Боб Мартин: Невероятни снимки от спорта

Боб Мартин: Невероятни снимки от спорта

Британецът Боб Мартин е един от най-добрите спортни фотографи в света. Досега е спечелил 57 престижни отличия. Три пъти е Спортен фотограф на годината във Великобритания. През 2015-а публикува книга, в която разказва за най-добрите си попадения. 

 

"Това е единствената професионална фотография, която показва лицето на Анди Мъри в момента, когато той спечели Уимбълдън през 2013 г. Снимката е направена от роботизирана камера, разработена от Nikon и използвана за първи път на покрива на централния корт. В същото време от другата страна на корта всички правят снимки на задната част на главата на Мъри! "

 

 

 "Това е едно от най-добрите събития, които някога съм фотографирал. В един от етапите на състезанието участниците трябваше да плуват под пътека направена от дървени трупи. Веднага след излизането си те започваха да тръскат главите си за да се отърсят от калта и водата. Имам стотици страхотни снимки от там, но тази е най-добрата"

 

 

 "Винаги съм обичал начина, по който водата пречупва формата на телата. Тази снимка заснех с голям телеобектив от горния етаж на стадиона. Можете да видите, че единствените части на плувеца, които са извън водата, са носът и горната част на главата"

 

 

 "Преди и по време на мача между Индия и Пакистан прекарах няколко дни в търсене на интересни улични сцени. В тази чайна влизането обичайно е трудно. Днес обаче никой не ми обърна внимание"

 

 

 "Този кадър заснех от един от осветителните стълбове на покрива на стадиона. Предния ден бях разучил сенките и знаех точно къде трябваше да застана. Трудната част бе разрешението да се кача там"

 

 

Спортна снимка на годината в Америка през 2011-а

 

 

"Забелязах, че всеки път когато Юсейн Болт бяга за рекорд, пресичайки линията, първо поглежда към часовника. Така че аз започнах да седя до него. Снимката е от Пекин, когато той счупи световния рекорд на 200 м. Той гледа директно към мен. Аз съм първият човек, когото видя, след като счупи рекорда!"

 

 

 

"Китайски треньор пуска млади скачачи във водата от 10 м. Бях ужасен, но децата обичаха всяка минута от упражненията!"

 

 

Британски колоездач на Олимпийските игри в Пекин през 2008. Снимката е избрана от Боб Мартин за корица на книгата му: "1/1000th: The Sports Photography of Bob Martin"

 

 

"Мисля, че това е най-добрата снимка на Джокович в момент на триумф. Тя е от края на 2011-а след полуфинала на Уимбълдън. Направих я от любимото си място - там, накъдето играчите често се обръщат в мига на победата"

 

 

 

Източници: 

http://www.telegraph.co.uk/sport/picturegalleries/12013775/18-of-the-best-sports-pictures.html?frame=3508573

http://www.bobmartin.com/profile/

http://www.adorama.com/alc/meet-a-pro-elite-sports-photographer-bob-martin

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Yniyiq

    12 Май 2022 22:12ч.

    buy trimethoprim generic - <a href="https://bactrimx.store/">buy bactrim online</a> purchase sildenafil

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mjgynr

    03 Юни 2022 13:16ч.

    furosemide 40mg tablet - <a href="https://ivermecptin.com/">ivermectin 12 mg for people</a> ivermectin without a doctor prescription

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Skhimf

    25 Юни 2022 18:33ч.

    buy cyclobenzaprine generic - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">flexeril 15mg generic</a> inderal 10mg brand

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ipbpvg

    16 Авг 2022 15:15ч.

    tadalis 10mg cost <a href="https://tadalisus.com/">tadalis us</a> voltaren generic

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи