Костадин Костадинов: Днес хора, пристъпили църковните закони, избраха нов митрополит

Костадин Костадинов: Днес хора, пристъпили църковните закони, избраха нов митрополит

"Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на вселенския патриарх Вартоломей. Това, както е добре известно, представлява канонично престъпление.

Днес тези хора, престъпили църковните закони, избраха нов митрополит на Сливен, който е протеже на един от тях. С този избор заплахата, която тегне над българската църква, става огромна. Не е тайна, че нашата патриаршия е под силен американски натиск, като ролята на основно оръдие в този натиск изпълнява Вартоломей.

В последните няколко десетилетия в нашата църква се заформи силно гъркоманско крило, което нескрито съжалява, че ние, българите, се откъснахме от вселенската патриаршия през 1870 г. Гъркоманите, вещо направлявани от фанариотите от Цариград, стават все по-силни, и днешният избор поставя под въпрос бъдещето на самостоятелната Българска православна църква. Защото изборът на нов патриарх е в края на следващия месец и по всичко личи, че сме на път да получим гъркоман начело на Българската патриаршия, който ще бъде просто фигурант, изпълняващ нарежданията на Вартоломей, който все повече се изживява като православен папа.

Припомням, че гъркоманското лоби настоя фанариотът да бъде поканен на погребението на патриарх Неофит, което той брутално и безцеремонно поруга, вкарвайки в храма непоканени от никого в България украински разколници. Същото лоби сега отново е поканило Вартоломей, този път за да присъства на избора на нов български патриарх.

 

 

Българската патриаршия е създадена през 870 г. с решение на Вселенски събор и е шестата автокефална църковна организация в християнския свят след първите пет патриаршии на Йерусалим, Рим, Александрия, Антиохия и Константинопол. За съжаление, днес съдбата на тази хилядолетна българска духовна опора е поставена на карта заради продажничеството на няколко църковни еничари. За съжаление, тъй като църквата е отделена от държавата, нищо не можем да сторим. Остава ни само да се молим българите в нашата църква да надделеят над гъркоманите - така както го сторихме за последно през 1870 г.

А на еничарите в раса ще припомня стиховете на великия българин Григор Пърличев от неговото стихотворение, посветено на унищожаването на Охридската българска архиепископия от фанариотите:

"Ке прати владици гърци,  лицем светци, сърце вълци..."", коментира Костадинов в социалната мрежа Фейсбук, след излязлата в медиите новина  за избора на Сливенски митрополит.

 

 

 

 

Коментари

 • Еврокомисар

  26 Май 2024 15:33ч.

  Викай кагебиста Гундяев дружно да му го втъкнем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гейропа

  26 Май 2024 15:47ч.

  Съмнявам се дойде на гей парада ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аре у лево, пардон,

  26 Май 2024 16:02ч.

  У дневнико! Там подобни простащини високо се ценят. И осребряват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Долу ръцете от вярата ни !

  27 Май 2024 2:37ч.

  Разкол в българската църква по украински модел. След посягането и на вярата ни , нищо добро не ни чака. Тези луди американци докато не ни превърнат във втора Украйна няма да мирясат. Остава въпросът дали ще им го позволим - ние българите , които сме оцеляли през турско робство благодарение на православната си християнска църква.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  26 Май 2024 16:12ч.

  Интересно де е бил Коцето кат са гласували новите мобилизационни планове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  26 Май 2024 16:41ч.

  Беше в Германия на Вайс бира и джолани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 2 юни, в Деня на Ботев - Поход срещу войната в Украйна!

  26 Май 2024 16:21ч.

  Българският народ подкрепя на 2 юни - Поход срещу войната в Украйна! Хайде всички български партии излезте и спечелете България на българите - водете ПОХОД НА МИРА в цяла България от 10 до 12 часа, когато ще вият сирените в чест на Ботев и на ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ! Които партии не излязат на Похода срещу войната, не гласувайте за тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  26 Май 2024 16:27ч.

  Поход срещу войната в Украйна твърдо бих подкрепил. Путин незабавно да оттегли войските си от територията на малкият си съсед, а мирна конференция да реши федерализацията или размяната на население.Долу империализма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешковец

  26 Май 2024 16:42ч.

  Ти си добър пример за дебилизацията не само на гейропата, но и на Мамковината ни. Едно от условията за обединението на Германия беше натото да не се мести на изток. И още много лъжливи обещания дадоха пендерунгелите ТАМ. Затова се стигна до военни действия. Както би реагирал и ФАЩ, ако Русия направи същото в Мексико примерно, каквото лъжльовците направиха в укра. Но за интелект като тебе това е свръхзадача за разбиране. Гейропата сама си търси белята и ще я намери. Дано и ФАЩ успеят да операт пешкира, защото те са в основата на над 200 войни след ВСВ и избити над 20 милиона, предимно мирни жители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  26 Май 2024 16:54ч.

  Съм симплимен. Трудно ми е да приема че руският империализъм е по-готин от американския, и двата с претенции за месиански. Може би щото в лотарията съм изтеглил билета да се родя в народ на кръстопът. Бил вече пет века в Империя(след като е провалил две свои, без да броим тази на Духа). Но къде да се сравнявам с Титан на мисълта, дет изрусената Маша или без аналоговата Псаки му спускат правилните мисли . Позволете ми да бъда тъп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към майкопродавеца призрак

  26 Май 2024 17:51ч.

  Путин, като главнокомандващ на страна от съвета за сигурност на ООН, има задължение да се бори срещу нацизма, където го срещне (за пределно заровените в пясъка тикви, познава се по националния герой нацист) . Той го прави. Защо другите страни в съвета за сигурност се ослушват, е въпросът...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монархофашист

  26 Май 2024 17:58ч.

  Ти още ли ме си разбрал, че не победихте фашизма, а само го мултиплицирахте?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  26 Май 2024 18:21ч.

  Че то сам Путин е нацист, и то от най-вредните. Прави се на историк и решава кой народ има право да съществува самостоятелно и кой не. Нахлува на чужда територия. Мачка и избива инакомислещите. Заплашва света с унищожение. Баламосва лумпен пролетариата. Единствената разлика с някогашните немски нацисти е, че армията му е кекава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По- нацистка

  26 Май 2024 19:20ч.

  Държава от Матушката има ли, бе комуне ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  26 Май 2024 19:21ч.

  Пред руското посолство ли ще бъде протеста ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Косев самозван доктор

  27 Май 2024 2:33ч.

  Ах Косев , Косев самозван докторе ! Пий си лекарствата бе човек и стига си повтарял бръщолевениците си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • полиция пази Арсений излизайки от Ал Невски !

  26 Май 2024 16:53ч.

  Полицията пази Арсений на излизане от Ал Невски докато народът вика "Недостоен! !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и никой ли не е заснел?

  26 Май 2024 23:19ч.

  пускайте видеото в нета, ще разпространяваме като вирус

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питащ

  26 Май 2024 17:30ч.

  Църквата е отделена от държавата... Но защо се сгромолясва заедно с нея.... И нищо вече не крепи България, българското, българщината....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Ghost (16:27 ч.; 16:54 ч.) - призрак, фантом, привидение, душа - КАКЪВ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ТЕ ГОНИ, БЕ?!

  26 Май 2024 18:51ч.

  Ето чети ... хъм ... нечовеко, а "гоуст" привидение, дух и т.н. ето тук в евроатлантическата медия "Свободна Европа" от 20 януари 2022 г. - един месец преди СВО в Украйна! Ето чети какво ни казва симпатягата Байдън - https://www.svobodnaevropa.bg/a/31662769.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Ghost - чети: Байдън прогнозира, че Русия ще "влезе" в Украйна!

  26 Май 2024 18:54ч.

  20 януари 2022 г. .... Един месец преди началото на СВО в Украйна.... "Джо Байдън смята, че Русия вероятно ще "влезе" в Украйна, но Владимир Путин все още не е взел това решение окончателно. Според президента на САЩ военната офанзива ще има тежки икономически последици за Русия, поради което руският президент все още не е предприел този ход. "Не съм толкова сигурен, че е решил какво ще прави. Предполагам, че ще влезе. Той трябва да направи нещо", каза Байдън по време на пресконференция на 19 януари. Тя се проведе по случай изтичането на първата му година в Белия дом. - https://www.svobodnaevropa.bg/a/31662769.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  26 Май 2024 18:56ч.

  И кво?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Ghost - а, де - и кво, къде го виде империализмот?!

  26 Май 2024 19:03ч.

  Ако някой от друг град - започва да стоварва оръжия в двора на твоя съсед и почва на всеослушание да се обяснява: Аз помагам на Х, защото неговия съсед - Ghost - всеки момент ще го нападне... И кво?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Ghost - чети: Папа Франциск заяви, че "лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е довел до нахлуването в Украйна!

  26 Май 2024 19:00ч.

  4 май 2022 г. Блумбъргтв.бг - "В Украйна конфликтът беше създаден от други държави", каза папа Франциск в интервюто, без да посочи кои са те. Той оприличи войната на други конфликти, които според него са подклаждани от международни интереси: "Сирия, Йемен, Ирак, една след друга войните в Африка". "Не знам как да отговоря - твърде далеч съм - ДАЛИ Е ПРАВИЛНО ДА СНАБДЯВАМЕ УКРАИНЦИТЕ С ОРЪЖИЕ, каза папата. "Това, което е ясно, е, че в тази земя се изпитват оръжия... Войните се водят за това: да се изпитат оръжията, които сме направили". ..... В миналото украинците са критикували папата, че описва конфликтите им с Русия като "братоубийствени", което според тях омаловажава агресията на Москва." ........... Ето тук - https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/106115-papa-frantsisk-nato-mozhe-da-e-provokirala-ruskata-invaziya-v-ukrayna

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Редакцията,

  26 Май 2024 19:08ч.

  моля, “прЕстъпвам закони”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нагли комунета

  26 Май 2024 19:24ч.

  Навремето забраняваха да се ходи на църква, сега се загрижили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До:Нагли комунета

  26 Май 2024 19:37ч.

  Що за нахален тип сте?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нагли комунета 26 Май 2024 19:24ч.

  26 Май 2024 19:53ч.

  Навремето църквата уж била пълна с духовници, дето според вас били комунистически ченгета, а днес защо напълнихте църквата с англоамериканска антиправославна агентура?! Прост си като гъбено семе, най-простият тука си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  26 Май 2024 20:15ч.

  Българският църковен въпрос от памти века е бил въпрос политически, а не религиозен. Да не забравяме, че третата ни патриаршия беше призната при управлението на комунетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  26 Май 2024 20:33ч.

  Идиотка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наглите комунета възобновиха българската патриаршия през януари 1951 г.

  26 Май 2024 23:13ч.

  по-рано кой знае защо не се е получило, наглост на управниците ли е липсвала? През май 1953 г. е избран патриарх Кирил, после започват тежки преговори с Вселенската патриаршия за признаване на акта от 1953 г. и през август 1961 г. патриарх Атинагор I Константинополски признава патриаршеското достойнство на Българската църква. Комунистическа им работа, да се бъркат в църковните работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  27 Май 2024 0:19ч.

  На теб може и да са забранявали,макар че надали ви е минавало през ума да стъпите в църква.А на мен не е.И не само на мен.А си ходех още като ученик без да се смятам за силно верующ.Ходех ппросто защото ми доставяше духовно удоволствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До горния

  27 Май 2024 8:28ч.

  През 1961 г. благодарение на посредничеството на Руската църква Цариградската патриаршия официално признава възобновената Българска патриаршия и установява канонични отношения с нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За сведение на автора

  26 Май 2024 20:32ч.

  Държавата е тази, която урежда по законодателен път статута на вероизповеданията. Държавата плаща пари от бюджета на БПЦ и това дава основание да се води диалэг по приоритетите и да се осъществява финансов контрол. ДАНС има право и задължение да следи поведението на клира с оглед да не се допуска държавна измяна и нэрушение на Конституцията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Притихване и замисляне

  26 Май 2024 20:51ч.

  В лоното на църквата има (вкл. и по изключение) умни хора. "Изключението" може да разбирате, че не е задължително най-изявените личности да са задължително върховен клир, дори митрополити. Митрополитите представляват и олицетворяват конфигурирана власт (една от властите). Властта винаги е изграждане на някаква сложна система от връзки, отношения, йерарахия между някакъв ограничен по брой елит. Там има всякакви - и носители на идеи, на тайно познание, но ... има и семпли и първични изпълнители. Има и такива, които са готови да рушат в своя или нечия угода. Умните хора в нашата Църква със сигурност са знаели, че по един специфичен начин, една невидима, глобална власт ги "подканва" да вземат страна. Водената от дядо Неофит БПЦ отказа да вземе страна в полза на циничната, агресивна и брутална глобалистична върхушка. Това се материализира в много категоричния и изненадващ отпор срещу приемането на ИК. Не забравяйте и отказа на Църквата да участва в събора в Крит. От гледна точка на традицията, вярата, канона и човешкия хуманизъм, ТОВА БЕШЕ ЕДНО НАПЪЛНО РАЗБИРАЕМО, ЗАЩИТИМО И ЕСТЕСТВЕНО ДЕЙСТВИЕ (Я), но глобалистите се разочароваха и озлобиха и очевидно на високо ниво е взето решение да унищожат НАШАТА ЦЪРКВА. Забързването на историческото време във връзка с избухналата война, само ускори прилагането на решенията! В момента на пректика пред всички обществени субекти се поставя условие - не ви се разрешава дори да бъдете просто добрички, още по-малко неутрални. Или започвате да марширувате с нас, или ви слагаме в списъците за отсортиране! Грозно, брутално, културният мозък няма да може да приеме такава постановка и поставянето на такива агресивни условия, но ... така стоят нещата. Светът се пука много бързо по шевовете, старата система се гърчи в предсмъртни болки, бъдещето е непредвидимо. Могат да ни ликвидират, могат и да не успеят! В момента ние не трябва да се дистанцираме и да намразваме ИНСТИТУЦИЯТА БПЦ заради няколкото демона в раса и техните прислужници, които просто са били активирани от западните им господари, видимо превъплатени в тялото на тройния агент от квартала Фенер.. Не трябва да го допускаме дори и само заради това, че слугите на Луцифер точно това изискват и очакват от нас - да настане пълен разкол и разрив, за пореден път да се разделим и намразим. Църквата и вярата ни е една и трябва да остане единна! Ние просто трябва категорично да застанем на страната на силите на светлината и да се разграничим решително от слугите на мрака. Конкретните форми на действие и противопоставяне ще се уточняват в следващ, подходящ момент!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  27 Май 2024 9:27ч.

  Изключително точна и правилна позиция. Поздравления!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дърт Анонимър

  26 Май 2024 21:45ч.

  Що за капути сте се събрари да пишете по църковни въпроси! Много умници, които не сте били в час по история и сте забравили "майната му на православието"! Нашата църква ни е запазила като народ, а днес е на път да ни продаде душите на фанариотите, католиците и американците! Абсолютно прав е Костадинов, учил е неподправената история!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  26 Май 2024 21:57ч.

  За Ghost-а. Що мислиш че империализмите са едни и същи? Единият е на 10 000 и повече км. от бившата УССР, а другият е на границата и́ и исторически на неговия език говорят около 85-90% от жителите на бившата УССР. И как ги приравняваш не ми е ясно. Твоя си работа. Не ми отговаряй. Няма да влизам в глупав спор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без дивотии и неприличие

  26 Май 2024 22:57ч.

  Голям адвокат се извъди и ти?! Това ли е най-умното нещо, което се сети да изръсиш: Аз съм юридически застъпник на ДОБРАТА ИМПЕРИЯ! И без това не ти се разбира много, но ако това е твърдението, имаш необходимост от лечение! И махни тези чуденки от ника си! 4 бр. е ползвал Васил Иванов Кунчев! Неприлично е да го надцакваш или имитираш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  26 Май 2024 23:50ч.

  Все ми е тая. Дивотиите и неприлиличието никога не са ми били присъщи. А застъпниците на квото си искат са ми през това онова. Жив и здрав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  26 Май 2024 23:26ч.

  Вилнеят майкопродавци и проклетници в политическата власт, ето ги и вилнеят и в църквата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако БПЦ действа

  26 Май 2024 23:30ч.

  по каноните, които заявява че отстоява, няма проблем. Но нещата не стоят точно така в този период на безвластие и това е тревожното. Сега ще проличи кой митрополит колко струва, Ако разберем кой как е гласувал. Народът е в състояние да преживее/надживее лека драма, но авторитетът на митрополитите е поставен на карта. Сега може да не им пука, но ще го усетят по-късно. Законите не са вечни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костадинов оценява важността на проблема

  26 Май 2024 23:44ч.

  и е добре, че изразява ясно отношението си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярващ

  27 Май 2024 8:38ч.

  Далеч преди него и избора доста хора биха камбаната за задаващата се опасност. Той нищо не оценява, само констатира известни факти и безсилие! Ако иска да управлява, трябва да има и позиция как се решават проблеми! Горе някой от пишещите във форума му е подсказал, че има пътища. Виж: За сведение на автора 26 май 2024 20:32ч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хю Грант

  27 Май 2024 11:06ч.

  Това, което става в църквата е това, което става в държавата. Малцинство предатели обсебват светската и църковната власт. Затова на 9 юни - всички за Възраждане!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласоподавател

  27 Май 2024 11:10ч.

  Кое ми гарантира, че и те не са нечии порект за отвличане на вниманието? Като гледам част от кадрите им не съм сигурен. При нас в Бургас непрекъснато въртят един натегач, който смени всички партии и накрая се озова при Възраждане, за да стане общински съветник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички за ВЕЛИЧИЕ !

  28 Май 2024 17:52ч.

  Величие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи