Порошенко: От 2014 г. без много шум получаваме всякакви оръжия от България

Порошенко: От 2014 г. без много шум получаваме всякакви оръжия от България

Автор: obektivno.bg

Президентът на Украйна от 2014 г. до 2019 г. Петро Порошенко, който присъства на форума на НАТО в София, заяви, че България е имала ключова роля във въоръжаването на Украйна още след Евромайдана преди 10 г. Тогава започна конфликтът в Донбас. През годините български оръжия регулярно се появяваха във видеа и снимки от фронтовата линия много преди Русия да се намеси през февруари 2022 г.

„Искам специално да подчертая, че ролята на България е изключително важна. България има уникална военна индустрия. От 2014 г. ние получаваме без много голям шум и с не много реклама оръжията, които са ни необходими, за да си поемем въздух – артилерия, снаряди, минохвъргачки, мини и много, много други неща“. Това заяви украинският политик в интервюза БГНЕС. Подобно изявление направи и в интервютата, които даде за БНТ, БТВ и Евронюз.

„Българската отбранителна индустрия е най-адаптирана за нуждите на Украйна. Днес имахме отделни срещи с българската делегация, в рамките на които обсъдихме разширяването на доставките на българската отбранително-промишлена продукция за Украйна,“ каза Порошенко пред БНТ.

„Изпреварвам събитията, но в близко бъдеще се планира украинска делегация да пристигне в България за изпълнение на съвместни проекти в тази посока. Второто нещо, което обсъдихме, бяха инвестициите в българската отбранителна индустрия, включително от Украйна. И третият, много важен процес, който протича в България, е изборът на български патриарх. И надеждата, че Украйна ще има възможност най-после да получи признанието на украинската православна църква от българските колеги“, каза Порошенко.

През 2018 г. именно правителството на бившия президент обяви създаването на независима православна църква на Украйна (ПЦУ). Руската православна църква отказа да признае резултатите от обединителния събор и решението на Константинопол да предостави автокефалия на новата украинска църква, настоявайки, че Константинопол легализира разкола.

През 2023 г. правителството на Украйна внесе в парламента закон, изготвен по заповед на президента Зеленски, за забрана на украинската православна църква (УПЦ), която според Киев е свързана с Русия. Оттогава десетки духовници в Украйна са арестувани по обвинения за връзки с Москва.

 

Даниел Митов и Андрей Ковачев от ГЕРБ позират за снимка с Петро Порошенко (в средата) на срещата на НАТО в София.

Източник: obektivno.bg

 

Коментари

 • Аква

  28 Май 2024 6:48ч.

  Вие затова губите войната. Не ползвайте бълг.оръжие - то понякога дефектира и засича. Ние не сме по качеството $$$$

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква, българското оръжие се слави с отлично качество.

  28 Май 2024 6:54ч.

  Надзърни в световните оръжейни форуми и виж с каква репутация е продукцията на "Circle 10".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С печалбите трябваше да сме "шейхове"

  28 Май 2024 7:04ч.

  , приближаващи изтреблението на Украйна, към руските недра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  28 Май 2024 8:45ч.

  Не едно и две видеа има как украинците се оплакват от боеприпаси от Завод 10, които им гърмят в ръцете или в ствола. (разбира се свидели разказват - не точно тези, в чийто ръце са се случили дефектите, по разбираеми причини)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  28 Май 2024 6:50ч.

  Комичната Мамковина била страшен производител. Ще има КЛИКБЕЙТ за шарани.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • идеята очевидно е друга

  28 Май 2024 7:45ч.

  Имиджово лайно върху България, заковаването й като РУСКИ ВРАГ. Успяват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И аз

  28 Май 2024 9:59ч.

  така го разбирам...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно!

  28 Май 2024 10:04ч.

  Това е целта! Отново да се заклейми пропуска България като неин враг! Щом тези опити продължават, значи България е доказано про-руска! "Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българите!" - се оказва съдбовно пророчество!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Май 2024 12:22ч.

  Уж ЗИП отново се изака. Няма никаква представа за количеството оръжие, което България бе натрупала. А то бе невъобразимо много. Не зная колко от това количество е дадено на Украина и още колко е произведено, но е МНОГО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изпреварвам събитията, но в близко бъдеще се планира украинска делегация да пристигне в България"

  28 Май 2024 6:51ч.

  Да не вземат да ви изпреварят братушките и да довтасат преди вас, ей.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  28 Май 2024 18:47ч.

  Смарт ръкавиците с пет пръста се оказаха черешката на фантастиката в сраженията .....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Май 2024 7:08ч.

  А да... хич никой не е разбрал 😆🤭

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • блокиран

  28 Май 2024 7:40ч.

  порът ошенко го играе хибриден - очевидно цели и настройване на българския и руския народ един срещу друг. а и злобата го гони, види се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  28 Май 2024 7:08ч.

  Какво повече да добавим ? Освен да се стягате за много сериозна война. Не се шегувам. Тези идиоти ви впрягат във война на всички фронтове - физически и духовен. После да не питате защо с нас се държат като с окупирана държава ( справка периода 1944-1948г.). И някои залебващи грантаджии да реват,че "всичко ни били отмъкнали"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Юдо-сатанистът Порошенко директно всява разкол а Българската Православна Църква

  28 Май 2024 12:32ч.

  "И третият, много важен процес, който протича в България, е изборът на български патриарх. И надеждата, че Украйна ще има възможност най-после да получи признанието на украинската православна църква от българските колеги“, каза Порошенко. Порошенко основа украинската църква на дявола (ПЦУ), а от Българската Православна Църква, чрез слугата на ЦРУ и на сатаната - Истанбулския патриарх Вартоломей - цинично изисква да признае дявола за свой духовен брат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  28 Май 2024 14:20ч.

  Нормално е "project manager"- а да се грижи за "отрочето" си. Друг е въпроса,че има едно нездраво мълчание от страна на български владици от които се очакваше открито да осъдят "разходката" до Истанбул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зорница Илиева пред "Поглед-Инфо" за разколав БПЦ

  28 Май 2024 15:27ч.

  Интересен анализ на последния сценарий за разединяване на нашата църква: https://www.youtube.com/watch?v=3DLkE7ZYKG0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  28 Май 2024 7:10ч.

  Тихо, колко да е тихо снабдяването с оръжие от България? Вече е достатъчно шумно обявено, а това според мен е умишлено, за да ни изправят още по-ясно срещу Русия. Не че руснаците не знаят всичко това! Една грешчица на НАТО и щаба заедно с целия ни ВПК ще литне във въздуха. Ние сами чрез тъпите ни политици- евроатлантици направихме държавата си легитимна цел на Русия. Тези тъпанари наистина ще разширят конфликта извън Украйна без това предварително да е заложено от Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Май 2024 8:07ч.

  Това е целта и мечтата на Украйна. Осъзнават, че са използвани от затова искат да завлекат всички със себе си към дъното. Защото само това е начинът, Украйна да поеме глътка въздух -голяма война с участници от НАТО. Знаят, че ще е ядрена, но са до стената и нямат избор и мисъл ... Само инстинкт за оцеляване. А трубадурите на Украйна да спрат с глупостите си - нещата отиват твърде далеч, към Плачка, не към играчка. После ебанье нема каjене, нали помните?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Пеев

  28 Май 2024 8:12ч.

  Точен ... както винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фатмака с ядрените гъби

  28 Май 2024 9:05ч.

  Пак се появи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Май 2024 10:17ч.

  Ключовото е "гъбите"... Тъпотиите ти са безсмислени. Когато стане нужда да признаеш, че съм прав, теб няма да те има.... И пряко, и преносно ..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС кмет

  28 Май 2024 10:42ч.

  Перачът на мамините и татьовите сини чорапки пак се издаде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  28 Май 2024 15:36ч.

  Според руски източник в една от социалните медии България е на трето място с предоставените 105 танка Т-72, които са модернизирани в Чехия преди да бъдат предадени на Украйна. Благодарение на тези танкове пък Чехия се класира на второ място.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  28 Май 2024 7:10ч.

  Само да напомня, че нацистът порошенко избиваше бесарабски българи !!! След като всичко с украйна свърши, а то ще свърши скоро, трябва пълно разследване и ако се докаже, че това е вярно, продавалите оръжие на тоя човеконенавистен режим, трябва да бъдат изправени до стената !!! Изобщо не ме интересува, че нямало смъртно наказание. Да напомня също и че лицето митов, което позира на снимката с порошенко тогава беше външен министър - и отказа да приеме българи бежанци от Бесарабия, определяйки ги като "заплаха"... но забрави да определи така ордите талибани, нахлуващи през границата ни !!! Сами преценете какво заслужава тоя индивид !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  28 Май 2024 10:27ч.

  2015 г., когато все още имаше журналисти, а не мисирки: "Украинската армия избива бесарабски българи и цивилното население в Донбас" - https://m.youtube.com/watch?v=Ke4xJo9Pukw ...И статия от Гласове, с френски репортаж в Ютуб: https://glasove.com/na-fokus/btv-prez-2015-g-ukrainskata-armiya-izbiva-besarabski-balgari-i-tsivilnoto-naselenie-v-donbas

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаковата реч на военния престъпник-бивш президент поROSHENко

  28 Май 2024 16:28ч.

  от 2015 г за живота на НЕукраинците, вкл. етническите българи и гагаузи: https://www.bitchute.com/video/SPsyHsTS4vh2/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойкот

  28 Май 2024 7:16ч.

  Бойкот на всички продукти Рошен. Срам за всички, които внасят продукти Рошен. Този искаше децата на Донбас да стоят по мазетата, а не да ходят на детска градина и училище.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съгласен

  28 Май 2024 7:43ч.

  ма какъв рошен, като по магазините имаме Линдт и Милка. майната му на скапания Рошен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Май 2024 12:23ч.

  Какво общо има Порошенко с това, че България снабдява с оръжие Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво ли?

  28 Май 2024 16:39ч.

  Това, че е дошъл и той да внася разкол у нас и да натиска България да заприлича на подмандатната му Украйна. Надявал се да подкрепим "новата" украинска православна църква, което Николай Пловдивски няколко митрополити вече направиха, а сега "избраха" и си назначиха политически коректен ,човек в Сливен... поROSHENко е етнически и емоционално е свързан със съвсем друга държава, но в 404 е бизнесът му, от който трябваше да се "отърве" при встъпване в длъжност като Президент през 2015 г... Е - и до сега си е шоколаден крал и собственик, а синът му, след като уби човек с колата си, в пияно състояние, се укрива от Закона в по-цивилизовани места (от опустошената Украйна)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има много общо

  28 Май 2024 18:33ч.

  Украинската хунта прави всичко възможно между българи и руснаци да се появи пропаст дълбока. Според мен от години Украйна работи във вреда на България, помните как спасиха Брендо, например. Сега искат и реакторите, за да затъваме и ние като тях, пък ако се качат на гърба ни, още по-добре, поне главата им ще бъде над водата. Жалко, че такива като Порошенко с лека ръка пилеят живота на своите съграждани и съсипват нашия живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Забелязващ

  28 Май 2024 7:24ч.

  Основната цел, на този форум е да създаде на България образ на враг на Русия. Затова беше направен в София, затова има такива изявления, които трябва да покажат, че България воюва на страната на Украйна. Ако досега се е доставяло оръжие без много реклама, защо сега се прави тази реклама? Това е тактика за настройване на две страни една срещу друга. Целта е да се покачи напрежението докато една от страните извърши действие срещу другата. Разбира се Русия знае, че това са манипулации, извършвани от хегемона и неговите прислужници, но когато народът гледа безучастен, се превръща в неволен съучастник. Време е да се определим ако искаме да имаме право на живот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отдавна я практикуват тази тактика

  28 Май 2024 16:49ч.

  Щом някой от нашите политици се изцепи с някоя про-украинска идея за нещо - военна подкрепа, или за реакторите, или каквото и да е друго - Zеленски или този, или МВнР/топ-дипломат Cool-еба или съответният украински посланик мигом церемониално изказват сърдечна благодарност към България.... още преди да бъде обсъдена тази "гениална идея" и гласувана и ПРИЕТА от НС... А за реакторите ни дори са задвижили всичко да бъдат монтирани и пуснати в действие преди края на юни, до още 3-4 седмици, като се борят с опитите на България да им "повиши цената" от 600 000 $ като се жалват от нас, донорите, по всякакви форуми в ЕС!!! В пълен синхтон с Уестингхаус и нашите приятели от УС4БГ... Хора, гласувайте на 9 юни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  28 Май 2024 7:55ч.

  Една госпожа казваше "нито един патрон"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  28 Май 2024 10:11ч.

  И ги продаде на "поляците".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проблемът с тази госпожа беше, че като министър е пропуснала

  28 Май 2024 16:57ч.

  да включи в договорите, които подписва, клауза за пре-продаването на българското оръжие. Поне можеха задължително да ни уведомяват каква е крайната му дестинация... А не да се излага, както се случи... Огромен пропуск. А за изявите на Киртака и Асен - хвалбите им в ЕС (колко находчиво са спасили U-crane) да не говорим - "не казвали на българите за да не ни ядосат" (А. Василев)... Спасители! "Щом ние можемЕ, значи всички могат! We are all in THIS together!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българина

  28 Май 2024 8:00ч.

  обесването на предателите няма да е без много шум.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС кмет

  28 Май 2024 10:44ч.

  Никакво бесене! Кирки и лопати, за да строят национални обекти на ръка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  28 Май 2024 8:07ч.

  ЗТЧ -Ловеч работи на 3 смени от 22-ра година. Произвежда снаряди за покрайна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗТЧ -Ловеч, законна цел

  28 Май 2024 8:43ч.

  Х-47М2 "Кинжал" , изстрелян от МИГ 31 над акваторията на Азовско море, с една "лека" ядрена глава от 10 килотона, ще измине разстоянието до Ловеч за около 5 /пет/ минути. След това Ловеч няма да го има. Може да остане някой жив зад Вароша и Синан тепе, ама не е много сигурно. Разбира се след 24 часа ще загине в мъки от Остра Лъчева Болест... Дали заработващите дебили в ЗТЧ-Ловеч са наясно с това ? Заплати ли изкарват там, или заработват ковчезите си, тези на семействата и децата си ? Що за кретен трябва да си да се кефиш че имаш "работа" в БГ ВПК , който днес работи за войната в Украйна ? Тези работещи не разбират ли че работят за смъртта си ? Ако на територията на България имаше не мърша, а НАРОД - военните заводи щяха да бъдат празни от към работна ръка ! Да видим тогава как "политиците" близачи на Посолството ще работят със собствените си ръце производство на снаряди... ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питайте Кирил Домусчиев,

  28 Май 2024 17:07ч.

  той и мамка му заграбиха всичко в Ловеч чрез приватизационния си фонд, като изкупиха за стотинки онези лишчета от работниците на завода там... Не, не го безпокойте точно сега... Домусът е ангажиран да обгрижва Хилари Клинтън и Чери Блеър докато организират форума в България за значимостта на жените https://epicenter.bg/article/Hilari-Klintan-i-Cheri-Blear-sabirat-v-Spodkrepa-na-ikonomicheskiya-napredak-na-zhenite-v-svetoven-mashtab/349728/2/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 50метрова дупка на ко3як

  31 Май 2024 5:56ч.

  се прави с приличен конвенционален заряд. Напълно достатъчно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “нито един патрон не сме изпращали в Украйна”

  28 Май 2024 8:07ч.

  Считай от 2014 г.какъв комисион “без много шум” са прибрали нашите мошенници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  28 Май 2024 8:09ч.

  Потрошенко или не знае, или лъже! Не може да сме изпращали оръжие, въоръжения за укрина от 2014 година. Ние изпращахме САМО каски и бронежилетки и то чак през 2022 година!!! Сега е дошъл да прави реклама и предизборна агитация на гербаджийските правителства и да потвърди това, с което бб се хвали пред американските конгресмени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  28 Май 2024 10:05ч.

  Затова 2016 ЕМКО печели конкурса за нов буксируем 120мм миномет, официално приет на въоръжение в Украйна, примерно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  28 Май 2024 8:12ч.

  Производителя Гюбрев не си поплюва - бълва оръжия нон стоп! Въпреки пожарите и взривовете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Пеев

  28 Май 2024 8:15ч.

  Гласувайте за парламентарно представените партийки. ДМП.....нецензурен израз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  28 Май 2024 8:18ч.

  Печелим от смърта на наследниците на нашите освободители от турско робство ! Всичко ще ни се върне тъпкано рано или късно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  28 Май 2024 8:37ч.

  @ идеята очевидно е друга 28 Май 2024 7:45ч. Именно. Т.нар. основни телевизии канят все такива. Защо не покажат речта на този индивид преди години, когато ревеше като луд, че за хората в Донбас няма да има нито работа, а за децата няма да има училища.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иван костов и радан кънев

  28 Май 2024 8:44ч.

  не одобряват твоето мнение

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  28 Май 2024 9:03ч.

  Асен Генов, керамиста също не го одобрява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тук се лее език на омразата и кремълска пропаганда

  28 Май 2024 8:43ч.

  отивам да донеса в на органите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сабрутко Сабрутков от сабрутковците на Киро и Кокоро

  28 Май 2024 9:04ч.

  Направо донеси органите тук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България спаси

  28 Май 2024 9:04ч.

  Украйна. И добре направи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какви "колеги" са му на този нацист

  28 Май 2024 9:05ч.

  българските църковници? Той доведе православните в Украйна до разцепление с томоса, издействан от агента на ЦРУ Вартоломей Разколников. Кой го довлече тук да призовава за разкол, за проукраински партии и т. н.? Срам и позор за тези, застанали за снимка до този престъпник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Сираков

  28 Май 2024 9:06ч.

  Някой ще си припомни ли, че когато "Петро Порошенко" се е родил, неговата мама го е кръстила Валцман? Че бившият президент Зеленски е евреин? Че синчето на "госпожата", която заяви, че България не е изпратила нито един патрон за "Украйна", работи при и за американските евреи? За щастие, светът вече осъзнава - кое е световното зло. А България пак е на опашката в това осъзнаване...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  28 Май 2024 14:03ч.

  Много верен коментар за "световното зло"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • най-мразените българи

  28 Май 2024 9:13ч.

  Тези двамата национални предатели, родоотстъпници и подлоги са се снимали с човека, избиващ без грам съвест бесарабските българи. Срам и позор. Кой идиот ще гласува за такива. Иначе явно евроатлантическата паплач вече е в делириум, след като трети ден поред главният идеолог на републиката обикаля партийните телевизии като БТВ. Този капиталец и нещастен плужек, а иначе новият Гьобелс, новият главен редактор на Работническо дело и най-верен ибрикчия на международните терористи отвън Океана, продължава да громи врага и да ни разяснява кое е правилно, и кое - не. Сутринта даже бяха впрегнали и дежурния аргатин на захлебване по фондациите - Хасанчо. Та и той горкия да обяснява кое какво било. Колко жалко. Някакъв ман*ал да обяснява на грамотни българи с по три висши образования международното положение. А за да е пълна картинката, и онова жалко човече с папийонката, и то се пенеше по една медия. Нещастници, плужеци, слуги - продажници на род и родина. Защо всички българи не излязат да гласуват и да пометат тази пасмина. Защото когато от 100 българи гласуват тридесет, с 16 гласа те пак ще си направят сглобка и вече сигурно ще ни набутат във войната. Нищо, че останалите 84 българи са против. Разберете го, хора!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дани Митофф се стяга да ни стане Мин Пред

  28 Май 2024 17:52ч.

  или поне МВнР, след като всички работещи по магистралите и твърдия електорат на ГЕРБ гласуват за баце си Бойко! Това е точно такава изява, освен че лично посрещна на самолетната стълбица Йенс Столтенберг, докато Президентът ни беше в командировка в чужбина... (https://epicenter.bg/article/Shefat-na-NATO-pristigna-u-nas--posreshtna-go-Daniel-Mitov--Snimki-/351057/2/0 ) Гласувайте на 9 юни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  28 Май 2024 9:29ч.

  И преди съм писал, че още от 2015 г. българските политически корумпета изнасят оръжие за Украйна, и то в нарушение на ЗЕКПСОИТДУ (Закон за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба)! Въпросният закон задължава държавата да контролира реекспорта към трети страни. Като с част от доставките са спомогнали за системното нарушаване на "Минските споразумения", които забраняваха разполагане и употреба на тежки оръжия по "линията на съприкосновение".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • направо ми се гади

  28 Май 2024 9:30ч.

  И цялата тая военна индустрия е съветско харизано наследство. България, заради продажните си управници, е много грешна и глупава страна. Тия хора никога не са избирали народа си, а вие ще ходите пак с цялата си наивност да ги (пре)избирате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  28 Май 2024 10:09ч.

  То е ясно, че след края на войната руснаците ще ни наложат тежки репарации, защото с наши оръжия и боеприпаси са убивани внуците и правнуците на нашите Освободители! И все пак, ако минем само с това, значи лейо сме минали, защото е много възможни да загубим и държавността си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Май 2024 10:16ч.

  Продажбата на оръжие си е просто бизнес, колкото българско оръжие има в усрайна, толкова и сръбско се намира, кът така че, га Русия спре да продава оръжие, тогава може да ни съди, че го правим 😉

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бизнесмен

  28 Май 2024 11:50ч.

  Просто бизнес - по време на мир. Във война “бизнесът” е законна цел на вражеските ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 70-те%

  28 Май 2024 10:08ч.

  негласуващи, излезте и гласувайте за единствните, които са против всичко това, номер 12!... Да го направим, това ще нулира плановете и действията им, с които са пълни ефирите и страниците, и които са източника на денонощните ни тревоги, и причина за верните, но безпомощни, и не създаващи никакви последици коментари!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • умишлено отиваме за гъби

  28 Май 2024 10:16ч.

  Престанете да угаждате на света. Дайте да престанем да угаждаме на статуквото и да обявим бойкот на мизерното им театро. Този път their show mustn't go on!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 70-те%

  28 Май 2024 10:58ч.

  негласуващи, може да не одобрявате напълно номер 12, и аз съм така, но това сега е единственото реално възможно действие да бъде обезвредено и спряно безумието обхванало действащите български(?) "политици"!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гъбар

  28 Май 2024 11:52ч.

  Отиващите за гъби ще намерят гъби. Ядрени гъби.🍄‍🟫💀🍄‍🟫

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Май 2024 10:13ч.

  Не, всъщност въвличането на България е американски план, но е сметка без кръчмар! Нито българите проявяват интерес, нито на управляващата мафия и се мре… и като ние не искаме, те ни въвличат, само дето глупостите, които минават в усрайна, тук няма как да минат. Безразличието на българинът е баснословно! … трябва да се опише! 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  28 Май 2024 10:23ч.

  Опак народ! 🙃

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо Мънчев - Сливата

  28 Май 2024 10:20ч.

  Шоколадовия крал вчера открито заяви за кого трябва да гласуваме, подобна наглост не си е позволявал никой досега. Пък вие продължавайте да му купувате шоколадите, с които са залети всички родни супермаркети...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойкот на сатаниста поРОШЕНко

  28 Май 2024 12:11ч.

  Българи и небългари, граждани на Р. България, не купувайте кървавите юдо-сатанински шоколади и бонбони на кървавите юдо-сатанисти и фашисти от кликата на поРОШЕНко! Защото е казано, че човек е това, което яде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Катил

  28 Май 2024 10:56ч.

  Добре че българите са разумни. Те знаят много добре къде ни тикат политиканите. Въпросе е да се вдигната на 09.06.24. и да гласуват "ПРОТИВ" партиите на войната! Всички знаят кои са- ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ. Масовото гласуване зоа кой да е от останалите кандидати за ЕП и Парламент, ще пречупи гадната тенденция прокарвана от Посолствата към превръщането на България във фронтова държава! Всичко е в ръцете на НАРОДА български, и неговата отгонворност към собствената му РОДИНА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали?

  28 Май 2024 11:20ч.

  Вече се чува, че ИТН, а и Корнелия са готови да дадат рамо на Герб... Така че, остава само една сигурна възможност - висок % за номер 12...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е,е,

  28 Май 2024 15:04ч.

  Доста нескопосан компромат към Корнела и БСП. ИТН са и тако и вако.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласувайте; аз съм приготвил кошничката

  28 Май 2024 11:03ч.

  и отивам в гората.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като си провъзгласиш някой хохъл от Авраамово-Сарин произход за приятел,

  28 Май 2024 11:33ч.

  Врагове не ти трябват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Статията е

  28 Май 2024 11:37ч.

  полезно четиво за онези, които се "възмущаваха", че Русия ни е сложила в списъка на "неприятелските страни"... Може би сега им става ясно защо! А да не говорим за номерата, дето играха нашите скъпи управляващи на Русия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И българския народ тихо се въоръжава за самоотбрана, на никаква армия не може да се надява

  28 Май 2024 12:13ч.

  Я ги виж ти и навлеците - идват в България и сеят интриги. Никой никакво споразумение няма да подписва между България и Украйна. Нямаме нищо общо нито с лъжеца Порошенко, който излъга и погуби собственият си украински народ, след договореностите през 2015 г. с Меркел, Оланд и Путин в Минск. Хилядите трупове из Украйна тежат на съвестта на Порошенко и затова нещастните му "шоколодови изделия" ужасно и отровно горчат! Ай сиктир и на урода.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • те не идват тук сами

  28 Май 2024 18:11ч.

  а са ни изпратили 170 000 "бежанци", които си получават скромните помощи и продължават високомерно да ни смятат за ... цигани, в 80%. Ето това презрение и отношението им към България, която ги прие като се помъкнаха много преди боевете най-много възмущава! Да не говорим колко малко от тях работят... А като говорим за "съвест" - политик от калибъра и произхода на поROSHENко има ли съвест? Щом се домъкна тук да ни притиска да признаем автокефалията на новата православна украинска църква, и както Зорница Илиева в коментара си пред Поглед-Инфо сподели детайли от погребението на Патриарх Неофит (някой е поствал линк по-горе) самопоканилият се Вартоломей в молитвата си НА ГРЪЦКИ език, в катедралата Александър Невски, дори си е позволил да критикува новопредставилия се!!!!! Да не говорим, че е домъкнал със себе си някакъв украинец, когото нашите свещеници НЕ СА допуснали до службата, а той, украинецът, СЛЕД опелото си е позволил да влезе в храма и да произнася (и документира с цел злепоставяне и фалшивикации!!!), че е участвал в службата! Да говорим за кощунствени и. безбожни действия на "божи служители"! Тези хора няма да се спрат пред нищо за да разбият и малкото ни единство! След това избраха с мнозинство "правилния" Арсений в Сливен, благодарение на пловдивския Николай Ролексов... Готвят ни страхотен атентат при избора на заместник на Патриарх! Гласувайте, хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  28 Май 2024 12:20ч.

  България винаги е продавала оръжие, не зная дали продава или подарява на Украйна. По време на всяка война в Близкият Изток, България изнасяше оръжие. Правеше го със самолети и много български пилоти загинаха. Като резултат от безконтролното изнасяне за Украйна бе "диверсията" в складовете за да се покрият липсите. Чехите също изнасят много оръжие и там имаше "диверсия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Май 2024 13:41ч.

  Най-вероятно подаряваме. И това е най-голямото предателство. Натиснати са и дават на вересия, вероятно, защото украйна няма с какво да плати. Би трябвало Европа и САЩ да плащат, ама нали знаете за тях - те само вземат... Схемата е вероятно срещу "бъдещи плащания", с ясното съзнание, че бъдещи плащания няма да има, само настоящи в джоба на когото трябва. Плебсът ряпа да яде...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всеки подписал нещо с Украйна се е окървавил, факт

  28 Май 2024 12:55ч.

  21 февруари 2022 г. Епицентър.бг - "Българският премиер Кирил Петков и украинският президент Володимир Зеленски подписаха декларация в рамките на форума по сигурността в Мюнхен. Това съобщи на 19 февруари правителствената информационна служба. Но никой не знае подробности за съдържанието на този документ. Неговият текст не е минавал нито през Министерския съвет, нито през парламента." ... Две години по-късно Кирил Петков край Аксаково пряк участник в ПТП с жертва. Точка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Врачката от Годеч

  28 Май 2024 13:01ч.

  А бе, нали войната не беше от 2014, а от 2022?! Какви са тия путински пропаганди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Икономист

  28 Май 2024 13:27ч.

  Аз пък се чудех с какви пари сме внесли толкова фалшив шоколад от фабриките на Порошенко, а те били от оръжията, които сме му продали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даниел Митов и Андрей Ковачев от ГЕРБ

  28 Май 2024 13:29ч.

  Даниел Митов и Андрей Ковачев от ГЕРБ са хомосексуалисти на издръжката на Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спомени, спомени ...

  28 Май 2024 13:36ч.

  Сирко Станчев е изправен пред Народния съд (1944 – 1945) не защото е бил царски служител, а заради това, че е гласувал някои фатални решения в Народното ни събрание - за влизането на България в Тристранния пакт и за обявяването на война на Англия и Америка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факторът «Петров и Боширов»

  28 Май 2024 13:40ч.

  В нашите условия „политически некоректните“ граждани ще започнат да добавят към думата „капитализъм“ всевъзможни „лоши“ определения като „престъпен“, „гангстерски“, „компрадорски“, „колониален“, „дивашки“ и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой го пита Порошенко??

  28 Май 2024 15:02ч.

  България е "домакин" на НАТО с отсъстващ президент, служебен премиер и разпуснато народно събрание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • токмак

  28 Май 2024 16:46ч.

  Корнелия Нинова чете ли това ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  28 Май 2024 22:53ч.

  На снимката виждате 3 броя продажни боклуци!! ПФУУУ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Май 2024 4:37ч.

  Яжте му "бонбоните" на "обетованият брат ". А иначе, ще реват скоро след 9 юни " планинарите-гъбари", но за момчетата си на подходяща възраст. За съжаление и ние, не гъбарите, ще сме с тази участ. Дали е бил прав и провидец дядо Славейков преди около стотина Лета ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи