Евроатлантическата преса обърна палачинката преди пълното поражение на НАТО да бъде видяно от всички

Евроатлантическата преса обърна палачинката преди пълното поражение на НАТО да бъде видяно от всички

Автор: Марко Травальо, “Il fatto quotidiano” Превод: Владислав Наков

Отстъплението от Русия

Във вторник в. La Repubblica (основен рупор на "евроатлантизма" в Италия" - бел. прев.) интервюира Анна Нетребко с голям шум: „кралица на операта, несравнимо руско сопрано, вълнуващ глас, експресивна сила, дива, милиони последователи и омагьосваща харизма“, „открита от гениалния диригент Валерий Гергиев, близък съратник на Путин“.

Десет дни преди премиерата на „Дон Карлос“ на Верди, в миланската "La Scala", Нетребко даде интервю само на La Repubblica, „стига да не споменава една тема - войната в Украйна". И La Repubblica веднага прие: „Хубаво е да си починем от пламъците и да се заемем с персонажите на Верди". Изтънечно.

Ние, разбира се, изчакахме 48 часа, преди да пишем за това, за да дадем възможност на местните атлантически говорещи глави да включат La Repubblica в нов списък на слугите на Путин и на руската хибридна пропаганда. Вместо това всички мълчат.

Сякаш е минал цял век, а не само 18 месеца, откакто "кралицата на операта" трябваше да се оттегли от "La Scala", защото директорът Бепе Сала и театърът вече бяха изхвърлили "гениалния диригент" Гергиев, защото е путинист. Други театри отмениха балетите на Чайковски и други "пропутински" музиканти.

Панаирът на детската книга в Болоня забрани руските издатели и автори. Фестивалът на фотографията в Реджо Емилия реши да позволи на руснака Александър Гронски да участва, така че веднага щом се върна в Москва, той тръгна на шествие срещу войната и беше арестуван от полицията на Путин. Руските спортисти, както олимпийски, така и параолимпийски, бяха изключени от състезания или принудени да участват без националното знаме.

La Bicocca (Част от Зона 9 в Милано, където се намират университети и театри - бел.прев.), след задълбочено проучване, откри, че Достоевски също е бил руснак - самозван писател, който заедно с Толстой, Чехов, Пушкин, Островски и други гнили фигури заплашва да разпространи пропагандата на Путин и реши да спре семинара на Паоло Нори, посветен на произведенията на Достоевски. Половината свят отмени руските филми и курсовете по руски. Котешките панаири дисквалифицираха руските котки, за да избегнат путинистки мяукания. Конкурсът "Европейско дърво на годината" "дисквалифицира" дъба на Тургенев, също коварно руски (200 - годишен дъб в Орловска Област - бел. прев).

Украински интелектуалци и артисти, които са се осмелили да се родят или да изпълняват произведенията си в Донбас или Крим, също бяха забранени. Руската делегация беше изключена от тържествата по повод освобождаването на Аушвиц, който стана известен с това, че е освободен не от Червената армия, а от украинците и американците. И всичко това се случваше с бурните овации на евроатлантическата преса. Същата, която сега свежда героичния Зеленски до кратки статии, призовава за компромис между Москва и Киев, преди пълното поражението на НАТО да бъде видяно от всички и постила червени килими за кралицата на операта на Путин. С това темпо има риск да реабилитират и Достоевски, който май също беше руснак. 

*Заглавието на статията "La ritirata di Russia" е алюзия към историческите събития от януари 1943 г. и битката при Николаевка, където италианските войници отстъпват трагично на Русия, а 100 000 италиански мъже никога не се завръщат у дома. В италианската историография това историческо събитие е познато като “La ritirata di Russia” - бел.прев.

Източник: ilfattoquotidiano.it

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

Коментари

 • Констатация

  02 Дек 2023 9:47ч.

  Иво МОЧА-та, Оги Жабата, Генчо Миндята и Ванко Кьоравото не харесват това..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  02 Дек 2023 10:46ч.

  Хунвейбини от всички страни обединявайте се... Фарс! Бунтът на торните червеи. Боже пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ъхъ

  02 Дек 2023 14:16ч.

  Цяла Европа плаче за едно хубаво Освобождение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • doro

  02 Дек 2023 21:51ч.

  Жабарите са генетични мусолино-фашисти. Използват всяка възможност за репресии и диктатура.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Жабарите са генетични мусолино-фашисти. ”

  02 Дек 2023 23:41ч.

  Не е вярно. Италианците са предимно комунисти. След войната италианската комунистическа партия е огромна. Шепа предатели са нужни за да заробят цял народ. Знаете го от България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  02 Дек 2023 10:15ч.

  Оперни вълнения от залупени евролевундери, които не могат да схванат железните закони на геополитиката.Нито дебеланката Нетребко ще примени тези закони, както и палавата Марлене Дитрих не ги е променила през ВСВ... :)) Войната е математика а не изкуство! Войната ще спре, когато бъдат! избити около 20% от украинските мъже от 18-60 години.Така, че ще се влачи още неколко години... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  02 Дек 2023 14:36ч.

  Драги ни, ЗИП, Творчеството, създадено с дарба Божия и много труд, няма общо с това на плагиатите, вадещи си горчивия хляб, с критика, при това лаишка! Или, Не? ПП По повод Творчеството, на "Анна и Дмитрийц, нещо за десерт! Любов, брат! Ако разбира се не сте "диабетик". https://youtu.be/r3-z_KKsYhA?feature=shared

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sim4o

  02 Дек 2023 17:08ч.

  ЗИПе, обяснявал съм 1000 пъти. Войната ще спре след Битката при Ерусалим. А сега идват Дабик, Константинопол, Сирия .. Украйна - бял кахър ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната ще спре когато

  02 Дек 2023 22:40ч.

  Над 30 % от бюджета отива за войната, бе фатмак. Демек към края на 2024 г. Мужиците ще почнат да си ядат ракетите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Със сегашното темпо

  05 Дек 2023 0:03ч.

  ще им трябват още 50 години за да достигнат тази цел - избити около 20% от украинските мъже от 18-60 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  02 Дек 2023 10:29ч.

  Дачков, пусни една статия за продажбата на петрол за Индия в рупии и с колко млрд. Рупии Се е набутала Матушката да се посмеем малко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направи си личен сайт и си се смей сам

  02 Дек 2023 10:36ч.

  Не давай акъл на другите, понеже нямаш такъв - смей си сам, то това си е диагноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янус

  02 Дек 2023 10:36ч.

  Ти човече, наистина си болен. Не е обида, констатация е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вчера тоя си призна, че е надзирател в концлагер

  02 Дек 2023 10:59ч.

  Едно време лудите са ги затваряли в клетки (не в гета) накрая на града и там от време навреме са им носели храна. И тоя гладник за зло и омраза така ще го храним, поставен на вечна карантина, хапчетата при него не помагат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RE :Дек 2023 10:29ч. Амеба,

  02 Дек 2023 14:38ч.

  нали си знаеш, че и за тор не ставаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пускам ти една статия за първата продажба на петрол срещу рупии

  02 Дек 2023 20:44ч.

  1 милион барела от... Обединените Арабски Емирства. Загубени, викаш, шейховете от ОАЕ. ДЕДОЛАРИЗАЦИЯ, маймунката ми. https://markets.businessinsider.com/news/currencies/dedollarization-dollar-war-india-uae-currency-crude-oil-trade-markets-2023-8?op=1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  02 Дек 2023 22:42ч.

  Кви шейхове, бе рубладжийски, говорим за Индия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ню Джърси, първият от 50-те САЩ щати капитулира пред Русия! Аха-ха-ха ... къде ще ходите, бе?!

  02 Дек 2023 10:42ч.

  Първият от 50-те американски щата капитулира пред победителя - здравият разум: правителството на Ню Джърси спря собствения си закон за санкции срещу Русия. И го направи срамежливо, както подобава на неудачник, тихо - още през лятото. Едва сега стана известно за това. ........... Тези санкции бяха въведени по съвсем друг начин, но шумно и с пищност, поддавайки се на стадния инстинкт от типа „всички бягаха – и аз бягах“. Тогава бъдещето изглеждаше такова, че „страната на бензиностанциите“ и „снежната Нигерия“ ще издъхнат веднага щом благословеният Запад A обърне гръб, а руснаците, загубили “Икеа” и “Дисни”, ще поискат милост. ... още ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гангстерската (в духа на Дивия запад) политика, е отличителна черта на САЩ, които се самоназначиха за световен шериф!

  02 Дек 2023 10:45ч.

  Гангстерската (в духа на Дивия запад) политика, когато в основата на бизнеса е силата и изнудването, е отличителна черта на САЩ, които се самоназначиха за световен шериф. ... Следователно дори премахването или налагането на САНКЦИИ от отделни щати е жалка клоунада, но същото от страна на федералните власти би било доказателство за тектонични размествания. ...... Това би означавало, че при шерифа работи нещо ПО-ЦЕННО ОТ ПАРИТЕ. Но това определено не е съвест: във Вашингтон е евтина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повече

  02 Дек 2023 10:47ч.

  Ето тук: ... https://pogled.info/svetoven/amerika/edin-ot-amerikanskite-shtati-kapitulira-pred-rusiya.163258

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ади

  02 Дек 2023 10:44ч.

  В италианските вестници имаше по няколко статии за Украйна против Русия. Но самите италианци в коментарите си по-голяма част бяха на страната на Путин След като започна войната в Израел забравиха за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нищо не е приключило!

  02 Дек 2023 11:18ч.

  Кореспондент на Bild е уволнен, защото в 2018 г участва в написването на книга за Русия! Слонската памет на фашистките издънки никой не е отменил! Те ще се дрангат на Остен, докато не дойдат едни зелени човечета в Берлин и учтиво им обяснят, че така не трябва да се тормози демократическата европейска журналистика!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  02 Дек 2023 12:37ч.

  Ооо, тия от Италия да видят как нашите ще "обърнат палачинката"! Световни рекордьори са нашите политикани по "обръщане на палачинката"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки заслужава политиците си

  02 Дек 2023 16:05ч.

  На нашите ще им лесно - само завъртат голия задник накъдето духа вятъра и са готови за следващото ръгацоне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  02 Дек 2023 12:43ч.

  щеше да бъде истински весело, ако не бяха загинали повече от половин милион руски и украински войници, докато зеленски купуваше имоти чужбина, а неговото обкръжение качваха снимки в нета от алпийските курорти и нощните заведения в Париж

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много добра статия!

  02 Дек 2023 15:19ч.

  Чудесно е че вече се появяват "гласове" в пустиня казващи, че "лудостта не е решение"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лидия

  02 Дек 2023 16:18ч.

  Особено ми хареса за руските котки, мяукащи за Путин! Сладко, обаче скоро всички евроатлантици ще замяукат на умряло и ще се молят на Путин да ги пощади! Измет нагла!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алиса

  02 Дек 2023 19:27ч.

  Заглавието струва всичките пари на света. И не става врос за Украйна, а за ПЪЛНОТО ПОРАЖЕНИЕ НА НАТО. Интересно. Ако беше само поражение на НАТО, нещата щяха да бъдат по Ултиматумът на Рябков от 17 декември 2021г. Но при пълно поражение.. сигурно означава цяла Еропа. Говорех аз, че европейците със своите блядски действия целят да се пъхнат под управлението на Русия, или поне в нейната икономическа зона. Глей ти статийка! Първа лястовичка в декември. А до Коледа какво ли имаме още да видим, като гледам как лавинообразно ни затрупват с пораженчески нишани всеки ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  02 Дек 2023 20:01ч.

  Така да се каже малка боза. Къде видяха че Нетребко е путинистка. Тя се извъртя като типична шаврантия когато Виенската опера и Миланската скала я отсвириха. И взе да се кае вместо да им такова таковата и да си пее в останалия свят. Нейна си работа. Гергиев е друга бира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  02 Дек 2023 21:32ч.

  Бий западняка, да му дойде акъла в наглата кратуна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Валерий Гергиев, близък съратник на Путин”

  02 Дек 2023 23:35ч.

  Тези са идиоти. Диригент и политик - съратници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи