Владимир Миленски обвини началника на отбраната адм. Ефтимов в русофилство. Време е дясната ръка на Тагарев да подаде оставка

Владимир Миленски обвини началника на отбраната адм. Ефтимов в русофилство. Време е дясната ръка на Тагарев да подаде оставка

Автор: Евгени Генов за "Гласове" Следвайте ни в Телеграм

Обвиниха началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов в русофилство. Първият военен в държавата незабавно да поиска от Тагарев да освободи  шефа на Информационния център на МО Владимир Миленски (на снимката с Тагарев вляво). И без това е незаконно назначен.

Ако е истински мъж, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов трябва незабавно да поиска отстраняването от длъжност дясната ръка на военния министър Тодор Тагарев. Причината е, че за първи път чиновник от МО, доверено лице на министъра, си позволява публична критика и неоснователни нападки към военен №1 в държавата. На служебно събиране директорът на Информационния център /ИЦ/ на МО, бившият комунист, полковникът от запаса и настоящ пенсионер Владимир Миленски изпада в някакво особено трансцендентално евроатлантическо състояние на духа и с прозрението на древен шаман обявява, че адмирал Ефтимов закриля русофилите в армията. В залата присъстват около 50 души, някои се споглеждат озадачено, други са почти в шоково състояние. А причината за гнева на самозабравилия се любимец на Тагарев е смешна, но и тъжна. Миналия месец ведомственият вестник „Българска армия“, подчинен нему лично, публикува негови съновидения под заглавие „Срещу България се води информационна война“. Та в този пасквил на бившия другар Миленски му се привижда, че войската ни е пълна с руски агенти. Не се знае колко са. И той е много разтревожен. За скандалния случай „Галерия“ първа писа.

По този повод сайтът Otbrana.com направи интервю с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, в което той заяви: „Вярвам на хората в армията“. Ето това предизвикало неочаквания гняв на богоизбрания от Тагарев шеф на ИЦ на МО. И пред препълнената зала изстрелял словесна тирада от рода на: „И какво ми е написал /Ефтимов-б.а./, че вярва на Българската армия. И то в сайт, който  е доказано, че е на ДС, финансиран от Русия, от Руския културно-информационен център.“ И пред всички се обърнал риторично към адмирал Ефтимов дали иска да пусне във вестника фолио /две последователни страници-б.а./  с подборки на текстове и снимки от фейсбук на военни, които симпатизирали на Русия. И най-отгоре със заглавие  да го попита: „А на тези вярвате ли им?“ Освен този сайт Миленски е обявил и сайтът Pan.bg за русофилски и финансиран от Москва. Дори е издал заповед да не се отварят и от тях да не се черпи информация. А между другото те са най-четените в цялата армия. Защото са професионално списвани, безпристрастни, обективни, деполитизирани и предлагащи най-много материали на военна тематика електронни медии. Но според бившия другар Миленски са рожба на тъмни сили, на митичната ДС. 

На същата служебна сбирка и председателят на СБЖ Снежана Тодорова е обявена за руска агентура. Защото в позиция на Съюза, пак по повод публикация на „Галерия“, г-жа Тодорова изразява тревога за съдбата на военните медии в България.
На въпросното събиране Миленски предупреждава подчинените си, че службите подслушват телефоните и следят профилите в социалните мрежи. И ако някой декларира симпатии към Русия и омраза към Украйна, ще бъде уволнен дисциплинарно. Като разбрах това, се втрещих. В каква държава живеем - да те уволнят че обичаш някого или мразиш друг. 

За да няма анархия в това отношение предлагам парламентът да приеме закон как да хвалим Украйна и задължително да плюем Русия. За да има все пак ред в преследването на неудобните, нали така.

Накрая бившият другар Владимир Миленски предупреждава: „Ако изтече информация и прочета някъде какво съм говорил, ще има обесени“. Боже, Боже, къде ще ги беси тези 50 души.  В градинката пред парадния вход на МО ли? 

Няма да му стигнат дърветата. Ще трябва да вика за помощ столичния кмет, нали и той е от ПП, да даде рамо да засадят още малко бесилки. Но за да го успокоя и не си цапа ръцете с подобни ексцесии, ще му намекна, че информацията ми е от друго място. 

Познавам адмирал Емил Ефтимов. Сериозен мъж. Лоялен е към държавата, нейните закони и национален суверенитет. С чувство на отговорност изпълнява вменените му задължения да е стожер на националната ни сигурност, колкото и шаблонно да звучи. И което е най-важно - обича армията и живее заради нея. Затова е пълно безумие един случайник във властта, за когото родната ни армия му е чужда, да хвърля обвинения срещу четиризвездния адмирал. Обвинения с намеци, че едва ли не предава държавата.  

Адмирал Ефтимов, поискайте му оставката незабавно! Не заради вас, колкото заради хилядите военни, които стоят зад вас.

Нека пак припомним. Владимир Миленски е назначен незаконно от министър Тодор Тагарев на длъжността директор на ИЦ на МО. Затова е нелигитимен началник. След вчерашната публикация на „Гласове“ Миленски е подгонил в спешен порядък  юриста на службата да тръгне да го отписва от Управителния съвет на Атлантическия съвет на България. За да влезе назначението му, а то е от миналата година лятото, в рамките на закона. „Късно е чадо, мандалото хлопна“. Късно е гущерът да си реже опашката. И ти, и Тагарев, рано или късно, ще отговаряте за безумията, които натворихте.

 

 

Още от Коментари

Коментари

 • Ghost

  29 Фев 2024 15:57ч.

  "На въпросното събиране Миленски предупреждава подчинените си, че службите подслушват телефоните и следят профилите в социалните мрежи" Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да ѝ противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  29 Фев 2024 17:02ч.

  Адмирала лесно ще достигне Крим с някоя рибарска лодка !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  02 Март 2024 19:24ч.

  Тихомир вие изпреварихте хунвейбините като автобусна спирка! Това е вече е истерия. Кресчендо на едни несъстояли се диктаторчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В случая

  29 Фев 2024 16:10ч.

  миленски нарушава законите в страната чрез незаконни заповеди за подслушване без решение на съдебните органи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир

  29 Фев 2024 16:10ч.

  Аман вече от миленски! Не напразно още за първи път когато писаха тук за него се заинтересувах каква специалност е завършил въпросния индивид? Още тогава се изясни, че по специалност "челюстни войски" или политически профил или основата на БКП в армията! Такива са 90% от тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • офицер от Резерва

  29 Фев 2024 16:10ч.

  Май е време да се хващаме за кобурите и за каквото докопаме и да защитим армията си от национални предатели и престъпници! Налага се! Това определено е заплаха за националната ни сигурност и такива безумни олигофрени, като Миленски и Тагарев нямат място нито в армията ни нито в Държавата ни! Трябва най-малкото да им се изкрещи яростно в лицата - "Марш от тук изроди мръсни!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  29 Фев 2024 16:13ч.

  Тия боклуци, наистина заслужават един армейски шут в г.за!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  29 Фев 2024 16:24ч.

  сега ли се сети да защитаваш армията ?? Тя от както казаха че влизаме в НАТО системно се унищожава! Същата армия неможе да осигори и за 1 ден цялоста на държавата ни ако се наложи! Хеххе, офицер от резерва се пише с малка буква!! Аз пък съм от запаса и мога да ти кажа да си я защитамаш тая държава, тя е на Бойко не е твоя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На армията и "таковаха м@амата"

  29 Фев 2024 17:00ч.

  още по времето на Беров (н@ев), "кажи си, Иване" (пак н@ев) ш@ламанов, ан@ниев, св@наров и много, много други...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  29 Фев 2024 17:02ч.

  Щото Сталийски и Луджев бяха цвете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  02 Март 2024 19:30ч.

  Щом ме чувстваш нашето Отечество България свое, какъв военен офицер си ти бай Бай? Никакъв. П. С. Преди да правиш забележки за правопис оправи своя "осигОри" се пише с У. Пфу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Революцията изяжда децата си

  29 Фев 2024 16:10ч.

  Ха-ха-ха-ха, едно време започват да премахват политически врагове във Франция след Революцията като ги обявяват за монархисти - естествено, "монархистите" заминават директно за гилотината. Тук българската революция също изяжда децата си - Боко Тиквата и Пеевски обвиняват Тагарев и Денков в недостатъчна помощ към Украйна, а сега тук има обвинения в "русофилство". Нищо ново под слънцето, само дето мащаба тук е по-малък, а целите по-користни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • споко,

  29 Фев 2024 16:12ч.

  скоро, като си замине токсичния Тагаренко, цялата му свита дебили и олигофрени ще го последват в Небитието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги

  29 Фев 2024 16:13ч.

  pan.bg професионално списван и честен сайт?! Вие верно ли?! Тия мазни медузи са всичко друго но не и уважаван от военните сайт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hfhcuvjggjv

  29 Фев 2024 16:17ч.

  Ефтимов не трябваше ли да го арестува с военна полиция още на сбирката за нарушаване на поне няколко закона и отправени публични заплахи към висши военни?! И ние чакаме от тези да защитават държавата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  29 Фев 2024 21:30ч.

  Да, след като покаже подписана клетвена декларация, че не се е клел в Партията, Правителтвото и СССР! А се е клел и на Републиката, без народна, сте напълно прав, че точно това е следвало да направи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  29 Фев 2024 21:47ч.

  Дрън, дрън за всики ви! Военната милиция е подчинена на др. майор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Бай

  29 Фев 2024 16:22ч.

  Спрете да цитирате Конституцията тя не важи от първия ден в който КС призна ДПС за партия! А щом си станал военен също не важи цивилната част на Конституцията. На общо основание може да те слушкат, следят и т.н. Щот който не е разбрал ние не живеем в мирно време , а във война!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  29 Фев 2024 21:34ч.

  Хмм... интерсно съждение Бай! Струва се да помисли над него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  29 Фев 2024 21:54ч.

  Пак дрън, дрън всинца ви! Неизпълнението на нормите от един не дава право другиму да прави същото и да не носи отговорност, вкл. и наказателна. Както е казал дедо поп "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  29 Фев 2024 16:26ч.

  Сега, повтарям за пореден път: излезе Николай Марков, оня къде се бори с вятърни мелници на летището, чилякът на Румбата Радеф и обяви Тагарев за руски шпионин, после БОКО и ШИШО го погнаха по сигнал на хаитянския ни новонашальник 🤭 мислете.. Тагарев не е изпращал нищо за усрайна, а вие го плювате по-инерция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  29 Фев 2024 17:51ч.

  Как нищо не е изпращал? Нали в НС стана дума, че към Украйна са заминали подаръци за над 30 млн. , докато Тагарев е мин. на войната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, ся, чак па нищо

  29 Фев 2024 18:01ч.

  Едни самолети май ни се губят, разни "дефектни" ПВО-ракети също, ако вече не са пратили и установките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Фев 2024 16:42ч.

  всички подаваите оставката и изчезваите да не ви гледаме повече вие не сте хора вместо да настоявате за преговори и мир вие изпращате оръжие сега се говори и за воиници и това в 21 век махаите се

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин

  29 Фев 2024 16:49ч.

  "Русофобията е психическо заболяване". Особено, когато е платена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  29 Фев 2024 18:54ч.

  Всяка фобия е форма на олигофренийофилия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Беленско прасе

  29 Фев 2024 16:56ч.

  сЛАДУРАНИ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коко

  29 Фев 2024 17:13ч.

  Адмиралчето Евфтимов е единствения адмирал в света без кораби. Дори Камерун имат общо 62 морски бойни съда. Ефтимов има три рибарски лодки киснещи в Атия на които вика бойни кораби и които не могат да напуснат базата на собствен ход, защото ще потънат. Клоун, който най много да се е разхождал с увеселително корабче из Варненския залив.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофилство?

  29 Фев 2024 17:16ч.

  Откога русофилството е станало престъпление, та някой си да обвинява?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Гицка

  29 Фев 2024 17:51ч.

  Само че, Емил Ефтимов е "тип мъжки характер".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mиленски е подгонил в спешен порядък юриста на службата да тръгне да го отписва от Управителния съвет на Атлантическия съвет...

  29 Фев 2024 18:13ч.

  Имам въпрос - трябва ли да си ненормален, за да станеш член на "атлантическия съвет", или подивяват там впоследствие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, ама не!

  29 Фев 2024 18:26ч.

  ОТРЕПКА ! няма ли някой от военните да му пренареди керемидите на тоз нагъл евроатлантически цървул!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бастет

  29 Фев 2024 18:32ч.

  Изритайте тези малоумници начело с тагарев, миленски,събито и още няколко ,голеееми "специалисти" Такова слагачество като на тези,не съм виждал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снимката, снимката!

  29 Фев 2024 18:58ч.

  Достойно да я опише е само перото на доц. д-р. о.з. ефр. Карачибук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Су-35

  29 Фев 2024 19:15ч.

  Въшкавите чакали как започват да се самоизяждат помежду си. Така се получава винаги когато ситуацията започва да излиза извън-контрол. Предатели, никой не ви уважава.(даже и тези които ви вербуват). Предателят винаги завършва с куршум в тила.(защото можете да предадете и тези които ви използваха). Ппедателят много често се самоубива. Мислете му шибани предатели!!! Да пукнете до един в адски мъки вие и вашите господари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да те уволнят че обичаш някого или мразиш друг.

  29 Фев 2024 19:43ч.

  слаба работа - в рф изпращат на дългогодишна каторга

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не случайно

  29 Фев 2024 20:56ч.

  Стилът на заплахите на Милински отговаря на 100% на профила на някогашните политруци. Съвсем не случайно това леке е било адютант на генерал-полковник Семерджиев, десетилетният ,несменяем Началник на ГЩ на БНА.А

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не случайно

  29 Фев 2024 20:56ч.

  Стилът на заплахите на Милински отговаря на 100% на профила на някогашните политруци. Съвсем не случайно това леке е било адютант на генерал-полковник Семерджиев, десетилетният ,несменяем Началник на ГЩ на БНА.А

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  01 Март 2024 7:49ч.

  За всеки случай - генерал-полковник Семерджиев беше един твърде интелигентен човек. С визия за развитието на армията. Как въпросното лице Миленски се вързва с позицията на сол ташак на генерала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълно е

  01 Март 2024 19:34ч.

  27 години Началник на ГЩ! А офицерът има смисъл да стои на една длъжност 3-5 години - после само пречи и спъва идващите след него.Така тия някогашни началници изгубиха връзка с реалния живот и беше лесно натегачи и увивачи да им се подвират под кожата. При евроатлантиците е пълно с бивши политофицери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цура

  02 Март 2024 12:26ч.

  Ами острил му е моливите и му е лъскал обувките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  29 Фев 2024 22:14ч.

  Много бандеровци станаха тези политработници(бивши няма) винаги са за партията любима независимо коя е тя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Типичен пример

  02 Март 2024 9:42ч.

  Типичен пример - о.р. капитан първи ранг Васил Данов . Завършил политически профил , специализирал военна пропаганда в СССР , а днес пръв легионер и бандеровец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евро-атлантическите кланета

  01 Март 2024 20:59ч.

  се задават на хоризонта!!! Ако скоро руснаците отупат Зеленаната армия на НАТО и зеленски, то същата победена и крайно оцзлобена Зелена армия ще ни изсипе точно както след 1920 година Бялата армия изкла 20-25 000 в България! Пак украинци, пак ние българите сме обезоръжени и сломени, пак сме като 1920та и 1939та....стягайте се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евро-атлантическите кланета

  01 Март 2024 20:59ч.

  се задават на хоризонта!!! Ако скоро руснаците отупат Зеленаната армия на НАТО и зеленски, то същата победена и крайно оцзлобена Зелена армия ще ни изсипе точно както след 1920 година Бялата армия изкла 20-25 000 в България! Пак украинци, пак ние българите сме обезоръжени и сломени, пак сме като 1920та и 1939та....стягайте се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи