Дейвид Сакс: САЩ водят Украйна към крах. Контраофанзивата е най-голямото поражение в съвременната история

Дейвид Сакс: САЩ водят Украйна към крах. Контраофанзивата е най-голямото поражение в съвременната история

Американският милиардер Дейвид Сакс нарече контранастъплението на украинските въоръжени сили едно от най-големите поражения в съвременната история, като отбеляза, че не трябва да се има доверие на Вашингтон. Той заяви това в социалната мрежа X (бивша Tуитър), коментирайки публикация на Илон Мъск, съобщава ТАСС.

На 31 март Мъск отбеляза в свой пост в социалната мрежа, че Украйна рискува да загуби Одеса и достъп до Черно море, ако не се съгласи да преговаря с Русия. 

"Лятното контранастъпление на Украйна беше едно от най-големите военни поражения в съвременната история - танкове и войници се втурнаха през глава в минни полета, а руската артилерия ги обстрелваше от силно укрепени позиции", посочва Сакс. Според него Вашингтон безразсъдно води Украйна към крах. „Тези хора са глупаци, на които не трябва да се вярва“, смята милиардерът.

Все по-вероятно е Украйна да стои зад терористичната атака срещу концертната зала "Крокус сити хол" край Москва, така че Съединените щати трябва да се откажат от подкрепата си за Киев, коментира още Дейвид Сакс. „Ако украинското правителство стои зад терористичната атака, както става все по-вероятно, САЩ трябва да се отрекат от него или ще станем съучастници“, написа той в социалната мрежа X в събота. Сакс подчерта, че изявленията на украинските власти за непричастност към терористичната атака „нямат голямо значение“.

Руското външно министерство заяви вчера, че извършените следствени действия показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна. "Извършеният на 22 март в град Красногорск и шокирал целия свят кървав терористичен акт далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време. Следствените действия, проведени от руските компетентни органи, показват, че следите от всички тези престъпления водят до Украйна“, заяви руското външно министерство. Москва настоява Киев незабавно да предаде извършителите и да компенсира жертвите. Според дипломатическото ведомство нарушаването на конвенциите за борба с тероризма ще доведе до отговорност за Киев. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • бензинджия

  01 Апр 2024 12:14ч.

  а популацията я подгряват за това, което ще последва, види се. територията вече загрява на тъчлинията. друга причина за "тестовия" вой на сирените в софия някой може ли да посочи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  01 Апр 2024 13:47ч.

  Да уплашат котките ми. Успяха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • донор

  01 Апр 2024 13:44ч.

  сащ водят САЩ КЪМ КРАХ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЩОМ

  01 Апр 2024 13:48ч.

  На Украина е воина и до като неонацистите не лежат под 2 метра в земята, няма да има успокоение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуте

  01 Апр 2024 15:31ч.

  Удри, бай Филипе, таа мачка не е от наште!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаещ

  01 Апр 2024 17:39ч.

  Изключително глупави са украинците дават живота си за кауза която е американска и за най-безпаметния е ясно че Украйна ще загуби още в началото на специалната Военна операция единствено американците имат полза от продължаване на военните действия Събудете се глупаци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А украинците

  02 Апр 2024 10:43ч.

  чучнаха Зеленски, после се разбягаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи