Скот Ритър: Истината излиза наяве в Украйна и Зеленски е бесен (видео)

Скот Ритър: Истината излиза наяве в Украйна и Зеленски е бесен (видео)

Стенограма от разговора на Клейтън Морис със Скот Ритър. Скот Ритър е бивш офицер от разузнаването на американската морска пехота и автор на книгата "SCORPION KING: America's Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump". Служил е в Съветския съюз като инспектор по прилагането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег (INF), служил е в щаба на генерал Шварцкопф по време на войната в Залива, а от 1991 до 1998 г. е бил главен инспектор по оръжията към ООН в Ирак. Twitter @RealScottRitter

Видеото е с български субтитри:

Морис: Уолстрийт Джърнъл е опаковал цялата заглавна страница на уебсайта си днес с огромна, като фотосесия, почти като че са наели Ан Гетис да им направи снимки. Да, това е фото журналистика. И така, това са хората, погледнете на екрана си, „Украйна се страхува от поражение на изток без приток на военна помощ“ и всички снимки за това как те страдат сега, а европейските лидери, разбира се, предстои да се срещнат в Брюксел и имат пълен списък с оборудването, което те искат, за да могат да го изпратят веднага. Погледнете списъка – това е съветникът, нека да проверя дали казвам името му правилно, това е съветник на Зеленски (Михайло Подоляк). Ще го сложа на екрана, съвсем директно ето какво казва съветникът на Зеленски: За да приключим войната, имаме нужда от паритет в тежките оръжия.

1000 Хоуицър

300 ракетни системи за многократно изстрелване

500 танка

2000 бронирани машини

1000 дрона

Това е, което се надяват да получат след срещата на 15 юни, само преди няколко дни. Скот, какъв е твоят поглед върху това – имат нужда от оръжия, и това е единствената причина, поради която губят. Сякаш не сме им изпратили достатъчно.

Скот Ритър: Има нещо, което аз посочих, от първия ден. Украйна започна с една от най-големите армии в Европа, една от най-добре оборудваните армии. Те се бият срещу друга много голяма армия, много добре оборудвана армия. И стигаме до бруталността на военната математика – става дума за смърт и унищожение. Убиваш хора и унищожаваш оборудвне. И онази страна, която може да го направи по-ефективно от другата, ще победи. Русия е много ефективна в убиването на украинци и унищожаването на украинско оборудване. Идва онзи момент от времето, когато, ако всичко е в относителен паритет, смилаш всичко по пътя, но това е бавен процес, но идва момент, когато започваш да смилаш всичко по-бързо и това се променя с голяма бързина. Това виждаме в момента, разрушавнето на украинската армия.

- Ние не разбираме нищо от военна стратегия, но знаем това, което медиите въртят за военните стратегии. Изгледжа около февруари ни беше казано, че Украйна може да се справи, че те са борбени, че ще се вдигнат и ще отблъснат Русия и това ще бъде лесна работа. А сега ни се казва точно обратното. Този материал на Уолстрийт джърнъл казва, че украинските сили имат само една артилерийска установка на 10 - 20 руски на фронтовите линии. Тази математика няма да донесе победа, нали така? Ако се постигне повече от това, което Вие нарекохте паритет, а сега изглежда сякаш списъкът е готов, или пък той винаги е бил, а западните медии винаги са излизали с това, което искат?

- Да, западните медии винаги са писали това, което искат. Първо, от самото начало не е имало паритет, започна се с предимство три към едно в полза на Украйна. Руснаците влязоха с някъде около 200 000 армия, а Украйна имаше 600 000 на разположение. Украйна имаше числено превъзходство. Русия трябваше да прибегне до стратегически и оперативни компетенции. Те съумяха да оформят бойното поле много ефективно в първата фаза на операцията, през първия месец на операцията. Блокираха голям брой от украинските сили, попречвайки им да укрепят критични сектори. След това ограничиха линиите за комуникация, унищожиха складове с амуниции, унищожиха депа с гориво, унищожиха линиите за комуникация, възпрепятстваха командването и контрола.

Всичко това води до унищожаване на бойната ефективност на украинците, като междувременно руснаците мачкат на бойното поле, така че, когато преминаха във фаза 2, те вече бяха оформили бойното поле по начина, по който го искаха. Украинците бяха разположени на бойното поле там, където руснаците искаха, те просто ги вкараха в мръсната работа на убиването. Аз не искам да бъда твърде прям, но това представлява една война, тя не е славна, не е героична. Тя е отвратителна смърт и унищожение от най-лошия вид. Показваха тази снимка на украинеца със стоманен поглед – хайде, кажете истината, това е изгорен труп, изхвърлен от танка, разкъсан, взривен на парчета, защото това е начинът, по който ще изглежда след ден или два. Стотици украинци изглеждат така всеки ден.

Това не е „Спасяването на редник Райън“, където се потупват по раменете и отиват, това е взривяване на тела, хората трябва да го знаят. То не е красиво, грозно е, отвратително е, вони. Това е войната и руснаците я водят по-брутално ефективно, отколкото украинците могат да издържат. Неизбежността на украинското поражение е написана още от първия ден. Ние видяхме превъзходството на руския план. Западът не разбра руския план, те си мислеха „О, Боже, те се опитват да превземат Киев!“ Русия никога не се е опитвала да превземе Киев. Русия отиде там с 40 000 армия и плени 60 000 армия. Това се нарича да си използваш мозъка. Русия никога не се е опитвала да превземе Одеса, те потопиха 10 000 войници в залива и 40 000 войници блокираха на място. Те форсираха резервите, вместо да отидат на изток към Донбас, резервите бяха пренасочени към Киев и Одеса. И по този начин Русия оформи бойното поле. За да могат да постигнат тази впечатляваща победа с една трета от армията, която има Украйна.

И беше много впечатляващо, всеки военен експерт, не идиотите, на които им се плащат пари от Фокс нюз, CNN, MSNBC, те всички имат три или четири звезди на раменете си, но са спрели да бъдат военни професионалисти в момента, в който са взели чека от медийните корпорации, защото работа, за която им е платено, не е да предоставят военни съвети, тяхната работа е да повтарят и да потвърждават заключенията, които медиите вече са направили. Ние сме тук, за да ви кажем за голямата украинска победа. Генерал-лейтенант Марк Хърли, моля Ви, кажете ни за голямата военна победа, украинците постигнаха голяма военна победа. Нищо от това не е вярно. Нищо не е вярно. А когато някой като мен дойде, те казват „О, времето изтече“. Аз написах 16 поста, туита, в които обяснявам какво стана в края на фаза 1. Те имаха 3 милиона въздействия, или какъвто там е терминът. Мисля, че това доста уплаши Туитър, те се чудеха дали да ги свалят, защото някой си изважда разказ, който е различен от тълпата.

Погледнете списъка за пазар на Украйна – той доказва, че задниците им са сритани, защото ако ти имаш нужда от 1000 артилерийски установки, това означава, че си изгубил 1000 артилерийски установки. Ако имаш нужда от 500 танка, значи си загубил 500 танка. Това са неприятните чисти факти. И не са само танкове и артилерия. Всяко едно оборудване, което е там – това е човешки живот. За всеки танк, който е загубен, това са три или четири живота. За всяка артилерийска установка са пет до шест живота. Ако те са загубили 1000 артилерийски установки, това са пет до шест хиляди души мъртви.

Ако са загубили 500 танка, умножете това по три, това са 1500 мъртви. Минимум, освен това има пехота, има логистика, има много други убити хора там. Украинците са изклани, може би сега признават, че имат по 200 души загуба дневно. Аз ще ви кажа, че сега този брой е по-близо до 600, до 800 убити на ден. На ден, 600 до 800 души, мъртви.

- Ти спомена някои от говорещите глави по телевизията и това е изумително, защото ние сме работили в този свят, аз бях в мейнстрийм медиите 20 години, Натали също, и сме излезли от корема на този звяр. Но аз искам да се чуе за този човек, аз не искам да го хвърлям под гумите на автобуса, но това говори точно за казаното преди малко от теб. И така, ти ни казваш, че губим, че няма начин, независимо от пари и оръжия, да се обърне тази работа. Но военно-промишленият комплекс все още бие барабана, да чуем Дан Хофман, бивш ЦРУ.

„Какво е Вашето заключение, трябва ли ние да дадем още оръжие?

Да, трябва, абсолютно. Ние трябва да задържим Украйна в битката. Владимир Путин се опитва да оказва всякакъв възможен натиск върху Украйна и Запада, той използва храната, превръща храната в оръжие, опитвайки се да накара Запада да намали подкрепата си за Украйна, но ние трябва да задържим Украйна в битката, това е единственият начин да постигнем разрешение, което защитава не само Украйна, но и нашите съюзници от НАТО, особено по границите с Русия.”

- Това звучи много страховито, но аз бих искала да го формулирам по друг начин, за да отговриш на въпроса, който виждаме често в нашия чат – какво трябва ние, като американци, да направим? Просто да оставим Путин да влезе и да завземе този регион за себе си? Можеш ли да отговриш на това? От една страна, ние просто трябва да се намесим и да упражним контрол върху огъня, а има и друг аргумент – какво наистина трябва да направим ние тук?

- Да. Нека да започна с това, че Дан Хофман не е военен експерт, Дан Хофман не е анализатор от разузнаването, Дан Хофман е служител на ЦРУ и когато видя Дан Хофман, виждам компрометирани опити за шпионаж, той и неговите другари бяха изритани от Москва, защото не стават за това, което правят. И да го слушам как говори за военни работи, е абсурдно. Така че, да оставим Дан Хофман настрана и Дан, ако имаш някакъв проблем с това, спори по всяко време, навсякъде, аз знам твоето досие, ти знаеш моето, това е лесна работа, ти ще загубиш.

Обикновено не съм толкова агресивен, но днес няма никаква полза от ЦРУ, особено от онези хора, които бяха в руския отдел, защото те са тези, които създадоха тази глупост за Путин и Русия. Те шпионираха, шпионираха, шпионираха и никога не се научиха кого шпионират и затова ядоха бой, всичките бяха изритани, защото ги изловиха. Сега да дойдем на вашия въпрос, какво трябва да правим? Не зная, това, което бих посъветвал всеки американец да направи, е да посети гробищен парк, гробищен парк от Втората световна война и да коленичи пред гробовете на хората, които са загубили живота си на европейската сцена.

- Искам да погледнем твоята статия, която днес публикува. По-конкретно за използването на руснаците като пушечно месо. Може би грешно съм рабрал израза, но това е твоята статия от днес, че Съединените щати се опитват да използват Украйна като опитна лаборатория за дроновете си – ход, който Русия едва ли ще забрави. И следващият етап на тази война?

- Имам предвид дроновете Грей Ийгъл, които бяха разработени по време на глобалната война срещу тероризма. Това беше велико оръжие, използвано срещу талибани, козари, гости на сватбени празненства, цивилни иракчани, в една много благоприятна среда, в която можеше да лети наоколо без да се страхува от нищо. Но Съединените щати осъзнаха, че ако се опиташ да използваш това оръжие срещу опонент от същото ниво, като Русия или Китай, то ще бъде свалено.

И в момента са в процес на харчене на стотици милиони долари, може би дори милиарди долари, опитвайки се да подобрят Грей Ийгъл, за да може да играе подобаваща роля на модерното бойно поле. Защо иначе Съединените щати ще изпращат четири Грей ийгъла в Украйна, ако знаят, че Грей Ийгъл е създаден и използван и няма да оцелее и една секунда на модерното бойно поле в Украйна? Освен ако не целят да използват тази война като тестова площадка за изпробване на нашите нови технологии, нови техники, нови процедури.

Което означава, че Украйна се е превърнала в площадка за проучване и развитие и това е чудесно, ако използваш само компютри на теория, но това е площадка, на която украинци и руснаци са в битка на живот и смърт и в тази битка украинците са избивани в съотношение 1 към 20 спрямо руснаците, но все пак умират и руснаци. Така че, ти предизвикваш война, чиято единствена цел е да бъдат убити руснаци, но война, в която убиването на руснаци няма да промени изхода. Колко брутално циничен трябва да си, за да направиш това?

- Да.

- Бих призовал всеки да прочете тази статия, ще проверя да бъде поставен линк към това, което Скот е написал днес за дроновете. Благодаря ви много, че следвате нашия канал, както знаете бяхме забранявани, бяхме спирани, бяхме цензурирани, затова започнахме собствен уебсайт, за да останем свърани с вас безплатно.

- Точно така. Сега отидете на redacted.inc и се убедете, че и вие сте свързани с нас, можете да се включите отново на redacted.com.

 

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Коментари

 • nan

  17 Юни 2022 9:14ч.

  всички либерасти знаят, че Ритър е путински агент и предател. няма какво да му се чете...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истината:

  17 Юни 2022 9:23ч.

  "Украйна се е превърнала в площадка за проучване и развитие и това е чудесно, ако използваш само компютри на теория, но това е площадка, на която украинци и руснаци са в битка на живот и смърт" за радост на англосаксите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  17 Юни 2022 9:29ч.

  Само ще отбележа, че за тези си думи Ритър нито ще бъде осъден от американския съд, нито ще му се наложи да се спасява в емиграция, което дори Алла Пугачова направи. Едва ли ще го залеят и с червена боя като нобеловия лауреат Дмитрий Муратов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  17 Юни 2022 9:58ч.

  кой ще жъде съден в Русия? Пугачова? Муратов? има 100 пъти повече шанс тези двамата да излязат в предаване в прайм тайма на гледана телевизия и да дрънкат заучени либерални опорки, отколкото Ритър да се появи в ЦНН да кажем или някоя немска телевизия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Юни 2022 10:02ч.

  Ся. Първо, Скот Ритър няма да го съдят в Америка, защото не е казал нищо против Америка, защото там не са променили законите си, както в ЕС. Второ, в Чехия например, вече осъдиха един човек на ефективни ? години, за изказана подкрепа на Русия. И ние в Бг сме на път да го направим. Трето, Скот говори за блокадата на информационното поле, ние вече го направихме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Юни 2022 10:06ч.

  А това, че Скот Ритър е видял фашистката същност на режима в онова недоразумение, и го казва открито, не само в това интервю, му свалям капа. И за перфектния анализ, на военния аспект на ситуацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  17 Юни 2022 13:11ч.

  Аз пък ще отбележа, че Чарлс Чаплин беше принуден да избяга в Швейцари, понеже беше набеден за комунист. Мога и още много примери да ти дам в тая посока, за свободните западняци, ама едва ли има смисъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Observer

  17 Юни 2022 13:20ч.

  По времето на Чаплин все още биеха негрите обаче. Държавите и обществата се променят. И в Русия инаше свобода някога. Днес, когато може да те осъдят за лозунг за мир, е друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Днес, когато Британия одобри екстрадицията на Асанж

  17 Юни 2022 17:02ч.

  в САЩ, е много друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пич, да те светна защо

  17 Юни 2022 17:32ч.

  са оставени да съществуват сайтове като "Гласове" у нас, "Breitbart" в САЩ и пр. За дамогат службите да идентифицират и следят такива като мене - антиглобалисти, антигей, и пр. Твоите идейни противници ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Предателите се завръщат

  17 Юни 2022 21:57ч.

  https://eadaily.com/ru/news/2022/06/17/chto-delat-s-vozvrashchencami-predateli-rodiny-potyanulis-v-rossiyu?utm_source=smi2&utm_term=5555272dba12ede08a6180f8bb2af560&utm_content=89445

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бомбата на деня

  17 Юни 2022 9:52ч.

  Интервю с Порошенко, в което казва, че никога не са имали намерение да спазват Минските споразумения, а само са печелели време, за да укрепят икономиката и въоръжените си сили, докато се готвят за война: https://bykvu.com/ua/bukvy/ia-vvazhaiu-shcho-minski-uhody-svoiu-zadachu-vykonaly-petro-poroshenko/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бележка към преводача

  17 Юни 2022 9:58ч.

  Хауицър (Howitzer) -> Гаубица; ракетни системи за многократно изстрелване (MLRS) -> Система/и за залпов огън

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Амунициите, мунициите и невежеството

  17 Юни 2022 10:12ч.

  Преводачката трябва да прави разлика между муниции и амуниции. Не е едно и също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде холан

  17 Юни 2022 17:04ч.

  Да бъде върховна у нас амбицияъа за точна прогонка на амуницията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На свършок

  17 Юни 2022 10:34ч.

  Оръжията и мунициите вече въобще не могат да помогнат защото украинските войници са на свършок. Пускайте завесата на тоя псевдотеатър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нещо не схващам, как след като 1000 бойни машини са унищожени заедно с хората, които ги управляват, новите 1000, които получи украйна ще влязат в бой.

  17 Юни 2022 10:41ч.

  Кой ще ги управлява след като има загуби на жива сили. Някакви мъже измъкнати от плажа, които ползват гугъл преводач, за да се учат как да стрелят ли? А преводача дали ще ги научи как да умират?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма свършок

  17 Юни 2022 11:04ч.

  за юдей хазар Зеленски - настоящия бек на каган юдей хазар Коломойски. Има още 35-36 милиона славяни във фактическия нов Хазарски каганат, наричан "Украйна". От подопечните им 35-36 милиона славяни вече са набрали едномилионна армия за пушечно месо в полза на талмудистите. Светът ще отдъхне едва след пълното освобождение на Окраината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кланница

  17 Юни 2022 12:10ч.

  Eeee... то не е като едно време - обличаш накото във военна униформа,даваш му пушка и шут в гъза на фронта. За модерните оръжия трябва дълго обучение,а не да превеждаш инструкциите с гугъл преводач. Това наистина е пушечно месо за кланница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 15 000 милионери се опитват да напуснат Русия

  17 Юни 2022 11:14ч.

  От началото на войната, емигриралите от родината руснаци са над половин милион, като те са основно висококвалифицирани специалисти. Обикновено те заминават за Западна Европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Юни 2022 12:47ч.

  Когато миньори, трактористи, фермери, шофьори и подобни започнат да напускат Русия, това ще е проблем. А разни търтеи и тунеядци да напускат, това е само от полза за Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Дън

  19 Юни 2022 11:20ч.

  С широко отворени обятия очаквам тези 15 000 милионери, за да им конфискувам милионите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Юни 2022 11:30ч.

  "се опитват да напуснат Русия" Кво значи "се опитват"? Някой пречи ли им? Фатката е в това, че чрез тази война в Русия се извършва по напълно естествен начин, прочистване на "елита". Като се почне от военните, там ще се издигнат офицерите, доказали се във войната, минем през "висококвалифицираните специалисти' и стигнем до певци, артисти и други дизайнери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Юни 2022 11:37ч.

  Впрочем, Пугачовите (Ала и Максим) заминаха за Израел, не за друго, а за да не ги хванат запорите по банковите им сметки. Много трогателно, даже сърцераздиращо (heartbreaking) беше обръщението на Ксюша Собчак към западната прогресивна общност - повече санкции за Русия, но не блокирайте сметките на хората, които ви подкрепят - по приложен списък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  17 Юни 2022 12:49ч.

  Право куме та в очите. В статията всичко е казано ясно и точно. Който разбрал - разбрал. Който не е - нека си фантазира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мишел от Съпротивата

  17 Юни 2022 14:17ч.

  Хоуицър - гаубици. Ракетни системи за многократно изстрелване - РСЗО. Зеленски не е бесен, всичко се развива по план. Планът включва утилизацията на голям брой нацисти, по примера с ислямистите. Дали Русия ще губи 1 войник на 10 украински - няма значение. Важното е, че по руснаците се стреля, а по тия дето пращат украинците в бой - не се стреля! Афганистан 2 - война без перспективи за победа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споделените мисли на един американски продажник

  17 Юни 2022 16:56ч.

  Как може да представиш една империалистическа война, още по-отвратитела поради факта, че в конкретния случай това е чисто братоубийствена касапница, като нещо положително и заслужаващо симпатии, на фона на обичайните касапници на родината му САЩ, които без уговорки сме осъдили като престъпление. Обикновен цинизъм. Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен Робот

  18 Юни 2022 23:48ч.

  Между впрочем, името на володимир зеленски е отпечатано на корицата на списание Тайм, като един от 100 световни инфлуенсъри. Като го видях, та се прекръстих три пъти...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи