Най-добре за България е Петков да пусне Македония и да си ходи

Най-добре за България е Петков да пусне Македония и да си ходи

Мисля, че това което се случва в момента, е следното: Кирил Петков се опитва да се измъкне от ангажиментите, които е поел към САЩ и ЕС, да пусне Северна Македония, като прехвърля отговорността към парламента, заобикаляйки Външно министерство.

Понеже има натиск и конкретни предложения от Макрон, той не оставя на Външно да ги отреже, както би следвало, защото официалната политика на България не е променена, а ги прехвърля в Народното събрание.

Така се опитва да спечели и в двата случая - ако парламентът приеме да пусне Македония (натиск от американското посолство е оказван върху всички, с изключение на "Възраждане"), той ще е изпълнил ангажиментите си към Запада, без да инкасира лична щета от предателството.

Ако парламентът отхвърли предложението, ще си измие с него ръцете пред САЩ и ЕС. Ако го беше оставил на Генчовска - то щеше да бъде отхвърлено, защото ИТН са против, но отговорността пред Запада щеше да е на Петков. Нямам никакви съмнения, че той и Весела Чернева се опитват от месеци да вдигнат ветото, противно на това, което Петков говори публично.

Извън всички свидетелства, доказателства, паметни бележки и собственоръчно начертани от него схеми (листчето, което показа Балабанов) има един много прост начин да се ориентираме в това. Темата "Северна Македония" нямаше да присъства въобще в българския дневен ред. Петков просто щеше да каже, че докато македонците не изпълнят договора си, няма да ги пуснем и точка. Нямаше нужда от никакви КСНС, допълнителни решения и препотвърждаване на вече заявени позиции, ако българският премиер беше твърд и неотклонен по този въпрос. Проблемът дойде от разминаването между думите и делата му. Поема ангажименти към Запада, които после не може да изпълни, а целият ажиотаж по този въпрос се случва, за да остане и вълкът сит и агнето цяло. Хем да пуснем Македония, хем Петков да остане премиер. Трудно за изпълнение упражнение.

Моето мнение е, че от политическа гледна точка най-добре ще бъде България да пусне РСМ, което означава моментална оставка на Петков и да продължаваме напред без "Промяната" и с поредния национален срам, предизвикан от собствената ни слабохарактерност, непостоянство и липса на политически професионализъм у българските лидери. За съжаление, историческата истина по този въпрос я пропиляхме сами в продължение на години непоследователност и хаотични действия. Западът не ни е виновен, че не можем да преследваме националния си интерес. От гледна точка на сегашния политически момент обаче, този интерес повелява да спрем да се държим неадекватно, потъвайки в още по-тежка изолация и политическа маргинализация. И задълбочаването на тоталното отчуждение на македонците от родината им България. Че кой истински родолюбец иска това? И кой няма да прости на детето си пубертетските му опити за еманципация и демонстриране на характер и отхвърляне на авторитет. Държим се като ужасните родители. Вместо бащински и всепрощаващо да се отнасяме към тях, както и да им бъдем политически ментори (само Костов го постигна за малко с Любчо Георгиевски), ние ги оставихме да се отчуждават заради собствената ни незаинтересованост и безразличие, редувани с патриотарски избухвания по конюнктурни политически причини, най-често преди избори.

България никога не е проявявала памет за собствените си национални герои, не знае къде е гробът на Левски, а в Софийските гробища е пълно със запуснати паметници на велики българи, които никого не интересуват. За нас паметта е идеологическо и плитко емоционално преживяване по повод на някакви дати от календара, а не органично и ежедневно усилие, което изисква грижа. Да не забравяш е сериозно,  да си спомняш от време на време не е. Паметта никога не е била силната ни черта, а моментните ѝ избухвания по повод на Македония са по-скоро комични, отколкото сериозни. Мисля, че македонците отчаяно не искат да се нарекат българи, защото много добре знаят, че са такива. Вместо да емигрират по света, си правят държава, измислят си история и идентичност, само и само да нямат нищо общо с корените си, защото собствената им рода̀ ги е потресла с нещо. Впрочем българските емигранти по света никъде нямат здрава и сплотена общност. Бягат по света от другите българи, а не толкова от копнеж по по-висок стандарт. В този смисъл вменяването на вина на Кирил Петков не е много справедливо. Той е лекомислен бизнесмен, който подходи недодялано по този въпрос. Реши да го изтъргува за лична облага, както би продал земя на Околовръстното, но това му е капацитетът. В негова защита ще трябва да признаем, че проблемът е наследен, а всеки на неговото място щеше да търси начин веднага да пусне Македония. Слави Трифонов просто я използва като повод, за да се откачи от потъващия кораб. 

От политическа гледна точка най-големият грях на Петков по този въпрос е, че вкара клин в българската позиция, разруши единството и я отслаби. Като сме взели едно решение (независимо какво е то), трябваше да го следваме докрай и да го търгуваме за постигането на политически, национални интереси, за да имаме тежест като страна. Заради Петков и лекомислените му обещания зад кулисите сега изглеждаме слаби, раздвояваме се и излъчваме различни послания като държава. А такива никой не уважава. Накрая ще стане като в старата поговорка - хем ще пуснем Македония, хем тя ще ни мрази, а Европа презира, хем и историческата истина ще е забравена от всички, а ние ще забравим този срам, за да отворим място за нов, както казваше един типичен българин с прякор Батето.

 

 

Коментари

 • Жив и здрав!

  15 Юни 2022 20:15ч.

  Опитите да седиш на два стола са стари колкото Земята, обикновено така и свършват (на земята). На Петков му предстои да се раздели с премиерския пост и със жена си. Дано да има сили да го понесе сдостойнство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Юни 2022 18:43ч.

  Единствения политик предал безвъзмездно на България нейните изконни земи бе Хитлер !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой повече няма да се присъединява нито към ЕС, нито към ОТАН

  15 Юни 2022 20:17ч.

  Ще има движение само навън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е пределно ясно отдавна

  15 Юни 2022 20:46ч.

  Разпад по всички полюси. Не е случайно всички височайши се изказаха за два три дни- от папата до си и нато. Настъпва нов етап в борбата за нов световен ред. Настанете се удобно да видим какво следва. Дано да можем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Папата ще подава оставка

  15 Юни 2022 22:22ч.

  Така се говори

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христин

  15 Юни 2022 22:37ч.

  Явно до му я поискали, защото има и по-горе от него, не небесни а земни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Юни 2022 20:27ч.

  По принцип бях за падане на ветото, но отвъд историята, това вето показа какви са ни "партньорите" че са на страната на една клета малоумна държавица-РСМ вместо да са на наша страна! Тоест те ни третират не като равноправни членове(което вече всички видяха) а като аборигени втора категория които са пропуснали да се илюминират в "просветлението" на ЕС сатанизма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Юни 2022 20:34ч.

  Ветото показа Европа на две скорости, Европа на две класи, Европа която не е Европа!!! Българите до сега се досещаха само по качеството на стоките и услугите, но се появи качествено изменение на отношението към нас... На кого му трябват врагове, като си има такива приятели?- Шарал Плъшел, фон дер Лайнен... Те не искат да ни разберат, А И НЕ МОГАТ ДА РАЗБИРАТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По принцип е добре БЮРМ да влезе в ЕС от гледна точка на унищожаването е на ЕС и на БЮРМ.

  15 Юни 2022 20:36ч.

  Това обаче би оставило БЮРМаните с впечатлението, че имат право да съществуват. Което е нонсенс и не бива да се допуска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Юни 2022 20:39ч.

  Имаме си работа с извратени и откачени садисти, които ни бавят парите за възстановяване и се отнасят с нас като колония! И това е хубаво, за да няма заблудени и не до разбрали, трансформацията на "2020" към "2030" и новото нормално на императрица фон дер Лайнен( която не е веселият и подпийнал Юнкер)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Многото емоции

  16 Юни 2022 9:13ч.

  не са ефективна стратегия срещу похода на наглите келепирджии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупаво е да се очаква от западняците

  16 Юни 2022 9:31ч.

  да вземат нечия страна, освен собствената си полза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Teodora

  15 Юни 2022 20:38ч.

  Хич не е най-добре. Други Кирчовци ще дойдат, а ние ще сме извършили национално предателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Странно писание, хем това, хем онова

  15 Юни 2022 20:44ч.

  а накрая трябвало да ни е срам както ни било навик. За какво да ни е срам? Че имаше хора които гласуваха за ПП ли? Или че техния избраник се оказа двуличен лъжец? Това наш грях ли е? Решили гласували, а той това решил и така сторил, ние какво общо имаме с това, че и чак да ни е срам? Ние нямаме нищо общо с подобни хора и няма защо да ни е срам за свършеното от тях. Толкова е просто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Странно писание, хем това, хем онова 15 Юни 2022 20:44ч.

  16 Юни 2022 6:24ч.

  Точно! Дачков - Петков в журналистиката?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хем уж мислите, ама не съвсем,

  16 Юни 2022 9:30ч.

  пък Дачков ви бил виновен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако ние не си защитаваме интересите,

  15 Юни 2022 20:47ч.

  никой няма да ги защити. Такива са правилата на живота. Ако сме смятали, че може да направим жертва и да се откажем от историяая си, това значи че не я ценим. Ако се откажем от нея, каква е гаранцията, че бракята няма да претендират за Пиринско например?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Юни 2022 21:03ч.

  Виж, идеята на Европа е не само да претендират за Пиринско, но и за Варна и Бургас, както и ти да можеш да си купиш къща на френската ривиера и една виенска сладкарничка във Виена, няма претенции, няма граници, има разбиране, уважение, партньорство и върховенство на закона, зачитане на личността! Но нашето вето показа, че това вече го няма и им дръпна маските скрили озъбени злобни физиономии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  16 Юни 2022 9:49ч.

  Няма такъв филм - да купуваш и живееш във Виена и да си европеец, без да си предал България. Не им трябват такива граждани очевидно. Трябват им роби, мислещи на немски и инглиш, презиращи България, повтарящи глупавите мантри на медиите им. Не бъдете такива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  15 Юни 2022 20:49ч.

  Абе дачков, КОЙ "призна" първи "държавата" македония, не беше ли любимият ти Ж.М.Желев-първият"демократично избран президент".....А сега ручайте жабетата на ген. Бриго Аспарухов и компания.....А пропо Св. Витков-хиподила му е зет.......Гуд морнинг Бългерия......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 333

  15 Юни 2022 21:02ч.

  Ти ли ги ожени? Знаеш ли знаението на думата "зет"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо?

  15 Юни 2022 20:57ч.

  Защо македонците искат ЕС? Хората заради паспортите и дрънкулките, а политиците заради кражбите на ЕС фондове. Защо обаче толкова усърдно ЕС иска да вкара РСМ в съюза? Дреме им за нашата рамкова позиция, има нещо друго много важно за тях, много по-важно отколкото нас. Това е притеснително, всичко друго е прах в очите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Територия

  16 Юни 2022 19:22ч.

  Това им трябва,просто геополитика,плюс някой друг бонус

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е вярно, че българите по света нямат сдрава общност!

  15 Юни 2022 21:06ч.

  Син на моя приятелка от години живее в Германия, там е завършил и останал да работи. За да се справи с живота на чужденец са му помогнали двама непознати българи съвсем случайно. Приели са го да живее при тях, докато си намери квартира. Вече над 12-13 години редовно се срещат и поддържат близки връзки и с другите българи в този град.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вярно е, че българите по света нямат здрава общност

  16 Юни 2022 11:19ч.

  Единични услуги стават навсякъде. Общността е единство на по-високо ниво. Имам роднини и приятели в евроопа и америка, не искам да разказвам каквото са ми казали. И да, в битови проблеми ще намериш някой да ти помогне, но на ниво духовност и / или интересите на БГ повечето са по-европейци и американци от местните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този трик да те манипулират с някаква вина е стар като света,

  15 Юни 2022 21:07ч.

  дори Библията почва с описание на греха на Адам и Ева, оттогава всички хора са виновни пред Бога. Само че РСМ не е наше, а сръбско творение и идеята за македонска нация също е сръбска, а после бива подета от Втория и Третия коминтерн. В момента воюват за територии харизани от Ленин, Сталин и Хрушчов на влязлата вече в СССР Украйна. Виновни са само тези които манипулират хората да се мразят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха, известно е кой има интерес

  16 Юни 2022 9:29ч.

  Балканите да са конгломерат от дребни враждуващи помежду си държавици. Що да ни сдобряват, като може просто да ни насъскат едни срещу други и да постигат своето с инструкции и натиск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  15 Юни 2022 21:08ч.

  Кирето е поел ангажименти към Запада, които после не може да изпълни, защото като стана мин.-пред. реши, че е станал Голяма Работа, че играе в играта на Големите, като е Голям колкото тях. Мисли си, че Големите (Русия не е от тях, тя е бензиностанция), между които и той, си правят услуги един на друг. От всяка снимка с някой Голям гледа един български позьор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извинявам се -

  15 Юни 2022 21:10ч.

  да се чете "здрава" общност

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кики

  15 Юни 2022 21:11ч.

  Петков така или иначе ще си ходи, не виждам защо трябва да се прави компромис с ветото за СРМ. Югозападната ни съседка никога, ама никога няма да има добро отношение към България, защото съществуванието й е основано на отричането на всичко българско. Доколкото разбирам въпросът е опрял до достойнство без пари или мишкуване с пари. И при тази дилема кандидати да управляват бол.....Трагедия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков е много неясен

  15 Юни 2022 21:20ч.

  Значи, трябвало твърда позиция, но Петков нямал такава. Ами тогава - подава оставка и избираме друг, който твърдо да отстоява тази позиция. Но Дачков това не го допуска. Единственото решение било да вдигнем ветото. Тогава ясно да каже - няма спасение от американския натиск.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съм съгласна, че трябва да пуснем РСМ от бащинска обич. Вярно е, че сме допускали много грешки с Македония, но днешна България не е нито баща, нито майка на днешна Македония - това са два самостоятелни политически субекти.

  15 Юни 2022 21:22ч.

  Македония чрез лъжи и пропаганда иска да ликвидира България в международен план, заемайки мястото й като православна и славянска държава. Западът подкрепя Македония в тази й политика, тоест работи срещу нас, създавайки напрежение на принципа разделяй и владей, в случая региона. Да пуснем Македония ей така в ЕС означава да се самоубием.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боян

  15 Юни 2022 22:46ч.

  Изглежда ни готвят нашата У-крайна в западните покрайнини…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Според Валентин Вацев,

  15 Юни 2022 21:24ч.

  приемането на РСМ в ЕС е основно американски каприз. И като такъв, след 6 месеца може и да изчезне. За това и натискът идва от брюкселските чиновници, а не от политиците на държавите-членки. Повечето даже и не искат по-нататъшно разширяване на ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Освен това, изобщо не ме интересува дали днес искат да се нарекат българи, или не искат.

  15 Юни 2022 21:26ч.

  Техен проблем. Нас ни интересува историческата истина до ср. на ХХ век - да се знае кой кой е бил дотогава на Балканите и в Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както и да се защитават гражданските права на онези,

  15 Юни 2022 21:45ч.

  които се наричат българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирил Петков е не само лекомислен бизнесмен.

  15 Юни 2022 21:29ч.

  Той е човек без родов корен - най-малкото не е преминал през българската образователна система, която е свързана с националната ни сигурност. Също така, Петков е невеж човек, необразован. Да правиш бизнес сделки не те прави образован.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, ово е стандарт, та нали великите САЩ

  16 Юни 2022 9:45ч.

  се крепят на "мъдрия" постулат "Като си много умен, къде са ти парите ". Когато еквивалент на ума е размерът на банковата сметка, какво тук значи да си образован /тя и тази дума девалвира съществено под американски натиск :)/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА СА СЕ СПРАВИ С ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ

  15 Юни 2022 21:36ч.

  България трябва да успее да се справи с правителството си без да плаща цената на самоунижението. Македония има подписан договор, който трябва да спазва. Ветото няма да бъде вдигнато до края на предсетателството на Макрон. Това трябва да е наше решение, не негово. Изолацията на България е перманентна. Тя няма нищо общо с ветото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "... сега изглеждаме слаби, раздвояваме се и излъчваме различни послания като държава"

  15 Юни 2022 21:37ч.

  Данков, Дачкоооов! Тоя път не си прав! Кво си пил, пич? 80% и отгоре в подкрепа на ветото; 80% за сваляне на продажното, лъжливо правителство. Народът е консолидиран. Къде видя "слабост"!? Къде виждаш "раздвояване"? Къде са "различните ти послания" при над 80% подкрепящи единствено правилната позиция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • trassporter

  15 Юни 2022 21:42ч.

  За вдигане на ветото към РСМ не е само Петков, Дачков и Чернева. Забравихте един професор оглавяващ подписката на група умни и красиви интелектуалци у нас и по света. Не е пресилено ако се каже, че това е интимната мисъл на нашите евроантлантици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, те, заедно с роднините им са онези 20%

  16 Юни 2022 9:55ч.

  затичали се да обслужват чуждите мераци като свои

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • не, не, не

  15 Юни 2022 21:43ч.

  това е твърде повърхностен прочит. В Македония албанците са повече от македонците, разбирай българи. Забелязахте ли, че при злощастната катастрофа на наша територия, повечето имена бяха мюсюлмански? За жалост сме оградени от всички посоки с врагове и, когато това е възможно, не трябва да ги правим равни на нас. Трябва да запазим макар и привидно превъзходство, за да контролираме ситуацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Най-добре за България е

  15 Юни 2022 21:53ч.

  танковете да дойдат…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тогава имахме танкове, ракети, самолети

  15 Юни 2022 22:29ч.

  Сега сме двойна членка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  15 Юни 2022 21:54ч.

  Господ наказва, когото обича; бичува всеки син, когото приема" Не съм съгласен, и то не по чисто емоционални причини. А, заради нещо съвсем просто - не може за едни така, а за други онака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д Богоев

  15 Юни 2022 22:01ч.

  Дачков, и на теб, и на македонците да ви ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  15 Юни 2022 22:26ч.

  доживјах да се съгласја с Дачков, и то не заштото 1-2 дебили във форума ме смјатат за БЮРМанин или украинец

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха-ха, никой за нищо не те смята,

  16 Юни 2022 10:01ч.

  не се издигай зорлем в собствените си очи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  16 Юни 2022 13:19ч.

  дебилът реши да се запише, както винаги без коментар по темата.Дебили, сър...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  16 Юни 2022 13:21ч.

  дебилът се представи като коментатор на дебилите и пише от тяхно име.Дебили, сър...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  15 Юни 2022 22:27ч.

  Много странно мнение на Дачков. Естествено, че за България не е най-добре да вдигне ветото. Трябва да се научим да отстояваме позициите си въпреки натиска, който се оказва върху нас. За целта е необходимо първо да сме достатъчно единни, а по въпроса за РСМ това е така, болшинството българи не желаем ветото да бъде вдигнато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  15 Юни 2022 22:31ч.

  С което се изправяме пред следващата задача - да се научим да оказваме натиск върху политическата класа, принуждавайки я да провежда политика, която е съобразена с волята на мнозинството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  15 Юни 2022 22:35ч.

  А по отношение на Петков - не бива да го оставяме просто така да си тръгне. Трябва да бъде съден и да понесе отговорност за това, че не се съобразява с официално утвърдената позиция на страната ни. Не бива да има чувство за безнаказаност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Floyyd

  15 Юни 2022 22:44ч.

  Между другото, в този сайт днес беше публикуван и след това изтрит много добър материал, който, за щастие, може да се намери и другаде - "Хроника на едно национално предателство" от Методий Иванов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д Богоев

  15 Юни 2022 22:31ч.

  И още нещо Дачков, по-добре в изолация, отколкото в ЛОША КОМПАНИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  15 Юни 2022 22:42ч.

  Mакедония влезе в НАТО.Очаква си наградата -дойна крава ЕС! Сега ЕС не е дойна крава и добре го разбрахме от собствен опит,но те така мислят.А и от претакането от пусто в празно доста политици ще забогатеят. Нали гледат от нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕС си е баш дойна крава за една шепа непеошници - грантаджии, крадльовци с държавни/политически постове

  16 Юни 2022 10:05ч.

  и семействата им

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-Българския интерес

  15 Юни 2022 22:48ч.

  Няма по подходящо време от това да станем Унгария на куб.Слагат се на масата пред ЕС всички проблеми.И в прав текст Или ги решавате или чао?Бас държа че пред перспективата да загубят Ч.Море и БАЛКАНИТЕ ,САЩ ще клекнат.Днес българия може да диктува а не да я поучават.Искат се ПОЛИТИЦИ С ТОПКИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Хайтов

  15 Юни 2022 22:58ч.

  "Най-добре за България е Петков да пусне Македония" Добре за България?!!! Г-н Дачков ,с това си твърдение вие се подреждате като предател ,точно до Просто Киро. Как го критикувате ,а сам смятате че е добре да зачеркнем Историята си и Македония? Вие също изглежда нямате за силно качество ,историческа памет и националния идеал за обединение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  15 Юни 2022 23:36ч.

  Греховете на Петков не са един или два. Банално е дори да бъдат изреждани. Грехът на българите е че търпят и си затварят очите пред такива изтърсаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цялата тази глупава каша с ветото

  15 Юни 2022 23:39ч.

  я забърка предизборно през 2020 година ВМРО-то на Шкембе войводата. След това към тях се прилепиха и ГЕРБ и ни насадиха на пачи яйца. Въпросът д ветото трябва да бъде решен - но не по Кировски. Киро да хваща пътя, докато е време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не баш

  15 Юни 2022 23:41ч.

  Цялата глупава каша с ветото тръгна от тъпия договор на Баце - едни гръмки приказки без никаква конкретика и никакви гаранции. Сравни го с Преспанския договор на гърците. Баце подписа тъпия договор, за да се направи на велик евроинтегратор, пак Баце наложи ветото, за да се направи на голям патриот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • vitory

  15 Юни 2022 23:50ч.

  Положението е комично, защото в момента България се прави на принципна, но дефакто никога не е била такава и в ЕС влиза абсолютно неподготвена, затова още крета на последна позиция в цяла Европа. Едва ли не, България спъва Македония да влезе в ЕС- тези, които са най-изоставащи в ЕС и със затвърдена корупция, спъват потенциални членове ... Божее, каква объркана история !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Историята е ясна,

  16 Юни 2022 10:09ч.

  объркването е между ушите ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  16 Юни 2022 0:21ч.

  Много ясно, че не трябва да се поддаваме на натиска на Запада, освен ако не искаме тук и наоколо да се вихрят американци и натовци и да ни редят мебелите. Нали не си правим илюзии, че Брюксел, още по-малко Макрон, вземат самостоятелни решения. Изолация и маргинализация, голям праз – дай боже да спрат да се занимават с нас, ама де тоз късмет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  16 Юни 2022 0:23ч.

  Тежки и незаслужени упреци към народа за безпаметност - напротив, поривът и обръщането към българското, към историята, литературното наследство и фолклора са във възход. Парадокс е, че тъкмо Слави Трифонов, тоз пишман патриот, се застъпва за националната кауза, това да, но независимо от мотивите му, добре направи, че разбута кльопалицията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков - и така и вака

  16 Юни 2022 0:54ч.

  Това ти е най-слабият текст. Лъха на нихилизъм. Не може да си патриот и нихилист едновременно и да наричаш патриотизма "патриотарство" заради собствената си безхарактерност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:25ч.

  Дълбоко възмущение, дори отвращение предизвиква написаното г-н Дачков. Мъчно ми е да го кажа. Пропиляли сме историческата истина? Как се пропилява истина? Щели сме да се изолираме?!? От кого? В очите на запада ние сме колония аборигени достойна само за тор. И това стана безпощадно ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:26ч.

  Какви са тия невнятни родителски аналогии? Македония не е наше дете тя е наша сестра, насилена и принудена да мрази собствената си кръв. А що се отнася до охулването на българския народ ще ви кажа това - не е вярно, че не тачим историята и героите си. Да, има много какво да се иска но не е нужно да си "патриотар" за да обичаш Отечеството си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:27ч.

  Нито пък ако си допускал слабости в обичта си към Родината трябва да я предадеш окончателно!!! Въобще не ни интересуват мненията и интересите на запада, изтока, ес, сащ и прочее. Защо гърците не се отказаха? По-малко ли натиск изтърпяха? Защо си отстояха националния интерес?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:28ч.

  Дали македонците ще се отърсят и осъзнаят и обичта ни ще стане взаимна си е тяхна работа. България ни е по-мила. Прикрита Надменност и липса на задълбоченост лъха от писанията ви, още повече че липсват каквито и да е състоятелни доводи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:30ч.

  Представяте българската позиция за СМ едва ли не като несериозна и инфантилна?!? Проблемът със СМ е екзистенциален за България. На Живот и Смърт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:31ч.

  Как ви се струва човек който се отрича от баща и майка? Човек който няма нищо против брат му да стане еничар мразещ до смърт и готов да избие собственото си семество? Как ще съществува Българския Дух след това? Как се съвместява това с вашите убеждения и съвест?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:43ч.

  Това е държава която е зачената с цел да се превърне в жива рана, оръжие срещу България. И до момента е основана на расизъм, геноцид върху българите, пещерна омраза и всевъзможни опити за навреждане на България. Тя затова е създадена. Да се превърне в кама в гърлото на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори очички

  16 Юни 2022 2:44ч.

  Искането за признаване на историческата истина е точно в тази насока. А не в романтични фантазии, че ще признаят истината, ще плеснем с ръце и ще се обединим в едно щастливо царство-господарство... Истината г-н Дачков, ИСТИНАТА! Мисля, че знаете Чие име е това. Шокирани сме от позицията ви. Никога няма да предадем Родината си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уважаеми господин Дачков, ценя високо и Вас, и Вашия сайт,

  16 Юни 2022 5:35ч.

  Но не съм съгласен с тази Ваша теза - България трябва най-после да започне да отстоява себе си и интересите си, защото колониалните й администрации я превърнаха в подмандатна "бананова" територия, от което произтичат, и то в близко бъдеще, сериозни заплахи за съществуването й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  16 Юни 2022 5:40ч.

  Притиснати сме до стената - унищожихме и унищожаваме под диктат енергетика, индустрия, земеделие, животновъдство, образование, здравеопазване, окупираха ни чужди войски, въвлякоха ни в чужда война, загробиха ни с милиардни дългове, притискат ни вече и от ЕСПЧ за абсурдни ЛГБТИ+++, етцетера... Сега и за историята и езика. И?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободен Дух

  16 Юни 2022 6:37ч.

  Кирчо трябва да падне преди да е пуснал Македония. И заедно с Асен да отговорят къде са деветте милиарда, които изчезнаха за девет дни през декември 2021 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От несвързаните писания на Явор...

  16 Юни 2022 7:03ч.

  ...прозира несподелена любов и от Мустафà и от Митрофанова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  16 Юни 2022 7:50ч.

  Ако пуснем на РСМ, балканската война ни е в кърпа вързана, ЕС и НАТО ще се блещят като пребозали и демократично ще ни подкрепят със съчувствие и празни приказки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  16 Юни 2022 8:54ч.

  Както съм отбелязвал и друг път - най-добре е темата с Македония да бъде качена на трупчета за 10 години. Да правят каквото искат, ние ще помислим за ветото след 10 години. Съвсем невярно е че видиш ли ще се изолираме, ще ни гледат лошо и т.н. Те и досега ни гледат така. Примерно защото се скъсваме да крадем от ОП, не можем да си напишем плана за възстановяване и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Юни 2022 10:51ч.

  Нашият домакин знае мнението ми, че няма как пускането на Македония в ЕС да е национален срам, срамът е поради липсата на постъпки от страна на България да разкрием пред света трагедията от времето на комунистическия режим и да потърсим сметка за това престъпление срещу човечеството. България не може да има никаква друга цел, освен да попълни празнотата в световната история.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Юни 2022 10:53ч.

  Освен това, още по-голям национален срам е точно България да поиска българите в Македония да узаконят измисления си произход, уж различен от нашия, в Конституцията си. Това дори вече не е срам, а грях. Целта на България трябва да бъде будителска - добро посяване за бъдещето, в посока на познанието, защото в настоящето вече жънем посятото и то не може да се промени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Юни 2022 11:01ч.

  Петков не е по-различен от останалите, които всякакви задкулисия движат, единственият, който не беше подчинен на 100% беше отстранен от властта, от двете най-нагли лобита, проруското (и соросоиди) и проамериканското. Ако се върнат, обаче, ще са си научили урока и също ще съдействат повече на външни интереси. Петков ми напомня комсомолския устрем от началото на прехода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искат повече военни бази на балканите

  16 Юни 2022 11:24ч.

  в македония и албания

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те отдавна са в НАТО

  16 Юни 2022 12:22ч.

  ЕС каква връзка има? ЕС няма собствена армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "САЩ ще клекнат..."

  16 Юни 2022 12:42ч.

  ... Не, няма да "клекнат". България няма нито политически, нито икономически, още по-малко военни ресурси, за да защити едно МОРАЛНО, ИСТОРИЧЕСКО и НАЦИОНАЛНО становище! Дали си мислите, че след като маските паднаха, САЩисаният паразит ще се поколебае да разпарчедоса Мамковината и я раздаде на съседите?! Защото сега се води ТСВ за победата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "САЩ ще клекнат..." (2)

  16 Юни 2022 12:47ч.

  Трябва им на "партньорите" още пушечно месо за войната сега. Забравихте ли трите морета? От два месеца споменавам за тяхното участие в бъдещата гореща война в Европа. В последната седмица вече и политици и коментатори изпуснаха котката от Торбата. Полша ще я жертват, но с нея и защитният пояс на Запада ще е огнена преграда пред РФ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "САЩ ще клекнат..." (3)

  16 Юни 2022 12:51ч.

  Но така или иначе, късата клечка е вече изтеглена и е в тукашният плебс! И щом ще се ритне камбаната от всички ни, е по-добре това да стане с вдигната глава - поне да е за финал, един, единствен път!Защото с предателствата срещи своите единствени, вече бивши братя, си послахме така, че те вече и пръст няма да мръднат за да ни спасят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock - "САЩ ще клекнат..." (4)

  16 Юни 2022 13:01ч.

  И ако пак дойдат и влязат в България или в останките 'и - тогава вече няма да е както при братя и приятели, няма да са пак спасители ни - а ще са вече ОКУПАТОРИ! Ще използват придобивката като разменна монета за геополитическите си цели. И тогава същите тези предатели пак ще изпълзят за да Им служат с вдъхновение. По стар навик и призвание!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, Яворчо

  16 Юни 2022 14:02ч.

  За Киро Мустафа е най-добре, но за тези, които оставаме тук не е. Иначе се почерпи от негово име за тезата, лошо нема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неродена мома

  16 Юни 2022 14:30ч.

  то това беше и целта на упражнението от миналото лято.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  16 Юни 2022 20:15ч.

  Нямам претенции да съм геополитически ясновидец. Струва ми се обаче (и то все по-очевидно), че на България дето е заобиколена все от "съюзници" натовци ще и се случи пак случката от Междусъюзническата война. Този път дори без пушка да пукне... И да не го публикувате, и да го изтриете - с нищо нч можете да промените вероятността на моята прогноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  17 Юни 2022 23:27ч.

  Интересна позиция на Дачков - да вдигне киро ветото пък после да си ходи по-живо, по-здраво - там къдет ще си ходи са му запазили място в някоя фондацийка за добре свършената работа?! Ами тогава, и всички крадци и мародери като напълнят дисагите да си ходят. То и аз съм с македонски корени, но все пак се мисля за българин. При дачков наверно е обратното...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи