Щом се пенсионира, премиерът акад. Денков ще получава пенсия и месечна депутатска заплата. Пожизнено

Щом се пенсионира, премиерът акад. Денков ще получава пенсия и месечна депутатска заплата. Пожизнено

Автор: Евгени Генов, "Гласове" Следвайте ни в Телеграм

През 1967г. сръбският режисьор Александър Петрович създаде култовия соцфилм „Срещал съм и щастливи цигани“. Който бе номиниран и с най-престижната награда за филмово изкуство „Оскар“. По аналогия на този шедьовър оказва се, че в България, колкото и да е странно, могат да се срещнат и щастливи пенсионери. На фона на 2-та милиона възрастни, които си броят изстраданите с труд и пот левчета, стигащи едва за храна и лекарства. Та тези родни щастливи пенсионери у нас са малцина. Но те са най-равни сред равните. Един от тях ще е и премиерът акад. Николай Денков. Когато излезе в заслужен отдих, той ще получава пенсия и като бонус към нея актуализирана основна месечна депутатска заплата. Пожизнено.

На 26 октомври 2021г. Николай Денков е избран, заедно с още 7 души, за академик от БАН. Точно по това време обаче той е министър на образованието и науката в служебния кабинет на Стефан Янев, който управляваше държавата в периода май-декември 2021г. Иска ми се да бъда разбран правилно. Никой не оспорва научните и безспорни качества за академик на Николай Денков. Но когато се осъществява изборът му, е налице конфликт на интереси, тъй като МОН финансира БАН.  

А това все пак хвърля горчива сянка на съмнение.

Българинът по природа е подозрителен и в такива случаи винаги си мисли „абе тука има нещо, не може да няма“. Известно е, че БАН е второстепенен разпоредител с бюджетни средства, а първостепенен е МОН, респективно министърът на образованието. Той финансира академията, от него зависи какви средства ще й отпусне, за да развива пълноценно научна и организационна дейност. Както се казва в него е ножът, в него е и сиренето. По този повод един приятел се пошегува, че „не за академик, ако бе поискал и за папа щяха да го изберат.“ 

Сега премиерът акад. Николай Денков е на 62г. Той е професор в Химическия факултет на Софийския университет и като такъв може да работи до 65 г. След като се пенсионира, да речем, след 3г., освен пенсия той има право и на месечен бонус към нея „в размер на основното месечно възнаграждение на народен представител за съответния месец и година.“ А това право му дава постановление на Министерски съвет №284/21.11.2008г., публикувано в Държавен вестник бр.103/2.12.2008г. Тогава управляваше правителството на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Така към пенсията си Николай Денков ще прибира по една основна депутатска заплата, без работа в комисиите и др. допълнителни екстри, която в момента е близо 5000 лв. Както е известно парите на народните избраници се актуализират на всеки три месеца.

Мисля си че, за да чист пред съвестта си и да е неопетнен  ореола му на академик, Николай Денков трябваше да поиска да бъде избран, когато не е министър. А такива подозрения, че има нещо, от месеци вече се въртят в общественото пространство. Иначе колко му е да си въобрази човек, че това може да е форма на скрита корупция. Отпускаш едни пари като принципал, после си осигуряваш щастливи и богати старини като пенсионер. Но де факто и де юре всичко си е законно.

А ето какво казва академик Петър Иванов: „Почти 3 млн.лв. отиват годишно за пожизнени възнаграждения на 61 академици. Те получават месечно  пари в размер на депутатска заплата над пенсията си, въпреки че голяма част от тях въобще не са работили в БАН. Освен академиците, подобни добавки получават и 93-мата член кореспонденти /част от депутатската заплата/, 62-ма от които също никога не са били в БАН. Тези благини ги осигури навремето любезното правителство на Сергей Станишев. На практика това постановление превръща хората на БАН в пожизнени рентиери за сметка на парите на българския народ, най бедния в Европа“. Това е положението. Няма нужда от коментар.

 


 

Коментари

 • forsvaret

  21 Фев 2024 16:30ч.

  пътува Ники, пътува към политическото бунище.... но с чувал пари месечно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано по - дълго да ги взима

  21 Фев 2024 16:47ч.

  и да може да пътува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  21 Фев 2024 17:39ч.

  С пожелания да не ги вземе нито месец !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мушморока е

  21 Фев 2024 18:07ч.

  толкова дебелокож, че ще живее до 100 години. Ще си има и пари, с които да се лекува и рехабилитира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде

  21 Фев 2024 22:36ч.

  Аз не бих му дал и пет лева. Съсел! Да речем, че следва псувня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваня

  22 Фев 2024 12:25ч.

  И да ги вземе, ще му приседнат. Неизбежно е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  22 Фев 2024 16:49ч.

  Конституционните съдии получават като пенсия основната заплата на конст. съдия , която в момента 15000лв. Бюджетът се точи със страшна сила . Тоя олигофрен Станишев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  22 Фев 2024 16:51ч.

  Прав беше Дянков - БАН са едни феодални старци . живеят си добре .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  24 Фев 2024 16:44ч.

  Присъединявам се към пожеланието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо не

  25 Фев 2024 15:36ч.

  Може пък да си направи собствен сапунен завод и ще му трябва доста сода каустик за сапуните, а мазнината може да вземе от Шиши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Фев 2024 16:31ч.

  Така е, няма нужда от коментар... Само от сочна и цветуща народна псувня!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д.В.

  21 Фев 2024 19:02ч.

  ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 284 ОТ 21 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 203 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНО МЕСЕЧНО ПОЖИЗНЕНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА АКАДЕМИЦИ И ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИ (ДВ, БР. 72 ОТ 1996 Г.) В сила от 01.01.2009 г. Обн. ДВ. бр.103 от 2 Декември 2008г. МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ: § 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения: 1. Алинея 2 се изменя така: "(2) Определя на академиците, които не работят по трудово или служебно правоотношение, допълнително пожизнено месечно възнаграждение в размер на основното месечно възнаграждение на народен представител за съответния месец." 2. Създават се ал. 3 и 4: "(3) Определя на член-кореспондентите, които не работят по трудово или служебно правоотношение, допълнително пожизнено месечно възнаграждение в размер 30 на сто от възнаграждението по ал. 2.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Академик звучи долно

  21 Фев 2024 19:04ч.

  Някой съмнява ли се в научната мафия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Девалвация

  22 Фев 2024 10:12ч.

  При толкова знайни и незнайни професори и генерали скоро академик ще е всяко плямпало, можещо да плямпа 2 часа без прекъсване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мижи-тур-оператор

  21 Фев 2024 16:42ч.

  Значи след само три годинки Ники ще има достатъчно пари и време да пътува където си поиска. Е, само дозата властоин ще му липсва, а абстиненцията е кофти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да, но на него му харесва да е VIP пътник

  21 Фев 2024 22:57ч.

  Просто му харесва да се ръкува със световните лидери... Я какви "съветници" си е избрал - Лорд Д. Камерон и военния престъпник Тони Блеър! Толкова се постараха да премахнат онзи незнаен войн със шмайзера, който наблюдавал сградата на СУ... Сега може вече да се диша. И дано гербаджиите да отстъпят на Ники. Марийка Н-Г е млада, има време да пътува, а Ники не. Сега трябва да стане Министър на Вън. работи, Образованието го оправи. Отвсякъде. Сега е време да популяризира образа на българския пепеец, да видят европейските демократи колко са интелигентни и убави...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амче

  24 Фев 2024 19:44ч.

  То чуваха си е ентелегнт и с голям ентелект!!А и стръхотен мъшкар е!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  21 Фев 2024 16:43ч.

  защо никоя икон групировка в нс не е повдигнала този въпрос на какво основание веднага да се отменят подобни простотии всички да получават колкото са били вноските и никакви бонуси повече

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИЛ

  21 Фев 2024 16:44ч.

  След 3 години,я камилата ,я камиларя.Тоя е толкова напред с "материала" ,че тази пенсия е като пари за семки. Например неговия колега от 404 макар и президент в пенсия има по-добри резултати. "През първата година от войната Порошенко забогатя с 226 милиона долара и стана един от тримата най-богати олигарси, като за година се изкачи от 12-то на 3-то място."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  21 Фев 2024 17:36ч.

  Да заминава да пътува и да не се връща. Ако са му в повече кинтите, да ги харчи за лекарства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  21 Фев 2024 17:42ч.

  това го дължим на борисов, високите депутатски заплати, президентски, повишението им на всеки три месеца, високите заплати на директорите на агенции и на болници, затова е и тази борба за Пирогов, директорите получават 70-90 хиляди лева, за година стават милионери с държавна заплата, така той си осигурява послушни и зависими кадри и целите им семейства гласуват само за ГЕРБ, така унищожи и опозицията, но вече бумерангът се завръща, двамата с пеевски се гънат да си върнат или запазят парите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мне

  21 Фев 2024 18:42ч.

  Не е баш така. Първо, в статията си пише, че привилегиите на академиците и прочие от БАН, дето се оказа, че дори не са от БАН, са гласувани от Станишевото правителство. Второ, определени държавни постове трябва да са свързани с високи заплати с оглед отговорността им. Въпросът е, защо никой не следи за "нетрудовите" доходи на заплатополучателите. И трето, заплатите в болниците се определят вътрешно в самите болници, т.е. шефчетата си ги измислят сами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мамунчо

  24 Фев 2024 19:49ч.

  Да бе,да!По-голям айдук от гусин Магнитски няма.Краде яко от най-големите хайдуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Почтено и Публично

  21 Фев 2024 17:49ч.

  Интересно е че документите по тези странни конкурси за академици и член-кореспонденти на БАН явно са засекретени. За разлика от документите в конкурсите за професори, доценти,... в универстетите и БАН, в които всеки може да види с какви документи, приноси, публикации, каквъ принос има във всяка публикация, какъв състав на жури е разгледало тези документи и решило едно или друго, при академик Ники всичко е дълбока тайна... Редно ли е при такива конкурси, свързани с големи финансви облаги, осигурени от данъкоплатците, да се постъппва по такъ откровено криминален начин? Не е ли редно обществото да знае за какво точно някой си получава сериозна облага от общите средства? А дали няма вероятност, в такива силно непрозрачни порцедури да се стига до кражби не просто на средствата, а ни на научни и други приноси? Как всичко това се връзва с толкова шумно поркламираните в последните години битки срещу корупцията, прозрачност, почтеност, Промяна.....Как е възможно толкова непрозрачно и неефективно да се борави с общ ествени средства?! 2024, Европа, голямата промяна....даже Конституцията обараха, ама си краднем точно като при Бай Боко и Бай Тошо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са засекретени тези документи.

  22 Фев 2024 10:11ч.

  Поставят се на сайта на БАН. А научните постижения на Денков лесно се проверяват в многото бази денни за публикации и цитати. Няма проблем Денков като учен, проблем е поведението като политик. Обаче изборът му за академик действително е в конфликт на интереси, макра че в момента на подаване на документите си той още не е бил с пост в праителството. Но, пъров кандидатстства веднага след като е избран за член кореспондент , а това мълчаливо не е прието, второ, осиурява нова програма за развитие на математическите науки - реверанс към председателя на БАН, акад. Ревалски. Академиците имат право да се пенсионират на 70, не на 65 години. А акад. Петър Иванов няма - вероятно е "академик" на БАНИ - менте, имитиращо БАН...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може да посочите линк?

  22 Фев 2024 14:01ч.

  Няма никакви документи от конкурсите на сайта на БАН. Може би можете да посочите линк? ДОкато за всеки доцент, професор в университет, аккто си е редно, можете да ги намерите веднага. А и в НАЦИД. Имаме много тежък проблем с тези конкурси, които са свързани с разпределяне на сериозни благини от публичен ресурс. Но, разбира се, удобно е да се изкара само Денков проблемент,а всички останали наред. Не не са. Добре е ,че се повдигна проблемът с Денков, иначе. Вероятно става дума са смехтоворни постижения, за откровени кражби от други хора и други типични убосии и затова ги крият. И си струва да се подчертае: наукометрията не е еквивалент на лични научни или други постижения. Особено важно за такива "конкурси", за "доктор", за проектни оценки и др.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sgt. Pepper

  25 Фев 2024 19:23ч.

  Документите по изборите на член-кореспонденти и академици не се публикуват никъде. Изборът стана в две стъпки - първо "експертна комисия" оценява данните за научните и пр. резултати на кандидатите, включително трудовете и цитиранията им и подреджда кандидадите според оценките, а след това събранието на академиците избира от тях с гласуване. Оценката на експертната комисия е горе-долу обективна, доколкото може да се счита за безпристрастен изборът на членовете ѝ, но никъде не се публикува. Изборът от академиците е абсолютносубективен и не корелира с оценката. Изобилстват случаи, в които академиците избират последните в класирането на експертната комисия. Протоколи от избора, разбира се, също няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  21 Фев 2024 17:54ч.

  Ми, просто е. По мунчовски. При едно друго, обаче НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО правителство, въпросното облагодетелстващо "някой" постановление да бъде ОТМЕНЕНО или съществено, но пък справедливо ,,пенсионерски" променено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кики

  21 Фев 2024 18:16ч.

  Я, в какво демократично общество живеем без всякакви привилегии, наситено от академици, член кореспонденти, професори, генерали. Науката ни връх - ваксини, нови технологии, чат-пат сапуни и пяни. Генералитетът огромен, а в армията 5-6 индианци. Чудо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Михайлов Константинов

  21 Фев 2024 18:28ч.

  Николай Денков има отлични наукометрични показатели (много висок h-индекс). Няма обаче самостоятелни публикации и в частност няма самостоятелни монографии. Всичките му публикации са с 10-20 и повече съавтори. Не е ясно какъв точно е неговият принос, ако има такъв. Така че съмненията остават. Нищо не му пречи обаче да разсее лично съмненията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, и!

  21 Фев 2024 19:00ч.

  Къде са му постиженията и приносите с които е участвал в конкурса? В тези кнокурси не може да се участва просто ей така. Кой е издигнал кандидатурата му? Да ли пък не е жена му, на шефа в МОН?! Айде стига вече ст ия ориенталски селянии! Наукометрия имал...ма това не означва непременно големи лични приноси! И не оправдава непрозрачното раздаване на привилегии и такива доживотни суми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наукометрия

  21 Фев 2024 23:16ч.

  Много висок h-индекс се постига със заплащане на много големи суми от авторите, за да публикуват "науката" си в определени "научни" списания. С други думи се върти една търговийка - наука не е сигурно дали има. Не е тайна, че въпросния "академик" има дълга история като храненик на разни НПОрганизации, а те плащат щедро за да се прокарва желаната от тях политика, например да се доунищожи перфектно работещото ни в миналото образование; да се заробва страната с кредити, за да се обслужва чужда война и за да се отглеждат разни чужди гости, които някои си поканиха, а сега ни изпращат за да се грижим за тях. Много висока цена за високия му h-индекс!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Типично

  22 Фев 2024 14:04ч.

  Много висок хаш -индекс в Бълагария предимно се постига чрез "прилепване" към други учени, паразитиране, и др тарикатски форми. Може и стотинка да не се харчи за такси за публикация. Още ДС-арите го измисллиха тоя начин навремето, когато прикрепваха хора към известни германски учени по хумолдтовата програма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  21 Фев 2024 18:35ч.

  Пенсионерът Денков ще получава навярно десетина бона месечно. Халал да са му, да не му завиждаме! Ще си остане все същото смъхмузено човече с вид на току-що наеб.н кълвач. Единствената промяна ще е, че малко след като се пенсионира ще почне да носи бастун. Тлъстата му пенсия ще обира проф. Славка заедно с деца и внуци. Дано само да не го бият много. Като позападне ще го изпратят в някои старчески дом. Там повечето обитатели ще го разпознаят и избягват. Никой няма да иска да общува с него. Седне ли на някоя пейка всички ще се омитат от нея. Ще го псуват, с лоши думи ще го наричат и ще му показват неприлични знаци с ръце. Клети, клети Дянков, защо не умря като доцент в СУ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дай Боже всекиму!

  21 Фев 2024 18:38ч.

  А дотогава България може да е фалирала или да е в хипер инфлация. И не само, банковата криза в Америка вече е налице, а за офшорните острови ще му е нужно много повече поради климатичните промени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Филан Кишиев

  21 Фев 2024 18:42ч.

  Този пожизнен "академик" няма нито една самостоятелна монография

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАСТА

  21 Фев 2024 19:00ч.

  Конкурсът е пълно менте. Другото са подробности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НОИ

  21 Фев 2024 19:25ч.

  Поне разбрахме защо е било това бързане и бутане да стане академик, докато е министър (нещо немислимо в която и да е друга европейска държава). Мислех си, че е само суета и тщеславие, а то си било просто едно пенсионно осигуряване категория лукс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти да видиш!

  21 Фев 2024 19:29ч.

  Ами то както е тръгнало може утре проф. Тагаренко да стане член-кореспондент военните науки на Военната академия "Георги С. Раковски"! А защо не и академик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • първо осъден

  21 Фев 2024 19:33ч.

  Мумията соросДенков задължително трябва да бъде съден и осъден за предаване и продаване на националните ни интереси, още повече, че сам оповести приоритетите си- усрайна, мигрантите и санкциите срещу Русия дори цената да е унищожаване на народа и държавата. Осъден за национално предателство получава само затвор до живот без всякякви облаги и някалко хиляди пенсия. А гейСтанишко не трябва да припарва до властта заради дълготрайните вредности, които нанесе върху българите с плоския данък и разни такива закони, които облагодетелстват такива восъчни боклуци като соросДенков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мина

  21 Фев 2024 20:24ч.

  Днес доста подличко подля вода на Мария Габриел ,че не е говорила с министрите още. Та мисля,че по такъв начин е станал академик - мън , мън и шушу мушу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пенсия и заплата?!

  21 Фев 2024 20:51ч.

  Съд трябва за този, съд и затвор. Този който доведе държавата до окаяно състояние да продължава да смуче като пиявица от народните пари. Затри селското стопанство, затри и енергетиката за жълти стотинки. Този, който изобщо не се интересува от хората, от икономиката, който го интересуват едни бързи пари, които да открадне с аверите си. Хора, тази гнида, този жалък червей, трябва да се пенсионира в затвора и там да си харчи пенсията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  21 Фев 2024 20:58ч.

  Сеги ще пътува, ама с жена си... компаньонките няма да ги има ?? на малкия гном му хареса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А не може ли да бъде отменено това постановление

  21 Фев 2024 21:41ч.

  или поне да им бъдат намалени бонусите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  21 Фев 2024 22:21ч.

  Разбира се, че може. Даже е задължително, както и много други простотии, които тия продажбите сътвориха, ще трябва да се оправят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  21 Фев 2024 22:22ч.

  ...продажници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  21 Фев 2024 21:54ч.

  Напротив!!! Много хора оспорват качетствата му!!! Понеже няма такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  21 Фев 2024 22:52ч.

  Вие сега ако разберете и за пенсиите на депутатите ще ви призлее. Иначе кълвача може да бъде пратен на до пенсионна командировка в Українську академію наук. Стига разбира се Б Хел-ски К да няма нищо против разбира се. Че то "Галицийски полк" и "сапун" звучат леко атлантически да го наречем на територията на Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  22 Фев 2024 1:53ч.

  На затворниците не се изплаща пенсия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наивник

  22 Фев 2024 5:58ч.

  Преди време имаше организирано шоу "въпроси на живо към Денков", и аз - наивник на стари години - зададох предварително и навреме точно този въпрос: ще отмените ли въпросното постановление. Всички предварително зададени въпроси бяха видими за цялата публика. Плъхът си избра няколко удобни, и на тях отговори многословно, а всички неудобни (имаше много) просто подмина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пожизнено

  22 Фев 2024 10:10ч.

  На негово място ще се притесня. Ами ако?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  22 Фев 2024 10:12ч.

  Постановление № 284/21.11.2008 г. на Министерски съвет трябва да бъде премахнато, заедно с безумните привилегии на властимащите. Защото е подигравка към българските пенсионери и работещите бедни, които мизерстват в "демократична" България, а младите бягат. Никак не е случаен факта, че има огромен дефицит на кадри във всички сфери. Един нярод не може да бъде лъган вечно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • честната

  22 Фев 2024 11:38ч.

  Такива като сапуненият мехур вече са се нагушкали достатъчно,така че пенсията са джобните.Жалко че такива некадърни хора ръководят държавата,ама той си е сламен човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • защо?

  22 Фев 2024 20:33ч.

  защо има пожизнени президенти? Защо има академични оръфляци, дето се впиват във властта като паразити, щото с академичната заплата и кафе-касата не могат си платят, ама егото им е до небесата, като на всяко ниско и грозновато мъжленце! Не ви ли е срам точно такова да ви управлява?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SOS

  23 Фев 2024 23:39ч.

  не е само до махане на това постановление от 2008-ма, не съм съгласен участниците в него да останат ненаказани- 1.Станишефчето и всички които са го гласували, станишев за да го предложи е имал ясна договорка с някой за нещо си, не е от добри чувства към горките академици със сигурност. 2. Борисов който от 2009-та срива и източва държавата и не е спрял това кранче, дори опит не е направил безумно много години. 3. денкофф, който в качеството на министър е платил с държавни пари за "титлта" си, явно е отпуснал повечко пари за бан, за някоя програма на конкретен човек и прочие.4. със сигурност се знае и по-нагоре, финансовия министър и други и е със съгласие(затварят си очите по причина), на по-горните бандити. Всеки като подписва/гласува нещо си не му пука щото знае че никой няма да го съди и прати в затвора както е по закон, ако само се отмени това постановление на виновните пак ще се размине.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле

  25 Фев 2024 15:44ч.

  Амии..и цоциализъм в действие. Какво ли е обяснението на жълтопаветната демократична общност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Иванов

  02 Март 2024 17:55ч.

  За тези които хвалят БАН. Скъпи глупаци, БАН е създадена от БКП през 1947 год. Тя не е правоприемник на истинската академия БАНИ, която е закрита като буржоазна, академиците (Филов, Станишев, Йотов и др.) са разстреляни, имотите, които са дарение от разстреланите, са национализирани и откраднати за новата БАН, всички нови академици са комунисти и прости селяни. Председателят на БАН Тодор Павлов е организатор на атентата в църквата "Света Неделя". А 15 % от "учените" в сегашната държавна БАН са агенти на ДС. Никъде в света няма държавна академия. Науката е в университетите. БАН Е ГАДЕН ПАРАЗИТ С 10 000 МЪРЗЕЛИВИ И ТЪПИ ХРАНТУТНИЦИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи