разследва случая Буризма, и в крайна сметка тръгва и срещу Байдън. Джон Кери е трябвало да опипа почвата за възможно освобождаване на Шокин, което той е направил на 3 декември 2015. Да чуем този разговор:


Джон Кери:


„Причината, по която ние с Джо Байдън Ви безпокоим, е да видим дали има начин да се справим с този проблем за смяната на Главния прокурор, Шокин, защото според нас той блокира изчистването на Главната прокуратура и аз знам, че вицепрезидентът е много загрижен за това и мисля, че ще е добре да се опитаме да имаме някакво решение на това, преди вицепрезидентът да дойде. Ако е възможно и има действителна яснота за стъпките, които ще предприемем нататък.“


Държавният секретар на друга държава притиска президента на Украйна да смени Главния прокурор, заради неговото разследване за влияние и корупция в Украйна срещу сина на тогава вицепрезидента на Съединените щати. Това не е ли директен факт за международна корупция и за външно управление на Украйна? Това не е ли факт за висше предателство от страна на украинския президент?


Порошенко:


-    Джо, имам втора добра новина за теб – вчера се срещнах с Главния прокурор Шокин.


-    Да.


-    И въпреки факта, че ние не сме имали никакви обвинения в корупция, ние нямаме никаква информация за такова нещо, той прави нещо нередно. Аз специално поисках, не, това беше завчера, специално поисках от него да подаде оставка, от поста си на държавен служител. Въпреки факта, че той има подкрепа във властта. За финал на срещата ми с него, той ми обеща да ми даде заявление за оставката си. Преди един час той ми донесе написано заявление за оставка.


-    Чудесно!


289, решението е взето. Парламентът се съгласи да освободи Главния прокурор на Украйна.


Джо Байдън, не е ли това доказателство за твоето корумпиращо влияние в Украйна? Ти, разбира се, можеш да отречеш този телефонен разговор, позовавайки се на факта, че той е бил някак редактиран. Но ти самият призна пред целия свят, че ти си накарал президента на Украйна да уволни Шокин, а това е изнудване. Нещо повече – изнудване с чужди пари, които междувпрочем Порошенко прие и използва във фирмите си. Джо, това е влияние върху управлението на друга държава, не знаеш ли?


Байдън:


-    Няма да вземете милиарда, аз тръгвам от тук, мисля че след около шест часа, погледнах и си казах, че тръгвам след шест часа. Ако прокурорът не бъде уволнен, няма да получите парите. Е, кучият син беше уволнен.


Байдън:


-    Аз съм човек на думата и сега, след като Главният прокурор беше сменен, ние сме готови да вървим нататък и да подпишем тази гаранция за нов заем от 1 милиард долара. Не знам как искате да продължим с това.


Порошенко:


-    На първо място, много Ви благодаря, наистина, за тези думи на подкрепа. Повярвайте ми, че беше много трудно предизвикателство и много трудна задача и фракциите на госпожа Тимошенко и господин Лешко опитаха да провалят това, защото ние не гласувахме за нов Главен прокурор, което ще направим съвсем скоро, след един ден ще променим закона. Между другото в този закон ще представим нова структура на Прокуратурата, включваща генерална инспекция, както говорихме.


-    Да, точно така, това е чудесно


-    Второ, аз веднага поканих Луценко и му казах, че трябва да се свърже с вашето посолство и много ще се радвам, ако имате конкретен човек, който да дойде или от Вашингтон или от някъде.“


Не е ли това корумпиране и влияние върху президента на Украйна? Това не е ли контрол над Главната прокуратура на Украйна? Това не е ли външен контрол над чужда за вас страна, но родна за нас? Украйна. Скандалът, който избухна в Съединените щати, беше съпроводен не само със снимки и видео на оргиите на Хънтър Байдън, свалени от лаптоп, който той забрави в център за поправка, но също така и от кореспонденция в него, от която се потвърждава, че Джо Байдън е бил запознат с делата на компанията Буризма.


От Вадим Пожарски:


„Скъпи Хънтър,
Благодаря ти, че ме покани във Вашингтон и ми даде възможността да се срещна с баща ти и да прекарам известно време с него.“


От тази кореспонденция ясно виждаме, че Хънтър Байдън е уреждал среща за представител на Буризма с баща си, Джо Байдън. Разбира се, че не са си говорили за времето на тази среща. Както отгатнахте, най-вероятно са обсъждали схеми за ограбване на украинците. И между другото, Хънтър Байдън не отрича, че е имало такава среща. Той е по-загрижен от това как и от кого е направена публична тази кореспонденция.


Хънтър Байдън:


-    Лаптопът ми може да е бил откраднат или хакнат. Може да е направено от руското разузнаване.


-    Това не е истина. Меко казано, нито една американска специална служба не намери руска следа в историята с лаптопа.


Имайки тази информация, интересно е да чуем още една част от телефонния разговор между Петро Порошенко и Джо Байдън. Но преди това, нека си припомним думите на Джо Байдън:


„Не съм взимал и пени от каквито и да е чужди източници никога в живота си. Синът ми не е взимал пари.“


Порошенко:


„Мисля, че през последните три седмици ние показахме голям, истински напредък в тази реформа. Гласувахме в парламента 100 процента цените, независимо от факта, че се очакваха 75%.“


Сравнявайки всички тези факти, става ясно за кого е работил президентът на Украйна и защо е вдигнал цените, изцеждайки и последната стотинка от украинците. В крайна сметка, на Джо Байдън му трябваха пари, защото тогава той планира да се кандидатира за президент на Съединените щати. И ние платихме за предизборната му кампания, с повишените цени за режийни разноски. Бяхме превърнати в роби на Белия господар, против волята ни.


На втория ден след шокиращото отстраняване, новият Главен прокурор на Украйна получава официално писмо от Джордж Кент, американски дипломат в посолството на Украйна. Той заявява, че Главната прокуратура на Украйна се движи в правилната посока, че се справят много добре, но не трябва да се разследват проблемите с използването на фондове за финансиране на Прокуратурата, които са отделени от Съединените щати за развиване на анти-корупционните органи на Украйна. Странно, нали? Съединените щати дават финансова помощ за борба с корупцията и тази помощ отива при утвърдените фигури на международната корупция в Украйна. А Николай Злачевски помага на Джо Байдън да изпере тези суми.


Както можем да видим в копията на тези писма между дипломати, вместо Главна прокуратура да се заеме със сметките на Злачевски, тя преминава опреснителен курс по програмата за американските фондове от парите на Злачевски.


-    „Само можем да чакаме! Не можем ли да го арестуваме лично?


-    Ваше височество, първо имаше празненство, после арести, а след това решиха да идат в парламента.“
Това е скандално копие от меморандума за сътрудничество между USАID (Агенция за Международно Развитие на Съединените щати) и Буризма. Американските и украинските данъкоплатци плащат за всички тези съмнителни формулировки, посочени в меморандума: „развиване на енергийната общност“, „иновативна енергия“ – идеалният механизъм за крадене и пране на пари. Виктор Шокин не изостави разследването си и беше готов да свидетелства срещу Буризма и Байдънови пред всеки съд в света. Но те се опитаха да му затворят устата.


Надя Савченко:


„Докато гледате този филм, разбира се, може да имате много въпроси. За личностите, които изобличават международната корупция. Никой от тях не е безгрешен, но техните недостатъци не отменят факта на международната корупция и външното влияние върху Украйна.“


С идването на Владимир Зеленски на власт ситуацията с корумпирания кръг на американското правителство и външния контрол над Украйна не се промени по никакъв начин. Всички си спомняме телефонния разговор между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски. В него Тръмп казва:


„Много се говори за сина на Байдън, и за това, че Байдън е спрял разследването по наказателното дело, а много хора искат да узнаят за тези неща. Затова всичко, каквото можете да направите с Главния прокурор по този въпрос, ще бъде чудесно. Байдън се хвали навсякъде, че е спрял разследването, затова ако може да погледнете това... звучи ми ужасно.“


Зеленски отговаря:


„Тъй като спечелихме мнозинство в парламента, новият прокурор ще бъде стопроцентово мой човек, моя кандидатура, която ще бъде одобрена от парламента и ще започне като нов Главен прокурор през септември. Той или тя ще види ситуацията, най-вече с компанията, за която Вие говорите в този проблем. Въпросът за разследването на това дело всъщност е въпрос за възстановяване на честността. Така че, ще се погрижим за това и ще работим за разследването на случая.


„Властта пак се сменя.“


Малко по-късно, на 12 юни 2020, Украйна ще бъде разтърсена от новината за най-големия подкуп, не само в Украйна, но и в цяла Европа. Шест милиона долара. Подкупът е предназначен за директора на НАБУ Артьом Ситник и за специалния прокурор Назар Кладница за приключване на делото Буризма. Подкупът е даден от шефа на правния отдел на компания Буризма Андрей Кича. Но ето какво е важното: дела срещу Буризма са започвани и след това приключвани с предупреждението, че всичко там е изяснено.


И така, какво се казва за тях в разследването? За дела, които не съществуват?


Костянтин Кулюк, началник на прокурорската група за наказателно производство и разследване на незаконни дейности на организираната криминална група на Янукович от 2015-2019:


„Първоначалната сума на подкупа не е била 6 милиона, които са сложили на масата на Ситник, а 50 милиона.“
Смятаме да повторим предишния въпрос – 50 милиона подкуп за какво? За делата срещу Буризма и Хънтър? Които официално не съществуват?


„Това е арогантност.“


Използвайки телефонен разговор между Тръмп и Зеленски, екипът на Джо Байдън инициира процедура по импийчмънт срещу Доналд Тръмп, а по-късно се опита да го унищожи като политик. За нас обаче това е просто борба за власт между два дракона, включваща и контрола над Украйна. Сега ние разбираме много добре, че Джо Байдън, който стана 46ти президент на Съединените щати, спечели тази битка.


В следствие на това, 100-те процента човек на Владимир Зеленски – Руслан Рябошапко – се опита да прекрати всички дела срещу Буризма и Хънтър Байдън, като най-вероятно той е взел по-голямата част от мега-рекордния подкуп. Можете ли да си представите обема на банкноти за 50 милиона долара?


Костянтин Кулюк:


„Ясно е, че такива пари не могат да бъдат предадени в кеш, затова ние се обърнахме към службите за сигурност на Украйна с молба да помогнат да основем компания под прикритие, която да получи парите. Но тогава ръководството на Главна прокуратура на Украйна се смени и Рябошапко замени Луценко и процесът за възстановяване на 50-милионния подкуп спря. Рябошапко каза, че случаят Буризма не съществува.“


Как може да не съществува случай, ако е имало подкуп, напомняме – рекорден подкуп за Европа. 6 милиона, които е трябвало да бъдат 50 милиона. Подобни подкупи не се дават за нищо. И къде са отишли останалите 44 милиона от въпросния подкуп? Тези пари са откраднати от народа на Украйна от Байдънови и Буризма. За такива подкупи властите би трябвало да инициират криминални производства срещу Злачевски и неговите съучастници по подозрения в престъпна дейност.


Но 9 месеца по-късно, след победата на Джо Байдън на американските избори, в случая „Злачевски“ става рязък обрат. Според честни представители на украинското право, Злачевски е изваден от случая, като е била използвана измислена легенда от адвокатите му –  те заявяват, че телефонът на Злачевски, който е използван за инструктиране на неговите съучастници в даването на подкупа, е бил откраднат от руски хакери и не е бил у Злачевски в Обединените арабски емирства, а е бил в Киев. В потвърждение на тази теория, те изваждат фалшив доклад от украинската Телефонна компания. Сега схемаджиите от НАБУ и адвокатите на Злачевски се опитват да нагласят тази измислица пред украинския съд и да обяснят на обществото, че това са интриги на страна-агресор.


-    „Имам много умения и затова съм на специален отчет в криминалното следствие на Одеса. А ти кой си?


-    Аз служех в полицията. Не бой се, ние не преследваме приятелите си!“


Изглежда когато НАБУ и други украински правни служители са изразявали подозрения и обвинения срещу Злачевски, книгата на Хънтър Байдън „Красиви неща“ още не е била публикувана. В нея той обяснява желанието си да работи за Буризма с желанието да осигури енергийна независимост на Украйна срещу руската агресия. Както виждате при новото украинско правителство, както и при предишното, доминира същата тенденция. Ако приоритизираш национализма и защитата срещу агресорите, тогава се ползваш с индулгенция и индивидуална процедура за значителни криминални престъпления.


Журналисти от различни страни, включително от Съединените щати, продължават да проучват документи и факти по международните корупционни дела в Украйна, представлявани от различни правни институции, агенции и свидетели. Но токсичните пипала на Белия господар на Украйна Джо Байдън, са пуснати към всеки един, който не иска да преглътне неговата глобална лъжа. Той грубо затваря устите на гражданите на своята страна, които дръзват да говорят за корупционните му схеми и влиянието му върху политици на други държави. След като колонизира Украйна и опитоми нашите политици като маймуни, той използва техните собствени ръце, за да се справи с украинци, които не харесва, които не се страхуват да кажат истината за байдъновата спасителна демокрация, зад която се крият неговите робовладелски амбиции.

 

Вече споменахме за бившия Генрален прокурор на Украйна Виктор Шокин, който продължава да разследва корупцията на Байдън в Украйна. Беше направен опит Виктор Шокин да бъде отровен с живак. Нека припомним изявлението и пресконференцията на депутатите от украинския парламент Андрей Деркач и бившия прокурор Костянтин Кулик, нека си спомним дипломата Телишенко – те попаднаха под санкции от Съединените щати, за това, че са предоставили доказателства за украинския външен контрол и са уличили Байдънови в международни корупционни схеми. Към момента два съда вече са потвърдили достоверността на информацията, че Буризма е плащала пари на семейството на Джо Байдън, а защитата оспорва не факта на тези плащания, а само сумата на направените плащания. А ти казваш, Джо, че не си взимал и пени? Ти лъжеш.


Но санкциите не са единственият метод, който те използват. Неотдавна Андрей Деркач съобщи, че е бил планиран опит за убийството му. Смятаме, че вече сте отгатнали чии пипала са намесени и в това.


Ние, разследващите журналисти, сме разтревожени за съдбата на потъващата Украйна. Ние искаме да живеем в истински независима страна, не в клетка, направена от Джо Байдън. Ние не искаме президентите на други държави да повишават цените на украинците с едно телефонно обаждане. Ние не искаме президентите на други държави да слагат свои съгледвачи в компании, собственост на украинската държава и да източват парите на народа й. Не искаме да бъдем разследвани, гонени, затваряни или убивани заради истината. Ние, като граждани на Украйна, сме загрижени, че нищо не се променя със смяната на правителствата. Колониалната схема на външен контрол на Украйна се разиграва отново. Съветът по национална сигурност и отбрана на Украйна се превърна в петъчен парад с редици от мошеници, чакащи да получат имунитет от санкции. Съветът по национална сигурност стана инструмент на задкулисното управление на страната и по нечии инструкции блокира правосъдната система и отменя Конституцията на Украйна.


Дълго време президентът Владимир Зеленски се подготвяше и чакаше телефонен разговор с Джо Байдън. 


Обади ми се. Обади ми се.


Първи телефонен разговор между Джо Байдън като президент на Съединените щати и Владимир Зеленски, президент на Украйна. Според нашето разследване, ясно се вижда, че странни неща се случват в Украйна след всеки подобен разговор или среща, които са външна намеса в управлението и не могат повече да бъдат толерирани по никакъв начин. Сега президентите се подготвят за първата си официална среща. Те набелязаха дневния ред на срещата в телефонен разговор. Байдън подчерта ангажимента на своята администрация за съживяване на стратегическото партньорство в подкрепа на плана на президента Зеленски за борба с корупцията и реализиране на програмата за реформи, основаващите се на нашите общи демократични ценности, които обезпечават справедливостта, сигурността и просперитета на украинския народ. Това да не е някакъв ден на мармота? Порочен кръг?

 

Днес Украйна отново е в предната линия на геополитически конфликт. Ние не искаме план за реформи, които ще унищожат нашата индустрия, медицина, образование, които ще паразитират върху демократична реторика и ще вкарат родината ни в сивата зона, където населението оцелява в бедност и ще бъде робско, а държавата ще е ресурс, придатък и разменна монета за Биг брадърите. Международната корупция и телефонните обаждания на идващи и отиващи си президенти не са важни за нас. Нас ни тревожат последствията, които влияят негативно върху качеството на живот на всеки един човек в Украйна. Това е истински важното за нас.


Надя Савченко:


„Само смелият може да говори истината. Само онези, които нямат от какво да се страхуват и нямат какво да губят. Искам този филм да ви даде истината. Истината за глобалната корупция и външната намеса в управлението на Украйна. Истината трябва да бъде запомнена и осъзната, за да бъде по-лесно да се борим за свободна, суверенна и порсперираща Украйна в бъдеще.“

 

 

Коментари

 • Отвратително

  13 Март 2022 17:41ч.

  как цинично се смеят, когато Байдън им съобщава, че са уволнили Шокин няма да получат парите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Tkejkp

  18 Юни 2022 12:30ч.

  lasix 40mg pill - <a href="https://xfurosemide.com/">order furosemide generic</a> brand doxycycline 200mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Jnhkzf

  02 Sep 2022 13:33ч.

  cheap research papers for sale <a href="https://onecialplx.com/">cost cialis 10mg</a> cialis price

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Помним, помним... Помним и коя е "Надия" Савченко

  13 Март 2022 17:44ч.

  и е впечатляващо, че именно тя съдейства за тоя филм. В Щатите също помнят за "адския лаптоп" на наркомана Хънтър Байдън...но някои се правят, че са забравили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надя савченко, лесбийка на украинска служба, арестувана и осъдена от Русия

  13 Март 2022 18:39ч.

  и приела да предаде Украйна, докато се прави на депутатка, след като я върнаха с поръчение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Текстът на отвратително е

  13 Март 2022 17:45ч.

  как цинично се смеят, когато Байдън им съобщава, че са уволнили Шокин, след заплахата, че няма да получат парите. И как един вероятно честен човек, Шокин, е обявен за защитник на корупцията от корумпираните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снимката е сложена нарочно

  13 Март 2022 19:14ч.

  На Путин например тук винаги му избират снимки, на които изглежда като човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  13 Март 2022 18:14ч.

  Добре де, всички научихме за тоя случай, но какво общо има с варварската агресия на Русия в Украйна? Или тя е по-добра за някои от мръсните номера на Байдън?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  13 Март 2022 18:29ч.

  Дачков, няма спор, че Украйна беше превърната с долнопробна колония на САЩ, управлявана от тяхното посолство, обаче от това не следва, че трябва да бъде унищожена от путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  13 Март 2022 21:13ч.

  Че Путин кога е казал, че ще унищожава Юкрейн? Той ще я демилитаризира, денацифицира и деболшевизира. Три хубави цели. Нещо против? Пък после, който иска да си чука главата с нея. Юкрейн Ай мийн.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  13 Март 2022 23:03ч.

  Не си в час. Отказа се от това, щото армията му затъна в украинското блато. Вече се бори за признаването на Крим за руски и на Донбаз за независим. И заради всичко това, което можеше да се постигне с преговори или с влизане на армията само в Донбас съсъпа Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност я унищожава. Каквото и да беше казал от екрана

  14 Март 2022 13:08ч.

  И точно в това е цинизмът, който потресе света. Братски народ не се освобождава с безразборен обстрел на градовете му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  20 Март 2022 23:25ч.

  Това се случва и с България в момента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  20 Март 2022 23:27ч.

  Имам предвид колонията, но не просто на САЩ, Байдън и там взе властта с преврат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идиотът се развихря

  13 Март 2022 18:37ч.

  Някои новинарски издания съобщават, че ръководителят на Руската космическа агенция е заплашил да остави американския астронавт Марк Ванде Хей - рекордьор за най-продължителен космически полет - на борда на Международната космическа станция (МКС), вместо да му позволи да се върне на Земята на руски космически кораб. Оказва се, че заплахата всъщност е "шега" на Рогозин, предаде Ars Technica.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е ха успокой се де

  13 Март 2022 23:56ч.

  не се развихряй повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  13 Март 2022 21:18ч.

  Че тва, което е казал Рогозин, ако го е казал де, си е в духа на санкциите, наложени върху Роскосмос. При това, те не са шега. Та кой е развихрилият се идиот? Или идиоти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това, което е казал рогозин, е в духа на редовните му изцепки

  14 Март 2022 13:15ч.

  Не му стига, че превърна Роскосмос в транспортна компания, никаква наука, техника наследство от големия Корольов, някаква актриса изстреля и провали редовен полет на подготвяни с години космонавти, ами на всичкото отгоре се държи като клоун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • херо

  14 Март 2022 13:09ч.

  глупости севченко беше разменена за 2 ма руснаци от домбас , после стана депутат и това за което е видяла там е имахната като депутат този филм е след това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  15 Март 2022 12:49ч.

  https://pasmi.ru/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи