За корпоративния продукт Слави Трифонов, историческите му познания за Иран и Израел, ориенталската му музика и "европейските" му ценности

За корпоративния продукт Слави Трифонов, историческите му познания за Иран и Израел, ориенталската му музика и "европейските" му ценности

Автор: Дахер Дахер, Фейсбук. Повод за този коментар е позицията на Слави Трифонов за иранските удари срещу Израел, публикувана също във Фейсбук.

Г-н Трифонов,

Вероятно сте наясно, че Холокостът не е извършен от иранци или мюсюлмани, а от европейци. Хитлер не е азиатец, а концлагерите са били в Европа.

Не знам дали познавате историята, но като говорите за Средновековието, най-големите преследвания срещу евреите са били пак в Европа. Като почнем от погромите от 1096 в Германия и Франция, минем през кланетата в Страсбург, Барселона, Тулон, Базел и Франкфурт през периода 1348-1351, когато е бушувала Черната смърт, а евреите са били обвинявани за разпространението й, и стигнем до погромите в Испания над евреите през 1391.

По-големите погроми над евреите до създаването на Израел пак са били в Европа- въстанието на Хмелницки, погромите в Одеса, Яшкият погром в Румъния през 1941, Лвов и т.н.

В същото време едни от най-големите еврейски общности са били в Багдад, в Мароко и т.н. Като споменаваш Османска империя, нали осъзнаваш, че точно те докарват евреите на Балканския полуостров от Испания и Сев.Африка? Фамилията "Паси" произлиза от град Фес, Мароко. Ако не ми вярваш ходи ги питай.

До управлението на аятолах Хомейни се стигна "благодарение" на огромната алчност на британци и американци, които заточват Реза Шах Пехлави в ЮАР, защото е искал по-голям процент за Иран от добива на петрол и слагат сина му Мохамед, който се превръща в марионетка. Организират преврат срещу Мохамед Мосадък, светският премиер на Иран, защото е искал същото. И накрая, когато иранският народ гладувал и се вдигнал на бунт, вкарали аятолаха Хомейни, за да не дойдат комунистите на власт.

После заповядват на марионетката им Саддам Хюсеин да завладее най-богатите район в Иран, Хузестан, дават му оръжие, координати от разузнаване и т.н. Война, в която алчността им убива над 1 милион души.

Няма нищо човешко, нищо християнско да планираш окупация на богат на петрол регион като Газа, да избиеш над 30000 души за 6 месеца, над 15000 деца, да превърнеш цялото население в бездомници в палатки, но и преди 7 октомври да държиш затворени 2,3 милиона души с 4 часа ток и с недостиг на питейна вода, и да се гавриш с населението.

Няма нищо демократично в това да убиваш ирански физици, дипломати в чужди посолства в разрез на виенските конвенции и тези на ООН, да нахлуваш в чужда държава почти всяка седмица и да удряш с недоказани обвинения, както и да нарушаваш 62 резолюции на ООН. Щото ако всеки прави така, светът ще е хаос.

Не забравяйте, че мюсюлманските Саудитска Арабия и Йордания бяха на страната на Израел и с тяхно съдействие свалиха голяма част от дроновете. Саудитска Арабия е родината на уахабизма, най-радикалната версия на исляма, отговорна за 90% от ислямистките атентати, като това е идеологията на "Ислямска държава" и Ал-Кайда. А кралят на Йордания се счита за директен наследник на Мохамед. Не забравяй кой финансираше Бен Ладен в Афганистан с неговите муджахидини срещу СССР.

И когато заговорихме за християнство, кой осигурява 70% от оръжията на Азербайджан и помогна за прочистването на арменците, най-старата християнска нация, в Арцах? Кой внася 50% от суровия си петрол от Азербайджан чрез Турция?

Защо не изгледате клипове от Йерусалим където радикали плюят върху християнски свещеници. Щото 2 % християни в Израел, г-н Трифонов, са почти всички палестинци. Преди много време християните бяха в пъти по-голям процент. Може да изгледате последният подкаст на Тъкър Карлсън с християнски проповедник от Палестина и да чуете какво казва.

Защо не чуете речите на евреи като Гидеон Леви, Джон Миършаймър, Аарън Мате, Хайо Мейер или Норман Финкелщайн? Уважението ми към тях е много по-голямо отколкото всички дебели тлъсти управници на богатите мюсюлмански страни. Защото те заемат страната на хуманизма. На вътрешното усещане за справедливост.

А лицето на радикализма може да се прояви при всички етноси, религии и идеологии. Радикалите са еднакви навсякъде. Говорят един и същи език на омразата. И ислямският фундаментализъм е най-заразен от него, да.

А лицето на радикализма, ние християните от Близкия изток, го разпознаваме най-добре, щото всички пострадахме от него. Християните в Близкия изток се стопиха, на прага са да изчезнат.

Днес Израел не е страна на истинските юдеи, а е корпоративен продукт. Също както повечето арабски страни и управници, които хич не им пука за населението. А обикновените хора също си приличат, те могат да намерят общ език помежду си.

Та Вашият коментар не кореспондира с името на партията Ви, която включва думата "народ". Вие сте корпоративен продукт като всички останали, затова сте и толкова изкуствен. Във времена, в които малкият човек от народа трябва да търси общото, да обединява, да иска да избегне безсмислена смърт, нещастие, войни, кръвопролития. А не да разединява и да мисли за кариера. Не като теле да слугува по пустата корпоративна жажда за петрола на Иран и да го представя като борба на "цивилизации". Ти нямаш нищо общо с християнството, нито с хората от народа. Престанете с двойните стандарти и да крещите лозунги, при условие, че вината е в човешката алчност, лицемерие, а не в етноси и религии

Падна в очите на много хора. Освен това даже музиката ти е про-ориенталска, а не про-западна. Дори народните песни ще ги докараш на кючек.

PS. Щях да забравя - Тръмп разказа за предната криза с Иран, когато иранците изстреляха ракети срещу американски бази. Били се обадили, предупредили и всичко е било цирк. Най-вероятно и сега е така. И едните, и другите доволни. https://vm.tiktok.com/ZGeuWJ54P/

 

 

 

Коментари

 • Всичко е просто

  15 Апр 2024 8:13ч.

  Слави най-много обича парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От просто - по-просто

  15 Апр 2024 13:18ч.

  Славито най-много обича да се навежда за онождане от рязани на осмия ден от раждането им. Толкова е тъп и продажен, че нарича юдаистката култура "европейска". Толкова е тъп и продажен, че нарича юдаистката цивилизация "европейска". Не ми е известно европейците от християни да са се обърнали в юдаисти. Да, за юдаистите няма спор, че считат за животни ( гои; не-хора) християните, мюсюлманите, атеистите и всички, които не са от тяхната юдаистка религия; хазарска (тюркска), семитска и смесена кръв. Точно затова избиват без угризения на съвестта семитските деца и берменни жени в Ивицата Газа. А децата, както е известно, са цветята на Бога. Славито е безбожник и срина рейтинга на "Има такъв народ". Славито вече не е от нашия справедлив и чпвеколюбив български народ. Преди много години в Одеса мой познат българин каза на един бял юдаист (вероятно хазар, а не семит), че е "руский еврей". А онзи юдаист се обиди и му рече, че няма руски евреи, а само "евреи".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Войнов

  15 Апр 2024 15:36ч.

  Прав е бил твоя приятел всички евреи от Русия до Германия са хазари говорят идиш.Не зависимо дали дали хазари или семити те обслужват ционизма една отвратилна доктрина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руя

  15 Апр 2024 16:35ч.

  Браво за тариката Слави.Той с песни за патриотизъм стана милионер.Проклетник нагъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маня

  15 Апр 2024 21:40ч.

  А щастлив ли е, като е милионер? Има болен и самотен , силно остарял и вехт вид на уморен от живота човек

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Славчо му липсват

  15 Апр 2024 8:27ч.

  Не първите 7 , а първите 17 години. Образователен инвалид. Какво искате от него ? Толкова си може.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да е само Слави

  15 Апр 2024 16:13ч.

  Абсолютни профани са всичките ни политици, осведомяват се от нашите мнения по форумите, но на нищо не се учат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Апр 2024 13:58ч.

  Г-н Дахер първо трябва да знае, че във Учин Дол не са и чували за тези исторически събития . Второ автора е проруснал изключителния проф. Шломо Занд с две книги За изобретяването на еврейския народ и земя . Трето : досега на планетата е имало само един реален холокост и той е изпепеляването на Хирошима и Нагазаки с решение на еврейското лоби в Щатите начело с Хари СОЛОМОН Труман !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Апр 2024 14:00ч.

  .......... и още нещо : предишния Ирански президент Ахмадинеджат е евреин по майка, както и президента на Египет Ал Сиси !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бигот

  15 Апр 2024 8:27ч.

  Славчо е удивително невеж политически, но все пак е полезен идиот в ролята си на "консерватор". Хората с подобни нему възгледи Все за някого трябва да гласуват и е добре че го има, иначе щяха да гласуват за евроатлантическите подлоги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  15 Апр 2024 22:36ч.

  Никакъв консерватор не е. И тези,които гласуват за него са родата му или безумно заблудени чалгаджии. Останалите,които не виждат за кого да гласуват, просто не гласуват. Прави са хората,които пишат тук. Човекът си е комплексар, който обича парите и властта. Не е имал нито един приятел в детството си. Това какво ви говори ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политкомисар

  15 Апр 2024 8:47ч.

  Слави си остана прислуга на статуквото. Потърсете видеото от шоуто на Тодор Колев "Пир по време на чума". Вижте действащите лица, Славито е там на софрата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  15 Апр 2024 8:59ч.

  само да добавя че юдеи е имало във Второ Българско царство преди появята на османлиите! А един български цар се жени за една юдейка и дефакто България е приключила със съществуването си!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара ли беше юдейката?

  15 Апр 2024 16:14ч.

  Господи, забравям!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все тая

  17 Апр 2024 9:31ч.

  A царят е Иван Александър

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 15 Апр 2024 8:27ч. Славчо е удивително невеж политически, но все пак е полезен идиот в ролята си на "консерватор".

  15 Апр 2024 9:02ч.

  Както била казала на времето великата Вера Мутафчиева на Дмитрий Иванов - Джимо: "На, к'во да им се обяснявам на тия, бе, Джимо. Те са невежи и до девети пивой ще са такива." Та, к'во му се обяснявате на Славчо?!? Ни на акъл, ни на образование е по-висок от чалгарската си публика, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  15 Апр 2024 9:05ч.

  Много добра лекция, но в тиквите на банкянския троен толуп и на чалгаджията няма място за нея. Двете тикви са натъпкани с евроатлантически ценности (даже пресовани от Магнитски в тиквата на Бойко Ларжа) и нищо ново не може да проникне в тях. И затова веднага рипнаха като пуле пред макя да защитават Израел. По заповед на господаря си, общия им господар - посолството!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 15 Апр 2024 8:59ч. само да добавя че юдеи е имало във Второ Българско царство преди появята на османлиите! А един български цар се жени за една юдейка и дефакто България е приключила със съществуването си!!!

  15 Апр 2024 9:06ч.

  Професор Милетич пише, че всички изклани български села в Беломорска Тракия преди да бъдат опожарени и обезлюдени първо са посещавани от марони в ролята им на посредници между турския аскер и селските първенци с цел последните да бъдат убедени народът да си сдаде оръжието. Там където това е ставало преди аскера в селата са влизали башибозуци и всичко живо е минавало под ятагана, а всичко, което не може да се ограби е давано на огъня. Та така...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БъгъИИ

  16 Апр 2024 1:31ч.

  малиий, а ти как оцеле, бате, Ъ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най "забавното" е

  15 Апр 2024 9:09ч.

  че Слави и компания винаги са се мислили за много умни. Изобщо Западната цивилизация за последните 30 години е в състояние на пълен разпад - интелектуален, финансов, промишлен, верски и т.н. На власт са всякаква паплач подобна на слави, тикви, шишевски , беербоци, макронци, лайненци, борелци, байдъновци и ганьовци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хемус

  15 Апр 2024 9:10ч.

  Не виждате ли,че Славуца е дегенерат и психопат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Позицията на Слави

  15 Апр 2024 9:33ч.

  Под позицията на Слави във Фейсбук са отбелязани 1,8 хил. коментара, но са налични само 14 бр., всички други са изтрити, което показва одобрението на позицията му. От всички български политици най-адекватна и правилна позиция изрази лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който посочи двойните стандарти във външната политика на България по отношение на Израел и Иран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда

  15 Апр 2024 9:43ч.

  Толкова енергия се изисква да триеш толкова коментари, можеше да отиде за нещо по-полезно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен

  15 Апр 2024 13:37ч.

  Ама и вие ,хич не сте много умен от Слави,ако ви сложат на кантара ,едва ли ще мръдне Ина милиметър

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  15 Апр 2024 9:38ч.

  Слави Трифонов е продукт на времето си, не знам дали е прочел и Винету. Ся, иранците са цивилизация стара колкото китайската. Хубави, лоши щом оцеляват толкова време значи имат качества. Евреите също са стара цивилизация и те си имат качествата но са гонени отвсякъде. И защо все на тях им се случва не знам. Конспиратолози твърдят че от стари времена още чрез Христос, Мохамед та до наши дни Ленин, Троцки, Зиновиев, Ротшилд се стремели да командват света което предизвиквало и репресиите срещу тях. Това разбира са глупости. Преди седмици 150 известни евреи главно артисти написаха писмо в което протестират срещу случващото се в Газа. Веднага Американския еврейски комитет скочи срещу тях защото в момент на надигащ се антисемитизъм вземали позицията на врага. Що се надига баш сега тоз семитизъм не казват. И най-голямата заблуда упорито разпространявана от тях за пред външния свят е, че били единни. Няма такова нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посланието

  15 Апр 2024 9:57ч.

  В Библията всичко е казано. Бог бил само на евреите!? Евреинът, синът Божи, въстава срещу лицемерната им идеология и коварство!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  15 Апр 2024 10:32ч.

  Това не е точно така. Христос е юдейски равин и се бори за властта. И затова е конфликта му с висшестоящите. А неевреи се допускат в сектата му на доста по късен етап. Има ли евангелие написано от нееврей?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посланието

  15 Апр 2024 14:41ч.

  Излишен спор, Христос е проповедник и има последователи- Апостолите, първото нещо което иска от тях е да раздадат имуществото си и да поемат риска. Не Христос се бори за власт и пари, а институцията - Църквата, особено римокатолическата развратна институция, причинила на човечеството страдания и беди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  15 Апр 2024 16:18ч.

  Господ не е равин. Апостолите го наричат Рави, но това не е Равин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БъгъИИ

  16 Апр 2024 1:39ч.

  ма, и ти като да не си прочел Винету, ъ? щом викъш, че иранците биле цивилилизациа толку стара, колку китаеската. ми, прочети пак, бе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления, Дахер!

  15 Апр 2024 9:38ч.

  До вчера мислих да гласувам за ИТН на изборите, но след като прочетох расисткото изказване на Трифонов се отказах. За съжаление не само той, но и по-голямата част от българската политическа класа са неграмотни. Всъщност, не се изискват много знания, а добронамерено човешко отношение. Израел бомбардира арогантно Сирия, когато реши, без да се съобразява с нейния суверинитет, а дори само за един убит евреин, са готови да взривят света. Живеем в свят с двойни стандарти и лицемерни сметкаджии, уви.......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Същият инвалид

  15 Апр 2024 9:59ч.

  СлаФШУ е същият образователен инвалид като Боку , но Боку поне си признава,че е прост а Слаешусе дуе,че е Ентелектуален. Мюсюлманите столетия са били по-търпими към евреите , а в Иран имаше доста евреи. Проблемът им с евреите започна когато последните завладяха палестински земи. Апропо и палестинци ,и евреи са коренно население на Палестина и са с един и същ произход - семити.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС

  15 Апр 2024 11:41ч.

  Славчо е second hand hero.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бродяга

  15 Апр 2024 9:40ч.

  Селянина от Учиндол има значителна роля за опростачването на поколения в тази държава,но ако му погледнеш поведението ще видиш че той е със самочувствието и с претенциите на патриот от ранга на Ботев и Левски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подкрепям!

  15 Апр 2024 13:32ч.

  Той може да е неграмотник по История - българска и световна, но е учил в музикални училища (поне средно), дори има диплома от Консерваторията, и точно с това му самочувствие се навря в привлекателната уж "чалга-ниша" появила се след избухването на демокрацията по нашите земи преди 30 години, когато Саудитска Арабия и Тюркия наляха у нас милиони за ... строежа на минарета в цялата ни страна и опростачаване на младежите ни чрез чалга. Опростачаването на 2-3 поколения младежи (заедно с техните родители) е непростимо престъпление точно заради формалното му музикално образование. А джазирането на възрожденските ни песни през последните години за да подпомогне политическите му напъни отбеляза нов връх на зловредността му. Пожелавам му да го настигне заслуженото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мари

  15 Апр 2024 9:42ч.

  Дълги години по БТВ Слави и неговите сценаристи като мъдреци поучаваха зрителите и изказваха височайшо мнение до втръсване и отхвърляне. Хората разбраха, че предаването му не е за забавление и изпълнява политически поръчки . Затова много спряха да го гледат. Как не свършиха кандидатите за власт и обогатяване за сметка на бедната и фалирала България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  15 Апр 2024 9:43ч.

  Явно меркантилната личност Главчо напомня за себе си на Посолството, за да го има предвид за след изборите, но да се надяваме, че няма да прескочат бариерата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Посланието

  15 Апр 2024 9:49ч.

  Сериозен урок, но всеки простак би го пропуснал. Кой ще го прочете? Този ли деен невежа, обладан от Мамона, с луга на Сатаната, развратникът на няколко поколения. Неговите примитивни последователи ли? Постоянните далавераджии от ул. "Консуматорска"/ Витошка/, лентяйстващите около заведенията на пл." Славейков" и околното пространство? Уплътнителите на зелените площи и алчно отнемащи въздуха на населението? Джигитите по пътища и улици, демонстративно не спазващите законови и морални норми? Разпространителите на наркотици, трафиканти и контрабандисти ли? И така нататък...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Piarka

  15 Апр 2024 9:58ч.

  Браво....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Апр 2024 10:02ч.

  Не знам дали г-нът Трифонов наистина ги мисли тези неща, или "за такие деньги можно и соврать". Но, подписал се е, значи си носи отговорността. По повод на предстоящите избори, и аз като един форумец по-горе, бях почнал да се замислям дали да не авансирам ИТН с моя глас. Въпреки резервите си, а те са много и големи, към фронтмените Т. Йорданов, Балабанов ли се казваше там единият и другите. Но, няма да стане. Че ще гласувам, ще гласувам, но за кого? Трябва да мисля, да чета, да гледам и да слушам. Сега - не знам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Апр 2024 10:04ч.

  Пропуснах да поздравя автора! Моите поздравления, г-н Дахер-Ламот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Toм Сойер

  15 Апр 2024 10:51ч.

  И аз така, но също се отказах. Изчерпаха ми се вариантите вече, жената вика, че са ни свършили гъбите....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  15 Апр 2024 13:29ч.

  Гласувайте за Петър Волгин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Надпреварата

  15 Апр 2024 10:06ч.

  Явно Слави се е включил надпреварата с Боко и Шиши пред посолствоТО за приза "най-верен евроатлантик".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лонгър

  15 Апр 2024 10:11ч.

  Невежество, гарнирано с политическа поръчка от кукловодите - ето това е лицето на промивачът на мозъци сред подрастващите от 30 години насам. Неслучайно му викат "чалгаря" - по-нагоре от това ниво той не може да мръдне. Иран отговори напълно законно в контекста на международното право. Освен това Европа трябва да бъде благодарна на Иран, задето персийските поети и художници миниатюристи й привнесоха Ренесанс. Защото ако нещо не благоволи да дойде, от Изток, на Запад нищо няма да се роди и да израсне. Ако не вярвате, обърнете се към евангелските влъхви, благословили яслите Христови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • автопоправка

  15 Апр 2024 10:13ч.

  *на промивачА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  15 Апр 2024 10:13ч.

  Когато прочетох коментара на Трифонов за Иран и Израел, се ужасих какви хора искат да са политици и да управляват!? Като не разбираш, мълчи и не натрапвай глупостта си публично!Бог, да пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  15 Апр 2024 10:20ч.

  А, по-добре е да не мълчат, че да не стават грешки. Нека да говорят. Колко блондинки изглеждат готини, до като си отворят устата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • т.нар. Славуца

  15 Апр 2024 10:54ч.

  излъчва с думи и визия само злоба и завист. Вижте му снимките и участието му в различни предавания. Спомнете си колко съратници го напуснаха през годините. Отделно слагачеството му към Козяк. Зер, може да го намагнитат. А кой изчалгари през годините податливите българи с просташкия си и вулгарен език?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  15 Апр 2024 12:08ч.

  "Колко блондинки изглеждат готини, до като си отворят устата." - те може пак да са си готини. стига да не говорят, с извинение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  15 Апр 2024 10:23ч.

  Позицията на Глави и тая на Боко са поклон с удряне на челото в земята пред Посолство-то. Тия т.н. позиции имат едно единствено значение преди изборите: "Господарю велики, ние сме готови да ти служим и ще направим всичко каквото кажеш!". Какъв е пълнежния текст и дали има правописни грешки, няма никакво значение! Четете между редовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а какво ще кажем за изявите на Президента,

  15 Апр 2024 13:45ч.

  за съ-председателя на ПП, още познат като Кирчо Про100-то? Ами новият ни и.д. Министър на МО? Чувстват задължение да заявят ясно и категорично позицията си... Точно както представителите ни в ООН, които заедно с още 5 държави - от наше име и за наша сметка - гласуваха против резолюция за спиране на геноцида в Газа... (https://obektivno.bg/balgariya-glasuva-protiv-podvezhdaneto-na-izrael-pod-otgovornost-za-voenni-prestapleniya-v-oon/)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  15 Апр 2024 10:28ч.

  Ся, не забравяйте че Трифонов се хвали че били големи приятели и често обядвали заедно с бившия американски посланик Д.П.. Учиндолеца е тарикат и единственото което го интересува са парите и славата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  15 Апр 2024 10:44ч.

  Дачков кефи: хем се изявява в телевизията на Славуца като гост-водещ, хем го трича редовно в сайта си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уди Алън

  15 Апр 2024 10:49ч.

  Любимото число на жените (и на славчо) е МНОГО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • статията си е на място

  15 Апр 2024 10:55ч.

  Няма да хуля Слави (макар че има защо),но съм твърдо убеден, че в политиката няма място за клоуни. Зеленски е типичен пример за това. Сместа на кичозна чалгашоуклоунада с политика е отвратителна и не внася никаква полза в обществото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джапан нюз

  15 Апр 2024 11:01ч.

  Божичко, Трифонов! След толкова поръчкови роли, превъплъщения, обиди, културен разврат и мерзост, сега стана и капацитет по израелско-арабски-персийски конфликти?! С претенциозни и горделиви позиции?! Откъде се пръква всичко това, при условие че никой не го очаква и иска от теб2 иЛИ ПЪК ... може би все пак има някакви сили, институции и ... адреси, които го изискват и очакват? Или пък просто ти си мислиш, че те ще му се зарадват? Фалшиви претенции, делнична игнорантщина, остър и дразнещ дефицит на качествено образование и ерудираност, заемане на морализаторски и лъжехуманистични пози, но празни откъм съдържание, театрални по същество пози, политическо и геополитическо угодничество, развращаващо и дълбоко егоистично в същността си поведение и всичко това гарнирано с ... дълбоки личностни, човешки и мъжки комплекси. Това се вижда, друго - не! Това е кратката и тъжна версия! Дано поне запушването на всички тези човешки липси, дефицити, та чак дупки, С ПАРИ, поне частично тушира неизбежната и огромна рана -защото, видно е ясно, че цялата личност на този човек е една голяма рана! Защо, обаче, се опитва да въвлича цялото население в личните си проблеми. Чак партия си измисли с ... терапевтична цел. Тъпо! Е, на фона на глобалистичните петоколонници и назначенци, тези партийци изглеждат преобладаващо нормални, поне до момента на личното включване на боса им в повествованието, но винаги тегне едно гнетящо чувство, че има нещо дълбоко гнило в генезиса и същността им и нещата не са такиви, каквито изглеждат! А иначе, впечатляваща лекция на г-н Дахер - Ламот, респект! Научих нови детайли по темата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ехааа

  15 Апр 2024 11:17ч.

  Ако не беше тази статия нямаше и да разбера какво е изтърсил Славчо. Показва огромния проблем в политическата класа на България последните няколко десетилетия - необразовани и/или сервилни хора драпат за властта. Хора, оперирани хуманност и човещина, но тъпчейки се с „евроатлантически ценности“ до връщане... Браво Дахер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  15 Апр 2024 11:31ч.

  освен глупак, чалгаря е и психопат. бях лекар в либия и от любопитство го гледах два пъти. на второто гледане,когато се изтъпани в цял ръст и заплю бг еизка ни,че звучал грубо , отписах битиви и не я гледам до ден днешен. когато разбрах,че райна кабаиванска му е гласувала,въпреки че някои са я предупредили при кога отива, беше ми любима, спрях да си я пускам. аворът му е набил канчето, за което съм му благодарен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Симеон

  15 Апр 2024 11:41ч.

  -1 глас за итн. Че тия като ония!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  15 Апр 2024 11:44ч.

  аз не гледам това предаване камо ли да плащам на тази телевизия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сабрутко Сабрутков от сабрутковците на Киро и Кокоро

  15 Апр 2024 11:48ч.

  Магаретата Боко и славуца чий го дирят сред ритащите се атове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Апр 2024 12:03ч.

  Обущарю, не по-високо от обувките! По-умните са го казали много преди нас. Едно от най-противните неща през т.нар. преход е чалгата, с която скапахте чувството на децата към истинската красота на изкуството. Питам млади хора на по 20-30 години дали слушат класическа музика, народна, качествени евъргрийни - пълен мрак. Управлението на държава не е работа щоумени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 4-те процента

  15 Апр 2024 12:11ч.

  Браво на Славчо. Изгуби и тия 4% гласоподаватели, които имаше

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави, време е за пенсия

  15 Апр 2024 12:23ч.

  Слизай долу в подлеза на ЦУМ и отваряй сергията с мартениците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Страхливец

  15 Апр 2024 12:45ч.

  Да, имам основания да съм страхливец. Щото ... Тук се изповядва праведен гняв, на излъгани очаквания?! Защо ли? Просто сте очаквали определено, покриващо в някакъв обхват, вашите мнения - а това Славчо е друг чиляк. Сега го показва. Къде е трагедията? Смели сте и църкате срещу Котките, признавам и вярвате в анонимността на мрежата? Няма такава - всички сме със смъкнати потури - поради липса на долни гащи, шаека ни загрява дирниците... - Но повечето мишлета и не казват нещо конкретно. По-точно - нещо, но само емоции. Левски - ЦСКА. ... А мен ме е страх и затова няма да поздравя ЛОШИЯТ Автор тъдява.Даже, ще го критикувам, че е изпуснал това-онова от Енциклопедията, не скопената, но сигурно и него го е страх. Но не толкоз - намесва се в роднинска свада... Селска работа. Едните дошли с парите си и изкупили нивите на братчедите, после дошле и ги изгонили и от къщята, а сега вече правят "чиста маса" и тракат с аса, колодата им е само с аса. И ето-на, наш Славча, бодро мишленце, заприпкало около местната маса с надежда да го забележат и да му хвърлят най-отгоре по някоя и друга троха, па може и нещо повече... Другите мишлета се дръгнат наоколо и ... - Всички заедно не подозират, как приказките винаги свършват по един и същ начин. Особено, когато не са забелязали, че собствените им нивици отдавна НЕ СА ТЕХНИ и всичко друго - също. Изкупено. Продали са ги на Котката... Сега да очакват пъдарите да им ги 'земат на краят. Всичко и всичко. Тази приказка е стара като историята на Света. И е страшна, затуй ме е страх. Но те не я знаят, не се интересуват, църкат наоколо и гледкат как да отмъкнат нещо и те от откраднатата им вече Трапеза. Цър-цър. Докато Собственика дойде с тупалката и ги прогони по сите четири края на света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГАЛЯ от ПосолствоТО

  15 Апр 2024 13:07ч.

  Дахер Дахер, поздравления! Смяташ ли, че Славчо ще разбере написаното? Аз лично се съмнявам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  15 Апр 2024 13:17ч.

  Поздравления за автора Дахер Дахер! Неговите текстове тук в Гласове винаги са много поучителни, защото той говори истината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази статия е сложна за малкото ДПС - Слави Трифонов

  15 Апр 2024 13:22ч.

  Авторский блог Виталий Волков 00:08 14 апреля 2024 Путёвка в ад о «Вилаяте Хорасан»* и террористическом пуле разведок Виталий Волков https://zavtra.ru/blogs/putyovka_v_ad

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  15 Апр 2024 13:40ч.

  Абсолютно вярно!!! Дано има повече хора, които знает и мислят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  15 Апр 2024 13:54ч.

  Авторът Дахер Дахер споменава и за евреи, които той много уважава: "Защо не чуете речите на евреи като Гидеон Леви......." Ето какво казва Гидеон Леви за сегашната война в Газа (цитат от заглавие в шведския вестник "Dagens nyheter" ) : "Gideon Levy: Vad är ett folkmord, om inte detta?" Гидеон Леви: Какво е убийство на народ, ако не това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро Простия - най-тъпия и най-прост американски агент в целия свят

  15 Апр 2024 14:08ч.

  Защо обръщате внимание на един бивш певец?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма я никаква вече твоята любов народна, глашатай на лъжата!

  15 Апр 2024 14:11ч.

  Заради такива "искролюбородни" псевдореволюционери като Слави и бандата му, тръгнали с рогата напред срещу Жан Виденов по заповед на американските и др. западни посолства и интересите на магураджиите у нас, днес народът ни е под заплахата да му натресат евро с курс, който два пъти обезценява лева и народът ни (с изключение на такива мошеници и тарикати като него, които не си получават заплатите в лева и спестяванията им също са в чужда валута) да обеднява двойно, и то каран насила да поема чужди грехове и далавери. Мутрата си е мутра, и няма как да не скочи да си защитава ония, които са му отредили мутренския кяр.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Петров

  15 Апр 2024 14:23ч.

  Браво на Автора ,трифоноф, се дъни много!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил от Льонеберия

  15 Апр 2024 15:58ч.

  Само с един неграмотен и безпринципен пост Славун Трифоновски си изрита партийката надолу под 4%-товата. Тъжно, защото ми се искаше Тошко Африкански да продължи да джафка и гаври жалките ПеПейци от трибуната на НС. Ама с такъв малоумен лидер кво да се прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Pied Piper

  15 Апр 2024 17:10ч.

  Заради едно изказване на Слави не трябва да се изхвърля бебето с водата. Тошко и другите от ИТН се опитват да внесат морал в политиката, която по дефиниция е аморална. Малко по донкихотовски. Понеже са се реализирали и имат бизнес, не се нареждат да цоцат от вимето на държавата като останалите Алхеновци….

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поздравления за Дахер Фарид Дахер - Ламот, добър човек!

  15 Апр 2024 17:19ч.

  Благодарности за краткия и много интересен исторически обзор на събитията в Близкия Изток. Г-н Дахер изразява мнението на хиляди българи, а именно - РАЗОЧАРОВАНИЕ от Слави, който се саморазкри и самопредстави като СТРАХЛИВЕЦ и "корпоративен продукт"! Преведено на езика на Истината: корпоративен продукт = зависим от парите индивид, слуга на Мамона, страхливец за когото личното богатство е по-ценно, от българския народ и държавата България! Горкият Слави, предизвиква само съжаление. п.с. И като колегите по-горе споделяме същото - ИТН загубиха още няколко гласа, както и да ги компенсират от посолството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Даскалов

  19 Апр 2024 19:28ч.

  Този умник Фарид Дахер Ламот е слязъл от сцената. Търсих го два пъти в целия коментарен поменик – няма го. Затова ще ти отговоря на теб лично, пък ти после му го предадеш при удобен случай. Вие умниците, рано или късно, винаги се събирате някъде заедно и после правите общи глупости. Първо и преди всичко – евреите откакто ги заселиха в бившите им исторически земи, постоянно и непрекъснато се избиват взаимно с палестинците и заграбват със сила и кръв земите им. Не имало и ден – вече над половин век – това да не е ставало. Ние българите традиционно си обичаме евреите – те са наши хора и такива ще си останат винаги – расли сме, учили сме, работили сме дълги и много години с някои от тях. Познаваме се. Познаваме също и много ценим приноса на евреите в развитието и напредъка на държавата ни. Никога не го забравяме. Виждали сме много пъти как се насълзяват очите им и се опъват лицата им, когато самолетът от Тел Авив наближава да кацне в София. Благодарни сме им за това. Но никога няма да приемем – нито за умно, нито за справедливо, нито за далновидно – това, което те непрекъснато правят с арабите, населили след тях земите им. Избиват ги жестоко и непрекъснато или ги прогонват от там. Ако не ми вярвате на мен – прочетете какво е казал по този въпрос техният Левски, който се казва Бен Гурион. Истина е. Славчо селянчето е умствено осакатен, заедно с цялата си пасмина, и може да говори всякакви неграмотни простотии, но истината си е истина. Евреите – някои от тях по-точно – се смятат като снабдени за вечни времена с неотменима никога и от никого световна индулгенция. No more valid – това трябва да знаят от сега нататък и да го научат от нас – най-близките им приятели на този свят. Над 60 резолюции на ООН са нарушили досега – където изрично пише, че трябва да спрат стози недопустим геноцид срещу арабите. Същото го прави онази украинска зелка, който е от тяхната кръвна група и има тяхната генетична наследственост, с Минските споразумения. Спрете се, бе ей! Край! Стига толкова! Загубихте всичкото уважение на света, което досега сте имали! Нямате и няма да имате повече никаква световна индулгенция за проливаната от вас арабска, включително и детска, невинна кръв! Не ви срам и до днес и напълно си го заслужавате! Престанете най-после да крадете като последни и мръсни разбойници земите на хората!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Даскалов

  19 Апр 2024 19:36ч.

  Защото логичният край на всичко, което правите и към което ви подтикват и ви поддържат изотзад и отстрани, е само един единствен - вие ще подпалите света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Даскалов

  19 Апр 2024 22:50ч.

  За да си изпържите омлет върху огъня!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сираков

  15 Апр 2024 18:02ч.

  Ако не са Щатите тази еврейска държава нямаше да я има

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако собственици на бТВ са евреи, това обяснява изтърчаването

  15 Апр 2024 19:20ч.

  на Слави, който бил замислил да реализира някакъв нов проект пак с бТВ! Кои са собствениците на бТВ след като Петер Келнер загина при катастрофа с хеликоптер нейде из ледовете на Северна Америка?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  15 Апр 2024 20:46ч.

  Аз идвам и водя ада след себе си- пише на татуировката на гърба на Славчо. Предупредил Ви е по сатанинския кодекс на честта-публично. Пък вие Християнство, Тора международни отношения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  15 Апр 2024 21:04ч.

  Браво,много точно и ясно написано,Слави ще загуби много избиратели заради това, че защитава Англосаксонските и Еврейски сатани виновни за всички злини на земята. Но както на всичките Еврогейски подлоги така и на него му казват какво трябва да прави

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ка

  16 Апр 2024 0:28ч.

  Браво на Слави. Подкрепям Израел. Всички, които подкрепят Иран и неговите проксита не са хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки момент Израел ще отговори на удара.

  16 Апр 2024 1:11ч.

  Тия идиоти от Иран са изстреляли 350 дрона и за щастие, всички са били свалени. А днес раята в Иран даже манифестации са организирали от радост- сигурно обилно ги облъчват с фалшива информация за военен успех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  16 Апр 2024 1:12ч.

  Славуца,простия човек и силния вятър нямат спиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  16 Апр 2024 2:27ч.

  Трифонов, европейската култура НЕ Е еврейска такава. Европейската цивилизация и култура по своите произход и същност са юдео- християнски. Четете ги малко тия книги, Трифонов. Макар и в напреднала възраст, четете. За да не ставате за резил с изявления, илюстриращи факта, че общатата Ви култура е предимно обща и отсъстваща култура. Потресаващо е да НЕ сте наясно, че нашите евреи са прогонените от ХРИСТИЯНСКА Испания сефаради. Например. Потресаващо е да слагате знак за равенство между османците, владели земите ни и арабите, владели Испания. Каква е разликата ли? Ами каквато е разликата между Васил Боянов и Васил Петров. Все Васил, но единият е лицемерен капризен и все неразбран "певец" с мегаломански изблици и претенции на потомствена кралица, а другият е звезда от световна величина. И османците, и арабите са мюсюлмани, така е. Но арабите са хиляди видове. Мюсюлманите- също. След Арабския Халифат освен реките от кръв и невинно избитите остават Кордоба, Севиля, Малага. Архитектурата и изкуството на този период. А след османците остава какво? Всички знаем какво. Само реките от кръв. Иран е държава с хилядолетна история и култура, имала злощастието да попадне в лапите на алчни свине, съсипали управлението й в своя изгода. И навлекли на света аятоласите. Дано всичко това приключи един ден. Израел е място, в което е сърцето на всеки християнин. Също древна и хилядолетна земя. Нито едните, нито другите заслужават да са марионетки на американската алчност и тъпота. Дано доживеем края на това. А Вие, Трифовон, както отбелязах- четете повече. Е, малко е късно. Доста сте прост, но...Опитайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кольо

  16 Апр 2024 8:44ч.

  Парадокс е следния факт: Преди близо 3 хиляди години Новохудоносор закарва евреите в близост до Вавилон и ги принуждава да живеят там и да му бъдат роби. Освобождават ги Персите- днешните Иранци. Или иранците са единствения народ направил някога нещо добро за евреите, а сега са им най-големите врагове!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Солърмун

  16 Апр 2024 8:49ч.

  Геноцид е имало само срещу евреите, те самите никога не са осъществявали геноцид... Освен това е добре българите да си мълчат, защото не са спасили македонските евреи, нито полските, нито онези в Германия и е най-добре и сегашните и следващите поколения българи да не спират да се покайват и извиняват за това...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hans

  16 Апр 2024 11:26ч.

  Неко оставим историята да реши, дали това, което се случва в Газа също е геноцид. Защото май точно на такова си прилича. Историята ще реши като се разсее прахта и се преброят труповете. Относно елементарните нападки към България - по-добре замълчи. България спасява всичките си евреи и всеки българин трябва да е горд с подвига на дедите си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  16 Апр 2024 14:00ч.

  България НЯМА ЗА КАКВО да се "покайва и извинява". Категорично. Крайно време е да се сложи точка на инсинуациите и манипулативните внушения относно евреите в Беломорието! Тогава това е била територия ЮРИДИЧЕСКИ ПОДВЛАСТНА НА ТРЕТИЯ РАЙХ И УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕГО. Не можеш да кажеш на премиера на една суверенна страна нещо си, нали така!? Хайде малко повече да четем, по възможност да мислим и по- внимателно с плюенето! Особено като сме откровено некомпетентни по някоя тема. Колкото до евреите в Полша и Германия конкретно- и особено Полша!- за тях е имало очеваден и по моему безотказен начин за спасение. Католическата църква. Която си е замълчала и се е направила, че това не се случва и не я засяга! Толкова за евреите в Полша и Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боби

  16 Апр 2024 14:59ч.

  Въобще не съм учудена от изказването на Трифонов, едно време пееше песни за Българска Македония и като дойде на власт, неговата министърка на външните работи , веднага пусна Македония в ЕС. Той е продажник и никой българин не трябва да гласува за лъжеца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боби

  16 Апр 2024 15:02ч.

  Помислете върху това, което пише във вечния календар: човечеството е започнало съществуването си на територия между Тигър и Ефрат и там ще завърши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йокин

  16 Апр 2024 16:48ч.

  Не си струва,да се ангажират толкова,коментиращи,за тази особа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БъгъИИ

  16 Апр 2024 18:41ч.

  кого стръхува Славиту? петнаесе изречениа Славиту на профилъ си написал и повече от дест пъти по-дълги коментари - ми, брой например тука - прувокирал!? ма, и не било коментари, бате, а як хейт. мчи, що тъй, бе? уш прос, загубен чалгарин бил, ъ? кво па толку верно знай да кажи!? ма, туй Славиту - тъй де, нали си е и ИТН - ма, значи некуго яко стръхува! ми, щом се плаща даже да го хейтът толку яко!? мчи, погледни, бе бате - отсекаде се вижда - ми, колку организирън хейт му пускът. даже и уш скрито да е тука, пак нооу прузиръ и уткровенно си личи, бе. не ли! туй ново шоу на Славиту кого стръхува, ьъЪ!? ма, що отново пак, бе бате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gilad Atzmon

  17 Апр 2024 20:39ч.

  И този също

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи