С решение на ЦК на БКП Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант. Иван Костов го пратил да установява политически връзки с Москва

С решение на ЦК на БКП Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант. Иван Костов го пратил да установява политически връзки с Москва

Автор: "24 часа". Статията е публикувана през 2016 г. Припомняме я поради нейната актуалност.

Вероятно и заради обучението в Института по история на компартията, Иван Костов 15 години по-късно му подписва официално „пълномощно” да „установи политически контакти в Москва”

Евгений Александров Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. Документът, открит от изследовател на българските архиви, бе изпратен на редакционния мейл на "24 часа".

Има и лично обяснение на научния работник защо иска анонимност - защото смята, че агресивността днес в българската политика е достигнала крайност, която отхвърляла другото мнение, зачерквала фактите от истинската история и подменяла биографии според настоящите позиции на един или друг гражданин.
"Истините се обявяват като доноси и се смачкват, което като историк ме възмущава", пише човекът, изпратил въпросните два документа.

Според решение N 216 от 11 март 1982 година на ЦК на БКП се вижда, че от 1 март 1982 г. под номер 5 е зачислен като редовен аспирант в Института по история на БКП Евгений Александров Дайнов по "специалността "история на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г."

Като документи, които са оформили това решение на висшия орган на компартията, са приложени Биографична справка, автореферат на дисертация за служебно ползване от 1984 година, с който Евгений Дайнов получава научна степен "кандидат на историческите науки". Темата е "Френската комунистическа партия и проблемът за политическите съюзи (1972-1981 г.).

 

Директорът на Института към ЦК на БКП Давид Елазар прилага биографична справка за новия редовен аспирант, в която като важни факти се отбелязва, че бащата Александър Дайнов е член на БКП, а майката Лидия Маринчевска е дъщеря на активен борец, съпругата му по онова време е "съветската гражданка" Аня Юриевна Майорова.

От партийната биографична справка се вижда, че Евгений Дайнов е завършил средно образование в Лондон, приет е за редовен студент в Оксфорд по специалността "Нова история и съвременни езици" колежа "Корпус кристи", които завършва с диплома Първа категория за отличие.

Документите от Института по история на БКП обясняват и защо Иван Костов се обръща точно към Евгений Дайнов някъде през 1996 г., за да го упълномощи да "установи политически контакти в Москва".

Преди месец, след като в Реформаторския блок започна бурно делене на ДСБ и всички останали, а Дайнов видимо атакуваше хората на Меглена Кунева и Божидар Лукарски, разгневени лидери на СДС показваха на колеги въпросното "пълномощно" вероятно, извадено от архива на "Раковски" 134 в София.

Под изходящ номер 147 и някъде от втората половина на 1996 година, когато е пикът на кандидат-президентската кампания в България, ръководството на Съюза на демократичните сили "упълномощава лицето Дайнов Е.А. с ЕГН….да установи политически контакти в Москва и да проведе консултации за посещение на Петър Стоянов - кандидат за президент на българската обединена демократична опозиция". Документът носи печат на СДС и подпис на Иван Костов, който по онова време е председател на Съюза на демократичните сили. През ноември Петър Стоянов печели убедително изборите.

Това са само факти, чиято истинност ще опитаме да потвърдим  лично от г-н Евгений Дайнов.

Дайнов  е основният идеолог за написване на Манифеста на републиката, който призовава , че днес няма ляво, няма дясно, а "наказателните бригади на модела # Кой, за да не бъдат разпознати "навличат различни по цвят идеологически дрешки. "Докато си правим илюзията, че мафията може да е лява или дясна вие самите ще се караме помежду си по линията "леви-десни". Точно тази финална теза най-вероятно събра на 3 март при представянето на Манифеста заедно левите Татяна Дончева и Георги Кадиев, както и десният бизнесмен, собственик на медии и олигарх Иво Прокопиев на едно място.

 

Коментари

 • "Кръвосмесени джуджета"

  04 Окт 2023 13:26ч.

  След като видяхме какво се случи с кариерата на Вежди Рапидов, чудя се дали Галя Посолствена има мнение по философските възгледи и съответните публични изяви на "професора" Е. Дайнов! Интересно е също при кои професори е учил Е. Дайнов в Оксфорд!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Съби Димитров, в баш центъра на Сливен имаше паметник

  04 Окт 2023 14:52ч.

  Дали стои там още незнам, но това е дядото на въпросната Галя. Човекът е загинал като комунист. Внучката върла демократка! ................. Сетих се, паметникът го има, защото сега влязох на "images" и виждам снимки от последните години на паметника. Даже на БСП Сливен някакво събиране има на паметника. ......... Та това е Галя, няма комунизъм, няма демокрация, всичко е лични интереси, интереса клати феса!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми логично...

  04 Окт 2023 17:03ч.

  Нали сега американските комунисти са на власт. Да не мислите, че американските комунисти са по-стока от съветските или виетнамските?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз живея ба своя собствена планета и там такия няма.

  05 Окт 2023 10:10ч.

  Ама ракия май има? И на Дайната там ще му хареса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан Караджа

  06 Окт 2023 14:14ч.

  Какъвто недотакован ни беше комунизъма, същите хора ОСРАХА, без извинение и демокрацията. 34 години идиотия в Бг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КоZтов

  04 Окт 2023 13:29ч.

  Защо ни занимавате с незначителни същества, като тази миндянска пияница?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очевидно причината е една.

  04 Окт 2023 22:42ч.

  Тя е да се даде истински пример за парадокс: помияра на снимката – професор. Какво крещящо коренно противоречие!!! Ами заради лицето на снимката и подобни нему, няма виШо образование, а страната е на този хал. Защо все още не е безработен – не е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само че тези

  05 Окт 2023 8:52ч.

  Незначителни същества такива поразии правят на Българският народ ,че и ти страдаш от тях . И ако ги оставим да с разиграват коня . Ликвидирането на държавата ни ще стане необратим процес и нищо няма да може да я спаси .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм... Кучешката тения е по-малка и гърчава дори от спиртосания мозък на Дайнов на

  05 Окт 2023 10:12ч.

  но прави големи бели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смях

  04 Окт 2023 13:31ч.

  веждито му биха шута за едно няма нищо, при изключен микрофон, но тоя гнусляк ще стои и ще препоадва. Само си представете, някой да беше хейтнал по този начин протестите на орлов мост. Гнусен е .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  04 Окт 2023 13:35ч.

  "Гласове, моите уважения, но падате до нивото на "Уикенд".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  04 Окт 2023 13:37ч.

  никъде не падат. представят документи. относно видни борци, за каквото там...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кировец

  04 Окт 2023 13:52ч.

  Напротив. Като единствената културна опозиционна медия, от “Гласове“ са длъжни да отразят нещо подобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен,

  04 Окт 2023 15:07ч.

  материалът е на в-к "24 часа". Сега пиши на тях и се извини на "Гласове".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи и в неговата биография има нещо хубаво

  04 Окт 2023 13:37ч.

  Всеки човек си има нещо хубаво, дори Евгений Дайнов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ценител

  04 Окт 2023 14:36ч.

  "Всеки човек си има нещо хубаво, дори Евгений Дайнов." - руската тьошча? казват злите езици, гонила го била на терасата, там да пуши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  04 Окт 2023 17:02ч.

  "У всекиго можеш да намериш нещо хубаво" е всъщност девиза на джебчиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  04 Окт 2023 21:45ч.

  А кое се чудим защо намрази руските баби... Ами че той е жертва на домашно насилие. Има нужда от подкрепа, съчувствие и пилешки бульон. А най-вече от специализирана здравна помощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  04 Окт 2023 22:01ч.

  Шегата настрани, като прочетох излиянията му срещу рабптягите, протестиращи в защита на хляба и Родината си, бях шокиран. Такава злоба и сляпа омраза излизат извън мерките на човешкото душевно здраве. Подобно говорене, освен отвратително е и изобличаващо какъв дух владее тези които говорят така. Когато се задавяш от обидни и мръсни думи, тогава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами сега?

  04 Окт 2023 13:41ч.

  Става ясно, че Дайнов е истинското "кръвосмесено джудже" - някакъв комунистическо-демократичен, западно-източен хибрид. Очевидно зачатие в грях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че те почти всички в сдс-дб и сие са такива!

  04 Окт 2023 14:14ч.

  Плод на комуно-капиталисто-демократично кръвосмешение! От самото начало на вечният преход.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, начело с Костов.

  04 Окт 2023 14:16ч.

  А хората подскачаха като идиоти за банани и дънки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последното хипи в България

  04 Окт 2023 13:42ч.

  Стабилно червен е, но после е станал син. Нещо като смяната на пола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С решение на ЦК на БКП Евгений Дайнов е ...

  04 Окт 2023 13:46ч.

  полит-джендър. днес с едните така, утре с другите - онака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жив свидетел

  04 Окт 2023 13:51ч.

  Хайде стига сте яли дърмите на Евгени. Вече в казаха и разказаха, имат фамилен мозъчен проблем по мъжка линия. Баща му последните години беше тотално неадекватен, напълно изкукал. Като висока номенклатура, естествено, не го водеха на отчет в Психото. И да са го лекували , било е дискретно , народът да не гледа… Евгени повтаря баща си. Не е политически проблем а медицински.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От този момент

  04 Окт 2023 13:51ч.

  Студентите му спокойно може да се обръщат към него с "Евгений Александрович".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  04 Окт 2023 14:23ч.

  Дайнов е бил женен за рускинята Аня Юриевна Майоровна дъщеря на член на КПСС, той ли не знае на къде духа вятъра и как да се подвре?! Евгений Дайнов не е просто ветропоказател, той ВЕИ сам по себе си, винаги знае как да се подреди, след което да се напие! Иначе перфектният шпионин на КГБ предрешен облечен рокаджийски, а всъщност Ухо, също като агент Ивайло, мръсника Иво Инджев, винаги най модерни и подвряни на купона, след което списват доноси! Просто след 89та сорос напазарува тази вече непотребна агентура и я впрегна с обратен знак, но делата са им същите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ..........

  04 Окт 2023 14:43ч.

  Той е ВЕИ сам по себе си, но поне да произвеждаше ток, нещо полезно. А той - ялов. Жалко, бесовете не могат да бъдат впрегнати да създават енергия, една пералня или поне прахосмукачка да задвижат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искам Дайнов да ме попита, защо не ходя да гласувам. Той обича да пита такива неща

  04 Окт 2023 14:32ч.

  https://youtu.be/xsFvg92Biqw?feature=shared

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Супер точна автобиография е направил този екземпляр

  04 Окт 2023 14:34ч.

  Това е биографията на всички от ДБ/ПП. Те все са синове на партийни комунистически величия. Ползвали облагите на БКП и благодарение на това взели дипломи, аспирантури, образование в Москва, независимо от тъпанарските си гьонсурати. Станали генерали и прочие, продавайки се на Москва. След 1989 г. веднага обърнали задниците си към американските фондации, където с още по-голямо усърдие продължават антибългарската си дейност. Но значително задминаха съратниците си от преди промените. СЕга са все продажници, родоотстъпници, наркомани, с психични отклонения, обратни - нищожества, издържащи се единствено на благоволението и парите на чужди фондации, където са измекяри и слуги. Плащат им, за да унищожават страната ни. Та като се каже нещо за кръвосмесени джуджета, все едно за ПП/ДБ е писано, и най-вече за Дайнов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изперкване

  04 Окт 2023 14:36ч.

  Костов е разнопорядково явление - той е Сатана, Луцифер, Велзевул, Мефистофел. Интелектуално мощен, но мръсник от най-висока класа. Дайнов е изперкало идиотче! Дребно такова, но фактът следва да е обществено известен! Да не стават грешки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  04 Окт 2023 22:09ч.

  Слуховете за интелектуалната мощност на Костов са силно преувеличени. Всички видяхме и изпитахме на гърба си колко му е "багажа".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  04 Окт 2023 14:39ч.

  Дайнов е стар съветски танк който вместо за вторични суровини, е боядисан в розово от Сорос и оставен като паметник да трови мисълта на младите хора, с грозното си оркско поведение! Най смешното е че синът му е наполовина орка и в момента търси перспективи в Китай, защото Дайнов, все пак наистина знае че загниващият запад загива, виждал го и знае че е планувано! За това тази вечна Амбър, утре ще сложи оризова широкопола шапка, и ще каже, ПИЧОВЕ АЗ ВИНАГИ СЪМ БИЛ МАОИСТ, и ако някой му противоречи, ще му покаже какво се казва кунг фу като един нов Джеки Чан!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ииии за какво

  04 Окт 2023 21:29ч.

  Само не разбрах за какво навремето подскачаха седерастите а покрай тях и половината народ? Скачаха да сменят източните комунисти с американските троцкисти и културни марксисти. А иначе протоджендърите са заченати в Съветска Русия по времената на Троцки и Ленин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  04 Окт 2023 14:47ч.

  ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!! Евгений Александрович (простите, не знаю Ваше кодовое имя (то есть, позывную для радиосвязи), это было самое веселое событие сегодня, которое украсило мой день! БОЛЬШОЕ СПАСИБО! Тенк ю, демек, де, че коремът ме заболя от смях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • заинтересован

  04 Окт 2023 15:28ч.

  Започвам и аз след вас - мощен гърлен смях по всички особи и посоки, в тая връзка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  04 Окт 2023 21:07ч.

  кептън, за мен най-ценното е това: "Евгений Дайнов не е просто ветропоказател, той ВЕИ сам по себе си". велико!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  04 Окт 2023 14:54ч.

  има някакъв хронологичен безпорядък в текста - не може да е зачислен за редовен аспирант през 1982 въз основа на представен автореферат от 1984?! Зачисляването предхожда разработването на дисертация, а не обратно. ако е обратното значи е назначен за "научен сътрудник"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Окт 2023 15:13ч.

  Че кога да представи автореферата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MarlboroMan

  04 Окт 2023 16:08ч.

  когато стартира процедурата по защита

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Окт 2023 16:13ч.

  Ми прайлно. Зачислен е 82-ра, учи 2-3 години, колкото е редовната аспирантура, прави си автореферата в 84-та и се защитава 84-85 -та.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На такива като Дайнов, Костов , на Фрог собственика също, ще им повярвам, че са истински демократи

  04 Окт 2023 14:54ч.

  Само ако си сменят пола. Трябват жертви, няма как, да се докажат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  04 Окт 2023 14:55ч.

  Е, кой казваше, че най-яростните русофоби са най-дълбоко законспирираните нелегални агенти на КГБ? Ми то ясно: Щирлиц не носи на ръкава си лента с червена петолъчка, нали така? Пичове, вече да слушате какво ви казва старият капитан!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази статия си има

  04 Окт 2023 15:10ч.

  И продължение Припомняме, че последните публикации във Фейсбук, в които професорът по политически науки в Нов български университет (НБУ) проф. Евгений Дайнов нарича протестиращите миньори и енергетици "орки", "диви орди", "блатни твари" и "кръвосмесени джуджета" предизвикаха истинска буря в социалната мрежа. Граждани се обръщат им ръководството на НБУ и питат ще има ли реакция. Публични личности се заканиха официално да алармират всички български институции и да искат оставката или уволнението на скандалния преподавател, който си е позволил недопустим език на омразата срещу български граждани, данъкоплатци, работници. Най-запомнящата се с използваните епитети публикация на проф. Дайнов по адрес на протестиращите продължава да се разпространява във Фейсбук и да събира обществен гняв. Тя гласи: "Дивите орди, блатните твари, кръвосмесените джуджета не искали да преговарят с правителството, току-що разбрах. Моля? Я, пак? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранкс, но не отиващи там, защото ги е страх от жените им - та точно тези подгизнали и плесенясали блатни диваци не искат да преговарят с правителство на страна - член на ЕС и НАТО? Е, време е тази страна - член да им покаже защо е страна - член и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си." Само този текст идва да покаже, че проф. Дайнов налага в обществото език на омраза, на нечовешко отношение към определана част сънародните си, на публична агресивност към една социална група, която се бори за своите права. Епицентър.бг отправя официално питане до ректора на уважавания вуз проф. Пламен Дойнов как ще реагира в тази ситуация и ще санкцинира ли проф. Дайнов за насаждане на омраза и мракобесие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  07 Окт 2023 23:36ч.

  И на какво този рептил учи студентите? Мисля че едно уволнение не върши работа. Един миньорски бой по параноичната кратуна би свършил повече работа. Обаче засега не случихте и на миньори...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора различни

  04 Окт 2023 15:41ч.

  Някои се раждат с европейци, но по лошо е тези които после обръщат резбата. Психодесните по всички направления бият хората на които единственото качество е верни на партията. Явно в тогавашната блъсканица да докажат верността си не са успели и сега са намерили поле за изява. Реваншът за тях може да е добре, но те отиват към патология и е хубаво да се обърнат към д-р Ц. Гълъбова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • горд евро-гей

  04 Окт 2023 15:52ч.

  Тоя Евгений има доста пиянска физиономия. Може ли някой ,който го познава лично да каже какво пие този пияница ? А иначе ми прави впечатление че лица, които са имали за съпруги рускини след години стават заклети русофоби.И за Стоян Ганев / бог да го прости/ се сещам....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Окт 2023 16:15ч.

  Нищо му няма на физиономията - се ено пита: "Ти мен уважаваш ли мъ?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радостин Василев

  04 Окт 2023 16:16ч.

  Към Киро . Слушай внимателно шарлатанино Евгений Дайнов получава писмени наставления какво да говори .https://pik.bg/радостин-василев-към-киро-слушай-внимателно-шарлатанино-евгений-дайнов-получава-писмени-на-news1196568.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дембелщина

  04 Окт 2023 16:38ч.

  Отвратителен език, ужасно високомерие, гадно отношение. Този господин е едно ципокрило, хлебарка паднала в мастило...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • горд евро-гей

  04 Окт 2023 16:41ч.

  авно е бил пиян, когато е писал това....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аноним

  04 Окт 2023 17:56ч.

  Не хлебарка,а плужек,гол охлюв,който се промъква там,откъдето ще има полза!Нищожество противно!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Огнян

  04 Окт 2023 17:50ч.

  Чудех си аз защо е такъв отявлен русофоб а пък то защото е имал проблеми с жена си. Както гласи една поговорка - "Покрай наш Илия, намрази и Свети Илия"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • FTR

  04 Окт 2023 18:13ч.

  Щом е имал руска жена, значи е имал и РУСКА ТЪЩА! Е от там са непоправимите щети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  04 Окт 2023 18:52ч.

  Де ма Миндя не е русофоб, а опортюнист, видно от биографичната справка. Както и руско видят лаборант-Костов, изпратил де ма Миндя в Москва в навечерието на свалянето на Виденов(същият имаше наглостта да поиска Русия да си изпълнява газовите договори както е разпада но, за което бе свален от руснаците с одобрението на Козяк). Кат се обърне вятърът на Промяната де ма Миндя ще проговори на чист руски и ще за та ви английският. Келепирецът е движещата сила, анимусът на подобни "личности", реабилитирали бай ти Ганя и мразещи Андрешко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  04 Окт 2023 18:54ч.

  Ще се заема най-накрая с тая клавиатура

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  04 Окт 2023 19:21ч.

  То по тва време в Москва колеха и бесеха хората на Елцин - Чубайс, Немцов, Гайдар etc. Същите лайненца като нашите мажори. Кви контакти - тоз се е натиснал да отиде да се натаралянка като хората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  05 Окт 2023 10:37ч.

  тъй беше, чини ми се. дори част от либера.стията, с извинение, се хранеше (обилно) през една банка. начело с един, дето го отстреляха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  04 Окт 2023 20:11ч.

  Елитно седесарско мекере е това човече! Безкрайно съжалявам ,че навремето съм гласувал за седесарската измет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС vs. себе си....

  04 Окт 2023 21:17ч.

  Кара ме да се чудя как върви борбата на ЕС срещу езика на омразата в нета и публичното пространство, изобщо!!!!! Тук ехти класова омраза, откровена ксенофобия и вулгарен цинизъм и ненавист към живи хора. Дали това чудо на антропогенезата ше остане на работа като професор в НБУ! Голям срам за университета. Ако го репортнете на Оксфорд може и да му отнемат дипломата и въобще да го изтрият от списъка си с алумните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  04 Окт 2023 21:35ч.

  Мъртвият не ми е враг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Pied Piper

  04 Окт 2023 21:42ч.

  Не случихме и на русофоби...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То и селото му

  04 Окт 2023 22:24ч.

  едно никакво - Миндя. А относно завоите, доста хора се извъртяха, и то по няколко пъти. Смешно и жалко е да гледаш това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не ми се изрежда

  04 Окт 2023 22:29ч.

  колко лицемери се извъртяха, че и напират да ни дават акъл. Жалка история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  04 Окт 2023 23:28ч.

  Има една партия, която никога не се регистрира на избори, никога не е съществувала де юре, никога не е се е появявала с лицата си, но винаги е на власт! Партията на нагаждачите!!! И доакто не разберете, че ти като дайнов, майнов и прочие лекета, не робуват на никаква идиология, вяра и убеждения, а само и единствено на собственото си дебело черво, те винаги ще намират начин да се докопат до власт, прикрити за гръмки думи и собственото си дебелоочие!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕдНа

  05 Окт 2023 13:26ч.

  Колос! Няма до момента друг достигнал такава висота в презрението си към хора,българи, работещи, които очевидно му плащат сбъркания живот със своите данъци!Толкова да не си е на мястото в България, че да му се чуди човек какво именно търси тук, където е пълно с презрени от него индивиди! Заслужава милостта, да му се отнеме правото да бъде толкова нещастен и омерзен в България ! Къде ли размитат за него?! На какво ли може да научи студентите си, освен на своето вечно възраждащо се, при всякакви промени самодоволство? Дано не е член на някоя ловна дружинка, че да ни почне с пушката си в пристъп на професорския си гняв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михаил Михайлов Константинов

  06 Окт 2023 3:14ч.

  М-да. Дрогата на стари години не прощава, а и на млади също тоже. Г-н д-р проф. Е. Дайнов да внимава в горската кръчма да не попадне на кръвосмесени джуджета и главно да внимава да не го познаят. Че после ще стане една работа, 18+.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  06 Окт 2023 16:27ч.

  никои не го гледа никои не го слуша от какъв зор го канят по медиите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  07 Окт 2023 17:00ч.

  "казуса" е провал за bg уни-то (събирателно:уни се пише съ Главна буква). нито едно не се възмути и не го "еееееееееееекспулсиръ". нито едно не видя че този Тип е Човекомразец. нито един бг университет. ето зашто колективното ни съзнание е "деееефектирано" по генезис. затова и ни хлопат плочниците :по бг е троооотоари ,штото шизофриния ни тропъ въ главити, както и чи днескъ е Уййййййкиндъ (поооолитологията не е наукъ,както я викъ г-жа кооооларова: "моята наукъ", нъ баба ѝ фърчилото, ну дъ оставим зъ друг път

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  07 Окт 2023 23:48ч.

  Удивлява желязната вяра на някои в душегубната роля на руската жена, вкл. руската тьошча. Какво е виновна тя, че наш миндю е просто един хамелеон? По-скоро рускинята (дето баща и бил член на КПСС, пък миндювия не само член ами доста по-отгоре) е достатъчно предвидлива за да му бие шута овреме. Трагедията на това л*** е че се изживява като оксфордски професор заточен в НБУ, а интуицията доколкото е останала в спиртните пари населяващи празната му кратуна постоянно му напомня, че не става и за бостански пъдар в едноименното си село.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи