Москва: Следите от последните терористични атаки срещу Русия водят към Украйна

Москва: Следите от последните терористични атаки срещу Русия водят към Украйна

Извършените следствени действия от руските компетентни органи показват, че следите от последните терористични атаки водят към Украйна. Това се казва в съобщение на руското външно министерство, предаде ТАСС.

"Извършеният на 22 март в град Красногорск и шокирал целия свят кървав терористичен акт далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време. Следствените действия, проведени от руските компетентни органи, показват, че следите от всички тези престъпления водят до Украйна“, заяви руското външно министерство.

Русия също настоява Украйна незабавно да спре да подкрепя тероризма, да предаде извършителите и да компенсира жертвите. Според дипломатическото ведомство нарушаването на конвенциите за борба с тероризма ще доведе до отговорност за Киев. 

"Борбата с международния тероризъм е отговорност на всяка държава. Руската страна изисква от режима в Киев незабавно да спре всякаква подкрепа за терористични дейности, да предаде извършителите и да компенсира щетите, причинени на жертвите. Нарушаване на задълженията на Украйна по антитероризма конвенции ще доведе до неговата международна правна отговорност“, подчертаха от ведомството.

Русия е предала на Украйна искания за незабавен арест и екстрадиция на всички замесени в последните терористични атаки, включително ръководителя на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Василий Малюк.

"Руското външно министерство е предало на украинските власти искания в рамките на Международната конвенция за борба с бомбените терористични атентати и Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма за незабавно задържане и екстрадиция на всички лица, замесени в тези терористични атаки", гласи текстът. „Сред тези искания е арестът на ръководителя на СБУ Василий Малюк, който на 25 март цинично призна, че Украйна е организирала бомбения атентат на Кримския мост през октомври 2022 г. и разкри подробности за организацията на други терористични атаки в Руската федерация.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • На война всички средства са позволени. Украйна защитава народа и земята си от кръвожадния нашественик.

    31 Март 2024 19:40ч.

    И има право да го прави по всеки начин, в името на победата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре казваш

    31 Март 2024 19:50ч.

    Обаче като те цепне нещо по кратуната нямаш право по твоята логика да се оплачеш и на арменския поп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    31 Март 2024 19:51ч.

    Точно така, цивилизован хуманисте! Обясни им на простите ватенки, че ще ги трепат до последния орк! А това, че според международните правила у умишленото убийство на цивилни е военно престъпление, за "цивилизования свят", в който висша ценност е "върховенството на закона", няма значение... "Женевска конвенция за защита на гражданските лица по време на война" от 12 август 1949 г. - военните престъпления включват, но без да се ограничават до: - „преднамерено убийство“ (член 8)(2)(а)(i) - „умишлено причиняване на големи страдания“ (член 8)(2)(а)(iii) - „разрушаване и присвояване на имущество“ (член 8)(2)(а)(iv) - „вземане на заложници“ (член 8)(2)(а)(viii) - „нападение на цивилни“ (член 8)(2)(b)(i) - „нападение на цивилни обекти“ (член 8)(2)(b)(ii) - „прекомерни смърт, нараняване и щети при инциденти“ (член 8)(2)(b)(iv) - „нападение срещу незащитени места“ (член 8)(2)(b)(v) - „убийство или нараняване на лице извън боя“ (член 8)(2)(b)(vi) - „осакатяване“ (член 8)(2)(b)(x)-1)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момо

    31 Март 2024 19:53ч.

    Като всичко е позволено, как на хохлите, в името на победата, ще им подействат няколко атомни бомби? Например в Киев или Лвов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украински народ не съществува, земята е руска и винаги е била руска

    31 Март 2024 20:23ч.

    А жълтопаветниците сте гнусни отрепки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    31 Март 2024 20:49ч.

    Едно време, и в друг сайт,пишеше един Фон Шпион. Беше много щастлифт от Бомбите над Хирошима - Нагазаки, как били голям късмет за Япония.. Тоя пич, ако е жив, че помнеше Трайчо Костов,,може да каже къде да паднат Бомбите - Ровно, Лвов, не и Киев, споре мене!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • svetulka

    31 Март 2024 20:59ч.

    Жив и здрав е Фон Нюмън / Зам. Директор / С. П. Б.; набор '56 е 'се пак. ❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Класик

    31 Март 2024 21:17ч.

    Нали ви е ясно, че Русия може да изпепели Украйна за много малък период от време и такива актове само задълбочават проблемите. Митовете за великата украйнска победа и слава украйне са просто митове. Руснаците не са искали, не са разгромили украинците, още 2022 щяха да им оставят и Донбас, но като те използват и робуваш на чужди господари ще си носиш последствията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кацапня Новоросья, просто бубулечки

    31 Март 2024 21:17ч.

    Какво забравиха "западенци" на изток, дето въобще не им е РОДИНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Путин

    31 Март 2024 21:46ч.

    То и С. Корея е на Южна Корея, бе комуне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    31 Март 2024 22:42ч.

    Кимчо, оня с виаграта пак те търси, за да занесеш на прайда. Бързай, че сте много там и може да свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райничка Цветкова

    01 Апр 2024 2:12ч.

    Нещо сте се объркал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    01 Апр 2024 13:48ч.

    Жителите на столицата на Холандия излязоха със знамена, символизиращи мира, както и руски трикольори. Лозунгите на транспарантите, които демонстрантите донесоха със себе си, гласят: "Искаме мир!", "Няма оръжия за мир!", "Няма НАТО - няма война", "Мир - веднага!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обясни им на простите ватенки, че ще ги трепат до последния орк!

    01 Апр 2024 15:45ч.

    Ето, по този начин расъждават зеля и компания, затова украйна е пред катастрофа. Но и на вас няма как да се прости. Ще берете ядове за фашистката си позиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Апр 2024 19:34ч.

    И след митинга са отишли да се надрусат за лека нощ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    31 Март 2024 19:58ч.

    Украйна винаги е била част от Русия , за съжаление тази братоубийствена война е предизвикана от ФАЩ и украинците са пожертвани за чужди интереси от клоуна-наркоман, но очевидно те не осъзнават , че са пушечно месо в глобалната игра и не са заслужили да имат измислената си държава , каквато и никога не са имали в действителност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    31 Март 2024 20:15ч.

    Айде пак лигавщини - декларации, настоявания... щом имате доказателства и сте сигурни, просто ликвидирайте тоя малюк, буданов и зеленски !!! Защо се мотаете още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    31 Март 2024 20:24ч.

    Русия се готви да извърши антитерористична операция в Украйна 😉

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хората, дето сега се пеняват в защита на укропитешката гнус ще си понесат последствията

    31 Март 2024 20:25ч.

    Няма да има милост за защитниците на западната лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anton Donchev

    31 Март 2024 20:35ч.

    Не съм русофил,нито русофоб.Аз съм Българофил и смятам че в тази война България трябва да запази неутралитет,но нашите мижитурки и лакеи на Западните Господари ни бутат на лъва в устата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Окупираха базите, крадат ни данъците

    31 Март 2024 21:21ч.

    и да ни оставят "неутрални"??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    31 Март 2024 20:35ч.

    Защо скимичат руснаците ли? Ами защото търсят помощта на света извън Запада, а това са повече от 2/3 от хората на Земята. Сега Украйна е обявена за терористична държава. Което значи, че всяка държава по света е заплашена от нея. И че този, който не признае този факт, е просто съучастник на Украйна. Нищо екстраординарно няма в тази декларация. Това си е пропаганда, но струва ми се, успешна пропаганда. Сега Украйна от жертва ще стане "бандит". А това води до.. Знаете до какво - още по-малко снаряди, щото Западът ги свърши вече. А тези, дето имат и могат да дават, ще са изправени пред морална дилема. Не че моралните дилеми значат нещо днес, но със сигурност ще попречи на икономиките на страните извън Запада. Другата възможност е, алтернативна, е да изцицат здравата привържениците на жовтоблакитната. Няма да изцицат Украйна, но фон дер Лайен със сигурност и то яко... Демек ние сме прецаканите камилчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • погрешна стратегия на Русия

    31 Март 2024 20:35ч.

    Няма кого да тогнат от "Международната общност" с изобличаване на тероризъм и терористи. Тази "общност" е разделена на две ярко изразени противоборстващи групировки и войната в Украйна е еманация на това противоборство. Правото се пише от победителите, а победените - горко им. Така че Русия да стяга военните си и да тръгва истински напред и без "договорняк" с враговете си ! Смаже ли укробандерите , стигне ли до Киев - ТЯ ЩЕ Е ПРАВАТА СТРАНА ! Огъне ли се пред НАТО и укронацитата, ще я изкарат по-черна от дявола и най-терористичната страна на света. На война като на война !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    31 Март 2024 21:16ч.

    Въпросът не е в "Международната общност" и руснаците изобщо не се целят там. Отписали са я отдавна тази "международна общност" и знаят, че няма смисъл да хабят сили и ресурс да оправят криви дървета. Играта е "тебе думам дъще, сещай се, снахо"... Ако ме разбирате. Всъщност сигурен съм, че голямата част от хората разбира за какво става дума и сега ще е голямото "ухажване" на глобалния Юг, както е модерно сега да се казва... Там е силата и бъдещето, не е у нас, за съжаление. Вие си мислете, колко сте велики, но сме колос на глинени крака... За съжаление или може би за радост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    31 Март 2024 21:19ч.

    А руснаците са още наясно, че смилането на Украйна няма да е лесна задача, защото войната не е срещу Украйна, а целият Запад воюва с Русия. Защо ли, и те едва ли могат да обяснят, но винаги става дума за пари... Затова руснаците се стремят да изолират Юга от Запада. Най-малкото да не дават оръжия... И имат известни успехи. Дали ще е пълен, не знам. Поживем, увидим. Но ми се струва правилна стратегия. Плюс ухажване, но без да бъркат дълбоко в джоба, както при социализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • глобалният ви юг е едно кално оризище и мръсен нецивилизован бантустан,

    31 Март 2024 21:21ч.

    населен с бедни, прости и престъпни вмирисани подчовеци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    31 Март 2024 21:43ч.

    Галяма изолация, Мунчо. Да се прегърнеш с Мали, Горна Волта и С. Корея и да загърбиш Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    31 Март 2024 21:45ч.

    Тия са като Нинова - борят се със Запада, докато чаветата им работят за Голдман Сакс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    31 Март 2024 21:50ч.

    Те били отписали международната общественост. Биха ви шута. Оставиха ви да си правите олимпиади с Беларус, да чакате снаряди от С. Корея и ви нулират с 5 % от бюджета на Пентагона. Това ви се случва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двугънков

    31 Март 2024 22:01ч.

    Ти пак говориш в качеството си на педераст, а тук става дума за воини. И стига катилски си отъждествявал назначенците от правителствата на чичо сам-овите васали със самите страни. Самите страни са народите, а те, с изключение на грантаджиите там, са с Русия, а не с юдеите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    31 Март 2024 23:10ч.

    За руснаците няма определение за терористи, използват определенията на Запада, за да ги удрят с техните правила. За руснаците има "спец-части действащи на чужда територия". Максим Кузминов, който открадна хеликоптер и избяга в Украйна вече е открит в Испания от шест куршума от Макаров и повече няма да се крие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    01 Апр 2024 7:57ч.

    Евроатлантикът Кимчо на колесника, оня с виаграта пак те търси, за да я занесеш на прайда. Бързай, че сте много там и може да свърши !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма ли лекар бе

    31 Март 2024 21:53ч.

    че горинов пак се е превъзбудил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    31 Март 2024 23:04ч.

    От тази логорея единственият извод е, че е бръкнато там, където слънцето не свети. Ох, момченца, колко сте елементарни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Стоянов

    31 Март 2024 23:59ч.

    Всички войни по света са подпалвани от краварите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гуд айдия!

    01 Апр 2024 1:37ч.

    Зад последните теракти сидит Руслямская держава во главе с Султана Путина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкият Путин! Не знай горкото откъде му е дошло отзад дебелото чърво и кой му го е набил дълбоко барбар с мъдити!

    01 Апр 2024 5:43ч.

    Жал ми е за него, колко усилия положи всичко да изглежда розово и красиво, поне за овцете под негово уплавление, а то какво стана , не че го е грижа за овцете, заклани в КРОКУС БОКУС , ами затва, че му се смеят всички демократични страни, ами те хайде както и да е, ами го разбраха що за стока е и разните БРИКСИ - ДРИСКИ, дет им дават рубли да дрискат ужким ша са отделят от щатите, па тя Аржентина си напрай щатския долар първа валута. МЪдуру и той са чеши по мъдурити ма вече са ослушва за някой готин заем в долари да си стегне разчанчената кочина! И в Африка го рабраха колко струва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    01 Апр 2024 7:42ч.

    Лютият спор между розовите и зелени чорапки чия е Украйна е изкарал и лудите на мегдана. Определено форума на Сега беше направен по-добре функционално. Най много липсва функцията игнор. Е, всичко е въпрос на пари заради което не можем да се сърдим на Дачков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Функцията "Игнор" беше напълно излишна и никой не я използваше, въпреки че твърдяха обратното.

    01 Апр 2024 8:04ч.

    Всеички четяха като луди точно тези, дето уж им бяха на игнор, особено попържните и наплюваниците. Да разправят на старата ми шапка, че ни четяли, нито пишели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    01 Апр 2024 11:08ч.

    Във форума на Сега имаше модератор, тука 90 % от постовете на рубладжиите са за бан, обаче др. Дачков даже не ги и трие. А иначе вас комунетата винаги ви влечало единомислието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    01 Апр 2024 14:22ч.

    Менте ЗИПЧО, във форума на Сега нямаше да можеш да крадеш никове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можеше, можеше, който го можеше.

    01 Апр 2024 18:55ч.

    ЗИП-а нямаше да може, ама фон Нюмън и svetulkaта направиха форума разноглед и бая народ го отнесе, еле оня чук Ловкия (Ловкото Тоше), че и мъртви воскресиха. 😂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи