Орбан: В централата на НАТО в Брюксел тече подготовка за вкарване на Европа във война

Орбан: В централата на НАТО в Брюксел тече подготовка за вкарване на Европа във война

Автор: obektivno.bg

Малко вероятно е Русия да нападне страна от НАТО и разговорите за „руската заплаха“ не са нищо друго освен маневра на Запада за подготовка за война, заяви унгарският премиер Виктор Орбан.

„Вероятността някой – не говорим само за Русия, а за когото и да било – днес да реши да атакува страна от НАТО е изключително малка. НАТО е отбранителен съюз и няма да толерира военни действия, които нарушават суверенитета на която и да е страна от НАТО. Затова тълкувам тези препратки към „руската заплаха“ по-скоро като маневри на Запада и Европа за подготовка за влизане във война“, каза Орбан пред радио „Кошут“.

Изявления на западни политици и медийни публикации показват, че Европа се готви за война с Русия, добави премиерът.

„Преди двете световни войни медиите прекарваха доста дълго време в подготовка за влизане във войната. Мисля, че това, което се случва днес в Брюксел и Вашингтон, но по-скоро в Брюксел, отколкото във Вашингтон, е един вид подготовка на настроенията за евентуален пряк конфликт. Спокойно можем да кажем, че тече подготовка Европа да влезе във войната, това се случва в медиите и в изявленията на политиците“, каза Орбан.

„Унгария се противопоставя на това. В правителството се работи доста, за да се определи как можем да останем член на НАТО, без да участваме във войната“, каза Орбан. Той добави, че Брюксел е наясно с това и дори е измислил термина „неучастник“ за Унгария.

На теория стратегията е украинците да се бият на фронтовата линия, докато ние им осигуряваме оръжие, пари и техника. „На преговорите за войната многократно съм питал дали някой може да ми каже колко пари ще трябва да бъдат похарчени, за да могат украинците да изгонят руснаците от окупираните територии. Отговорът на този въпрос обикновено е мълчание“, каза премиерът Орбан.

Унгария настоява, че учредителната харта на НАТО гласи, че това е отбранителен съюз, без да се споменава НАТО да води война извън територията на членовете си, каза унгарският лидер. И все пак в момента подготовката за война се извършва в централата на НАТО в Брюксел и организацията обсъжда как може да участва във войната, подчерта Орбан.

Ако някой в ​​ЕС днес гледа кое е добро за хората, той е заклеймен като популист, посочи премиерът и добави, че според него крайната инстанция е гласът на хората, тежестта на тяхното мнение. „Ако има истински въпрос, по който хората трябва да имат думата, то това е въпросът за войната и мира“, каза той. Според унгарския министър-председател броят на хората, които искат мир, ще се увеличи в Европа. Потъването във война може да бъде спряно, според него, но трябва да се работи много, за да се върне първоначалната ситуация.

Унгарският премиер смята, че на предстоящите избори за Европарламент избирателите могат поне да спрат процеса на потъване във война. Унгария трябва да плаща на Брюксел шест милиона форинта на ден, защото страната не иска да приема мигранти. „Докато ние защитаваме Европа, Унгария получава изстрел в гърба от Брюксел. Цялата ситуация е абсурдна. Европейските лидери, които вземат такива решения, трябва да бъдат отстранени“, каза Виктор Орбан.

 

 

Коментари

 • Бързат за да провалят изборите на 9 юни в Европа?

  26 Май 2024 13:26ч.

  Опичайте си акъла всички! Имаме работа с върховни лошисти! Ето какво ни очаква - анализ отпреди точно 2 години! - Проф. Майкъл Хъдсън: Войната между Русия и Запада ще продължи поне 30 години, очаква ни гладна криза! - https://glasove.com/na-fokus/prof-maykal-hadsan-voynata-mezhdu-rusiya-i-zapada-shte-prodalzhi-pone-30-godini-ochakva-ni-gladna-kriza

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орбан: В централата на НАТО в Брюксел тече подготовка за вкарване на Европа във война

  26 Май 2024 17:32ч.

  България предложи да създаде щаб на НАТО на своя територия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  26 Май 2024 19:07ч.

  Преди 9 юни нищо няма да се случва ................................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драгомир Драганов

  26 Май 2024 13:29ч.

  За съжаление, биороботите вече са подготвени да станат пушечно месо. И чак когато стане голямата беля, оцелелите ще могат да се усетят, каква са я свършили. Няма да е за първи път спъването в една и съща мотика...https://www.drago.info/index.php/2018/02/04/kmeta-prikazva-s-voennen-dostavchik/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • инфо

  26 Май 2024 13:47ч.

  Да изпратим Бойчо, Кирчо, Бойкикев, Пастирката, Пасито, Дебелян и компания НА ФРОНТА в Украйна! ЕСТЕСТВЕНО прочистване се казва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  26 Май 2024 13:53ч.

  Има достатъчно българи от Украйна, които се бият срещу орките. Виж при толкова много рубладжии в Българияхняма нито един, който да е отишъл дори на екскурзия до Матушката си, камо ли на фронта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  26 Май 2024 14:03ч.

  Изобщо не си помислят, форумно крепят матушката, но иначе следят билетите на Уиз и Райън за схеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко е зает.

  26 Май 2024 14:09ч.

  Има да става премиер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  26 Май 2024 14:34ч.

  Ето, аз и съпругът ми Мужик следим редовно билетите за най близките гей прайдове! Напоследък сме я закъсали обаче, хапчетата за хормонална терапия много поскъпнаха, май ще трябва да ходим на фронта да заработваме като Джой дивижън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  26 Май 2024 15:01ч.

  И що трябва изобщо да ходи на фронта на която и да било страна? Що за идиотско твърдение? Или просто искате да сложите разделителни линии пред всеки един? Да се изпокараме, да се изколим? Що за хора сте изобщо?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  26 Май 2024 19:11ч.

  Не са хора. Идиоти са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега...

  26 Май 2024 13:50ч.

  Орбан нещо си противоречи, как НАТО е хем отбранителен съюз (и той не е, да си спомним няколко от последните войни), хем ще напада? Не е нужно да се гледа много далеч, достатъчно е да видим дори непримиримостта в сий форум. Такава непримиримост води до война, ако ще да е между двама човека, ако ще да е само в едно семейство. Не мисля, че това е иницииран процес, манипулиран и по някакъв много хитър сценарий. Това се случва, когато границите на индивидуалността се разширят в размерите си и настъпят "чуждите" граници. В момента Западът и Изтокът се надлъгват по законите на войната, кой е по-слаб и нищо не може, за да примами другия в своите правила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сатрапа от Масква

  26 Май 2024 13:51ч.

  Трябва да отиде при сатрапа от Техеран.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клоуна от Киев

  26 Май 2024 14:36ч.

  Имах предвид, разбира се, че съвсем скоро ще се срещне лично с Бандера, но тъй като съм небинарен и често бъркам елементарни понятия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПФУУУ

  26 Май 2024 22:31ч.

  Най-добре е ти да отидеш в украйна - един боклук по-малко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  26 Май 2024 14:17ч.

  На всякъде в Европа и Британия се готви военна повинност, и система за мобилизация свързана с тоталното дигитализиране! Вижте какво е казал Риши Сунак вчера, войната отдавна започна и тя е срещу белият мъж, време е в нея да бъдат утилизирани всички обикновени бели мъже от европейският континент, за предпочитане от източна Европа, щото са по наясно с тоталитаризма и повече искат свобода и от едновремешната Европа, която вече я няма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трезвият ум на Бай Дън

  26 Май 2024 14:22ч.

  По-добре не пожелавай това на никого, може първи ти да последващ Раиси….. Господ решава кой кога….. Не бъдете лоши бе педали смешни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лозунгът днес

  26 Май 2024 14:52ч.

  БЪЛГАРИЯ - НЕУЧАСТНИК !🇧🇬

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  26 Май 2024 15:27ч.

  Икономиката на дълговите спирали се нуждае от войни , за да оцелее. САЩ без войни фалират краткосрочно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  26 Май 2024 15:45ч.

  “НАТО е отбранителен съюз”. На думи. Бройте в колко войни са участвали държавите от НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мужик

  26 Май 2024 16:08ч.

  Ако можеше да видиш поне за един ден Китай хегемон щеше да заобикаля САЩ много силно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  26 Май 2024 21:20ч.

  Я пак, че нищо не се разбра, кво искаш да кажеш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички ще ви мобилизират с изключение на Дачков,

  26 Май 2024 16:20ч.

  Който е дюстабанлия и гей едновременно. 😀😃😄😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алекс2

  26 Май 2024 18:06ч.

  Нова Сглобка е смърт за България номер 12 е спасението ? Президента е малко и тако и вако ! А мерси !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора

  26 Май 2024 19:16ч.

  На 80 плюс с деца на Запад бутат България на Изток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  26 Май 2024 22:28ч.

  Генералите и адмиралите от МО четат ли такива неща? И за кво мислят? За кинтите или за България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  26 Май 2024 22:30ч.

  Явно затова са дошли тия боклуци от нато - да набият канчето на нашите подлоги и да им дадат заповеди!! Време е да се отървем от всички продажници!! Иначе ще гнием в окопите и ще оцеляваме!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Mig-21

  26 Май 2024 23:56ч.

  Пак ще се събудим ама защо трябва да е по трудният начи. Като полетят Искандери и Кинжали към наша територия ще се събудите до един. Щете не щете ще се събудите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в нато

  27 Май 2024 0:26ч.

  всички са съюзници на сащ и защитават само интересите на сащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Орбан?

  27 Май 2024 10:58ч.

  Защо България няма такива политици. Защо нашите са само продажни изроди, готови да ни набутат във война за едно потупване по рамото от господаря. Егати боклуците. Да се събира цялата продажна жълтопаветна паплач, начело с всичките му там евроатлантически партии и да заминават в Украйна още от сега. Поне ще отърват следващия Народен съд към предателите от доста работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи