Макрон: Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?

Макрон: Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?

Френският президент сравни България и Румъния с Нигер по време на днешната си реч в Париж на годишната конференция на френските посланици. Отговаряйки на критиките, че Париж твърде много се ангажира с подкрепата си за сваления президент на африканската държава Мохамед Базум, Еманюел Макрон реторично попита какво ще направи Западът, ако такъв държавен преврат бъде извършен в България или Румъния.

“Това е държавен преврат срещу демократично избран президент, който произлиза от малцинствена етническа група, който проведе смели реформи - икономически, политически, на всички нива в родината си - които избистрят почти всички области и който е ангажиран с целия международен дневен ред - който е нашият международен ред и на ООН, и който е взет за заложник в президентския дворец от превратаджиите от един месец насам. Казаха, че Франция е прекалено много ангажирана в подкрепа на президента Базум. Имам предвид вестниците, чета понякога коментарите на другите столици. Но какво щяхме да правим, ако в България или Румъния се случи такъв преврат? Биха казали, че не трябва да се ангажираме твърде много... че не е нужно да сме екстремисти, че не сме си у дома. Това ли искат да направим другите столици? И искат да кажем, че демокрацията е добра идея за Африка и нямаме двоен стандарт? Това е неприемливо. Имаме почтен човек, смел, демократично избран! Смел, защото за първи път в такава ситуация той не подаде оставка с риск за живота си и своето семейство и ни обясняват, че правилната политика днес е да го изоставим, защото това стана мода!... И от Вашингтон, минавайки през другите европейски столици, чух гласове, прочетох във вестниците: "Не прекалявайте, става опасно!". Не, трябва да бъдем ясни, последователни! Последователни! Иначе кой ще ни послуша?!", патетично попита Еманюел Макрон.

Превод от френски: Галя Дачкова

Свързани статии: Макрон: Политиката на Франция изключва пряко участие в конфликта в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Още от Интервюта

Коментари

 • Макарон

  28 Авг 2023 22:31ч.

  Той да внимава в картинката да не му се случи на него същото, защото наскоро беше на косъм при вълненията първо заради пенсионната реформа, после след застрелването на младия арабин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свободен

  28 Авг 2023 23:17ч.

  СЛЕД БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ СЛЕДВА ФРАНСЕТО БЪКАНО С ЕМИГРАНТИ ОТ СТРАНИ ЕКСПЛОАТИРАНИ ОГРАБВАНИ И ИЗБИВАНИ НАРОДИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  28 Авг 2023 23:51ч.

  Какво да правим бе макарончо, ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • След подобно изказване...

  28 Авг 2023 23:56ч.

  ...не е ли време лошото ченге /по Денков/ Денков да привика френския посланик в София и да му нашока репата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  29 Авг 2023 0:01ч.

  а какво направихте в 2014-та в 404? мишоци безподобни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макрон: Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?

  29 Авг 2023 5:26ч.

  Макароне, от твоите уста, в Божиите уши!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какво ще стане ли?

  29 Авг 2023 5:28ч.

  Ще имаме сигурна дата за Национален празник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Празнувате ли от 3 години

  29 Авг 2023 13:10ч.

  Вече 3 години жънем реколтата от преврата на Радев! Кирчовци и Кокорчовци, заедно с Копринковци и Узуновци ни дерат по 3 кожи! Те това е преврат, маскиран като промяна.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Госпожо, изврякала в 10:10,

  29 Авг 2023 19:11ч.

  Ако имате намерение да се отдадете на интимни мигове, ще останете разочарована от себе си. Не сте във форма. По-добре си легнете рано и не си създавайте комплекси заради сексуален провал. Освен това, податлива сте на инфекции на половите органи, които трудно ще излекувате. Поздрави, Плевнелиев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  28 Авг 2023 22:31ч.

  У нас няма как да стане, държим всеки с нещо. А населението сме го оставили да яде и пие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  28 Авг 2023 23:16ч.

  У нас ние от ДС си управляваме в съюз с доносниците и слугите ни, така че седерасткото претендентче за моето място е право!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен до Нов Кмет

  29 Авг 2023 0:31ч.

  Яденето и пиенето свършват така,че мислете внимателно и в перспектива....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И не легитимирайте изборните фарсове на колониалните власти като си губите времето в почивния ден

  29 Авг 2023 1:27ч.

  Тези техните избори са точно вредни за демокрацията

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доси

  28 Авг 2023 22:33ч.

  Спокойно Емчо,в нашите страни си имаме Посолство,то вече си е подредило пъзела.И недей да врещиш силно,защото това Посолство има филиал и в твоята някога свободна Франция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народен съд

  29 Авг 2023 12:35ч.

  Франция е филиал на посолството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  28 Авг 2023 22:34ч.

  Не се тревожи напразно. Отдавна няма генерали, които не са джендъросани. Запада ви отдавна взе мерки, има и чужди войски ( пардон - братски, натовски ). Гледай от къде ще вземате уран, та ни зареждате АЕЦ - скъпо и прескъпо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  28 Авг 2023 22:57ч.

  Идеалист, по повод чуждите войски: "Полска медия за убийствата, изнасилванията, кражбите и пр. престъпления на американските войници"- https://kritichno.bg/politika/polska-mediya-za-ubiystvata-iznasilvaniyata-krazhbite-i-pr-prestapleniya-na-amerikanskite-voynitsi/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народен съд 2.0

  29 Авг 2023 12:47ч.

  САЩ вече увеличи двойно покупките на уран от Русия ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гигабайт

  28 Авг 2023 22:39ч.

  Макрон за пореден път доказа, че е обикновен микрон. Французите сами организират преврати в африка, когато не им изнася управлението, жертва на франсетата е Томас Санкара. Някога африканската държава Буркина Фасо се наричала Горна Волта и е била колония на Франция отвъд морето. В края на 50-те години Париж дава независимост на колонията, но продължава да контролира икономиката и външната политика на страната. Чрез усилията на французите страната остава бедна и корумпирана. Всичко се променя, когато на власт идва новият президент Томас Санкара. Той влиза в историята като най-честният президент, и заплаща с живота си за опита си да освободи хората от бедност. Санкара обявява „Революция на честта“, по време на която възнамерява да победи глада, корупцията, болестите и неграмотността. Санкара премахва данъка към племенните водачи и този върху селяните, както и осигурява храна. Жените получават равни права с мъжете, а обичая за обрязването на девойките бива отменен. Той принуждава служителите да носят дрехи, които са местно производство и приема закон за разкриване на доходите на държавните служители. През 1986 година Световната банка установява факта, че корупцията в Буркина Фасо е победена. Санкара е наричан „африканският Че Гевара“ и продължава да строи пътища, социални жилища и да се бори срещу неграмотността. И най важното е – страната се освобождава от френския капитал. Това обаче не се харесва на Париж, както и на останалите африкански страни, които се опасяват, че народът ще последва примера на Буркина Фасо. Срещу Санкара застава приятелят му, Блейз Компаоре. Като министър на правосъдието, той установява контакт с Париж и на 15 октомври 1987 година прави преврат. Франция нарича встъпването във власт на Блейз Компаоре „демократизация“, а през 1991 г. в Буркина Фасо се провеждат избори, на които взимат участие 7% от населението. Настоящият президент получава 100% от гласовете и взима заем от Международния валутен фонд в размер на 67 милиона долара. Според новата конституция, Компаоре получава неограничена власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  29 Авг 2023 0:49ч.

  Патрис Лумумба, още една жертва на "демократичните" западняци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народен съд 2.0

  29 Авг 2023 12:45ч.

  Все едно “демократични” избори в България. Действат като от наръчник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е!

  29 Авг 2023 19:15ч.

  Юмжагийн Цеденбал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Кук

  28 Авг 2023 22:41ч.

  Споко бе, пич! Ние нямаме генерали с такива топки като нигерските.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • колко му е?

  29 Авг 2023 5:30ч.

  Боя черна бол, ще им боядисаме топките на нашите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проблема не е в цвета на топките, а в предназначението им

  29 Авг 2023 22:09ч.

  Просто нашите с топките са от трансексуалните, с присадени декоративни топки... Иначе нямаще да станат генерали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  28 Авг 2023 22:42ч.

  Ми ще пеем как кара Мустафа кара три синджира робини. Макрон пропуска че не след ВФР, дори не след тая от трийста, 48 или Парижката комуна 70-та, българки са продавани робини на африканските пазари. Тоя тъпанар мяма как да ме накара да се извинявам за Колониализма, още по-малко някой негър(пробвай да ми забраниш да ползвам определението с чиста съвест)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  28 Авг 2023 22:48ч.

  Расизъм е да ми вменяваш вината си, само заради еднаквият цвят на кожата. И да неглижираш наличието на "черен"или "жълт" такъв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  28 Авг 2023 22:49ч.

  Ами какво ще се случи, ако мигрантите, второ и трето поколение, които са все повече както във френската армия, така и в полицията и жандармерията, решат да свалят геронтофила президент и да сложят вместо него някой истински мъж, измежду своите хора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коки

  29 Авг 2023 0:13ч.

  И то чернички като тях! ? Политиците нямат да имат право да имат нещо против. Иначе ще ги обвинят в расизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  28 Авг 2023 22:50ч.

  С което казвам че е просто тъпанар и расист, ако някой не е разбрал и пак плаче че се изказвам сложно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Авг 2023 23:01ч.

  Аааааа, не... това е признание, че тук марионетките им са на косъм! ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Авг 2023 23:01ч.

  И току виж си вземем съдбата в ръцете си... ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  28 Авг 2023 23:54ч.

  Рукола, от твоите уста в Божиите уши

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като ви видях

  29 Авг 2023 0:21ч.

  палатчиците пред МОЧА, се успокоих, че България в орбитата на Русия скоро няма да се върне. Киро и Кокоро плашат народонаселението с Путин, за да се закрепят във властта с по-малко от 1/5 от гласовете. Подозирам, че и Радев е в играта със същата цел. Говори приказки на едро вкъщи, за да се прави на русофил и опозиционер, а в Брюксел вдигаше ръка като на физзарядка при всяко гласуване “за” още и още санкции против Русия и военни помощи за Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДС Кмет

  29 Авг 2023 0:37ч.

  Като ме издигнахте за кмет, разбтах. че нямате и намерение да накърните имането и властта ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Задник,

  29 Авг 2023 2:27ч.

  още нищо не си видял. Смешното е, че след половин година ще се покриеш и много, ама много ще се мъчиш да те забравим. Не знам за другите, но аз не притежавам подобни навици...да забравям

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  28 Авг 2023 23:02ч.

  Тоя го е яд, че бабет не върви у нас...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калоян

  28 Авг 2023 23:04ч.

  Дай боже . Ама не сме достойни като "народ" за да направим това , което Нигерийците се осмелиха да сторят . Някой хора казват да не предизвикваме съдбата , аз пък призовавам да я предизвикаме , по-скоро това беше сторено току-що от джуджето , което спи със своята учителка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А преврата срещу Янукович?

  28 Авг 2023 23:05ч.

  Кой натресе на Украйна пияницата Порошенко? А после наркомана Зеленски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чоко

  28 Авг 2023 23:06ч.

  Ми то в Усрайна имаше такъв преврат. Свалиха законно избран президент. Нали давате мангизи и оръжие на тези, които извършиха преврата. Ерго- същото трябва и в Нигер....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  28 Авг 2023 23:13ч.

  "Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?" Първо-това се случи в Европа през 2014 г. и ви виждаме какво правите. Второ-защо не започне само Френската Република едно потушаване на преврата и възстановяване на статуквото. Трето - това в Либия през 2011 г. какво беше?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  28 Авг 2023 23:18ч.

  Колеги, писали сме по едно и също време!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хексагон

  28 Авг 2023 23:39ч.

  Не му обръщайте внимание на Маню, той не разбира какво говори... Последният истински преврат в България беше преди почти 90 години - на 19.05.1934 (9-ти септември не го броим, преход на властта под напора на ЧА) . Днес в България няма нито генералитет, нито военни, нито дух - някой да извърши "военен преврат". Какъв преврат от затлъстели и алкохолизирани шапкари, заплатаджии ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коки

  28 Авг 2023 23:51ч.

  Мисля, че имаше клауза в ООН, която допуска чуждите държави да се намесят ако има насилие и народът е избиван, като в Руанда навремето. И точно по този повод е съгладуван. Но ако някой диктатор е на власт и народът или вътрешна армия направи преврат няма основание за външна намеса, ако е волята на народа. Е, разбира се великите сили ще се опитат да извъртят правото, но след фиаското на САЩ в Сирия Русия и Китай вече никога няма да се съгласят. Макрон само ще мрънка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НЯКОЙ

  28 Авг 2023 23:53ч.

  Ама си лицемер Макрон, сега подскачаш като ощипана мома, а като спретнахте същото в Украйна 2014, друга песен пеехте. Щото тогава каманите падаха в руската градина а вие си потривахте ръчичките доволно. Що не го осъдихте украинския преврат, що не се позовахте на ООН и международното право, що нямаше речи ,възмущение, декларации че това е преврат срещу законно избрания президент при това на европейска държава.Или Порошенко не беше демократично избран, легитимен, или просто не беше ваша подлога и на вас ви беше много много удобно да си организирате преврата, да го наречете с удобното за вас ,, демократична революция,, след което да подпалите Украйна пак с удобни за вас термини зад които да криете престъпленията си. А даже някои ви се и вързаха на постановките. А на Нигер, уважение, Тея хора доказаха че имат грабнак за разлика от нас дето от дупене ни гръб ни остана ни държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Превратаджиите в Нигер са бетон

  29 Авг 2023 0:10ч.

  Шефът на хунтата е генерал , доскорошен командващ специалните сили на Нигер, близък сътрудник на американските военни. Техен приятел. Виктория Нюланд дойде в Ниамей, срещна се с превратаджиите, увери се че няма да се заиграват с "Вагнер" , както в съседните Мали и Буркина Фасо, и си замина ! По живо и по здраво. Нигерците изгониха французите, френските военни се евакуират... В същото време американската военна база в Агадес е непоклатима ! Дори не се намеква превратаджиите да гонят американците. Ако на някой още не му е ясно кои стоят зад преврата, значи е безнадеждно тъп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Авг 2023 2:09ч.

  Айде пак! Пак американците! Че и Мали, и Буркина Фасо! Ми те, президентите им, по тва време бяха в Петербург! А, че не се намеквало, че превратаджиите ще гонят американците - намеква се, много дебело се намеква. Пред военната база редовно се правят демонстрации, за разлика от нас, дето си кротуваме за Ново село. То така се почва. Нигер е слаба държава, и я карат постепенно - като във фитнеса. Първо да се оправят с франсетата, щото трудно могат да устискат на "великия" обединен Запад. И айде, стига вече с големите американски стратегии - те от много акъл си загубиха всички позиции в Африка, а в Близкия и Средния Изток, им остана един Израел. А колко време му остава на Израел - не знам. Но така не могат да я карат много време. Отвътре палестинците, отвън Иран - сложна работа. Та, така за Нигер.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пред военната база редовно се правят демонстрации

  29 Авг 2023 3:05ч.

  Очевидно сте от много тъпите. Тия дето фактите им влизат през едното око, излизат от другото и отиват в задния проход. Колегата ви дава факти, вие си веете пожелателните желания... Типичен Ганю, по гръб не пада !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макаронът е бесен,

  29 Авг 2023 0:24ч.

  защото Нюланд прецака и руснаци, и французи, като се договори с превратаджиите за урана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Авг 2023 2:12ч.

  Как се договори, я раздуй!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  29 Авг 2023 0:26ч.

  За начало ще прекратим грабежа от Софийска вода, после ще разкараме Данон от БГ и ще изхвърлим френското сухо мляко и 20годишно месо то масите си. Следва аут на Лидл, била, Кауфланд и метро от България. Все хубави неща за Българите. Жалко че посолството на САЩ си говори с Френското, за нас, без да се страхуват от линч.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • още един франкофоб - глупак

  29 Авг 2023 10:37ч.

  Кога пък си виждал в България френско "20годишно месо то масите" ? Така си ги тропате глупостите, като продукцията във WC си ги тропате...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минет

  29 Авг 2023 15:22ч.

  Франсетата ги обичам, жените им също. Но на макрон баба му не ми е по вкуса

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Югоагент

  29 Авг 2023 0:27ч.

  Макрон явно говори на Германия, не на България или Румъния.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  29 Авг 2023 0:38ч.

  Валентин Вацев наскоро в едно интервю спомена,че френските сили за борба с безредиците тренирали мисия ....зад граница. И спекулираше с името на България. Почвам да си мисля,че това не е случайно. Иначе на Макрон, ако му стиска да дойде. Хора, които няма какво да губят се бият до смърт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евг

  29 Авг 2023 1:14ч.

  Вероятно ще търсят, братята от село Коиловци, Плевенско?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коиловската батальонна група

  29 Авг 2023 1:17ч.

  вече приведена в състояние на повишена бойна готовност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен до Евг

  29 Авг 2023 1:36ч.

  Според мен е обратното

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  29 Авг 2023 1:41ч.

  Някой да покаже това на макрон: "Братята, набили френските командоси в Коиловци"- https://www.youtube.com/watch?v=nI0Hzz0xm-c

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HEXAGONE

  29 Авг 2023 14:36ч.

  Вацев не е застрахован да говори малоумия. Това за френски сили които потушават бунтове в България е идиотизъм от висш порядък ?Я по-добре се съсредоточете на американската окупация на България !??Ще видим ли някога български протест пред американска военна база ? Или пред Амбасадата ? Или ставате само за диванни философи и ракиено-салатени бунтовници ??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шарли Ебдо

  29 Авг 2023 0:46ч.

  Това си е чиста гавра с България, както и да го погледнеш

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В Украйна е разрешен преврата

  29 Авг 2023 0:47ч.

  В Нигер не е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и без преврат ще стане

  29 Авг 2023 5:36ч.

  Когато Русия приключи с Украйна, нещата ще се подредят от самосебе си. Нашите гъзолизци сами ще се ориентират към "правилния гъз". Те са много чевръсти и нямат нужда от специално подканяне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "посолството" да му мисли

  29 Авг 2023 5:39ч.

  Ние сме само за панаира и борбите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  29 Авг 2023 0:47ч.

  Да бъдеш или не – това е въпросът. Дали е по-достойно за душата да понесеш камшиците, стрелите на бясната съдба, или да се опълчиш сам срещу море от мъки и да им туриш край? Умри, заспи — не повече… И знай, че твоя сън е краят на сърдечна скръб и хиляди жестоки удари – дял на плътта! О, ето край желан! Умри, заспи… Заспи или пък може би – сънувай?… Да, и това е пречката; защото какви ли сънища ще ни споходят сред тоя смъртен сън, когато ний отхвърлим всеки земен смут и мъка? И туй ни спира. Този страх превръща живота в дълголетна нищета. Кой би понасял гаврите и бича на времето, неправдата на силния, на гордия презрението, мъките горчиви на отвъргната любов, потъпкването на законите, безочието на властта, онуй презрение, което получава смиреното достойнство в награда от недостойнството – кой би търпял това, щом може да намери мир Ме му се сурдя-педалчето при Бабет е стигмало само до Кандит, а след това е влезнало в калъпа на еколе нормал. Сал румънците го отнесоха покрай нас, можеше поне Дракула да намеси. Мякога елита се ковеше и закаляваше , сега се щампова и еструдира. Икономисват матрял.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако в България се случи такъв преврат

  29 Авг 2023 1:12ч.

  ми https://www.youtube.com/watch?v=ocNCDKSMMME!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колониите. ...

  29 Авг 2023 1:17ч.

  Тия (цялата западна банда) не са спрели да ограбват Африка.След даването (или извоюване) на независимост, колониите бяха супер бедни и необразовани.Тия западни крадци до ден днешен изнасят суровини (от концесии) на безбожно ниски цени.Някой дори са и безплатно. Ако плащат нещо е за нископлатените работници и подкупи на техните продажни елити. През периода 1960 до 1990 активно в Африка -но не навсякъде, помагаше СССР(+ другите соц страни ).Изграждаха се предприятия, язовири , болници, училища и университети , пътища,собственост на самите държави.Аз съм бил примерно в Мароко и бях свидетел на огромната помощ.Имаше цългари, полязи, руснаци, от Чехословакия, Сърбия....Французите точно напускаха.Имаше голяма бедност.Имаше и разкошни квартали из Рабат и Казабланка.Но болшинството бе бедност.Пътувахме активно из Мароко и виждах какво оставят французите след себе си.Но голяма част от Африка си остана зависима от западните чакали. Как се замогва една държава ако принадената стойност заминава навън?Ако мини са чужда собственост и каквото и да е.Та те никакви данъци не плащат.И сега тоя Мърльо Макрон реве?Нали гледате в колонията Бг какво става и то в Европа, а представете си Африка.Те, нас за хора не смятат, а какво остава черният африканец.Жестоката истина е , че единствената държава която развиваше икономиките на други държави (мотива няма значение) бе СССР. Построеното с помощта на СССР в БГ примерно оставаше собственост на БГ...Спечеленото бе наше.И тая констатация не е моя. А е историческа истина.След 1989 вече с приватизацията в Бг, 1 завод стана руски.Сега де що има е американско, немско, френско, чешко и прочие. Плащат фиктивни данъци, така и не вдигнаха заплатите като в техните държави, изнасят парични потоци навън и суровини.А за българите колците за доматите. И ни внасят техните гумени домати. ..Чиста форма на колониализъм-смучи ресурси, не развивай конкуренция, не развива високи технологии, изнася им продукти с голям % на печалба, давай им колкото да дишат, храни местната продажната власт...Повече не е нужно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The Man With No Name

  29 Авг 2023 1:42ч.

  У нас няма как да стане, освен Дамян Велчев и Кимон Георгиев да станат от гроба

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  29 Авг 2023 1:54ч.

  За Румъния не знам, не съм много вътре в нещата, може и да стане, на власите им е по-къс фитила от нашия. За в България - не може да стане, едно, че армията съвсем я смачкаха разни Събевци, (Г)аню Ангеловци, Саймън Саймъновци и пр. генерални ибрици, довеждайки я до 1/3 от числеността на полицията. Пък и имам вчепетлението, че армията у нас по-скоро би скочила да брани Президента, отколкото да го събаря. Дон Макароне по-добре да варди собствения си задник, щото на ония с жълтите жакетчета май още не им е разминал ядът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  29 Авг 2023 1:54ч.

  Какво ще правим, особено нашите грантаджий, ако във Франция и Германия дойдат по демократичен път на власт французи и германци, отговорни към избирателите си и тяхната политическа воля? Ще си мълчим ли за предателството към нео-троцкизма, за отклоненията от мизантропията и в частност мизандрията? Ако тези хора, във Франция и Германия, решат, че интересите на децата са по-важни от интересите на мизантропите и не позволят децата да бъдат покварявани от малолетие и осиновявани от еднополови двойки, тка ли ще си мълчим и няма да изпратим Еф шестнадесетките си да бомбардират Париж и Берлин?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В България, микронче,

  29 Авг 2023 2:21ч.

  няма да има преврат, а редовното посрещане на руските части от местния военен оркестър - най обичайното явление за последните над 150 години. И не, защото ни е страх от вас, а защото кръвта на вода не става

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  29 Авг 2023 2:32ч.

  "Последователни" в лицемерието. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.segabg.com/hot/category-economy/franciya-dava-200-mln-evro-za-unishtozhavane-na-izlishnoto-vino&ved=2ahUKEwjGt9XhhYCBAxXqR_EDHeIVCzwQFnoECA0QAQ&usg=AOvVaw2EePYswuwrI-XulUALYM3b Обслужващият персонал на чистокръвните явно е компетентен да докара криза за пясък и в пустинята. А ето и рецептата за прословутите курабийки/бургери на Вики -"делта ню"; https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DEVBsypHzF3U&ved=2ahUKEwj11IHhkoCBAxUOS_EDHTQcDt8QwqsBegQIEBAB&usg=AOvVaw02ykg3XwRm9-2N2W2fXYJf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • население

  29 Авг 2023 2:34ч.

  Нигер е държава и отстоява суверенитета си срещу колониалните френски бандити,България е регион от т.н ЕС и за нея решава Европейската комисия . Все пак е обидно за 17 млн Нигер с над 1 млн кв км площ да се сравнява с България чието изчезващо население измира поголовно и е на първите места в света по смъртност. Всяка сутрин политическите новини обявяват убийства, изнасилвания, пожари, трупове, наръгани, заклани,одрани,измамени,ограбени, катастрофи, безводие,побоища,насилие,инфлация ,бедност и всякакви отвратителни неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българска трагедия

  29 Авг 2023 2:47ч.

  Нигер е държава и отстоява суверенитета си срещу френските колонизатори. България е регион от ЕС. Обидно е за 17 милионен Нигер с над 1 млн кв.км. площ и несметни богатства да се сравнява с България ,чието население ускорено изчезва и я има я няма 6 млн население всяка сутрин телевизията съобщава за бити, убити, ранени, катастрофи, стрелби,измамени, окрадени,пожари, катастрофи,насилие,одрани,заклани, наръгани,луди, пожари, Зеленски, наркомани, Дебора и касапина ,разрушени паметници с чукове, скандали, и всякакви криминални отвратителни неща . България се управлява от Е.Комисия ,която изисква от местното управление да изпълнява директивите и указанията иначе няма пари. Разликата е огромна и за разлика от Нигер ,България е отмираща фронтова територия за чието население се очаква през 2030 почти да е изчезнало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  29 Авг 2023 2:50ч.

  сатанистите са световно зло и в момента унищожават руснаците (по-точно мъжкото население) в Украйна и в Русия, принуждавайки ги да се самоизбиват. и наскоро са дали партида прясно напечатани зелени хартийки на дрогираното еврейче да изгради нови гробища за още 1,5 милиона (!) гробове… а мръсниците от КОХОРТАТА на р. радев са щастливи, че изпращат оръжие за заличаване на славянския генофонд, заявявайки, че са US „верни съюзници“ - без изобщо да имат мозък да проумеят, че никоя страна от НАТО няма военна база на амер. земя и сме окупирани колонии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сляп и глух

  29 Авг 2023 2:54ч.

  Макрон, не искам да те виждам и да чувам за теб! Същото важи и за сънародниците ти! Нямаме работа заедно! Вдигайте някаква висока стена и правете отвъд каквото пожлаете! Яжте си лучената супа, пиите си вината и ни спестете всякаква информация за вас. Мерете си Гранде Насиоа с Дойчланд юбер алес на германците и ни освободете от мисълта за съществуването си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти вероятно си пламенен туркофил

  29 Авг 2023 14:25ч.

  Искаш да чуваш само Туркието и Ердогана ? И не ми излизай с реплики за Русия и как ще ни защити , защото там върви постоянна анти-българска пропаганда ! А това не става без санкция от Най-горе . И масата руснаци вече повтарят “Предателите българи - ще ги дадем на нашия приятел Ердоган”. Тъжно но факт. Направиха така че голяма част от руснаците, ако не да ни мразят, поне да ни презират… И тогава ? Кого ще искаш “да не виждаш и чуваш” като дойде аскера ? “България не била европейска държава !” Що за нихилист трябва да си, да го кажеш това ? България е по-европейска държава от всяка друга европейска държава ! Борбата и бъдещето на европейските народи не е да преминава от едно подчинение в друго. Борбата и бъдещето е - Европа на Народите !!! Мир с Русия. Америка да си гледа Америката !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за територията на Дебора и касапина

  29 Авг 2023 17:32ч.

  Ква европа на народите, глупости. За наивници ! Я вижте БРИКС какво предлага. германският престъпен мозък ,освен четвърти райх ,нщо друго не може да измисли.Френските колаборационисти и неоколониалисти са изначално сбъркани. Макрон е израз на болните им мозъци. Ако българите осъзнават ,какво се случва, час по скоро трябва да напуснат евргетото. Иначе изчезват като народ,държава и етнос. Това няма да се случи поради умствена импотентност - вече е късно. .Деградацията ще бъде ,бавна, мъчителна,страшна и бзмилостна. Колапсът е неизбежен и тогава ще видите Европа на бабините кюлоти.Смъртността тук е най висока в света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  29 Авг 2023 2:54ч.

  "Последователни" в лицемерието: "Франция дава 200 милиона евро за унищожаване на излишното вино" (вестник Сега). Обслужващият персонал на чистокръвните явно е компетентен да докара криза за пясък и в пустинята. А ето и рецептата за прословутите курабийки/бургери на кака Вики -"делта ню"; Lady Gaga - Telephone ft. Beyoncé (Official Music Video) YouTube

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Категорична категория

  29 Авг 2023 3:00ч.

  Браво, Иво! Кажи им истината на франсетата! Кажи и на нашите аджамии! Опитват да вдигат цените, защото всички цени растели! Когато им кажеш, че вече няколко реколти имат огромни непродадени количества в световен мащаб (изначално непредвидени за дълго отлежаване), трябва да свалят, защото иначе са осъдени да изхвърлят всичко, гледат като отровени мишоци! Надяват се, щото аборигените да не се чували за социално-икономическата категория ПАЗАР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • албена

  29 Авг 2023 5:07ч.

  Нагъл, по-нагъл, Макрон-Макрокон!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Безчестие

  29 Авг 2023 10:44ч.

  Че в Украйна имаше преврат. Запада защо не се противопостави а го аплодира? Преврата в Чили? Къде беше военната намеса и справедливостта на Запада? Или президента на Нигер е смел и достоен, а Салвадор Алиенде страхлив? Затова трябваша да умре? Просто Нигер е важен за Франция, затова е това четене на морал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?

  29 Авг 2023 10:53ч.

  Въпросът на Макрон наистина е нелеп. Той съдържа в себе си, вероятно Макрон го е направил подсъзнателно, презумпция - едва ли не България и Румъния са от френското постколониално пространство на влияние ! Така както е Нигер ! Което разбира се е глупост. От години насам, поне от времето на Саркози, Франция е занемарила до нула влиянието си в Източна Европа, вкл. Румъния и България. Там са наместени САЩ !!! Вкл. с военни бази, а също със своя заплатена прослойка на влияние в обществата. Европа, в т.ч. Франция, трябва да се освобождава от американска доминация, а не страните да се карат една с друга.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодила Гений

  29 Авг 2023 12:16ч.

  Логични разсъждения, но все пак: 1. Макрон не ФРАНЦИЯ, Макрон е Ротшилд. Той служи също толкова на Франция, колкото Pro100 Кире на БГ. 2.Изтървал се е подсъзнателно, защото европейските му и краварски "партньори" го критикуват за намесата му в Нигер (където Франция има стратегически интереси), а той знае много добре на какво са способни те в БГ в случай на отхвърляне на колониализма. Доста притеснителни са думите му по повод на намеренията на "партньорите" му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сими

  30 Авг 2023 6:43ч.

  Почти съм сигурна, че макарончо се обръща към някого от аверите си и мрънкайки иска подкрепа от тях и им казва аджеба дайте да направим тука така, пък България ще го направим квото кажете вие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  29 Авг 2023 10:54ч.

  Ти първо помисли какво ще правиш, ако такъв преврат се случи във Франция? Каква работа имаш ти, кой ти е дал права да "правиш" кааквото и да е в България? След като използва български продажници и им наложи да се откажат от ветото над т.н. северна Македония, сега вече мисли и директно да определя кои да са властниците у нас. За това първо ще се обърнеш към сегашните господари, не само български, но и на цяла европа - хамериканците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видимо метрополията е

  29 Авг 2023 11:42ч.

  притеснена, че периферията започва да се бунтува. Райските европейски градини са към края на живота си :)))))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питам:

  29 Авг 2023 11:51ч.

  А когато 2014 свалихте с преврат законния президент на Украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пояснение

  29 Авг 2023 11:53ч.

  Макарон, това няма да е преврат, а ще е освобождение от колониалното ви господство. Така че, не бъркай преврат с освобождение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодила Гений

  29 Авг 2023 12:10ч.

  Ти специално ще продължаваш да практикуваш герантофилия. Това е хоризонтът на талантите ти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емигрант по неволя

  29 Авг 2023 12:42ч.

  Винаги съм знаел, че ни смятат за своя колония. Хубаво си вижте господарите господа евроатлантици, и не си мислете, че вие сте по-бели от нас само защото ви подхвърлят лакомства. Доде ли времето ще ви пратят в коридора където ви е мястото. Европа е лицемерен нацист, ние никога не сме били европейци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде си Иване Асене?

  29 Авг 2023 13:32ч.

  "Франките владееха само градовете около Цариград и самия този град, но и те се повинуваха под десницата на моето царство, понеже нямаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха своите дни, защото така повели Бог".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дефинатор

  29 Авг 2023 13:48ч.

  " КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?" - ПИТА ЗАПАДЪТ: Научете се да съществувате не за сметка на другите. Време е да започнете да се образовате и цивилизовате.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  29 Авг 2023 13:59ч.

  Ще си глдаш в паничката, Макроне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Какво ще правим, ако преврат като в Нигер се случи в България или Румъния?"

  29 Авг 2023 14:22ч.

  А какво ще правите ако преврата е във Франция?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знаете ли, че Франция е първата държава в Света в която са започнали превратите

  29 Авг 2023 14:28ч.

  Още през 1789г са направили преврат и са обезглавили кралят. Французите много се гордеят с това събитие и го наричат "революция". Много им е харесало да правят преврати и след това са ги правили доста често. Сега се опитват да поучават други народи, които пък се опитват да вървят по техен път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия западни крадци до ден днешен изнасят суровини (от концесии) на безбожно ниски цени.

  29 Авг 2023 15:56ч.

  И тука, и тука! Само златото да беше, ама не - много повече е, па и местните тулупи башка... А учителката е по-скоро учител, вижда се вкусът от другите залитания на тавагищ микрончо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1уе

  29 Авг 2023 16:42ч.

  Макарона е голям глупак - ще пие още 1 студена вода, какво друго да прави?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  29 Авг 2023 17:53ч.

  МакАрончето, явно има инфо, че у нас и в Румъния, плебсът вече е готов да скочи на атлантическите джендър-либерасти, които са го яхнали здраво, независимо, че са плоско малцинство... Добрееее, а дано! Крайно време е, да вземем да се ориентираме, защото ни писна, да го духаме и да ни оправят, при това безплатно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпросът е

  29 Авг 2023 18:50ч.

  супер хипотетичен за съжаление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КЪДЕ Е ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО? ВЕДНАГА ПОСЛАНИКА НА ФРАНЦИЯ ДА БЪДЕ ПРИВИКАН

  29 Авг 2023 20:04ч.

  Един европейски лидер не може да говори по този начин, с толкова много неуважение и инсинуации. Защо България и Румъния? По какви критерии този "политик" дава тези две страни като места на възможен преврат? Защо не Дания и Гърция? Или Германия? Това е реч на унижението. Посланикът им трябва незабавно да бъде привикан и да мъ бъде връчена дипломатическа нота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  29 Авг 2023 20:04ч.

  Е как какво ще правим - ще стягаме духовата музика. Ама Макрончо какво ще прави не знам, ще се гушкат с баба и ще хленчат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хе гласове бизГласни

  29 Авг 2023 22:42ч.

  гласове изтрихте ми поста; извод - никаква разлика между гласове и соросоидна агитка щом някои неудобни/опасни теми се засегнат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоз френски простак

  30 Авг 2023 2:20ч.

  не бива да стъпва никога в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Последните седмици

  30 Авг 2023 14:48ч.

  В т.н. български “медии” се лее необичайно много франкофобия ! В т.ч. в сий газета на франкофоните Дачкови. Тая работа не става gratuit ? Нали Яворе ? Има команда от към една амбасада, и това не е амбасадата на Митрофанова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  31 Авг 2023 0:47ч.

  Проблемът за Френската Република не е, че франкофобията се лее от българските "медии", а че франкофобия се лее от представители на въоръжените сили на бивши френски колонии в Африка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вие чий гражданин сте ?

  31 Авг 2023 12:55ч.

  На Френската република ? Или на България ? За чий ... сте се вперили в "проблема за Френската република" , а не в проблема за България ? България от кого е окупирана , вкл. военно ? От Френската република, или е окупирана от САЩ ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Апостолов

  31 Авг 2023 14:43ч.

  Просто "Споделка" : ( не успявам да копирам видеото, затова прилагам само текста ) Теодора Терзиева le 21 août à 12 h 08 · ЧАСТ ОТ "ДЕМОКРАЦИЯТА" КОЯТО РАЗДАВА САЩ /НАТО ПО СВЕТА - ЛЕКЦИЯ НА ШВЕЙЦАРСКИЯ ПРОФ. Д-Р ДАНИЕЛЕ ГАНСЕР. - 1948 г ЦРУ манипулира изборите в Италия. Няма право на това, но го прави. - 1950 г САЩ бомбардират Северна Корея. Имат ли право? Не, но го правят. - 1953г САЩ свалят иранското правителство...също нямат право, но..... - 1954г.САЩ свалят правителството на Гватемала. -1961г САЩ правят опит да свалят правителството на Куба, но не успяват. - 1964г САЩ бомбандират Виетнам, казвайки, че виетнамците са започнали. Днес вече има неоспорими доказателства, че това е било лъжа. Резултата е 11г война и 3 милиона убити. - 1973г САЩ свалят правителството в Чили. - 1979г ЦРУ въоръжава муджахидите в Авганистан. -1980г САЩ и Саудитска Арабия въоръжават и радикалните мисюлмани в Афганистан. -1980 г. САЩ подкрепят Садам във войната срещу Иран. После се оказва, че по същото време са въоръжавали и иранците. (1980 - 1988г) Характерна тактика на САЩ - въоръжаваш и двете воюващи страни и когато те започнат да се избиват взаимно е още по - добре. -Рейгън бомбандира Либия. -1999г НАТО бомбандира Югославия - 2001 г САЩ нападат Авганистан -2011г Саркози, Обама и Камерън /Франция, САЩ и Великобритания / нападат Либия без да имат никакво основание за това. -2011г започва войната в Сирия. ЦРУ и там се намесва заедно с катарците, турците, англичаните и французите. Не успяват да свалят Асад - иранците и руснаците застават зад него. -2014 г започва украинската война. Осъществява се преврат с помоща на НАТО. - 2016 г Обама получава Нобелова награда за мир??? /За това, че е бомбандирал седем държави - Афганистан, Пакистан, Йемен, Ирак, Сомалия, Сирия и Либия / И въпреки, че професор Даниеле пропуска доста голяма част от "демокрацията" раздавана по целия свят от САЩ /НАТО, както и самия той заявява в лекцията си, изброеното до тук е достатъчно. НАТО се представя като "ОТБРАНИТЕЛЕН" съюз..... НО ТОВА НЕ Е ТАКА,ФАКТИТЕ ГО ДОКАЗВАТ. НАТО Е АГРЕСИВЕН И НАПАДАТЕЛЕН СЪЮЗ И Е НАЙ - ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА СВЕТОВНИЯ МИР. ------------------------------------------- Ps Четете фактите които изброява проф. Гансер. Не смесвайте русофили, русофоби, кой е благодарен, и кой неблагодарен . Лекцията не е насочена към нас и нашата кочина. Не се говори нито за 3-ти март,нито кой ни е освободил, кой не ни е освободил, трябва ли да има паметници, или не трябва и т н.и т н. Опитайте се да приемате фактите без емоция. Не смесвайте народа на дадена държава с политическия елит. Както и сами се убедихте почти навсякъде изборите се манипулират. Ако нещо не ви харесва, спирате следването, махате приятелството и готово. Лесно и бързо, в рамките на минута. Омръзна ми под всеки политически пост да блокирам и трия. Какво "делите" бе хора??? Екрана на телефона ли??? Какво? -------------------------------------------видео и субтитри https /t.me / М - демократизиране на информацията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Апостолов

  31 Авг 2023 14:47ч.

  Всъщност търсих да споделя това : ( прощавайте за дето е на... "прабългарски " : ) https://www.youtube.com/watch?v=KXUcq9U4hDU&ab_channel=Putin-today%7C%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  01 Sep 2023 7:42ч.

  Глупак!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи