Скот Ритър: Руската армия провежда класическа векторна стратегия и напредва бързо

Скот Ритър: Руската армия провежда класическа векторна стратегия и напредва бързо

Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата "SCORPION KING: America's Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump". Служил е в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter

Американският експерт Скот Ритър за военната операция на Руската федерация в Украйна:

Аз анализирам като военен. Прекарах много години в началото на кариерата си, изучавайки тактики за затваряне и унищожаване на съветските сили чрез огнево маневриране. Познавам тези момчета. Изучавах ги 35 години, тяхната доктрина и оборудване, тяхната тактика на действие.

Това, което виждаме, е класическа многовекторна стратегия. Целта му е да свърже вражеските сили, да ги задържи на място, да унищожи командните пунктове, да обгради вражеските сили и да превземе стратегически важни обекти. Заобикаляне на укрепени райони, където битката би била твърде интензивна. Не е лесно да не им позволим да грабнат инициативата.

Скоростта на настъпление на руските войски е по-висока от скоростта на германските войски в операция Блицкриг през Втората световна война. Така че, ако някой каже "бавно" - не, не е бавно, това е най-бързото напредване на войските в историята.

Особено като се има предвид, че украинската армия се състоеше от 260 000 души персонал, обучен и оборудван по стандартите на НАТО, с тясно свързана система на командване, ефективно управлявана от офицери. Струва си да се обмисли и подкрепата на 200-300 000 резервисти, спомагателни части и служби.

И така руснаците започнаха със 190-200 000 войници, за да се изправят срещу сила от 600 000 войници. Обикновено в началото на кампанията ще имате предимство три към едно в офанзивната страна. Руснаците започнаха операцията с предимство едно към три или едно към четири от украинска страна. Но въпреки това загубите за последната седмица показват 1 към 6 в полза на руснаците. Обикновено в съвременните сблъсъци по време на Втората световна война, широкомащабни битки за унищожение, например германците в битки с американците, като се има предвид, че американците печелят, на всеки убит американец имаше 1,3 1,4 германци. Това съотношение позволи на американците да спечелят битки и да продължат напред.

Съотношението на руски и украински 1 към 6 е съкрушително поражение за украинската страна. Една от причините, възпрепятстващи напредването на руснаците, е, че руската страна обяви намерението си да избегне жертви сред украинските военни. За мен, както и за всички, беше абсолютна изненада, че започнаха операцията с една ръка, вързана зад гърба. Напредъкът е много спокоен и много внимателен. Руснаците се опитаха да преговарят с всички, които заеха укрепени позиции, в опит да сведат до минимум цивилните жертви и унищожаването на градските съоръжения. Руснаците демонстрираха отказа си да убиват украински войници в казармата си. Но можеха. Вместо това ги оставиха да спят спокойно и казаха – „предпочитаме вие да останете в казармата си и да се откажете от съпротивата, защото претенциите ни не са към вас, ние ловим по-големи риби“.

За съжаление на руснаците, украинците са решили да се бият и се бият много достойно. Не мога да подценя смелостта и устойчивостта на украинските военни. Те се изправят срещу добре обучена и добре оборудвана руска армия, която има тактически и оперативни предимства. И украинците демонстрират доста достойни сблъсъци. Но губят, губят безнадеждно. И мисля, че по-рано, дори по-скоро, отколкото късно, ще видим пълна капитулация. Когато им свършат боеприпасите, остават без храна, остават без питейна вода и гориво и ще бъдат изправени пред избор – безполезна съпротива или смърт.

Лий Камп: Много се говори в американската пропаганда, мога да цитирам твоя цитат в Туитър като пример – „на практика всичко, което се говори по западните канали за действията на руснаците в Сирия, не е вярно“. Според вас как се отнасят руските войски към цивилните жертви?

Скот Ритър: Руските войски умишлено са се лишили от огромно предимство на съвременната военна доктрина - решаващо предимство в огневата мощ. Бих казал дори абсолютно превъзходство. Обичайната руска стратегия е да локализирате целта и да я изгорите с силен огън от артилерия за залпови ракетни системи, минохвъргачки и след това да прехвърлите броня върху всичко, докато бъде открита нова цел и процедурата трябва да се повтори. Тактиката е изключително ефективна и изключително брутална. Ако се приложи към вражеска формация, разположена в градска зона или в гъсто населено предградие, това ще доведе до смъртта на десетки хиляди цивилни. Руснаците изоставиха тази тактика. Никъде не са го използвали. Когато стрелят, те се ръководят от информация за разузнавателната операция, възможностите на противника и местоположението му. Войната е неточна наука. Казвам ти го като човек, който знае това от първа ръка. Проучили сте целта, избрали сте най-подходящите оръжия за премахване на целта. И изведнъж се оказва, че разузнаването е сгрешило или боеприпасите са довели до унищожение, което не е типично за него. И във всеки случай, когато се водят битки в райони, където живеят хора, хората плащат най-висока цена. И това се случва в момента. Но да се твърди, че руснаците умишлено се насочват към цивилното население, е абсолютно изкривяване на реалността.

 

Руснаците са много, много внимателни при използването на оръжие. Когато използват тежки оръжия, например в Харков използваха реактивни системи за залпово изстрелване в битки в частни сгради. Но това, което западните медии няма да ви кажат, е, че руснаците са изпратили разузнавателна група в този район преди това. Тя попадна в засада и унищожена от украинските военни, които се бяха окопали в района. Такъв резултат от разузнавателна операция автоматично превръща района в легитимна бойна цел.

Съжалявам, но това са правилата на войната. Ако сте взели решение да се защитавате в жилищни райони, не можете да се оправдавате, това вече не е военно престъпление, ако руснаците ударят тези райони. Мисля, че руснаците се провалят в един аспект и това е по отношение на пропагандата. Не казвам, че бих искал руснаците да лъжат. Но бих искал те да представят своята гледна точка в тази конфронтация. Това, на което се противопоставят, не е само пропаганда от украинското правителство.

Трябва да се има предвид, че ЦРУ си сътрудничи тясно с украинското министерство на информацията. А ЦРУ отговаря за това, което се нарича "информационна операция". Това е операция под прикритие, политическа акция, извършена с разрешение на президента на Съединените щати. И причината, поради която трябва да получат одобрение от президента, е, че ЦРУ обикновено няма право да манипулира информация, която би имала въздействие върху американската общественост. Те могат да лъжат, правят го доста успешно. Но им е забранено да лъжат, ако това засяга гледната точка на американците. И точно това правят сега. Те разпространяват дезинформация.

Или, да го кажем по този начин, те провеждат добре обмислена информационна операция, за да постигнат вътрешнополитически резултати в Русия. Смисълът всъщност е свалянето на режима. Те искат Путин да бъде свален. Следователно те създават вътрешно недоволство в Русия и ще насочват това недоволство заедно със санкциите и политическите механизми. Всичко трябва да работи заедно.

Санкциите не работят сами по себе си. Санкции, насочени към определен клас граждани в Москва, които САЩ смятат за ориентирани към Запада. И затваряйки достъпа до ползите от сътрудничеството със Запада за тази класа, вие нарушавате нейния начин на живот. САЩ искат тази класа да излезе от контрол и да свали техния Саддам. Това е операция за промяна на режима. И пропагандата в Украйна не се ограничава до преувеличаване на украинските победи, както обикновено правят военните, или омаловажаване на руските успехи. Това е манипулиране на информация в Русия и в Европа.

Да си припомним НАТО – това е една неспособна организация, която изскочи позорно от Афганистан. Как ще ги изправите срещу това, което се случва сега? Как ги накараш да се противопоставят на това, на което са способни руснаците? Трябва да започнем информационна операция, предназначена да промени общественото мнение в Европа. Но не директно. Американската общественост също попада под влиянието на пропагандата. Не можете да накарате ЦРУ да прокара лъжа тук и у дома по CNN да каже „да, всичко е лъжа“. Не е нужно да правите тези отчети. Не е вярно.

Трябва да съобщавате само истината. Не, те оставят лъжите да заживеят сами. Това изисква одобрение от правителството. Така че президентът на Съединените щати участва в операция, която измами американската общественост и хората трябва да вземат под внимание това.

 

 

Коментари

 • Люба

  20 Март 2022 13:24ч.

  Б@си специалиста - със 190 000 ще настъпваш срещу 260 000, плюс териториална отбрана, резервисти , гранични войски, полиция, партизански части на седем направления.Тоя има проблем между ушите - съотношението требе да е поне 3:1 в полза на настъпващите. Колхозниците си вкараха техниката в 60 километрова колона и станаха за скрап.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти ли закъсня да се родиш

  20 Март 2022 16:33ч.

  или Хитлер рано загина? Ако му беше съветник, нямаше да остане от мужиците и помен, за 2-3 дена щеше да развееш байрака над Кремъл. А сега, уви, си го развяваш само из форумите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вал

  21 Март 2022 0:26ч.

  :))))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люба,

  21 Март 2022 12:17ч.

  приличаш на недолюбена хазарка от западна София. Я по-спокойно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ffwxrz

  21 Май 2022 19:19ч.

  ampicillin 250mg brand - <a href="https://ampicillinc.store/">ampicillin 500mg cheap</a> cialis for daily use

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gnwcss

  03 Юни 2022 14:12ч.

  order furosemide online - <a href="https://ivermecptin.com/">stromectol brand name</a> ivermectin 3mg for lice

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Uexdjq

  11 Юни 2022 11:03ч.

  buy ventolin inhalator for sale - <a href="https://essayslw.com/">order research paper</a> dapoxetine 30mg over the counter

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Inhqox

  25 Юни 2022 19:29ч.

  buy flexeril pill - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">cyclobenzaprine pills</a> purchase inderal pills

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  20 Март 2022 13:39ч.

  Ритър е прав за много неща. Особено за това, че операцията се развива с бързо темпо, което знам от първите дни, за съотношението на воюващите, което съм изчислявал. Хора които не са военни не могат да го разберат по обясними причини. Но по отношение на лъжите и манипулациите, забравя да каже, че макар и бавно истината си пробива път и хората на запад и САЩ ще научат лъжите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люба

  20 Март 2022 13:57ч.

  Бакар ли си бил или нещо подобно.Колхозниците са тръгнали с парадни униформи и за три дни трябвало да са на полската граница. Можеш ли да изчислиш в казана съотношението боб - вода. Хамериканците имат чип в Джавелина им и в реално време отчитат попаденията, от сателита гледат колхозниците и коригират артилерията, да не говорим за Байрактарите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калина

  20 Март 2022 13:59ч.

  Люб, не хаби нерви с тоя дилетант - пази се за Парада на Победата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Пърмаков

  20 Март 2022 17:04ч.

  Любче, голяма си сладурана! Това с парадните униформи ме застреля. Да ти споделя една тайна - утре 21/03/2022 руснаците обявяват пълна капитулация. Но не казвай на никого.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  20 Март 2022 17:42ч.

  Срещу Вермахта в направление Киев са се биели около 760 000 войници и 200 000 - но опълчение като фронта е бил плътен около Киев . Сега армията е по-малобройна, но много маневрена .........................и им помагат силни държави с модерно въоръжение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Krasimirko

  21 Март 2022 9:03ч.

  Кравар смешен шут

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гутлабанов

  21 Март 2022 13:43ч.

  Любче, имаш спешна нужда от принудително лечение,ще ти пратя хора да те пременят с една бяла ризка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  20 Март 2022 13:45ч.

  Великата Отечествена война на украинския народ срещу варварите ще победи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Z“ като „Заканчиваем войны“

  21 Март 2022 16:15ч.

  Владимир Владимирович Путлер, МАЙ АКЪЛА ЩЕ ТИ ДОЙДЕ, КОГАТО СТАНЕШ С ЕДНА ГЛАВА ПО – НИСЪК !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много интересно интервю

  20 Март 2022 13:53ч.

  поне за хора незапознати с военната сфера на съвремието ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  20 Март 2022 13:57ч.

  За мислещите образовани хора е абсолютно ясно, Русия ще унищожи фашизма в Украйна. Бях заблуден, че лозунга Смърт на фашизма е отживял, сега е на дневен ред! Само такива семпли човеченца като по-горния могат да пишат безмислени постове. Явно те са на страната на фашистите убиващи наред и украинци и руснаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конушмаков

  20 Март 2022 14:06ч.

  Товарищ, абсилютно сте прав - лозунгите са вечни, след това ще унищожим и куманизъма като почнем от мумията на Красний площадь.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Унищожаваш наред, пример - Мелитопол

  20 Март 2022 14:15ч.

  А после обявяваш унищожените за нацист и съвестта ти е чиста. Накрая празнуваш Девети май като победа над Европа. Можем повторить.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутра

  20 Март 2022 15:30ч.

  Не се вижда да унищожава никакъв фашизъм, но виж Мариопол го срина със земята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Индикация

  20 Март 2022 20:59ч.

  Абе, ти знаеш ли какво е някой да срине град със земята?! Я отвори снимки от Багдад, Мосул, Триполи, Бенгази след "демократизирането" и виж какво е сринат до земята град. Много взехте нещо да използвате изрази, на които нито знаете значението, нито изобщо си представяте какво означават. "Трол да се наричам първа радост е за мен" е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "V Задачата ще бъде изпълнена"

  21 Март 2022 16:17ч.

  Мутра, МАЙ АКЪЛА ЩЕ ТИ ДОЙДЕ, КОГАТО СТАНЕШ С ЕДНА ГЛАВА ПО – НИСЪК !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  20 Март 2022 14:05ч.

  (...) Великата Отечествена война на украинския народ срещу варварите ще победи. (...) Звучи като тост, наздравица. Со слезами на глазах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  20 Март 2022 14:12ч.

  А за интервюто - Another Putinist.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости и лъжи, само на пръв поглед

  20 Март 2022 14:12ч.

  Всъщност в списъка къде е служил, там, там и там, май е пропуснато ГРУ. Защото на такъв прилича. Агент за влияние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  20 Март 2022 14:18ч.

  Вот, вот и аз о то же самое, разбийш ли. Но човекът може още да е на щат в ГРУ-то, барабар с Баширов и Петров. И като едното нищо да е генерал и герой на СССР и на Расея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия двамата ги знам като мишкин и пишкин

  20 Март 2022 17:13ч.

  Поне на такива мязаха на онова интервю със шпиловете

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  20 Март 2022 14:25ч.

  Това е вечната борба срещу злото , Русия като Православна държава се бори срещу фашизма , в който се превърна глобализмът - абсолютното отрицание на естествения и Божествения порядък на света !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стига извратени лъжи. Кремльовското православие е ФАШИСТКО по съдържание в КГБ-форми!

  20 Март 2022 21:20ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=QK80Sx3KMyo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  20 Март 2022 14:54ч.

  Доста обективно виждане на ситуацията.Ся руснаците са много наясно с тактиката и стратегията на огневите чували още от времето на втората световна.Интересни са реакциите на троловете,веднага го обявиха за путинист,също така буди удивление колко същите са запознати със строго секретните планове на руснаците.Накратко-смях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конушмаков

  20 Март 2022 15:38ч.

  Наборе, руснаците са засекретили всичко за ВСВ до 2050 година и колхозниците не знаят нищо. Добре,че беше бившия грушник Виктор Суворов да раздвижи мъглата. Всичко дето знаят, са т.н. мемоари на прецедателите на совхоза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе пич

  20 Март 2022 16:38ч.

  те руснаците още не знаят, че всъщност са загубили войната, Хитлер, Мусолини и Хирохито откога минаха гордо през Червения площад и после наредиха Масква да се изгори, взриви, смаже, съсипе и спомена даже да се забрави за нея. Но пусти мужици из горите още не са чели грушник ли, черешник ли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  20 Март 2022 16:10ч.

  Всичко казано е пределно ясно на мислещи с главите си.Необходимо е само да имате карта и да нанасяте безспорните факти/признати и от двете страни/.В никоя война скороста не е линейна!До седмица две 200 000 украински войници или ще се предадат или ще са избити.С кокво после Зеленски ще води война?Жириновски предвиди всичко точ в точ преди години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байгън

  20 Март 2022 16:12ч.

  Путин вика - операцията върви по план, американеца вика - операцията върви по план, даже и много бързо върви, а форумният планктон вика - руснаците буксуват, патроните свършили, ракетите свършили и даже хляб и вода нямали. Да се чуди човек на кого да вярва - на Путин ли, на офицера от САЩ ли или на форумния планктон? Направа да паладееш. Ако за заложа на форумния планктон дали ще сгреша?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агент особого наZначения

  20 Март 2022 17:35ч.

  Оберщурмбанфюрер Штирлиц

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ноле

  20 Март 2022 18:54ч.

  Много спецове има тук.Въпрос на време е ..Иначе досега там щеше да е равно,разхвърляно и да пуши..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само почакай

  20 Март 2022 19:13ч.

  Руснакът озверява постепенно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българоид

  20 Март 2022 20:32ч.

  Що толкова припирате и се възпалявате, бе?! Вие - Носители на ценности, истина и светлина! През 99-а година Белград беше бомбен в продължение на около 80 дни. Нежно и отдалече! Не се е налагало да влиза пехотински ботуш, което прави нещата несъизмерими. Дайте поне още два месеца време, пък да преценим какво и що.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бомбен, бомбен, колко да е бомбен.

  20 Март 2022 21:32ч.

  А преди това триста хиляди избити заради Милошевич. Белград си го получи както Берлин на Хитлер,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, Фактическият!

  20 Март 2022 22:02ч.

  Вие надарен ли сте със способност да разбирате кратък и семпъл текст. Говорим за резултатност на военна кампания. Дума не е споменавана за причините и! Плоските ви мозъци въобще не са годни за употреба в каузалната тематика. Млък и кръгом!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, Бомбардиращият

  20 Март 2022 22:03ч.

  И ти си жертва на агресивни церебрални въздействия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ксения Ларина от забраненото „Ехото на Москва“: Путин трябва да бъде спрян - той нападна суверенна държава и убива собствения си народ!

  20 Март 2022 21:23ч.

  Това е журналистката, която взе последното интервю от Немцоя, преди да го убият копоите на Путин. Тя също беше заплашвана от режима на Путин и принудена да стане политически мигрант. --> https://news.bg/int-politics/kseniya-larina-ot-ehoto-na-moskva-putin-tryabva-da-bade-spryan.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Како Ксения

  20 Март 2022 22:08ч.

  Права си! В действията на Русия има беззаконие и жестокост. Само дето и ти, како Ксения, си семпла, изначално човеколюбива женица, но с промита от либерален бълвоч глава, обичаща модерните глезотийки и виждаща ... до върха на носа си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин няма да успее да превземе и ПОДЧИНИ Украйна, колкото и войски да изпрати, каза Алексей Железняк, войник от 34-та мотострелкова бригада, дислоцирана в Карачаево-Черкеската република в РФ, който се предаде

  20 Март 2022 21:31ч.

  Поредните руски военнопленници, които разкриват на брифинг какво безумие и трагедия е тази нечовешка инвазия в суверенна държава и масово унищожение на братски народ в името на свръхегото на един нарцис с фашистко мислене да прегазва и унищожава хората в името да задоволи болните си амбиции. ---> https://www.youtube.com/watch?v=Ld7-hitmidk&t=1145s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин няма подобни намерения

  20 Март 2022 21:55ч.

  А мнението на простия войник няма никаква тежест относно развитието на конфликта. Украйна ще бъде лишена и от боеспособна армия и от територия в следващия 1 месец...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Във всеки случай Путин е лъжец - основна характеристика на КГБ-еецът

  20 Март 2022 22:07ч.

  Можеш да лъжеш част от народа за известно време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжовност

  20 Март 2022 22:10ч.

  Със сигурност на този свят е пълно с лъжци, но и с ограничени тъпанари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  20 Март 2022 22:59ч.

  (...) Във всеки случай Путин е лъжец (...)Да не ти е обещал да тъ земи? Поматросил и бросил?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Стоянович припомня фактите и уроците от историята, от които никой не се поучава

  20 Март 2022 21:40ч.

  Паралелите на днешната инвазия с Кримската война 1853 г. и агресивните инвазии в Афганистан и във Финландия, когато винаги всичко започва с великоимперските амбиции на Русия, но завършва със загуба за нея. Но благодарение на провалите й във войните, започват реформирите. https://bnt.bg/news/za-nacionalnata-pamet-i-usluzhlivoto-zabravyane-na-faktite-ot-istoriyata-v316390-304315news.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоянович

  20 Март 2022 22:13ч.

  Има интерес да извърта нещата по начин, който лично на него му постила удобна постеля и богата трапеза за сметка на господарите му, във вярност към които се е клел. Ти бе, умнико, какъв интерес имаш?! Лично ти? Кажи, че да те разбера, къде точно те стяга, пък да ти обясня човешки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus

  20 Март 2022 22:56ч.

  „Съжалявам, но това са правилата на войната.“ Това са правилата, ако участваш във война по принуда и зад гърба ти са жените и децата от народа ти. В този случай самата война е престъпна. И колкото по-добре напредват, толкова по-зле изглеждат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Johnny

  21 Март 2022 9:43ч.

  Голямо значение има през какво е пречупен погледът. Американските наблюдатели имат сериозни когнитивни проблеми породени от определени цели и желания. Русия трябва да спечели тази война. Няма връщане назад независимо от санкции и друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:00ч.

  (1)Не мога да се съглася с някои неща. Според него всичко, което идва от западните медии е пропаганда, но смята руските медии за достоверен източник и не допуска, че биха излъгали. Относно сравнението с немския блицкриг Ритър забравя, че той се случи за 3 седмици срещу армиите на 2 велики сили - Франция и Вликобритания, а не срещу бедна и корумпирана постсъветска страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Johnny

  21 Март 2022 9:44ч.

  И каква съпротива оказа Франция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:03ч.

  (2)Относно сравненията с НАТО, само военният бюджет на Германия е толкова голям колкото този на Русия, а наскоро обявиха, че ще го увеличат с 100млрд.$, Великобритания и Франция има същото толкова големи бюджети като руския, а на щатите е над 10-пъти по-голям.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:04ч.

  (3)Все пак ако се стигне до война НАТО-Русия, единственото което ще направя е, макар и атеист, да си кажа молитвата, защото няма да има победител. Също така твърди, че украинската армия е виновна, затова че руснаците бомбят цивилни райони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:05ч.

  (4)Представете си следната ситуация - България е нападната, скрили сте се със семейството си в панелка, родната армия е в квартала ви да ви пази, вие решавате да излезете да потърсите храна и малко след това ракета на врага поразява панаеления ви апартаманет вместо българските военни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:06ч.

  (5)Кого ще обвините за смъртта на близките си - врага, който е нахлул с 200хил. души и военна техника в родината ви или родната армия? Пропаганда има и от двете страни, но това не значи, че трябва да се отнасяме безкритично къ някоя от страните, само защото е другата гледна точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джон Голт

  20 Март 2022 23:06ч.

  (6)Съгласен съм, че щатите последните години въоражават Украйна и я гласят за НАТО, но според мен Русия си остава агресор и виновник за тази ВОЙНА. трябваше да потърсят диалог с украинското правителсто и украинския народ и да опитат да се разберат по мирен път, а не да въоражават сепаратистите, правейки като щаттите и да подклаждат конфликт, който да използват за оправдание за ВОЙНА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  21 Март 2022 0:04ч.

  Руска пропаганда има, но който има разум, може да види и двете страни. В подобно положение са били българите през 1941-1944 г. Германия е забранявала руско радио, но хората, които са го слушали са знаели, че от там идват действителни сведения. И сега е същото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  21 Март 2022 0:20ч.

  Вашето ретроградно време на деградацията със съветска диктатура никога няма да се Zавърне! Но все още имате избор - чамодан, вокзал, Масква или Пхенян, докато все още има такива тоталитарни еднолични режими и крепостничество за населението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рис

  21 Март 2022 0:59ч.

  Ако не виждаш как точно онзи нацизъм се завръща днес, слепотата си е твоя. А за Масква говореха същото онези нацита от украйна, които се се чудят за къде да си стегнат чемодана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Епилиран ляв нежен демократ

  21 Март 2022 16:31ч.

  Както разбирам твоят ИЗБОР Е чамодан, вокзал, Киев, или бъркам ???!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джони,

  21 Март 2022 0:33ч.

  Руснаците следват правилата на Суворов за водене на война.. Чувалите са отколешна военна стратегия.. Анасондата продължава да затяга прегръдката..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ГЛАСОВЕ"

  21 Март 2022 6:43ч.

  отново разпространява руска пропаганда. "ГЛАСОВЕ" прави това с любов защото сърцето му принадлежи на "РуZZкий Мир"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Агент скот, или оберщурмбанфюрерът щирлиц на нашето време

  21 Март 2022 9:41ч.

  Айде моля ви се. Не всички пасем трева. Дори влезлите тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ

  24 Март 2022 12:27ч.

  ВСИЧКИ НА БУНИЩЕТО !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи