"Кръг Квадрат": Какво е успехът днес?

"Кръг Квадрат": Какво е успехът днес?

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В "Кръг Квадрат" тази седмица разговарят Кънчо Стойчев, Радослав Илиев и Андрей Райчев: за мрежовото общество и отмирането на насилието, и усилието; за успеха като вписване в максимален брой мрежи; за доброволния отказ от свобода; за потребителя, който не се бори с властта, а я счита за полезна; възможна ли е свобода без усилие?

 

 

 

Коментари

 • Успехът днес е

  29 Ное 2023 8:19ч.

  да се впишеш в някой уютен и маслодаен кръг квадрат и да синекурстваш в него докато светуваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • възможна ли е свобода без усилие?

  29 Ное 2023 9:28ч.

  Възможна е, като са ти внушили, че друг бил умрял на кръста заради теб. Хората, понеже така им се иска, го разбират буквално. Бил е разпнат, за да ти покаже пример за героизъм, а не за да ти даде възможност да паразитираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свободата няма как да е покой

  29 Ное 2023 11:19ч.

  Който обича да мисли няма как да не ви поздрави за това, което правите. С някои тези съм съгласен с други не, но предаването ви е подарък за мен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  30 Ное 2023 12:37ч.

  Рано или късно представленията на тези мили, кръгло-квадратни празноглавци ще бъдат изгледани от някой неукрепнал млад интелект. Интелект с бодър пъргав ум, свище надарен да открехне поне една порта от вечните загадки пред човечеството. Крехкият дух на това младо същество ще се сломи, ще омрачнее, щом изгледа дори един епизод от това тягостно предаване. Мигом ще усети колко безвъзвратно и до гуша е затънало човечеството във философските си фекалии. Внезапен прилив на безнадежност ще го отведе до отворения прозорец и само след миг ще се размаже на тротоара под него. Нерезгадани ще си останатат гносеологическите шаради на човечеството. А бай Райчев все така бодро ще продължи да ръкомаха като ветрена мелница. Да се криви и прави смешно-сериозни муцунки, преструвайки се, че решава диофантово уравнение или пък глозга вкусен кокал от корсинанска сьомга. ПС Не е зле в рубриката да се туря предупредителен надпис към кръгло-квадратните сказки. Нещо като "Внимание ! Опасност от интелектуални поражения! Навлизате в зона, обитавана от мрачни спеченяци!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Горък Карачибук

  30 Ное 2023 17:10ч.

  Последните ти две думи, великолепно прилепват връз твоята самозадоволяваща се с злобни словоблудства душица

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи