Копринка Червенкова: Пеевски закова Христо Иванов в един образ, от който не може да избяга

Копринка Червенкова: Пеевски закова Христо Иванов в един образ, от който не може да избяга

Много ми е жал за Христо Иванов, каза Копринка Червенкова и обясни: "Пеевски го закова в един образ, от който той не може да избяга. Оттук нататък всички ще си го представят в скута на Пеевски. Той толкова време флиртуваше откровено с Пеевски - това всички го виждаха и му говореха да се освести. Настигна го съдбата и го наказа за това.

Автор: Петър Волгин, БНР

Меморандумът на ПП-ДБ е абсолютен брътвеж, заяви в интервю за "Политически некоректно" на БНР журналистът Копринка Червенкова. "Там не се говори толкова за политическа отговорност, там се говори за правила, по които ще се раздели властта. Всичко това е обвито в много думи. Написано е така, че на Борисов да му писне да чете и да каже "Добре, давайте да подписваме". Тук се оказа, че не излезе така работата и трябваше нашите партньори да се намесят, за да вкарат Борисов в правия път", обясни тя.

Според нея днешният език е адекватен на носителите му:  "Изведнъж много органично те започнаха да говорят за парцали, за лекета, за всякакви такива неща - нищо неорганично не виждам тук. Тази органика, ако те са малко по-рационални и умни, би трябвало да ги притесни. Тя е много лоша характеристика за тях. В един момент, мисля, че те ще се притеснят - когато ще се наложи да плащат за това, което в момента говорят. За всичко се плаща".

Много ми е жал за Христо Иванов, каза още Копринка Червенкова и обясни: "Пеевски го закова в един образ, от който той не може да избяга. Оттук нататък всички ще си го представят в скута на Пеевски. Той толкова време флиртуваше откровено с Пеевски - това всички го виждаха и му говореха да се освести. Настигна го съдбата и го наказа за това. За езика им те ще бъдат наказани". 

Има видимо злорадство, но те си го заслужиха, смята журналистката. Не разбирам защо вчера цял ден всички се тюхкаха защо е избухнал Пеевски, коментира тя и напомни за идеята за клуб "Ускорение". По думите ѝ в него са участвали от ДБ, част от ПП, но никой от ГЕРБ и ДПС:

"Разбра се, че този клуб вече заявява откъсване от общата конфигурация, разцепване. /.../ Този клуб "Ускорение" беше началото на разграничението. Пеевски още тогава започна да нервничи и се хвърли в атака срещу президента, за да може да компенсира съпротивата срещу него". 

Изведнъж се яви този меморандум, продължи Червенкова. И добави: "Пеевски веднага прозря кой го е написал. Всички разбрахме, че това е писано от Христо Иванов. Пеевски си даде сметка, че това е окончателната му раздяла с бъдещата власт. Това създава проблем при неговото избиране за шеф на партията. Допускам, че Доган ще го наложи и днес ще го изберат, но оттук нататък той се клати. Нормално е тези хора, които ще го избират, да попитат "Ние всичко дадохме, подкрепихме им всичките капризи на тия и какво получихме - нищо, и кой е виновен за това - Пеевски". 

"Пеевски видя, че този "мумурандум" е едно спиране на неговата кариера, а за него тя е адски важна. Той затова избесня и нарече какво ли не Христо Иванов", изказа мнението си Копринка Червенкова. Според нея в главите на ПП-ДБ е минала мисълта, че могат да разклатят Пеевски пред неговата партия, която днес трябва да го избира: "В момента те това правят - те го клатят. Той си дава сметка за това. Оттук нататък той трябва да е страшно активен, за да може да компенсира това разклащане и да не се случи така, че на Доган в един момент да му писне, да го пусне по пързалката, да пусне водата в тоалетната и лицето Пеевски да приключи".

По думите ѝ партия ГЕРБ е бясна на тази сглобка. Според нея Борисов е уплашен отвън. "Нашите евроатлантически партньори си дават сметка, че техните протежета ПП-ДБ ще получат много нисък резултат на едни избори и на тях няма да може да се разчита. И затова никакви избори. Затова Бойко Борисов вчера чрез Христо Иванов съобщи, че той тръгва на преговори". 

Комисията за Нотариуса

Копринка Червенкова коментира и създадената комисия след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса:  "Тук има едни елементарни неща, които трябва да се случат - трябва да се разбере кой уби Алексей Петров и кой уби Нотариуса. Като се разбере това, всичко ще се разплете. Никой не иска да бърка там. Имаше клюка, че Алексей Петров много иска да стане шеф на ДАНС. Тук трябва да се мисли кой се страхуваше от обстоятелството, че Алексей Петров ще стане шеф на ДАНС. Има един застрашен. Никакъв проблем не е за полицията да разбере и да разнищи тези убийства. Аз си мисля, че изпълнителят на Алексей Петров няма да бъде открит, но че този, който го е поръчал, може да бъде открит. Това е възможно, никакъв проблем не е".

За конгреса на ДПС

Според журналиста ако конгресът на ДПС не беше днес, а следващата седмица, щяхме да имаме 7 дни, в които много неща можеха да се изговорят. Сега няма да ги чуем и ще има временно примирие, смята тя. "Цялото човечество се разглези, потъна в самодоволство и фалшиво охолство, което сега ще му го вземат. Човечеството стана безкритично", каза със съжаление Червенкова и в заключение подчерта:

"Живеем в много изглупял и изпростял свят". 

Цялото интервю на Петър Волгин с Копринка Червенкова в предаването "Политически НЕкоректно" чуйте в звуковия файл.

 

 

Коментари

 • рукола Z

  24 Фев 2024 14:10ч.

  И защо го съжалявате Ристю? Досега си го представях в скута на БОКО, а вече се и издигна в йерархията... той така ги бори Бойкикеф, като им присяда в скутовете!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ми щото си е техно дете

  25 Фев 2024 10:27ч.

  Видели са го от ей такъв запъртък как порасна пред очите им. И какво стана накрая - от скута на Партията, през скута на Сорос, накрая - до скута на Господинпеевски, когото си мислеше, че ще метне и използва, без последният да се усети. Надмеността на висшия партиен ешелон над средния. Как да не го съжалят по другарски?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кеф на буци

  24 Фев 2024 14:16ч.

  Седнал в скута на Прасето, бозае от цицата на Тиквата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ох бабана

  24 Фев 2024 14:17ч.

  Мазно турско кафе с мляко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ся’

  24 Фев 2024 14:26ч.

  А генерал Малечко обикаля около тях и писука: “Искам и аз, искам и аз”, ще му изхвръкнат очичките. - “Млък бе мъник, ти си само на биберон” му вика Ристето и пак налапва цицата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  24 Фев 2024 14:28ч.

  Г-жа Копринка съжалява индивид, който къде ли не се завря през годините..... Имал бил и .... вие си знаете. Вместо да ти е жал за този, що не ти е жал за родината, а Копринке! Само празни приказки 35 години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  24 Фев 2024 16:44ч.

  Червенкова отдавна се превъплащава само в епизодични роли на рижа катерица - интелектуалка. Рядко излиза от хралупата си. Обикновено се разхожда само по най-високите клони на дърветата. Струпала е на скришни места изобилни запаси от вкусни черупчески плодове - местни и вносни. Гледа на живота отвисоко. Похапва си, спазвайки специална фъншуй диета. Черупките плюе по пролетарсата земя. Върху нея с финес пуска екобио барабонките си. Апропо, Червенкова отдавана престана да бъде Копринка. От снимката добре личи, че тя вече се е превърнала в Габардинка. Такива са неумолимите закони на земното гостоприемство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола

  25 Фев 2024 14:04ч.

  Е,та и тя беше от измислената опозиция,дето пи кафе и папка с Митеран.Малки сте и не помните..някои...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  24 Фев 2024 14:42ч.

  "от който не може да избяга". А той иска ли да бяга?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Както казал попът....

  24 Фев 2024 14:45ч.

  Абе не е грешно да спите с чужди мъже, ама вие и други неща правите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  24 Фев 2024 16:39ч.

  има една снимка в НС как си бърка в носа. тя казвъ сииичку :за възпитание,културъ и мозък. на днешните две години отъ жълто9синьо-червената война да кажъ че се падъ баш на Уййййкиндъ на бг селееенете,което е знаменателен психоаналитичен пренос за розовото ни бъдеще (казаъх и както викъ жълопаветнкъ наш Кой разбра разбрал)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  24 Фев 2024 17:24ч.

  ясно... за едните банани е. рупайте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моделът с код демокрация

  25 Фев 2024 9:45ч.

  Беше убит. Ами сега, с какво ще лъжем хората, за да живеем на техен гръб?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денков не можа да накара световната банка да напише по-благоприятен доклад за България

  25 Фев 2024 22:11ч.

  въпреки постоянните му "расодки".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репортер

  27 Фев 2024 17:55ч.

  Защо не казвате за окончателното международно решение, че Сирия не е тровила хора, а други, подкрепяни от Запада/нещо което запада/?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи