Влизането на Македония в ЕС ще постигне най-големия наш патриотичен идеал

Влизането на Македония в ЕС ще постигне най-големия наш патриотичен идеал

Животът е странно нещо. По темата „Северна Македония“ са произведени милиарди думи без да е обговорен един важен аспект. Или поне е казвано малко. Става дума за това, че приемането на държавата в ЕС отговаря изцяло на ценностите на българския патриотизъм. И то точно на оня – дълбинния, патриотарския, изконния, в който хайдуци бучат наденица и „си вземаме обратно Македон’ята“. Както добре е известно, той най-много не ще да пусне съседите в ЕС.

Най-напред следва да се уточни дебело, че „братята“ ни оттатък границата вършат отвратителни неща. Измислят си нова история,  крадат личности, потъпкват права, философията на държавата им се изгражда върху антибългаризъм. 

Всичко това е вярно, обаче вярно е и друго – вулкан не можеш да спреш, подмладяване на може да осъществиш, да се прераждаш също не може - в живота си има обективни реалности. Такава обективна реалност е, че нации и държави се формират чрез исторически манипулации, фабрикуване на герои, идеали, в противовес на друг народ, най-често народът майка. Просто едни хора желаят да са отделна държава и изграждат свое самосъзнание – обличайки всичко това с нужните ценности, служейки си със съответните инструменти. Да споменаваме ли поизмислените от нас българите романтики в историята ни? Тоест вършеното от македонците не е хубаво, но е най-обичаен естествен процес. 

Да му се противиш е все едно да пресушаваш река с кофа – неефективно и безобразно глупаво.

Всичко това е факт, независимо дали ни се харесва или го изричаме на глас. Съзнава от всеки човек, който в училище е получавал над 3 по история, литература и география.

На второ място следва да се признае, че огромното мнозинство македонци не се чувстват българи. Мнозина признават българския си произход, но това не значи, че са с българско самосъзнание. Напротив – имат македонско, искат да бъде такова. И е нормално. 

По същия начин татарите от Добричко , каракачаните от Сливенско и безбройните общности у нас имат българско самосъзнание, макар коренът им да е друг. 

През последните години македонците вземаха наши паспорти единствено с цел да пътуват в ЕС. А защо си имат свое македонско самосъзнание е друг, не толкова съществен въпрос – и лъгани да са били, облъчвани, важното е днес. Сегашното българско население почти изцяло са наследници на бежанци от Турция, Гърция и самата Македония. Но те не живеят със сантимент към родните места, не ги знаят дори – ходът на историята необратимо променя нещата. Така и ние не трябва да се сърдим на македонците, че не им пука за трепетите в татковината (родината на татковците им). Насила нито може да ги караш, нито трябва.

Стигаме до най-интересния момент. Какво би станало, ако Северна Македония влезе в ЕС? Какво би се случило? 
Ами де факто ще падне границата,  ще се заживее при стотици общи юридически правила, ще се уеднаквят граждански права и задължения. 

Български къщи ще се появят на Охридското езеро, македонски в Родопите (ако имат пари). Македонци ще се кандидатират от България за евродепутати и обратно, за икономическата и административната интеграция да не говорим… И системите за сигурност ще са общи (вече става под шапката на НАТО). Дори заедно ще сме под общо Брюкселско управление.

Де факто ще бъдем една държава!

А какво иска изконния български патриотизъм, оня с косматите хайдушки гърди? Над 100 години вече той иска точно това – да бъдем една държава.  Иска, ама и не ще да пусне „Македон’ята“  в ЕС.

Да бъдем една държава е старият български идеал, мечтата на наши поколения, на историци, писатели, пролетарии и селяни. Блян, за който неуспешно се е ляла кръв, зеят рани. Именно той, мирно, без капка кръв, би се реализирал в уж непатриотичния XXI век - като продължение на делото на великите български войводи. Да не мислите, че те са искали да убиват или да бъдат убивани? Нямало е друг начин. Сега има. Ако България и Северна Македония са заедно в ЕС,  не просто фактически ще заживеят в обща държава, но и ще се постигне  почти целият националния идеал – имаме си Мизия, Македония, „далеч“ остават само части от Тракия. Повтарям – без пушка да гръмне! 
И това, не на шега, е епохално! 

Пък на тия патриоти, на които не им харесва точно това реализиране на идеала, нека кажат отказват ли се от него. Или с пушки ще го постигат? Друга идея?

Защо тогава българският патриотизъм не иска Северна Македония в ЕС? Защо на везната тежи повече скопската манипулация на историята? Обясненията са няколко. Първо, всичко това е прекрасна хранителна среда за политици, аналогично на политиците хрантутници оттатък границата. Второ, от народа чак умни прозрения не може да се очакват – той е на нивото „Биляна платно белеше“. 

Трето, съвременният български патриотизъм е тъй силно примесен с русофилия и антизападнячество, че престава да е български.

Отдавна е загубена преценката какво точно е добро за България, как да се балансира между великите сили. Четвърто, както македонизмът се ражда и черпи живителни сили от противопоставянето на България, така и част от българския патриотизъм се презарежда от антимакедонизъм. Дето се вика, ако го няма врагът, няма да ни има и нас. 

Уточнявам, че всички тези редове не са апология на Запада и ЕС. Те си имат безброй кусури. Признавам, че не им пука за българи и македонци. Но имат стратегически интерес Балканите да са интегрирани към тях. А аз не се сещам и една причина, заради която членството на Северна Македония да не съвпада с българския интерес. 

Питам се не се ли проумява, че за две съседни държави , които и да са те, по-добре е да бъдат обединени в общ съюз, който и да е той, отколкото разделени. Сещам се обаче, че разделението е в интерес на врага на този голям съюз. Русия. И това повлича  политически манипулации върху безпросветните маси – кръгът се затваря. Сигурен съм, че патриотът, който прочете в този текст, че България и Северна Македония биха били под общо брюкселско управление, пощръклява: „Ама как, това е вредно, долу Брюксел!“. Той няма да проумее, че аз не хваля Брюксел, а отчитам реалности. Въобще пък няма да вдене, че съобразно тези реалности интеграцията към Брюксел работи за националния идеал, в който той се кълне. 
Патриотът ще хукне да обяснява как е добре България да се сгуши под крилото на Русия. Ще замете ролята на СССР за формирането на македонизма. Няма да отчете, че никой не е под крилото на Русия днес, освен Беларус. И ще тръгне де обвинява всеки, който изрича фактите за Русия и Беларус, все едно не са факти. С този абзац просто описах масовите „патриотични“ мисловни лабиринти.

Уточнявам също, че считам за легитимни много от съображенията срещу пускането на Северна Македония в ЕС – че следва да се уважават историческите истини, че членството няма да намали езика на омразата, че е добре да си вдигаме политическата цена… Дори допускам аргумент „Няма смисъл, той ЕС ще се разпадне“. Не виждам разпад на съюза, но това е друга тема, някой може и да вижда, негово право… Недоумявам обаче как не се схваща, че членство на Македония в общ с България политически, икономически и административен съюз постига най-големия български идеал. 

От патриотична гледна точка не може да се случи нищо по-добро! 

Недоумявам и защо като теза в споровете защитниците на членството не ползват този аргумент, ами си служат с небивалици като „Трябва да помогнем на Макрон“, „Да изграждаме общ европейски дом“ и т.н.  Казвам също, че акълът, който произвежда „Абе, македонци, вие сте българи, извинете се, иначе няма да ви пуснем!“ е детски – при деца. При възрастните е невъобразима  глупащина.

 

 


 

Коментари

 • Doktor

  22 Юни 2022 13:46ч.

  Какви лъжи и демагогия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  22 Юни 2022 14:13ч.

  Ами това е либерализма и глобализма в действие,какво се възмущаваш.А помниш ли от коя година на нашите земи върлува Сорос и колко отрочета вече създаде?Но най-големият проблем на България е,че няма съпротивителни сили и инстинкта и за самосъхранение е унищожен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Том Сойер

  22 Юни 2022 13:48ч.

  "И системите за сигурност ще са общи (вече става под шапката на НАТО). Дори заедно ще сме под общо Брюкселско управление." - е те от това ми се додрайфа. Поредния бълвоч, Искрене....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  22 Юни 2022 14:03ч.

  За да не "остават далеч само части от Тракия“, не е ли по-добре вместо в загнилия и изпед....л се ЕС да си се върнем в Анаватан и да си бъдем пак една държава с македонците, както до третата четвърт на 19-ти век? Така ще се изпълнят всичките ти мечти, нъл тъй, Куртлу ефенди?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  22 Юни 2022 14:13ч.

  Изобщо не искам да си връщаме Македония където и да е. Да си се наричат както искат, да си се чувсват каквито искат, хич не ми и пука за тия. Някой познава ли македонци - по нахални и нагли копеуета може да са само украинците. Да ни крадат историята и езика, да ни наричат фашисти и татари, това няма как да мине . Другото си е тяхна работа

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сигналиста

  22 Юни 2022 14:16ч.

  Нито веднъж преди "френската милувка" не бях срещал такива бълвочи. Сега са под път и над път. Вярно е, че и сто години да минат, нищо там няма да се промени. Вярно е и, че "брюкселското управление" обмисля промяна в правилата - решения да се приемат с мнозинство, а не с единомнение. Така че тях ще ги поканят, и ще ги приемат. А ние ще си останем със спомена за ветото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъкача

  22 Юни 2022 14:35ч.

  Поредният соросоиден пасквил...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  22 Юни 2022 20:55ч.

  Когато путиноидите наричат нормалните българи соросоиди, е голям цирк. Вълчев посочва, че не Македония, а Путландия е главният ни враг, че тия, дето се пишат патриоти, са русороби, за които Русия е над всичко и че колкото и да са отвратителни македонците, руснаците са сто пъти повече. Не за Македония ги е грижа комунягите примерно, а за Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • морен сокол пие

  22 Юни 2022 14:35ч.

  Сега чак разбрах защо 62% от българите уж харесвали Англия. Ето за какво било: за да може разпокъсана по английска вина Сан-Стефанска България никога повече да не може да си върне Македония по естествен начин, а едва с решаващата помощ не на Русия, а на Запада - под шапката на Еврогейския съюз. Радвайте се, истински българе, вече сме в един общ гейклуб с братята си от Вардаро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нов

  22 Юни 2022 14:50ч.

  То щото с Гърция като сме в ЕС в Беломорска Тракия един българин вече не можеш да намериш (не става дума за туристите ) и смеели някой там да се самоопредели като такъв, и помаците от района на Ксанти, говорейки помежду си на български се учудват ,че ние българите знаем "помашки".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаема редакция,

  22 Юни 2022 14:51ч.

  Какво ви пречат Ванче и Менча, че изтрихте поста?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  22 Юни 2022 14:56ч.

  В Скопие една клика българомразци, заедно с албанците искат да убият и последната капка памет останала у хората там. Виждам,че и тук има такива,които мразят не само себе си, но и корените си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе я вървете да се скриете някъде на тъмно бе

  22 Юни 2022 14:56ч.

  Влизането на Македония щяло да постигне някакъв наш Идеал. !? Какво шмъркате там? Излизането на България ще постигне спасяването на държавата ни от храносмилателната система на сатанистите глобалисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Кондарев

  22 Юни 2022 15:00ч.

  В ЕС с Македония "де факто ще бъдем една държава", колкото сме били в Османската империя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искренчо майтап си прави,

  22 Юни 2022 15:01ч.

  пък Вие го взехте насериозно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  22 Юни 2022 21:23ч.

  Много е прав даже, че враждата ни с Македония е от полза само за Русия, и т. нар. патриоти от Израждане и БСП всъщност са путински проксита. От край време Русия е водила враждебна политика към нас и десетките исторически документи в тритомника "Руската империя срещу България" го доказват ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В ес Македония ще влезе когато България излезе

  22 Юни 2022 15:02ч.

  Туй то.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  22 Юни 2022 15:13ч.

  EС, като добрата ламя Спаска, кво ли я интересува, освен Висшата й ценност, да обединава силно любовно мразещите се и затова оркестър никога няма да стане, а ще си остане какафония с празни претенции, додето може да изкара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • николов-

  22 Юни 2022 15:24ч.

  искрене и яворе , патриотите не са по света . те са у нас.и щом триете значи патриотизма не ви харесва. искате интернацинала .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разцъждения

  22 Юни 2022 15:25ч.

  Нямам идея колко пари е взел автора на тази статия, но тя е пълна с лъжи и полуистини. Цитирам само една:"Сегашното българско население почти изцяло са наследници на бежанци от Турция, Гърция и самата Македония". И след такава статия този автор трябва се чете с много голяма доза съмнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврогейска йезуитска пропоганда е тая статия

  22 Юни 2022 15:31ч.

  Авторът, изгодно за предатеските си тези, пропуска една основна концепция - тази на националната държава (защитавайки подмолно глобалистката джендърска концепция). В нашия случай националната държава се се състои от Мизия, Тракия и МАКЕДОНИЯ. Точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Юни 2022 15:58ч.

  Не, другарю рубладжия, отдавна не се състои от това. Благодарение на Гошо Тарабата - пръв русофилистик, алкохолик и продажник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Дървен

  22 Юни 2022 16:35ч.

  Абе, наблюдателите,я кАжи има ли Македонско малцинство в Пиринския край? Можеш да се позовеш на бай Гошо .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Източна мисия

  22 Юни 2022 16:51ч.

  Отчасти господине. Благодарение на Фердинанд Сакскобурготски - пръв германофил, развратник и продажник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вълчо козината си мени, нравът не

  22 Юни 2022 15:49ч.

  Много неискрен тоя Вълчев, бе! Ама, последните балами умряха след принуждението за сключване на Версайския договор, което и сега се опитват да направят с многострадална България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Юни 2022 15:59ч.

  Много добра статия! Виенето на красножопите продажници и допълнителен бонус!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грух

  22 Юни 2022 16:39ч.

  Очаквам с нетърпение и статия за анексирането на Източна Румелия от Княжево България познато в днешна България като Съединението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сausa perduta

  22 Юни 2022 16:00ч.

  Вие забравяте, че в различни периоди от българската история, освен Македония в българската държава са били и Сърбия и Албания и Румъния. И от тях ли да искаме да си пренапишат историята? Да си признаят че са българи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ровенето в историята е симптом за проблеми в настоящето

  22 Юни 2022 16:11ч.

  Да си българин, някога е било въпрос на престиж. По-добре да работим за възвръщането на престижа, който сме имали, отколкото да гоним вятъра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като казахте Румъния, сетих се за Добруджа

  22 Юни 2022 18:35ч.

  каква ни е ползата от общото членство в ЕС, освен че доста български капиталисти се прехвърлиха юридически в Румъния, за да печелят тук и да плащат ниски данъци там?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  22 Юни 2022 16:30ч.

  Нали Кирчо казал, че ще почне обработването на народа да се представи падането на ветото като много изгодно за нас. Това май е първия топовен изстрел в този насока.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • dma

  22 Юни 2022 16:32ч.

  Новите йезуити

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  22 Юни 2022 17:33ч.

  Приключих с Вас, г-н Вълчев. Не сте неинформиран и глупав, нещо друго сте! Светогледът Ви и заявеният исторически контекст са изградени и повлияни от войнствено наложени и напълно сбъркани представи. А, омотаните Ви оправдания не струват, имам потребност от надеждно свое рамо до себе си, не от хора, които влизат в положение на чужди. Голи претенции за мъдрост, извисеност, божественост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този както и много други

  22 Юни 2022 18:20ч.

  пишат по поръчка. Ако им платят подобаващо и майките си ще превърнат в чудовища. Държат се като богове, разбиращи и знаещи всичко, а в всъщност са морални инвалиди. Реалното им достойнство е под нулата, а ти се кахъриш, че не защитават достойнството на българите.бб

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сладки приказки, но основани на

  22 Юни 2022 18:18ч.

  илюзорната и идилична представа за ЕС като "краят на цивилизацията", една топла къщурка в която се гушкат разноцветни телетъбита, близалките падат от небето, а отвън ги пази розов еднорог - да не ги настъпи руската мечка. Реалността е доста по-друга. Защо на САЩ до болка им трябва Албания, Косово (!) и албанизираната до 2 поколения РСМ да влязат в ЕС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Косово не е признато от ред държави в ЕС

  22 Юни 2022 18:24ч.

  но на Сърбия се поставя като условие за ЕС "взаимното признаване с Косово"? Явно тука до възраждащата се велика сила Турция САЩ-ВБ мътят някакви нови структури, с които да я "въздържат", както те си знаят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако Бог не постави края преди това

  22 Юни 2022 18:31ч.

  ние българите определено се връщаме в Османската империя - и с право. След като и политиците ни, и "интелектуалците ни" не дочакаха десет години от Освобождението 1878 и се захванаха да плюят не, а да дефекират на костите на освободителите ни, които върнаха България на политическата карта... какво друго да се случи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  22 Юни 2022 18:52ч.

  ПРАЗНОДУМИЕ И ДЕМАГОГИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наистина е добре

  22 Юни 2022 19:26ч.

  с РСМ да сме в един съюз, но не сегашния, а друг - под егидата на Русия, дето за НЕИскрен Вълчев била враг. Той така и не е научил, че нашият единствен враг е Турция. В такъв съюз пак ще имаме обща отбрана, но този пък истинска и читава, а не НАТО. Ние на Балканите, заедно с Русия, Румъния, Полша, Чехия, сме един народ, разделен изкуствено политически.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  23 Юни 2022 16:33ч.

  Нашето противопоставяне е поне малък принос и ние да дадем някаква съпротива срещу гнусното сатанинско статукво и диктатурата на моше-ниците в международните отношения. Така поне малко помагаме и на Русия, която засега си остава единствена и най-саможертвена в тая свята битка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  23 Юни 2022 21:01ч.

  Горкият Вълчев - дотолкова е смутен, че по въпроса е на едно мнение с мразените от него проевропейски сили в България (напр. почти дословно повтаря аргументите на проф. Дичев), че му се наложи да изсмуче от пръстите си последния параграф.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus Такава била, значи, практиката.

  25 Юни 2022 10:43ч.

  Припомни ми колко нации бяха създанени само чрез насилие и директна кражба на народ от съседен народ? Значи, ако те отвлека и пребивам от бой години наред, за да се наречеш, например ромей, ако ти измисля ромейска азбука и говор, подобни на гръцките и държавата Румелия, ще е най-голямото постижение, ако после те накарам в Конституцията си да се отречеш, че си българин с помощта на „приятели“?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus България е в ролята на майката

  25 Юни 2022 10:48ч.

  чието дете е било отвлечено и малтретирано до степен да не знае кое е то самото, кои са родителите му и припознава за близки своите насилници. Със сигурност законът няма да препоръча то да заживее от утре в дома на биологичното си семейство, което не познава. Но законът ще дръпне един хубав бой на насилниците, детето ще разбере фактите около отвличането си и ще му се помогне с някаква терапия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  25 Юни 2022 10:54ч.

  Никой днес няма претенции към това как да се чувстват македонците, но останалите имат отговорността да говорят само истината пред тях. Основният проблем не е влизането или невлизането им в ЕС, нека си влизат, а премълчаването на истината от страна и на България и на световната общественост, относно престъпление, което трябва да бъде тежко ненаказано!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Духът на времето

  25 Юни 2022 22:55ч.

  На мен поне не ми дреме за сегашната РСМ. Да си се оправят там с албанците. Виж обаче да градят измислената си идентичност - история и език, за сметка на България, ми дреме. Авторът не си е задал най-важният въпрос. Защо на Запада му е толкова необходима Македония, точно сега и защо извиваха така брутално ръцете на страна-член, че някакви албанци и макета да ни обиждат и нас, и ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи