В нелегалност ли е българското посолство в Скопие?

В нелегалност ли е българското посолство в Скопие?

Скандално и нецивилизовано е поведението на Посолството на Република България в Скопие и за съжаление това не е прецедент. 

На 4 февруари, когато цяла България знаеше за малтретираните и оковани с белезници на македонския ГКПП „Деве баир“ трима български граждани, посолството в Скопие не си е мръднало пръста за тяхната защита. 

В късните часове на 4 февруари тримата българи са изправени пред съда в Крива паланка и съдени по бърза процедура. Новината за делото бе известна поне 10 часа преди неговото начало. Точно в тези 10 часа дипломатическата ни мисия в Скопие позорно избяга от мисията си да брани правата на арестуваните българи. 

Всяко посолство на цивилизована страна, позоваващо се на Виенската конвенция, е длъжно да осигури дипломатическа и юридическа подкрепа на свои граждани, изправени пред чужд съд. 

Което означава само едно – на делото трябваше да присъства български консул, който предварително да се срещне с тримата арестувани и да ги запознае с македонското законодателство и съдебната практика в подобни случаи. 

Защо това не е направено?

Защо българският посланик Ангел Ангелов не е командировал консул в Крива паланка?

Защо и генералният ни консул в Битоля е абдикирал от своята мисия? Какъв е смисълът от съществуването на генерално консулство в Битоля, след като то генерално е абдикирало от мисията си? 

На тези въпроси трябва да отговори МВнР и служебният външен министър Николай Милков. Но реакция няма да има, защото вината за отсъствието ни от съдебното дело в Крива паланка е и на МВнР, и на посолството ни в Скопие, и на генералното ни консулство в Битоля. 

Българската дипломацията е тотална абдикация!

 

Коментари

 • old_beggar

  06 Фев 2023 20:16ч.

  "И няма да полети тоз, който е роден да пълзи." Робите не изграждат държави, дори те да са "старши роби"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как

  06 Фев 2023 20:20ч.

  Радевото служебно правителство няма никакви топки да направи нещо , само дърдори сладки приказки .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тъпотата на Ганьо няма граници

  06 Фев 2023 21:19ч.

  ХаХа ХА офицер Енчев , няма да стане ! Хората предпочитат да произхождат от орангутаните в Индонезия отколкото да са бугари ! Айде,време е танковите мозъци да проумявате реалностите , щото иначе и война могат да ви обявят и ще се чудите защо ? !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как какъв е?

  06 Фев 2023 22:53ч.

  Северо-македонец, сърбоман.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  07 Фев 2023 10:02ч.

  Да беше прочел поне статията, преди да ръсиш бисери. Темата е защитата на български граждани, когато има съдебно преследване в чужда страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  07 Фев 2023 10:11ч.

  Прав си Ганьо, тъпотата ти е безгранична, тоест граничи с тази на Киро, Кокоро, Тиквата, Бойкикев и всички останали от Парла-ментето, които дигнаха ветото по заповед на Микрон!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не!

  06 Фев 2023 22:14ч.

  Това не е абдикация! Това е позор!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  06 Фев 2023 22:17ч.

  Унищожението на българската държавност започна по етапно след 1990 г. , като включваше ликвидация на селското стопанство, промишлеността, армията, силите за сигурност, съдебната система и не на последно място нашата дипломация! Там се назначаваха САМО близки до сърцето на САЩ марионетки! Спомнете си за Стоян Ганев, Надка-дипломатка, Соломон-майната му на православието, Ивайло Калфин, Румяна Желева, Николай Младенов, Даниел Митов, Екатерина Захариева и още и още новоеничари, готови във всеки един момент да обслужат своите задокеански и европейски господари! Така, че няма защо да се учудваме, че македонизма (всъщност сърбоманщината) ни победи и ни направи за смях пред цял свят! За това си е виновен апатичния и с робска психика български народ, който се поддава на манипулациите и редовно гласува не за патриотични формации, а за най-върлите еничари! Никой не ни е крив! Виновни сме си самите ние! Сега ще видите и на тези избори, че българинът пак ще избере същите продажници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-н Енчев

  06 Фев 2023 23:53ч.

  99% от т. нар "дипломати" са роби на "ценностите'", дето един от тях няма дар словото да ги формулира. Тях българското и българщината не ги интересуват. Те имат една единствена мисия в жалкия си чиновнически животец - "Важно е на Путин да му е гадно."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 100% истина!

  06 Фев 2023 23:56ч.

  В т. нар. българско МнВР, няма "Горда стара планина". Единственият лозунг, с който се оцелявя в това гнездо на майкопродавци, е "We are NATO".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  06 Фев 2023 23:58ч.

  Омръзнаха ми тия гадове от маСедонията. Но колониалното правителство на колониалния президент са путки заспали.Плазмодии!Голи охлюви!Мълчат и нищо не правят. Това е уСрайна на балканите!Че и армия нямаме.Чувам как от маСедонията идват лидери техни и чак се карат че све крадели "многовековната" тяхна история.С тия не трябва да има никакви отношения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бакунин

  07 Фев 2023 0:24ч.

  Кохортата на Радев е организирала ареста и процеса, затова мълчи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган

  07 Фев 2023 0:26ч.

  Не виждате ли, че ви организират украински сценарий, да се избиете брат, брата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  07 Фев 2023 0:33ч.

  То външно министерство в България е в нелегалност, ти питаш за ония мижитурки в Скопие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  07 Фев 2023 10:04ч.

  ++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Харалампи

  07 Фев 2023 0:47ч.

  Добре де, като идете там и им кажете, че са живели в лъжа и че всъщност са българи, ще промените ли нещо? На тях цял живот им е набивано в главите, че ние сме лоши, че трябва да ни мразят и т.н. Все едно когато Дарт Вейдър казва на Люк Скайуокър, че му е баща. Ние за тях сме като Дарт Вейдър. Колкото и да им повтаряме, че не сме лоши, няма да ни послушат. По-добре е да си ги оставим на мира в тяхната си фантазия, щото най-много да си отнесем боя за нищо. И май просто политиците ни манипулират с користни цели и пренасочват вниманието ни към глупави и несъществени проблеми, докато си разиграват коня. Просто няма никакъв смисъл да се занимаваме с тях. Нито им искам земята, нито жените. А и природни ресурси нямат. По-скоро Европейската империя ги иска като поредната присъединена провинция, а спонсорът за т.нар. македонски клуб в България и български клуб в Македония е самият Сорос или някой от хората му. Това не ви ли е ясно? Всичко е за да бъдем контролирани по-лесно. А винаги е по-лесно да намериш външен враг за да си прикриеш некадърността да решиш вътрешните проблеми. Втора Украина не ни трябва, а и македонската ракия не е лоша. Предпочитам да си пием ракията заедно, вместо да се караме за глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българин

  07 Фев 2023 2:05ч.

  Да, не за първи път наше посолство абдикира от задълженията си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  07 Фев 2023 8:20ч.

  Понеже известно време учих един особен занаят си спомням първата лекция по практически занятия на известен в средите ни преподавател: При изпълнение на задача, каквото и да се случи, гледайте да стигнете до посолството на СССР. Учудих се, той преподаваше на българи, логично е да бягаме към нашето посолство . След лекцията го попитах: Абе защо към руското посолство? Ние поне ще ви отворим да влезете, отговори ми преподавателят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това виц ли е?

  07 Фев 2023 10:13ч.

  Генчовска дипломат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  07 Фев 2023 11:10ч.

  Ми, от квотата на ИТН, демек Слави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  07 Фев 2023 16:07ч.

  Не само бълг. посолство и бълг. МВнР са в нелегалност, в нелегалност е бълг. народ. Той отдавна се е отказал да държи сметка на управниците си за това, което вършат, и да се защитава. Отказал се е всъщност да живее - приел е съдбата да бъде ограбван, унищожаван и експлоатиран за чужди интереси. Някои напускат с покруса или омерзение, други се примиряват в очакване на края.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи