Скот Ритър: Русия постига целите си в Украйна по блестящ начин (видео)

Скот Ритър: Русия постига целите си в Украйна по блестящ начин (видео)

Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата "SCORPION KING: America's Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump". Служил е в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter. Сайтът dokumentalni.com представя негово голямо интервю в превод на български език. В него експертът отговаря на киритики по повод предишни негови изказвания (които може да видите тук и тук)з а ситуацията в Украйна и целите на Русия: 

Втората фаза на войната в Украйна (според руснаците) включва освобождаване на Донбас, създаване на сухопътна връзка между Крим и Русия и разширяване на Крим за подсигуряване на водни ресурси за полуострова. Русия постига тези цели по блестящ начин и всеки който казва, че не го прави не знае какво говори. Товя е изумителна военна победа, която в близко бъдеще ще се изучава във военните учебници. Не много хора разбират какво се случва на бойното поле. Руснаците трябва да пробиват отбранителна линиs, която е разгърната и укрепена по последните военни стандарти. Говорим за бетонни бункери, окопи, артилерия... Всичко е изградено по учебник, а руснаците го разрушават парче по парче.

Цялото интервю с Ритър може да видите във видеото с български субтитри.

 

Източник: dokumentalni.com

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Не може да бъде

  29 Май 2022 12:09ч.

  аз на очите си гледащи телевизора и на ушите си слушащи водещите ни ескперти по всичкология ли да вярвам или на този Скот Ритър? Що думи се издумаха и видея се направиха, как досега казаното да не е станало истина? Критерият на Гьобелс отдавна бе покрит!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ГЛАСОВЕ"

  29 Май 2022 12:21ч.

  разпространява най-примитивната руска пропаганда. Това е просто обида за читателите на "ГЛАСОВЕ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друго си е

  29 Май 2022 12:26ч.

  Да се разпространява най-примитивната украинска пропаганда, да четем за фалшивите украински герои и прочие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  29 Май 2022 12:30ч.

  Поредният зомбиран идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • юдофоб

  29 Май 2022 12:52ч.

  Соломоне, ти ли си бе? С какво толкоз те обидиха бе?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  29 Май 2022 15:24ч.

  те не се обиждат, те са щастливи. Между другото като погледнеш русофилските коментари под статиите на Вацев и Ивчо Христов ще откриеш същото - радостно мучене - ах, колко е умен, блестящ учин и пр. и никакви коментари по същество. тия хора имат нужда от дневната си доза и Дачков им я осигурява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  29 Май 2022 21:26ч.

  Майна, няма нужда от спор по същество. Вие не искате да се чува друга дума освен вашата. А и едва ли сте в състояние да разберете, какво ви се говори. Не поради глупост, а поради дълбока и непоправима индоктринираност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  29 Май 2022 21:42ч.

  Коментирай статията, а не мене. Колко пъти съм ти казвал. Дава ви дачков тука да кълвете най-безумните статии вземи неизвестно от къде и вие се радвате колко е велика Матушката ви, а в свободната преса пише съвсем други нелецеприятни неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Guest

  31 Май 2022 22:14ч.

  Тези статии не да от тук. Все още не сте затворили малкото западни мислещи сайтове като Consortium News - "Никаква западна военна помощ не е в състояние да попречи на Русия да постигне военната си цел да освободи целите територии както на Луганск, така и на Донецк, когато започва Третата фаза."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кра

  29 Май 2022 12:28ч.

  Като е руска пропаганда, не го четете. Истината за вас е една и тя се казва от гнусните укронацистки наркомани. Пълни дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  29 Май 2022 13:12ч.

  Пореден изключителен анализ! Мисля, че Путин залага на последния вариант. Умишлено се удължава войната и това ще доведе до своите резултати без бой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Висшата стратегия не е за тънкоумци

  29 Май 2022 17:01ч.

  Именно, Путин ще спечели много повече неща без бой, отколкото с война. Затова военните действия си вървят бавно и стабилно в едва едната покрайнина на Русия, но резонанса се усеща в Аризона. Пък може и да се улавя и от телескопа уеб...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Май 2022 15:20ч.

  този е специалист бил е по горещите точки по света може да му се вярва не забравяите че украинската армия се командва от западни инструктури 90 дни много трудно русия успява да отвоюва позиции но ще се справи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Британски медии: Путин може вече да е мъртъв, а Кремъл да използва негов двойник

  29 Май 2022 15:30ч.

  И петорник да използва, все тая, Русия печели и войната и от санкциите. Безспорен победител!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  29 Май 2022 16:03ч.

  Левкемията не прощава, последно вожда беше много подпухнал, явно са му блъскали стероиди, ама при тоя стрес няма как да оцелее. Между другото първия китайски император също са го крили, че е умрял, за да не избухне гражданска война. Ама до време и после гражданската война все пак е избухнала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  29 Май 2022 16:18ч.

  Майна,не се кахъри за здравето на Путин.И друг да дойде след него,вярващ ли че руснаците ще допуснат втори Елцин?Русийката това,онова,но ядат голям пердах,нали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това са тайните розови сънища на англосаксонците

  29 Май 2022 17:21ч.

  Като последователи на гьобелс англосаксонците са убедени, че ако изричаш една лъжа много пъти, тя става истина. Един вид правят вуду заклинания, като древните жреци. Такива практики обаче нямат връзка със случващото се в действителността и затова англосаксонците претърпяват поражението на пораженията. И излиза, че много голяма част от хората още не слязли от дърветата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашият свят трябва да е адът на вселената, щом англичани го управляват

  29 Май 2022 17:30ч.

  Само изключително тъпо и злобно племе може да пусне такава гнусна фейк новина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  29 Май 2022 16:35ч.

  Човека знае много добре какво говори.От толкова много "победи" на зеленски,пустите руснаци виж ти докъде я докараха.Преди месец писах,че руснаците няма за къде да бързат,защото те де факто воюват на собствена територия.За такива като майната и др.мунчовци е време да разберат,че Руснаците са "запрегнали" и няма връщане назад.Дали е справедливо или не,това е друг разговор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скот Ритър е бивш офицер

  29 Май 2022 16:37ч.

  И настоящ полезен идиот, по безсмъртното определение на Ленин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лицемер

  29 Май 2022 17:09ч.

  Колкото по дълго продължи войната, толкова по зле за ЕС и всички, които са наложили санкции. На ватенките им е през оная за санкциите. Свикнали са да бъдат мачкани. А за тези които си мислят, че с края на Путин всичко ще свърши да не се надяват. Защото сравнение със следващия Путин може да изглежда, като бяла лястовица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • О, да

  29 Май 2022 17:28ч.

  Англосаксите мечтаят тайно за преврат и хвърлят средства и усилия само за предателтва. Физичните закони нямат значение за тях и затова руснаците ще ги млатят до дупка. С Путин нищо не свършва, защото не става въпрос за една личност, в Русия има много патриоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • затворено общество

  29 Май 2022 17:39ч.

  Такъв начин на мислене - да нагласяш обстоятелствата както ти харесва, означава затворено общество. Не разбирам дьорд за какво отворено общество говори, освен ако отвореността не е само по отношение на това да окрадеш чуждото имущество. Където е най-силната светлина, там е и най-силната сянка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-не е черно бяло

  29 Май 2022 18:05ч.

  1.Русия се бие с наемна войска.Платена.Голяма грешка.Липсва и мотивация. 2.Командния състав-зле планирано зле изпълнено. 3.Тилът-също зле планирано и зле изпълнено.Бегло сравнение със Сталин и ще се отчаете.4.Високопатриотичен народ.Майки които предават синовете си защото са се отклонили от военна служба??!!! 5.Този народ се сблъска с огледалния си образ.САЩ могат да бъдат доволни.Много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сталин е еталон. Путин се учи. Бавно, но в правилната посока.

  29 Май 2022 19:14ч.

  Сталин е победил в две граждански войни преди да се сблъска с Хитлер - в гражданската война срещу белогвардейците и в гражданската война срещу червеногвардейците на юдео-болшевиките. Изковал си е нова съветска гвардия. Дори е изчакал да бъде нападнат, за да спечели световното обществено мнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сталин е единицата мярка за държавник, към която трябва да се стреми всеки лидер

  29 Май 2022 23:56ч.

  Сталин изяде на глобалистите цял век. Това никога няма да му простят. Докато съществуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сталин си е изковал робовладелско общество

  30 Май 2022 23:21ч.

  Имал е обаче подходящ материал. Не всеки народ става за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  29 Май 2022 18:51ч.

  Разумни и логични мисли на професионалист. Благодаря !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И двата сценария в зависимост от срещата на нАТО в края на юни:

  29 Май 2022 21:19ч.

  1) Приемане на Финландия и Швеция в нАТО и превръщане на войната в Европейска, с тенденция за световна ядрена война. 2) Неприемане на Финландия и Швеция в нАТО, поне засега и удължаване на позиционната война на изтощение за ЕС, са негативни за ЕС, като вариант (1) е фатален. Изводът е: България да действа като Унгария, за да не пострада!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Moesia Inferior

  30 Май 2022 0:01ч.

  В границите на тази римска провинция може да оцелее някаква остатъчна България. Ако имаме късмет и ако наследникът на Путин го е грижа за нас. Иначе можем да влезем в комплект с Източна Румелия при султана. Виж, София я очаква съдбата на Детройт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-сложно е

  29 Май 2022 22:08ч.

  Скот Ритър казва много по-сложни неща от заглавието. Анализът е много хубав и си заслужава слушането.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе фейк новини фашистки

  29 Май 2022 22:24ч.

  Имало убити до сега над 30 хил. солдата и още толкова ранени и осакатени.Как бе,как "великата и нерушима" руска армия ще допусне за три месеца толкова убити и осакатени. Амчи те само за 10 год .в Афганистан дадоха само 15 хил.жертви в "имени Родину".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скот Ритър е бивш офицер

  31 Май 2022 17:55ч.

  на московска издръжка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Скот Ритър е бивш офицерна московска издръжка

  02 Юни 2022 13:37ч.

  Как разбра?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  02 Юни 2022 20:15ч.

  След предишните глупости, че руската армия напредвала с темпове по-бързи от тези на германците през 1941, тоя смешник реши отново да напомни на себе си с нови глупости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rusnak

  04 Юни 2022 4:49ч.

  Смешника си ти и тебеподобните. Валяка се движи бавно но славно по кухите ви тикви. Избъши си сопола.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Georg

  15 Ное 2022 22:42ч.

  Този беше в затвора за педофилство от 2012 до 2014. Кремъл няма как да използва " експерти" с нормална репутация пък особено това, което твърди са пълни глупости към двешна дата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи