Евелина Славкова: Броим дните до падането на правителството

Евелина Славкова: Броим дните до падането на правителството

Ние продължаваме да броим дните до падането на правителството. Това, което показват проучванията, не са в полза на управляващите. Рейтингът им падна рязко и това позволява на опозицията отново да е първа политическа сила. Това заяви пред БНТ социологът Евелина Славкова от "Тренд". 

"Управляващите си дадоха сметка, че трябва да втвърдят тона", категорична е тя. 

"Има още много кризи, които не са намерили своето решение", добави тя. 

Политологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" коментира: "Това, което се случи, е че бе взето едно непопулярно решение. Това пък е белег на лидерство. Ние не взимахме нито едното, нито другото, че даже и средното. Сигурно ще подпомогнем не директно оръжия, а примерно ремонт или оръжия през Полша, за да Нинова остане в коалицията", каза той. 

По думите му ПП е западнолиберален проект. "Те говорят и на източни хора обаче. Сега обаче това ще свърши и вече не могат да привличат червени хора. Вече се приближават до ДБ. Така обаче вече ще имат физиономия - губят партията балон и се превръщат в реална партия", смята още Симеонов. 

"Македонският казус трябва да се наблюдава по-внимателно от този с оръжията. Ние сме по-чувствителни на тази тема", каза той. 

"Свърши разделението "Борисов" - "Анти Борисов". Върна се разделението "за" и "против" Русия", коментира политологът.

Според политолога Петър Чолаков, Кирил Петков сам се е разпънал на кръст през последната седмица и това е навредило на ПП.

"Василев и Петков флиртуваха майсторски с позиционирането между двата стола - Изтока и Запада. Това води до загуба на левите им избиратели. Тепърва ще видим това как ще се отрази", каза Чолаков. 

По думите муу растат шансовете за предсрочни избори.

Според Славкова ГЕРБ има най-голям интерес правителството още да не пада, а да си пие горчивата чаша. "Не се решават проблеми, които са належащи, а това реабилитира ГЕРБ. Не казвам Борисов, а ГЕРБ. Това може да стане по-приемлива партия за създаване на коалиция", каза тя.

По думите на Симеонов е важно колко ще се задълбочи ерозията в коалицията: "Падна им се лош зар. Всичко зависи от войната и инфлацията. ПП дава малките да им се качат на главата. Борисов това не го допускаше".

"Малките пишат ерозията само на сметката на големия. Малките запазват своето пространство. Големият трябва да измисли собствен сюжет. Опитвайки се да парират пожарите при малките, големите губят", прогнозира политологът. 

Все пак според него хората не искат нови избори. "Ако има избори, надпреварата е оспорвана. Партията на Янев има добра ниша. Тя е по-мека от "Възраждане", но по-твърда от БСП. Вече няма друго патриотично, ВМРО са в засада, чакайки бонбона за Северна Македония", каза той. 

"Има три опции - радикализация, още по-голяма коалиция или друг нов играч при едни нови избори", каза Симеонов.

 

 

Коментари

 • Христо

  30 Апр 2022 13:28ч.

  след като доказан помияр като първан обръща палачинката значи положението с харвардските мошеници и розови понита е повече от критично...оставете ги още месец два и ще поскат молби до ООН за евакуация....дебили безродни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hycpax

  12 Май 2022 19:58ч.

  buy bactrim online cheap - <a href="https://xsildenafil.store/">sildenafil 150mg us</a> order generic sildenafil

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xmivcd

  05 Юли 2022 13:54ч.

  buy ondansetron online - <a href="https://valacyclovirs.com/">valacyclovir 1000mg for sale</a> order valtrex online

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Dyygpg

  06 Авг 2022 17:48ч.

  buy diflucan online <a href="https://diflucansx.com/">fluconazole 200mg ca</a> viagra 150mg brand

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ctoesn

  23 Авг 2022 9:49ч.

  order isosorbide 40mg <a href="https://atenololi.com/">order tenormin 100mg pills</a> brand atenolol

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Апр 2022 13:48ч.

  Тази пък коя е, много сме закъсали с подобни индивиди!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не казвам Борисов, а ГЕРБ

  30 Апр 2022 14:00ч.

  Че Борисов е Герб, ма, моме! Колко ще вземат мутрите без баш тиквата? Само с Томислав, Делян, дуловската гаубица, ПКП и прочее политически насекоми?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  30 Апр 2022 14:11ч.

  Симеонов е рафиниран манипулатор. Пробва да омаловажи казуса с оръжията, сравнявайки го с македонския. Говори за разделението „за или против Русия“, а не „за или против Украйна, САЩ или НАТО “, тоест причината е Русия, а не са Украйна, САЩ, НАТО. И връх на демагогията - примъква Янев и БСП към „нишата“ на „Възраждане“, сиреч, и трите партии са почти еднакви, все патриотични!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евка

  01 Май 2022 6:36ч.

  Само такива девойки избирайте и слагайте да управляват. Поне са красиви. Другото е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи