На Асен и Кирил им предстои тест за политическа зрялост

На Асен и Кирил им предстои тест за политическа зрялост
Омразата към ГЕРБ и Борисов позволи на служебния кабинет да задържи сравнително високите си нива на одобрение, въпреки кризата с Ковид и развихрилата се инфлация. И истинският тест за политическата зрялост на Асен и Кирил ще представлява нивото им на умение да артикулират в бъдеще с тази електорална нагласа. Ако не успеят, не просто ще станат свидетели на собствената си политическа смърт, но ще отключат възможността силите на статуквото да получат своя реванш

Асен Василев и Кирил Петков Снимка: "Продължаваме промяната", ФейсбукБългарското обществено съзнание е склонно да възприема политическата промяна само под формата на еднократен акт. Така сме научени от най-новата си история, която на два пъти ни направи свидетели как родени от нищото политически сили се превръщат в пълновластни господари на политическата сцена: първо това нещо бе реализирано от Царя, който помете СДС през 20001 г, а осем години по- късно същото стори и Борисов с Тройната коалиция. 
Този наш критерий за политическа промяна, основан върху появата на два политически феномена в рамките на само едно десетилетие всъщност е доста ирелевантен. Превръщайки изключението в правило, ние се оказваме неспособни да разглеждаме промяната като процес, който се нуждае от време, за да разгърне своите логически свързани етапи.

 

А точно това се случва днес в България. Докато повечето българи изразяват своето недоволство от неспособността на политиците да сформират редовно правителство и считат, че на два пъти са ходили напразно до урните, страната ни претърпя огромна промяна. От власт бе свален един авторитарен модел на управление, оглавяван от отявлен клептократ и бе разкъсана мафиотската обвързаност между изпълнителната власт и прокуратурата. Вече определено не сме страната с възможно най-уродливия модел на управление в цяла Източна Европа. Това е огромно постижение, за което си струва да се ходи и повече от два пъти на предсрочни избори.Разбира се, още много предстои да се направи, за да се достигне до пълната нормализация в страната. Но първо трябва да свикнем с мисълта, че промяната у нас ще се случи чрез преминаването през два етапа: първият да включва заличаване на остатъците от бившето управление, изчегъртването му, с едновременно маргинализиране на старите партии и появата на множество нови политически субекти и едва тогава може да навлезем във втория етап на промяната, когато новите партии ще са в състояние да предложат управленска конструкция, гарантираща една дългосрочна политическа стабилност.

 

От тази гледна точка, последните предсрочни парламентарни избори са все още част от споменатия първи етап на трансформация. Те нанесоха тежко поражение на силите на статуквото, но все още не са налице условията за изграждане на трайна алтернатива на досегашния модел на управление. Политическият ни живот продължава все още да се развива вътре в рамките на статуквото, сътворено да обслужва ГЕРБ и ДПС. Служебният кабинет успя да поразклати основите му, но не и да го изкорени. Обществото ни продължава да е подложено на заплахи и манипулации, които крайно затрудняват мнозина българи да упражнят свободно правото си на вот.

 

Самият изборен резултат нагледно разкри как картелите на телевизиите и социолозите слугуват на бившите управляващи. Първите се постараха максимално да истеризират ситуацията с коронавируса у нас, показвайки ни постоянно реанимации, операционни, само в моргите не ни вкараха. Вторите пък скалъпиха социологически проучвания, нямащи нищо общо с реалността, налагайки скрито посланието, че партията на Борисов не може да бъде победена. Целта бе максимален брой от хора да се откажат да отидат до изборните урни и на фона на ниската активност твърдите ядра на ГЕРБ и ДПС да получат непропорционална тежест в бъдещия парламент. 

 

Най-циничното е, че организаторите на цялата завера след това най-много се вайкаха за ниската избирателна активност. Но по-важното е, че ако бяха публикувани достоверни социологически данни, "Продължаваме промяната" щеше да получи още по-значим резултат и поражението на ГЕРБ щеше да има много по-категорично изражение. Да се завишават данните за партията на Борисов и да се подценяват нейните съперници се превръща в постоянен рецидив за социологическите агенции. Същото нещо наблюдавахме и на миналите избори, и на по-миналите, и на балотажа на последните кметски избори в София. И вместо да замълчи малко от срам, телевизионно-социологическата камарила се прави, че нищо не се е случило и продължава и днес да ретранслира манипулативните си послания. Както сполучливо се изрази Катя Илиева по ТВ 7/8, новината от изминалите избори не е, че една жена е изяла разписката си за гласуване, а че нито един социолог не изяде своята диплома.


За да преодолее реакцията на статуквото, бъдещото управление трябва да разполага с огромна доза воля, сплотеност и капацитет. От тази гледна точка един кабинет, съставен от най-силния антагонист на Борисов- президента Радев, ще бъде много по-силен инструмент за разрушаване на статуквото, отколкото кабинет, сформиран между четири доста различни партии. Най- доброто доказателство за верността на горното твърдение е поведението на скритите и явни говорители на ГЕРБ и ДПС. Те не спират да ни обясняват колко е важно да се състави редовно правителство и колко е опасно кабинетът на Янев да продължи да функционира. „Опасно“ е, защото само от дейността на МВР по разкриването на схемите за купуване на гласове т. нар. твърдо ядро на ГЕРБ се сви с 30% за 6 месеца, а ДПС бе принудено да впрегне силите на цялата турска държава, за да може с получените от там 90 хил. гласа да запази резултата си от априлските избори. Доста тежко върху ГЕРБ и ДПС се отрази и прекъсването на финансови потоци към обръчите им от фирми, от което пък секва и пълненето на чекмеджетата на техните лидери.

 

В този смисъл дейността на служебните кабинети не е признак за нестабилност, а представлява спасителен пояс за политическата ни система. И за нас като общество би било добре да отидем още 3-4-5 пъти на предсрочни избори и Бойко Рашков поне още 1 година да „поработи“ над двете мафиотизирани партии. Точно тези две партии обаче вече успяха да постигнат първия си значим успех. Те наложиха в общественото съзнание внушението, че един редовен кабинет е жизненоважен за страната ни. А това не е така.

 

Едно бъдещо коалиционно правителство, оглавено от ПП, трудно може да запази тренда на служебното. На първо място поради своята фрагментарост. На второ място, от чиста суета днешните победители може да си въобразят, че изборната победа, която постигнаха се дължи изключително на личните им качества и харизма и да загърбят онази част от избирателите си, които ги подкрепиха само защото видяха в тях най-подходящия инструмент за „изчегъртването“ на ГЕРБ. Както писах и миналия път, електоралната омраза към ГЕРБ не се е изпарила. На изборите през юли тя намери своя отдушник в ИТН, сега подкрепи ПП. Тя е в основата и на колапса на БСП и ДБ. И пак тя може да послужи като най-здравата опора на всяко бъдещо управление в България.

 

Точно омразата към ГЕРБ и Борисов позволи на служебния кабинет да задържи сравнително високите си нива на одобрение, въпреки кризата с Ковид и развихрилата се инфлация. И истинският тест за политическата зрялост на Асен и Кирил ще представлява нивото им на умение да артикулират в бъдеще с тази електорална нагласа. Ако не успеят, не просто ще станат свидетели на собствената си политическа смърт, но ще отключат възможността силите на статуквото да получат своя реванш.

 

Свързани статии: 

ИТН се провали в ролята си на основен враг на ГЕРБ

Омразата към ГЕРБ продължава да е водещият политически мотив в България

 

 

 

 


 

 

Коментари

  • зелен чорап от НАТО радефф

    19 Ное 2021 15:17ч.

    Поредната примитивна апология на Франкенщайна ПП.Всички по един калъп. Ужасяващо смешни. Авторе, ако тия убавци бяха панацея,народът масово щеше да гласува за тях и за кукловода им.Да,ама тия ужасяващи 40% гласували,които певците на новата власт пренебрегват,са присъда за всички, и особено за кирчовците и Синергетика. 60%показаха червен картон на всички. Държава на практика няма,проумейте го. Правителство с 27%_от 40% гласували и президент с 50%от 40%гласували са несъстоятелни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нема да повтарям!

    19 Ное 2021 15:18ч.

    Електоралната омраза към ГЕРБ......може да послужи като най-здравата опора на всяко бъдещо управление в България? Гошо, ти сериозно ли ги съветваш тия вносни гъ_зари да подстрекават, провокират и насърчават 15% от българите да мразят останалите, за да си осигурят комфорта и преизбирането, както и на всички следващи вносни гъ_зари? Електорална омраза? Ти нещо за език на омразата да си чул?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хубава статия!

    19 Ное 2021 15:31ч.

    За себе си отдавна се убедих, че да се гледат и съответно четат големите телевизии и медии, слугуващи на режима на статуквото, е празно губене на време и дори е обидно за човек, който не желае да бъде манипулиран. На последната серия от избори се убеждавам, че социологическите агенции са също такъв слугинаж, нещо като рекламни агенции на статуквото. Излъчват и публикуват онова, за което им е платено. Имаше един човек, който предвиди първо място за "Продължаваме промяната" и четвърто за БСП - Осман Октай. Той си няма социологическа агенция. Но, както отбелязва авторът тук, трудностите пред новите управляващи предстоят и те ще трябва да се доказват. Имат пред себе си една умишлено поддържана прекомерно раздута държавна администрация, множество заложени мини. Клептократите ще се бори със зъби и нокти за оцеляване. Поне до местните избори битката с тях ще е особено трудна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прогноза

    19 Ное 2021 15:35ч.

    Правителството на двамата мошеници ще залага най-вече на тезата, че за всичко са виновни предишните, които са ограбили страната, като това ще бъде съпроводено с бомбастични твърдение без реални доказателства, както и с демонстративни акции на новия стар вътрешен министър. И така в течение на цялото им управление, което вероятно ще продължи между 6 месеца и една година...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Ное 2021 16:21ч.

    не вярвам на тези момчета ако и даниел стане външен министър отиваме на 4 избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...........

    19 Ное 2021 16:33ч.

    тези двамата са толкова несериозни, държат се толкова незряло за политици. като макс и мориц. куко и пипи, хаховци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    19 Ное 2021 16:53ч.

    По-соро предстои тест за лоялност към родината МАЙКА ? Америка РСМ или България... Не мен резултата от теста ми е ясен обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Ное 2021 17:26ч.

    Момчетата са издържали всички нужни тестове пред нужните хора и затова ни ги натрапиха по всички правила на политическия маркетинг като залежала стока през "Черния петък".Да са ни честити!И се молете Гспод да не е забравил,че беше българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    19 Ное 2021 17:35ч.

    Да приемем бомбите от Германия, ли се нарича тест за политическа зрелост, днес ? Те са просто юпита. Далече са от това. Но, ще сме не зрители, а герои в " Многострадалната Геновева"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мунчо спасов

    19 Ное 2021 18:13ч.

    герге, само ми обясни при наличие на мнозинство твоите добри партии 4 пъти не направиха правителство.? щото са същите бандити като мислене. ама карай. и през това ще минем и вие правоверните комунисти първи ще се откажете от радевщината , но ще критикувате останалите за своята грешка.справка ицо , славчо , мая , корни....но не ви е за сефте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    19 Ное 2021 18:35ч.

    Много малко, да не казвам нито едно, вътрешнополитически събития в България не са се случвали органично, като резултат единствено на естествено вътрешно развитие. За целия период от Освобождението досега. Не изключвам напълно и самото Освобождение, понятно защо. Нашата история е героична и изключ трагична - и цялата върволица от войни , въстания , преврати, братоубийствени сблъсъци ( всичко след Съединението и войната по този повод) са поредица от трагедии и национални катастрофи. Нито едно от тези изпитания с огромно количество жертви не води до постигането на националните ни идеали, като обединение на българските земи ( Македония, Тракия) или заемане на достойно място на Балканите за най големият (на времето) балкански народ. Подобна , зависима от външен фактор, е съдбата и на други малки държави, вкл. съседски, но исторически те си изиграват много по добре картите. Гърция например. Защо? Основната, според мен причина, като сравнявам, е наличието ( или отсъствието) на националноотговорни елити. У нас елитите са винаги спускани и формирани отвън, както лидерите ( Батенберг, Фердинанд, Живков), така и външно е формирането на обкръжението им. ( Изключение донякъде са периодите във втората част на управлениетои на Борис !!! и Живков, до присъединяването към Тристранния пакт за първия и до Перестройката за втория) Та, защо е тази печална историческа референция, на пръв поглед нямаща нищо общо със статията по -горе? Ами ето защо, цитирам статията: "" От власт бе свален един авторитарен модел на управление, ( на Боко, б.моя)оглавяван от отявлен клептократ и бе разкъсана мафиотската обвързаност между изпълнителната власт и прокуратурата. Вече определено не сме страната с възможно най-уродливия модел на управление в цяла Източна Европа."" И как дойде той на власт, този уродлив модел с уродливия си вожд, сега депутат, как се срастна по мафиотски бандитизма с държавата, нямаше ли там немски фондации, "Типпинг поинт" организации, не беше ли Боко избран отвън да бъде спасител и да тежи като камък на туршия, докъто втасаме след приватизацията и цивилизационния избор? И не беше ли този избор главно Европейски, санкциониран от САЩ? Докога го търпяха авторите му? До "Турски поток" и до решението на САЩ и НАТО за създаване на остър конфликт с Русия, вероятно локална война, в зоната на Черно море и на север до Балтика т.е. в т.нар. ТРиморие. Сега идват новите момчета, "почтените" - прекрасни на фона на Боко, но те са абсолютни парашутисти, пак спуснати отвън. Много от тях, начело с Киряк Петков и Лорер въобще не са израсли в България, те са стартъп, някакъв, политиката за тях е "проект", от който ще вземат каквото могат и ще останат там колкото се задържат, без въобще да обвързват бъдещето си със страната. Каквото и докъдето стане, това е шансът на живота им, в личен план . Това е малшансът на България, обаче. За каква "политическа зрялост" мечтае авторът на статията, видяхме как ще се действува веднага по казуса с РСМ. Ще се изпълнява чужда адженда, по точки. Има ли национално отговорни елити, които да се намесят, макар и донякъде да измъкнат България от поредната авантюра, да изберат най доброто за страната в крайно ограничената пътека от възможности, коиято ни е оставена? Не мисля. Не виждам такива. Може ли народът да генерира, да излъчи някакви нови личности, с националноотговорна мисия и визия? Едва ли. Ние влизаме в нов етап на поредица от правителства на управление, сега вече изцяло от страна на САЩ, през главата на ЕС, Турция и откровено враждебни към Русия. Управление на много къса каишка, ред правителства с възможно кратък живот, но заточени за постигане само на американските цели в региона. Така вероятно ще бъде до поредната голяма смяна на външнополитическата конфигурация в района ни, която отново никак няма да зависи от нас. Съдба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ристо мотористо

    19 Ное 2021 21:36ч.

    Първо трябва да се съкрати държавната администрация , наполовина . После да се разкарат Цацаров и Гешев .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четете бе, нали любите рускава йазика?!

    19 Ное 2021 23:16ч.

    Крайне сложной остается ситуация в Болгарии, которая сейчас занимает первое место в мире по смертности от COVID-19 – около 4 тысяч на миллион населения. В больницах страны из-за наплыва пациентов с коронавирусом отложены все несрочные операции. В Болгарии самый низкий среди стран ЕС уровень вакцинации. О новых вспышках коронавирусной инфекции сообщают также Польша, Литва, Чехия, Словакия, Бельгия, Ирландия, Дания и Норвегия. 'Раша Тудей'

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    19 Ное 2021 23:54ч.

    Тоя комунизъм няма да ви излезе от главите, все си търсите класовия враг. Толкова ли е трудно да се разбере, че природата на всички хора по света е грешна. Вярно е, има престъпници, които са по-виновни, това са хора, които са преминали някакви граници, законът ги е хванал и добре, че е така. Но останалите нима не изпитват същите чувства, които като се развият и довеждат до злонамерено отношение? Не извършва ли болшинството от хората някаква форма на облагодетелстване за сметка на друг, не се ли държат несправедливо, бездушно, агресивно, колко хора са безкористно грижовни към всички? Сега някои ще кажат, аз винаги постъпвам принципно, аз също мога да го кажа, но само човек, който изобщо не познава доброто и злото може да си мисли, че ако не върши онези явни престъпления, то не греши в ужасно много скрити неща. Най-слепите, най-безсъвестните виждат проблемите само в другите и си търсят класовия враг. Всички хора от едно поколение споделят общи недъзи. Някои се борят с тях, но самата борба ги прави неспособни да сочат с пръст и да обвиняват, понеже познават човешката немощ. Как си представяте хората изобщо като някакви ангелчета, които ще живеят добре, като изгонят лошите, хората враждуват в домовете си, с близките си, с децата си, с родителите си, с колегите си, с мъжете и жените си, мразят се, завиждат си, обиждат се, нападат се, мислят си злото, карат се за имоти в семействата си, користолюбиви са, мамят се един друг постоянно, приятели се предават един друг. Откъде това умопомрачение да се смята, че злото се съдържа само в една социална група или политическа партия? Вие не виждате корупцията в Радев? Не я виждате в бившата БКП? Че ако на бившата БКП не й бяха постоянно опрощавани престъпленията и националните катастрофи, поради демократичния ред и норма, как щеше Нинова да може да се пише борец против статуквото? Това с изчегъртването е комунистическата пропаганда, довела до Народния съд и много погубени животи. Как си го мислите, че политиците на „промяната“ не са измамни, корумпирани, продажни, егоисти, властолюбиви? Че Радев за нула време си изгради империя, хващан е и в лъжа и в злоупотреба с влияние и в политически слугинаж! Осъзнайте се , чистенето е постоянен процес, който трябва да се извършва във всички партии, организации, хора и това трябва да ви е отношението към всички, като почнете от себе си. Как ще подарите на някакви политически измамници абсурдния етикет партии на промяната изцяло с положителен знак? По-добре си нахлузете предварително една примка на шията, преди да са ви я нахлузили те. Най-малкото не създавайте на младото поколение усещането за непогрешимост и че някой им е длъжен, че някой им е виновен, ходенето в криви пътища е лесно, връщането е трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    20 Ное 2021 0:29ч.

    Материалът обсъждан тук е с две лица: - Едното разглежда сравнително точно ситуацията, а другото се плъзга из опортюнистични брътвежи. Не може да не се виждат ясно конците задвижващи Кокорчо & Кратунчо, водещи до новите Брадъружки. До тласкането на събитията в посока изпълнението на всичките САЩисани интереси, без изключение фатални за съществуванието и бъдещето както на Територията, така и на целокупния неин плебс!!! Ни повече - ни по-малко. ... Със сигурност двамата въжеиграчи ще изпълнят поръчението от Началниците, докато публиката тъдява ще ги гледа шашърдисано и ще се пита: - К'во стана? ... Ами нищо, както винаги. *** Чугун в 18:35 го е описал много точно и свързано. Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • terrarium

    20 Ное 2021 2:51ч.

    Изключително слаб текст като анализ и нескопосен като манипулация, подценяващ интелигентността на читателите. Нито царят е помел СДС, нито Борисов Тройната коалиция. Нито всички социологически агенции са играели за ГЕРБ, Галъп например твърдо игра за Радев и протестърските, дъщеря му на Райчев беше активистка в "отровните". Никакво тежко поражение на статуквото не е нанесено. Омразата въобще не е само към ГЕРБ и ДПС, а към цялата продажна и криминализирана политолигархия, доказва го масовото негласуване плюс по-малко масовото залитане ту към едно, ту към друга псевдопартийна измислица. Както победичката на ИТН през 11 юли се оказа ден до пладне, така и сегашната политическата фикция ПП ПП ще се окаже много скоро, а тежко осралата се ГЕРБ твърдо стои ту първа, ту втора. Макар и криминализирана клиентела, ГЕРБ е добре организирана, със стабилно водачество, с партийни структури почти навсякъде, с много плътно присъствие в местната власт, с много усвоени през властта грешни пари, с които могат да купуват не само отделни депутати, а цели групи. ИТН и особено самият трифонов са на хранилка при статуквото, ще подкрепят за правителство, ще ударят рамо за бюджет и скоро ще се дръпнат и отслабят максимално новия кабинет. Част от БСП също ще се изнижат поединично след приемането на бюджет, ще оставят харвардците да се пекат на бавен огън под ударите на все по-недоволните граждани от улицата. Чудо ще е да изкарат до март, може и през януари вече напълно да се скапали. Петков и Василев още сега са известни като лъжци, чужди храненици, прислуга на Прокопиев, протежирани от Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре изиграха ролята...

    20 Ное 2021 10:04ч.

    ДБ добре изиграха ролята на полезни идиоти заедно с ИТН, Изправи се а и БСП в една задкулисна игра на едни кукловоди окопали се в президентството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ги изядат

    20 Ное 2021 11:59ч.

    Нинова го каза много добре - соросоидните хлебарки и скакалци на задкулисието заприпкаха към новата ясла. Заприпкаха тия от Да България, тия на Мая,както и мощтно се втурнаха задкулисниците от БСП - и напъдените от Нинова,и тия дето са вътре още в БСП. Това ще провали харвардите,защото няма да устоят на напора на стадата и орляците задкулисници. Просто е невъзможно и това историята го е доказала - след 1944г. БКП за нула време нараства от 30 000 на 485 000 до 1946г.,после СДС правИ едномилионен митинг на Орлов мост,после 1 милион гласуваха за Царот,после за Бодигрда,после за Шута... Харвардчетата еша си нямат как тия стада и орляци ще ги удавят и ще избълбукат. Всяко популистко движение е всеядно към подръжници в началото,нооо... после точно тия безпринципни подръжници му изядат главата. Чистките не вършат работа когото стадото е яхнало трапезата - и Вълко Червенков правеше брутални чистки,и бай Тошо правеше меки чистки, и Костов,и Царот и Боко... нема спасение от хлебарките и скакалците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте тия двама социопати, ГЛЕДАЙТЕ !

    20 Ное 2021 15:33ч.

    https://www.facebook.com/737028557/posts/10159239828443558/ !!! Потрес ! Ясно ли ви е какво ни чака близките дни ? Ясно ли ви е за какво са изпратени в БГ ? Много са кротки и търпеливи българите, но тия трябва да предизвикат кръвопролитие. За това са ги пратили. Отговорът трябва да бъде един огромен МИРЕН БОЙКОТ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ham

    20 Ное 2021 19:42ч.

    Харвардските двама комунисти и сие представляват 10 процента от населението и с това са нелегитимни. Не може държавата да се ръководи от малцинства, особено от такива анонимници, какво са правили в комунистическия харвард - да не са поливали градините там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .............

    22 Ное 2021 14:05ч.

    тези са толкова незрели политици, че чак са смешни. приличат ми на макс и мориц

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор Сексолоджиковски

    23 Ное 2021 13:10ч.

    Моето експертно мнение е, че зрелостта може да бъде доказана, като се извърши тест за фертилност. Тези двамата очевидно са биологично зрели, защото и двамата имат семейства и деца, но от гледната точка на политическия живот зрелостта изисва много по-убедителна фертилност — да може и мъж да забременее (и роди) вследствие съвокуплението си с друг мъж. Ето защо предлагам ТЕ ДВАМАТА да се тестват в този смисъл, пък да видим какво ще излезе. Най-напед ЕДИНИЯТ да се пробва върху другия, а след това — другият върху единият. Ако и двамата забременеят (а това според Истанбулската конвенция е допустимо и „в реда на нещата“), то тогава и двамата ще са годни да бъдат политически лидери. Ако само единият забременее - тогава те трябва да сформират правителство с ограничени пълномощия. Ако ли пък никой от тях не забременее — просто трябва да отпаднат и двамата от политическата игра. Такава е суровата логика на политическия живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ния

    23 Ное 2021 14:16ч.

    Тези опорни точки спуснати от ГЕРБ ,че изборите не са легитимни, заради ниската избирателна активност, ги запазете за себе си. Първо , скоро ще излязат резултатите от преброяването и ще видим, колко сме в същност. По първоначални данни, не повече от 5 мил. и 25 х.което означава автоматично, че избирателната активност е друга цифра. Второ, има една категория хора, така наречените роми, които винаги са гласували срещу заплащане, това си беше публична тайна, сега никои не им плати и те не гласуваха. И по добре, защото от такава избирателна активност полза няма. Това е демокрацията, ако искаш гласуваш, при соца гласуваха 99.9% и какво, като имаше такава " избирателна активност", това критерии ли е за нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧичоМичо

    03 Дек 2021 18:33ч.

    Новите Остапбендеровци. Как биха им отивали карирани дрешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи