"Ню Йорк таймс": САЩ не изключват прекратяване на огъня в Украйна през следващите месеци

"Ню Йорк таймс": САЩ не изключват прекратяване на огъня в Украйна през следващите месеци

Представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат, че следващите месеци ще бъдат решаващи за украинския конфликт, тъй като страните може в даден момент да се договорят за прекратяване на огъня в зоната на специалната военна операция. Това съобщи "Ню Йорк таймс". По негова информация в американския естаблишмънт нараства усещането, че следващите няколко месеца могат да бъдат решаващи за украинския конфликт, предаде ТАСС.

По-специално Вашингтон не изключва възможността в даден момент и двете страни да успеят да се споразумеят за прекратяване на огъня, както беше през 1953 г. по време на Корейската война, или да решат да замразят конфликта, уточнява "Ню Йорк таймс". Изданието отбелязва, че представители на администрацията на Байдън  „се опасяват все повече“, че руските въоръжени сили бързо напредват и най-накрая могат да обърнат ситуацията в своя полза.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на няколко населени места в Харковска област. Ръководителят на нейната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в населени места в посока Харков, но под натиска на руските военни не могат да не отстъпят. На 13 май във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски нарече ситуацията в района на Харков една от най-горещите. Украинският генерален щаб съобщи за сериозна обстановка и прехвърляне на резерви в това направление.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • ввв

  15 Май 2024 14:07ч.

  А САЩ ще разберат, че вече нямат думата... Късно е чадо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Статията е пълна с противоречия!

  15 Май 2024 14:32ч.

  Например ... Понеже рус наците ускоряват настъплението ... те може да спрат :) ха ха ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ не изключват прекратяване на огъня в Украйна

  15 Май 2024 21:05ч.

  Мен по ме интересува мнението на папуасите от Нова Гвинея или на ескимосите ............ аааааа, ама те не дават оръжие на едната страна и затова нямат мнение ............ демек краварите СА СТРАНА в конфликта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сенатор Труман: " ... ще дадем възможността да се избият, колкото се може повече!

  15 Май 2024 14:07ч.

  На 23 юни 1941 г., ден след като Нацистка Германия напада Съветския съюз, Труман, който тогава е сенатор, казва: „ Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия. Никой от тях не вярва и на една дума от това, което казва. “ (Ню Йорк Таймс, 24 юни 1941) ... Без думи за античовечността и омразата към Европа 80 години по-късно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  15 Май 2024 15:34ч.

  Труман е еквивалент на нашия Плевню - полуидот.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президента Труман пуска ядрени бомби над Япония с лъжата - да спре войната в 1945 г.!

  15 Май 2024 14:11ч.

  "Клифтън, внукът на президента на САЩ Хари Труман, който нареди да бъдат пуснати атомни бомби над Хирошима и Нагасаки преди 70 години, смята, че САЩ никога няма да се извинят за стореното, съобщава RT. Бомбите са голямо нещо. Те сложиха край на войната. Те спасиха стотици хиляди живота от двете страни и заради това моят дядо е заявил, че това е била причината за решението. Да се съкрати войната и да се спаси американски живот, който най-вероятно е щял да бъде загубен при инвазията на основните острови. Това е историята, отбелязва той." ... Това е от 2015 г. и същото е било през 1945 г. същото се повтаря и в 2024 г. Жалките слуги на Мамона разбират само от насилие, кръвопролития, убийства за да се докопат до власт и пари. Самозабравилите се, спрете се бе! "Звяра, ще бъде смазани с нечовешка ръка".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не се знае дали няма

  18 Май 2024 20:24ч.

  Ако пък вземат японците да им метнат поне три атомни бомби над Ню Йорк, Лос Анхелос и Чикаго може и да се извинят на първо време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разпускане и разоръжаване на НАТО, дефашизация и обявяване на ЕС за престъпна организация, международен трибунал за банкстерската мафия, включващ и геноцида с Ковид "ваксините"

  15 Май 2024 14:14ч.

  Ние тук знаем как да направим Народен съд, знаем и какви грешки да не допуснем този път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иска им се да бавят топката

  15 Май 2024 15:05ч.

  но сега не е 2014-та и лавината се отприщи. След като спре, чак тогава могат да мислят за туширане на щетите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александър

  15 Май 2024 15:38ч.

  Сутринта по Нова нюз един генерал даде да се разбере че вече нашите военнолюбци са готови да обръщат палачинката ! Взеха да сгряват чу Русия е непобедима на бойното поле !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да върнат ф-ки и реактори

  15 Май 2024 15:48ч.

  Па ко ще да се договарят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Огнян

  15 Май 2024 16:19ч.

  "......най-накрая могат да обърнат ситуацията в своя полза" Тези да не следят някоя друга война?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • терор над другомислието!

  15 Май 2024 16:28ч.

  Диктатурата над глобуса допусна ново политическо престъпление: стреляно е по премиера на Словакия, явно няма да се търпи никаква опозиционност на статуквото. Западният глобален хегемонизъм, прибягвайки до такива терористични опити за убийства, се срива пред очите на цялата демократична общност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  15 Май 2024 16:38ч.

  Медведев каза. че ако се случи пробива към Азовско море Русия сериозно е обмисляла използването на ТЯО и сега ред е на Запада да плаши, че ако руснаците не спрат настъпленето ще има употреба на ЯО (* Наришкин). Заплахите към Китай да си намалял производството не сработиха и започна въвеждане на мита а с други думи СТО умря. Показаха снимки на Лудото Кимчи на посещение във военен завод където се виждат стотици машини, приличат на стоварващи понтонни, от самолет си личи евтината изработка но на война не ти трябва мерцедеса на понтоните. Остава да си мислим защо корейците показват точно такива снимки и за къде са тези понтони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жорката

  15 Май 2024 16:55ч.

  Интересно, каво мисли сега Борел? Дето твърдеше, че всичко ще се реши на бойното поле. Е, решава се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  15 Май 2024 17:24ч.

  “В даден момент страните да се споразумеят както в 1953”. Е нищо де ,мечтите са безплатни,макар и поднесени под формата на хленч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да да

  15 Май 2024 18:19ч.

  замразяване и преговори на куково лято...луй дьо финес да не е възкръснал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  15 Май 2024 23:05ч.

  Сметки без кръчмар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи