Теглим заем от американската EXIM Bank за строежа на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй”

Теглим заем от американската EXIM Bank за строежа на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй”

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България преговоря с американската държавна банка за експортно застраховане EXIM Bank за заем за изграждането на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Реакторът за бъдещия блок на атомната ни електроцентрала ще бъде доставен от американската „Уестингхаус“, а ние ще го платим със заем, който ще теглим от американската  EXIM Bank. Това става ясно от прессъобщение на министерството на икономиката за визитата на служебния министър Владимир Малинов в САЩ. Той е обсъдил условията за финансиране на среща с Рита Люис – председател на борда на директорите и президент на EXIM Bank. В съобщението не се посочва сумата, която правителството е поискало, но при подписването на споразумението с „Уестингхаус“ експерти оцениха бъдещия блок на поне 20 милиарда долара.

Експортно-импортната банка на Съединените американски щати (EXIM Bank) е официалната агенция за експортно кредитиране на САЩ. Нейната цел е да подкрепя американските компании в развитието на местни и международни проекти. Съгласно предварителния график според решението на Народното събрание, в срок до 30.07.2025 г. следва да завършат преговорите за осигуряване на външно финансиране с финансиращи институции за изграждане на нови ядрени мощности.

„От страна на президента на Ексим Банк бе потвърдена приоритетността за финансиране на проекта в България. По думите на Рита Люис банката ще стартира действия на оперативно ниво, за да бъде осигурено финансиране съгласно графика на парламента“, се казва в изявлението.

“Разчитаме на опита и експертизата на Експортно-импортната банка на Съединените американски щати, за да бъде изграден 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй” в заложените срокове. Уверен съм, че с присъединяването на банка от ранга на Ексим в проекта, той ще е още по-привлекателен и за други финансиращи институции”, заяви служебният енергиен министър Владимир Малинов. По време на разговора бяха набелязани необходимите стъпки за ускоряване на процеса по финансиране, пише в съобщението.

Енергийният министър и президентът на банката обсъдиха също развитието на възобновяемите източници и батериите като технология за съхранение на енергия. “Българската страна работи активно в тази сфера, за да отговорим адекватно на бъдещите предизвикателства в развитието на енергийния отрасъл. Увеличава се необходимостта от навлизане на системи за съхранение на енергия, които ще позволят стабилност и предвидимост на енергията, произведена от възобновяеми източници”, заяви Малинов. Т.е. освен за АЕЦ Козлодуй правителството има планове да търси от американската банка и финансиране под формата на заеми и за проекти за зелена енергия.

Източник: obektivno.bg

 

 

Коментари

 • нелегален

  23 Май 2024 10:16ч.

  нема такива и.диоти като местните майкопродавци! най-добре е територията да бъде закрита, така и така нищо не става от нас. доказвеме се сами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой тегли, по дяовлите? Кой!

  23 Май 2024 10:36ч.

  Затвор за некадърници и продажници! Какъв бизнес с амаериканците! Кой го прави това? Кой! Име, трите имена,дена на раждане, служба, длъжност! Кой!!!!!!!!!!! ......... Ще си даваме реакторите на Украйна, а ще ни загробват с поредния заем! ..... Некадърници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некадърници!

  23 Май 2024 11:05ч.

  Некадърници, но и продажни компрадори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • в. Гласове:

  23 Май 2024 11:56ч.

  "10 Sep 2020 42 0 Русия иска фиксирана цена за АЕЦ "Белене", която да е около 6,4 млрд. евро. Това стана ясно от пресконференция на генералния директор на руската държавна корпорация "Росатом" Сергей Кириенко пред български журналисти в Москва. Кириенко потвърди и готовността на Русия за дялово участие в АЕЦ "Белене", като очаква то да бъде между 30 и 40%. Той заяви още, че Русия няма да строи АЕЦ "Белене" на всяка цена."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  23 Май 2024 11:58ч.

  Така ще е много качествен - Американски ! Ще има ниски разходи за преминаване през мрежата и ще преминем на 110 В !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 23 Май 2024 10:36ч. Затвор за некадърници и продажници! Какъв бизнес с амаериканците! Кой го прави това? Кой! Име, трите имена,дена на раждане, служба, длъжност! Кой!!!!!!!!!!!

  23 Май 2024 12:00ч.

  Е, как кой - веднъж Борисов правѝ бизнес с американците за Ф-ки на анго, сега и служебният министър на служебния Министър-председател, който не е политическо лице на ГЕРБ, не ли?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реалист

  23 Май 2024 10:17ч.

  България!???? - ЗАКРИВАЙ! Няма кой да плаща тези безумни заеми. "Надежда всяка тука оставете"........

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко което трябва да знаете

  23 Май 2024 14:09ч.

  Днес изтече официалната информация, че министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който е на официално посещение в САЩ за участие в Международната конференция за възобновяема енергия / WIREC /, се срещнал със секретаря по енергетика на САЩ Самуел Бодман. Петър Димитров дискутирал с американския си колега и въпроса за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй". Секретарят по енергетика на САЩ Самуел Бодман коментирал, че би повдигнал въпроса пред Европейската комисия, той се и ангажирал да насърчи американските компании, които работят в сферата на ядрената енергетика /Уестингхаус и Дженерал електрик/, да проучат възможностите за инвестиционно присъствие в България и по отношение на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй". Публикувано на 09.03.2008 https://afera.bg/веселин-бончев-от-затварянето-на-аец-к/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логе

  23 Май 2024 14:25ч.

  Има има кой да плаща!! Валутният резерв е 70 милиарда лева. В банките има 150 милиарда.. Бойко накараха Костадинов да отложи еврото, че да може ГЕРБ и ДПС-БКП, да харчат резервът с валутата във валутният борд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пазар

  23 Май 2024 10:20ч.

  А защо не обявихме търг за този заем? Публична тайна е, че корупция, контрол и изнудване минават през кредити, а в случая май не сме и кандидатствали, ами директно са ни посочили от къде, колко и за какво трябва да вземем кредит. Жалка продажна държавичка сме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не, не, трябва да има затвор за цялата политическа пасмина!

  23 Май 2024 10:39ч.

  Прав е Марков. Мафията никога и нищо не е построила, само е продавала! ..... Пищят, НАТО, ЕС, ... не, нееее ,Борисов, Доган, Пеевски, триглавата ламя на мафията и на корупцията! Там е проблема! Мизерници! Затова бабите са кълняли на времето, от безсилие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рекет даден!

  23 Май 2024 10:24ч.

  Рекет приет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  23 Май 2024 10:24ч.

  Колко е хубаво, че вече на Запад ни вярват и ни дават заеми! Не сме вече онази безнадеждна и сива кунистическа страна от времето на Виденов. Благодарение на демократичните ни постижения, сега вече всичко ще ни бъде ново и съвременно – и централа с модерни реактори, и армия с модерни самолети! ❤️😊

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  23 Май 2024 11:07ч.

  ФЪРКАТИЧКОто е невежо и не знае каква е била съдбата на дядовците на тази колониална администрация през 1945 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уолт Уитман

  23 Май 2024 15:26ч.

  Уилт, не се стягай, не усещаш ли иронията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тегли се омразен дълг. Янките ще пият една студена вода за тия пари

  23 Май 2024 10:27ч.

  От много тарикатлък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Деса

  23 Май 2024 10:28ч.

  Двое школьников раздели семиклассницу и пытали её электрошокером, чтобы она не могла сопротивляться их домогательствам. Девочку с боем пришлось спасать её матери и сестре. Вся эта жесть произошла в подмосковном Красногорске

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тоя спам не му е мястото тук

  23 Май 2024 10:31ч.

  Няма нищо общо с темата, трийте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възхитен

  23 Май 2024 10:28ч.

  Нагледен пример, как една почти умряла държавица може да захранва корпорациите на най-голямата световна суперсила...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лонгър

  23 Май 2024 10:28ч.

  Още един повод да не гласувате за тия майкопродавци, а активно да бойкотирате продажничеството им. Цоцио-агенцийките им пак ви пробутват парашутисти в лицето на ГРОБ и сглобката им проколониални ченгета-мръсници. Ако все пак спечели партия, която е против тях, те ще убият лидера й, а останалите й членове ще подкупят. (Следите ли какво става тия дни с т.нар. "Алтернатива за Германия" - много показателно за цялата им тирания... Какъв е тогава смисълът да сте с техните маскаради в тия последни дни?! Активно се съпротивляваййте чрез молитва и бдителност. А те... те за пореден път доказаха, че са убийци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 2796

  23 Май 2024 10:30ч.

  Американците и европейците ни третират като победена страна... ние също...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • вие си ги избрахте

  23 Май 2024 10:32ч.

  20 млрд долара при 90 млрд бвп, да купиш нещо, което го имаш, вместо да пуснем Белене с още 5 млрд лв, ще изтеглим 40 млрд.... само народ от идиоти може да гласува за тези, които ще го направят това

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добре де!

  23 Май 2024 10:42ч.

  БСП например, нали са опозиция! За какво са ни тия партии по дяволите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • време е да се мисли, а не да се делегира друг да мисли вместо нас

  23 Май 2024 10:44ч.

  Кой ти е казал, че не трябва да виждат гърба ти? Управленската компетентност не е задължително партийно-политическа, особено в условията на диктатура и колониална псевдодемокрация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НЯКОЙ

  23 Май 2024 10:33ч.

  Хора, излезте, гласувайте, на девети юни е момента за коментарии. Всичко още е обратимо при различна власт с различни хора. Ако пак си останем в къщи ще се наложи всички да стягаме куфарите и да се евакуираме, къде по лесно е просто да гласуваме. Излезте! Нямаме време вече за без участие. Разсипаха ни държава докато си дремем пред телевизора. Гласувайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • срамота са такива призиви на фона на подобна новина за откровен рекет

  23 Май 2024 10:46ч.

  Няма да гласуваме. Отиваме за гъби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  23 Май 2024 11:29ч.

  И що мислиш, че е срамота? Колко пъти да се обяснява, че единствено висока,разбирай над 60% избирателна активност, може да ги гътне тия компрадори. Няма праг за валидност на вота - с 5% ще имаш правителство. Че било нелегитмно, както видяхме хич не им дреме. А и по закон ще си е легитимно. С ходенето за гъби избирате на практика пак същите. Достатъчно малки формации има, за които да гласувате. Трябва да се направи така, че нови и читави хора да сменят този боклук, който виси вече 35 години в парламента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За кой.

  23 Май 2024 11:35ч.

  мафиоти, идиоти и патриоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пор Ошенко

  23 Май 2024 15:32ч.

  Ще им накривиш капата като отидеш за гъби! Че мутрите на Киро, Тиквата и дебелия еничарин това искат! Техните бетонни глави няма да отидат за гъби, ще гласуват и ти после ще се дереш "няма такива управляващи идиоти", но ще е късно! Резето ще хлопне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе Диктатура, само ти ли още не си разбрал, че изборите се фалшифицират!

  23 Май 2024 22:01ч.

  Гласувай за който си искаш като нямаш мозък. Все едно вотът ти ще отиде при Тиквата, Прасето, Кире и Доган. Тях избира Посолството. Шибни си един тупаник по главата, свести се! Има само един начин да ги разкараме. Всички знаем кой е, но за него трябват мъже. Аре стига хленч!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички да си опичаме акъла! Този заем води към ПРИВАТИЗАЦИЯ на България, и е НЕНУЖЕН до 2050 г.!!!

  23 Май 2024 10:35ч.

  Защото дотогава - до 2050 г.! е нормалната РАБОТОСПОСОБНОСТ на 5 и 6 атомни реактори на АЕЦ Козлодуй! ..... Дотогава България има ПРЕДОСТАТЪЧНИ източници за производство и доставка на Енергия! .... Имаме купища ЧАСТНИ вецове, мецове, огромни паркове с фотоволтаици, че количествата с енергия предлагани на енергийния пазар имат ОТРИЦАТЕЛНА стойност, тоест няма къде да се пласира. ........ ИЗНУДВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕДНА БИЗНЕС ГРУПА В САЩ - НЕ Е НИКАКВА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ, А ОГРОМНА ЛЪЖА И ИЗМАМА! Долу патологията на егоизма, алчността, насилието и войнолюбието! ... и още ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изнудват, щото са им насрани задниците

  23 Май 2024 10:44ч.

  За всичките има компромати, кой финансови престъпления, кой друго и продават мафиоти жалки! А бе, гербаджии, вместо да носите блузки с образа на продажника Борисов, отивайте пред къщата му и рев до бога!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НИКОЙ НИКАКВИ ЗАЕМИ ЗА РЕАКТОРИ НЯМА ДА ТЕГЛИ през 2024 г.! Заем чак след 10 години през 2034 г.!!

  23 Май 2024 10:51ч.

  Защото имаме в България предостатъчни количества еленергия за близките 20 години! НОВИТЕ РЕАКТОРИ ЩЕ НИ ТРЯБВАТ СЛЕД 10 ГОДИНИ, тоест ПОРЪЧКА ЗА КРЕДИТИ ЧАК ПРЕЗ 2034 г. Технологията по строителството им ще отнеме още 10 години по проект, тоест точно в 2050 г. ще имаме новите, докогато 5 и 6 блок могат да работят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Собствениците на ветрници и солари

  23 Май 2024 16:02ч.

  би трябвало да ревнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан-1

  23 Май 2024 10:42ч.

  Да си го кажем пределно ясно и точно. България до сега бе само политически васал на САЩ, а сега ще стане и финансов. Да припомням ли нашата поговорка,че който дава парите, той определя и музиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  23 Май 2024 10:43ч.

  Аз призовавам да дарим мангизите на хохлите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Излизане и влизане в Магнитски

  23 Май 2024 10:45ч.

  Това желание за излизане от Магнитски на Пеевски и заплахата от Магнитски за Борисов, ще излезе солено на българския народ. Служебното правителство трябвало да прави само избори, тръбяха ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, издевателствайки над Конституцията. А какво прави вашето служебно правителство, за да се подложи на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трите олигархии на САЩ взимат своя ПАЙ от България с лъжата, че това било критерии за "демокрацията и независимостта" на държавите по света!

  23 Май 2024 10:46ч.

  Визионерските анализи на проф. Майкъл Хъдсън публикувани в нашите Гласове.ком точно преди една година. ФАКТИТЕ. Трите олигархични група провокираха войната в Украйна, за да си осигурят ПЕЧАЛБАТА тук и сега. Ето ни ги трите олигархични група, които гонят печалбата с цената на всичко! Трите олигархични кръга на САЩ взимат постепенно своя сладък ПАЙ от държавите в Източна Европа. .... С метода на "тоягата/насилието и моркова/милиардите" уж като "подкрепа"!....... 1) MIC – Military-Industrial Complex. Военно-промишлен комплекс. ........ 2) OGAM – Oil and Gas and Mining complex. Нефтогазовия и миннодобивен комплекс. .......... 3) FIRE – finance, insurance and real estate complex. Сектор финанси, застраховане и недвижими имоти. ..... КАКВО ПОЛУЧИХА ИЛИ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ от нещастните народи на Източна Европа плюс Германия на колене (според целта на НАТО) ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Асена Василева

  23 Май 2024 10:47ч.

  Црния мамуняк е много щастлив...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  23 Май 2024 10:49ч.

  Теглете, но да ги плащат децата и внуците на управниците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хайдукът Софиянски

  23 Май 2024 11:12ч.

  Боко Тиквата и Доня Корлеона са си гиизпратили в САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  23 Май 2024 10:54ч.

  Като оставим настрани въпроса че за много по-малко пари можехме да имаме по-добри реактори много по-рано да попитам служебен министър има ли право да подписва такива неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трите олигархии на САЩ взимат своя сладък пай ... ...

  23 Май 2024 11:00ч.

  1) ВПК - милиарди за самолети, летищна инфрасткуртура, БТР - бронетранспортьори (които България може да си произведе), издръжка на военни бази с какви ли не измислици, вероятно и купуване на ПВО пейтриъти; ... 2) Нефтогазовия и минен комплекс - Втечнен американски газ, Уестинхаус, Лукойл, газопровод - дублиращ българския към Сърбия ... ; 3) Банковият - кредитите, от де теглиха кирчовците, плюс тлъстия пай сега дето ни клатят Ексимите... ! Какво е това бе, човеци разумни?! Демокрация ли? Системна война за грабеж? Защо бе, какво им липсва на трите олигархии на САЩ, че не спират да тормозят народите и държавите по света?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво ли?

  23 Май 2024 11:30ч.

  Обикновен, класически, много добре познат на политическата и икономическа теория, както и на Африка, Латинска Америка и Азия ИМПЕРИАЛИЗЪМ. Не се правете, че не знаете! А ако не знаете, питайте Асен Агов. Той даже има книга за антиимпериализма като спасение за Африка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  23 Май 2024 11:03ч.

  Типична политика на протекторат. "експерти оцениха бъдещия блок на поне 20 милиарда долара". Русия строи атомна електроцентрала в Египет. 4 блока по 1100МВ за ОБЩА стойност 28.75 милиарда долара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трите олигархии на САЩ взимат своя сладък пай от Европа

  23 Май 2024 11:03ч.

  Какво ще ни направят, ако всички европейски държави откажат "офертите" им?! Ъм? Какво ще ни направят трите олигархични кръга на САЩ на нас европейците, ще ни бомбят като през 1999 г. над Сърбия с обеднен уран?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феникс

  23 Май 2024 11:05ч.

  Подарявме два реактора от белене за да си купим само един на десетократно по висока цена! За 20 милиарда руснаците щяха да ни построят цял аец със пет реактора ! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мантрите

  23 Май 2024 11:20ч.

  Това е типичен пример за пазарна икономика по западному, нали? Ако имах власт, бих закрил всички икономически ВУЗ и катедри по света, дори комунистите не ни бяха лъгали така, както тия ни излъгаха с неолиберализма си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кораб с царевица за вас

  23 Май 2024 11:07ч.

  и да си платите транспорта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искаме не каква е царевица,

  23 Май 2024 16:10ч.

  а мухлясала, В Мексико, ако не греша, зарасените и мухлясали мисири били деликатес и по-скъпи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Избирателната активност се вдига, хората са бесни

  23 Май 2024 11:10ч.

  Избори на живот и смърт! Не е пресилено, защото не иде реч само за физическата война и смърт, а и за икономическата война и смърт, не по-малко страшна и катастрофална за народите и държавите на Европа! ВСИЧКИ ДО УРНИТЕ! Ей, така за нашия си живот. Гласувайте за партиите на мира! Кой подкрепя войната физическа и икономическа, бързо го стига ПРОВИДЕНИЕТО - саморазобличава се, самокомпрометира се! Лъжата не може да господства над обществото и държавите, защото престават да съществуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Три лобита на олигархичния капитал в САЩ подчиниха НАТО

  23 Май 2024 11:15ч.

  30 март 2022 г. Майкъл Хъдсън: Войната в Украйна беше провокирана от три лобита на олигархичния капитал в САЩ. Ето тук - НАШИТЕ ГЛАСОВЕ - https://glasove.com/komentari/maykal-hadsan-voynata-v-ukrayna-beshe-provokirana-ot-tri-lobita-na-oligarhichniya-kapital-v-sasht

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  23 Май 2024 11:21ч.

  Думата "преговаряме" е неуместна и смешна. Разпоредиха ни да строим блокове в Козлодуй, разпоредиха ни кой да ги строи, определиха ни цената и ни наредиха американска банка да финансира проекта. Ако проектът въобще се реализира, а не останем с огромен кредит и централа, която никога няма да може да построим при цена над 30 млрд. долара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • J.English MI5

  23 Май 2024 11:23ч.

  Изпълнителен директар EXIM Bank USA е FRED HOHBERG-германо-холандски ЕВРЕЙН ГЕЙ шеф на световното LGBT общесгво. Известен че ДАВА огромни суми и средства за ГЕЙ пропоганда,ГЕЙ сватби,ГИЕ паради и списания и филми Според иконата рупор на ГЕЙ пропагандата и ЛГБТ ПИАР usа списйние Out Magazine Хохберг е сред ТОП 5 на НАЙ-влиятелните ГЕЙове политици и бизнесмени в света.Обожован ат 100.000 хомосeксеалисти ат богатия квяртал Castro San Fransisko Тоес БЕДНА Бългярия ЩЕ храни с високи ЛИХВИ ГЕЙ лорда Хохберг и неговите педали от Кастро Сан Франсиско(банкави и офис ГЕЙслужители на корпораци в Сан Франсиско) БГ левчета от 7блок АЕЦ ЩЕ отиват за ГЕЙ паради,ГЕЙ партита,ГЕЙ списания и заплати на VIPпедали

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • J.English MI5 - Благодарности за ценната информация!

  23 Май 2024 11:33ч.

  Сполай Ви, J.English MI5, за добрината да просвещавате публиката, обикновените хора, българите - проявяващи повече от добронамереност към обещанията за добър живот. Оказахме се неподготвени за ЛЪЖАТА и измамата от упор - безсрамно в очите ни гледат и ни лъжат. Ноооо, лъжата далеч не стига и сама се издава. Или й помагат да се разконспирира благодарение на добри хора като Вас - J.English MI5 . Бъдете здрав!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • служебен мистър няма подобни пълномощия

  23 Май 2024 11:25ч.

  Действието е без мандат, няма връзка с провеждане на изборния процес и е невалидно. Освен това ЗПФ не позволява да се поеме такъв ангажимент по тригодишната бюджетна прогноза. Така че, мистърчето да се боядиса и да изкара едно плажче на маямиту.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  23 Май 2024 15:13ч.

  ++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би

  23 Май 2024 15:21ч.

  имате съмнения, че подобен договор би могъл да бъде подписан от МС и след това ратифициран от следващото НС?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войната между Русия и Запада ще продължи поне 30 години, очаква ни гладна криза!

  23 Май 2024 11:25ч.

  15 май 2022 г. Подкаст на Кати Халпър: Професор Майкъл Хъдсън, благодаря Ви много, че се присъединихте към нас. Развълнувани сме, че ни гостувате. Бихме искали да започнем с въпрос към Вас да направите преглед на икономическите мотиви на този конфликт – и под конфликт имам предвид конфликта между Русия и Украйна и, разбира се, останалата част от света, или в действителност конфликта между Русия и САЩ – и неговите икономически последствия. ............ Отг. проф.М.Хъдсън: ... И ако погледнем какви са резултатите от конфликта, ще видим, че всички говорят за резултати, които бяха известни. Те са много ясни. Резултатите са МНОГО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ на горивата, нефта и енергията, много голямо увеличение на земеделските цени и намаляващи запаси! Това ще остави по-голямата част от Африка и Латинска Америка – страните от третия свят, глобалния Юг – в невъзможност да платят своите външни дългове, което ще доведе или до огромен външен дефицит или до отказ от дълг. ПРИВАТИЗАЦИЯ на активите на държавите с дългове! Ето тук .... https://glasove.com/na-fokus/prof-maykal-hadsan-voynata-mezhdu-rusiya-i-zapada-shte-prodalzhi-pone-30-godini-ochakva-ni-gladna-kriza

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майдан

  23 Май 2024 11:44ч.

  Помните ли с колко милиарда катурнаха украйна 2014та година? Да ви дам джокер - 20 млрд обещаха на юнукович и украйна пламна. Съвпадение? Немисла. Само, че тук вместо cookies, на площада ще раздават "бейкролс" електронни ваучери, от компанията, която ги разработва от известно време. Иначе яко борим кеша, ама взимаме торби, яко дигитализираме с електронен подпис, ама с фотошоп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  23 Май 2024 12:12ч.

  "вместо cookies, на площада ще раздават "бейкролс"". Никога не яжте или пийте каквото и да е, раздавано "безплатно" по време на протести. Добавят наркотици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майдан

  23 Май 2024 12:14ч.

  Аз не ям по принцип. Аз пия. Не е ли видно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рози

  23 Май 2024 11:46ч.

  А проф Хъдсън попита ли какво мислят страните от Африка, Латинкса Америка и най-вече глобалния юг????? Обсъдил ли е хипотезите си / тезите си, с икономисти / анализатори от тези региони, или каквото измислят, пардон прогнозират / анализират американците, дори и тези, които минават за умни е светата и самата истина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  23 Май 2024 12:24ч.

  Ще ни натоварят с дългове, които не можем да платим. Когато една държава не може да си плати дълговете, плаща с територии - дават ги на съседна държава, която е платежоспособна и може да поеме плащането на дълга срещу получените територии. Това в крайна сметка ще се случи например в Украйна - части от територията й ще бъдат разпределени между държави, които ще поемат пропорционални части от дълга на Украйна. Не изключвам при голям български дълг така да се случи и с нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майдан

  23 Май 2024 12:32ч.

  Ааа с територия е лесно. Ще плащаме и с кръв. Украйна няма проблем да плати с територия и да запази живота на гражданите си, само, че и забраниха. За какво им е на кредиторите територия с хора, да ги хрантути.. особено неработеща биомаса? Такива хора са пасив, разход, тежест, а не актив. Такива хора са биотор. Т.е. кредиторите гледат на нас, като на биотор и така ни третират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репортаж от гьола

  23 Май 2024 12:46ч.

  Титанът на енергетиката Мартин Димитров / + Боко + ДПС / има оргазъм. Той ще отговаря за вазелина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смехурко

  23 Май 2024 12:58ч.

  Ще правят с нас каквото си поискат, ще ни ш*бат отзад без вазелин, псувайки ни на майка, ако решат. Така ни се пада като прост, инертен и страхлив народ, впрочем...докато не оттече мъртвият труп на народа ни в канализацията на историята - бит, еб*н и наср*н. Ама вие си трайте, ракия има, банани и евтини забавления, не правете резки движения, недейте радикално, че "да не стане нещо"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  23 Май 2024 13:34ч.

  Това е добре. България постепенно прекъсва токсичната си връзка с руските нацисти. Колкото по-далеч от тия комплексари с техните мании, толкова по-добре. Краварите са друга бира, те се интересуват само от пари, с тях ще се оправим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиган

  23 Май 2024 14:16ч.

  Тя палачинката се обръща, нали знаеш.. и тоя път може да не е толкова постепенно, че да имате време да се пребоядисате.. пак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  23 Май 2024 14:23ч.

  Не скъпа моя, не е добре, защото тези заеми ще ги връщаме небинарните третополови джендъри като теб и мен, ние обичаме да ни оправят ама не знам ще ни издържат ли дупетата с тебе в тоя случай....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  23 Май 2024 14:59ч.

  Нема проблем да си плащаме на краварите за да държат рашунгерите на дистанция. Бих се притеснил ако не искат нищо да ни продадат, това ще значи, че са ни отписали и пак ще харижат на диваците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Мазох

  23 Май 2024 15:36ч.

  Д-р Косев, отиди на доктор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маке от Северот

  23 Май 2024 13:52ч.

  Клета татария...скоро че и ручаме ченицата..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Изповедта на един икономически килър" Автор: Джон Пъркинс

  23 Май 2024 14:08ч.

  Анотация: "В тази шокираща книга Джон Пъркинс описва своето израстване от жертвоготовен слуга на корпоратокрацията до страстен защитник на онеправданите. Вербуван от Националната агенция по сигурността на САЩ, той обикаля света като суперплатен консултант от елитна международна корпорация с една цел - да доведе до "васална" зависимост Индонезия, Панама, Еквадор, Колумбия, Саудитска Арабия, Иран и други стратегически важни страни. Задачата му не е лесна - трябва да убеди правителствата на тези държави колко "полезно" би било да изградят електроцентрали и друга инфраструктура, потъвайки в дългове към контролирани от САЩ финансови институции. От първо лице Пъркинс разкрива ужасяващия мащаб на игрите за власт и тайните на един нов феномен - зараждането и разрастването на световна империя, за която всички средства са позволени, а моралът е безвъзвратно остаряло понятие." И малък допълнителен коментар - нещата се забързват, ние не сме толкова стратегически важно, но "нашите" дупедавци нямат скрупули да УДВОЯТ целия ни държавен външен дълг само с една сделка, срещу която не стои нищо, освен подчинение. Гответе се за мизерия. Голяма мизерия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  23 Май 2024 14:41ч.

  Шибани продатели/предатели на Родината България са всите в 49 НС. Ако беше времето на Инквизицията, Анатема и..... Не зависи о, че е бил етапа на най-голям човешки геноцид. Радев-"Президентине ни" , пак е само протокол, тоест пара в свирката, а не в колелата на Българския Локомотив. Айде бе, Народе, гласувай, за да ги уволним бързо и със съдебно възмездие на 9 юни! И да си върнем откраднатото от нас за 6 месеца, дори и с извънаре И Законодателство. И после по съществуващите Закони, равно за всеки и всички!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Рози - 23 Май 2024 11:46ч. - Ех, Рози, Рози - Африка и др. не мислят, бе! Там в Глобалният Юг - действат, бе!

  23 Май 2024 15:42ч.

  Към Рози - "А проф Хъдсън попита ли какво мислят страните от Африка, Латинкса Америка и най-вече глобалния юг????? " ..... Ухааа, там ГОНЯТ АЛЧНИТЕ ЕГОИСТИЧНИ КОЛОНИЗАТОРИ И ГРАБИТЕЛИ на ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА на АФРИКА. Защото .... африканските народи, народите им гладуват и умират в бедност, а в недрата на земите им лежат несметни богатства - злато, диаманти, нефт, газ ... в огромни количества, КОИТО лъжците колонизатори изваждат и крадат най-безсрамно и безчовечно. Както и в България - пред очите Ви Рози, от 20 години най-безсрамно чужди компании ни взеха ЗЛАТОТО! - България притежава най-богатите находища на злато в Европа, защо ни взеха вече разработените находища в Челопеч на злато. Една златна мина се разработва поне 10 години, докато достигне висока доходност. Нашите бяха разработени!, и с лъжа световни крадци ни ги взеха. РУСИЯ НЕ НИ ВЗЕ НИЩО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Рози - 23 Май 2024 11:46ч. - чети Рози!

  23 Май 2024 15:43ч.

  Сенегал гони френските войници от страната, отказва се от франка! - https://glasove.com/novini/senegal-goni-frenskite-voynitsi-ot-stranata-otkazva-se-ot-franka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Рози - 23 Май 2024 11:46ч. - чети още Рози!

  23 Май 2024 15:45ч.

  Нигер гони и САЩ и американските военни, след като изгони Франция и Макрон - https://www.lentata.com/sled-franciya-na-makron-sega-niger-goni-i-sasch-i-amerikanskite-voenni

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантически идиоти

  23 Май 2024 15:46ч.

  Ако негодниците, препоръчани от американското посолство на триморския натовски зелен чорап, не са за затвора, то кой ли е за там? Очевидни престъпници, но понеже са американски негодници, са недосегаеми! Продажни прокурори, съдии, адвокати,министри, дупетати и еся остальная сволоч!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  23 Май 2024 16:18ч.

  Ей на това му се вика пладнешки обир по краварски!!! Теглиш от тях едни пари, които отиват пак при тях плюс лихвите, а после стваш тоталн озависим от тях и могат да те изнудват както си поискат!!! ПОМИЙНА ЯМА, А НЕ ДЪРЖАВА!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИЛ

  23 Май 2024 16:32ч.

  Споко бе,хора.Как си я представяте тази работа по строенето на ядрен реактор? България няма капацитет да осигури нито строители, инженери, материали,логистика и куп неща свързани с такъв проект. Освен няколко скици с молив ,това ще е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Никой не е казал, че ще се строи нещо

  23 Май 2024 22:08ч.

  Говори се за заем от къде 40 милиарда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 004

  23 Май 2024 16:46ч.

  Това са продажните изроди от ПП/ДБ. Затриха работеща АЕЦ, за да сторят нова, естествено, сторена от американците. Но понеже нямаме пари, пак ще теглим кредит от американците. После ще плащаме лихвите пак на тях. А като централата изобщо не заработи, както повечето, сторени от тях в Европа, ще пием една студена вода и ще продължим да си връщаме лихвите. Гарантирано от дебилите на ПП/ДБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  23 Май 2024 20:42ч.

  Н Някой преговаря, но едва ли е България. За нея всеки говори, някои и от нейно име, но аз не съм я срещал. Не съм видял и някой да каже"вчера седнахме на маса с България и пихме по ракия" или "с България запретнах е ръкави и изградихме чешма, та кат мине Баден пътник и отпие да ни споменава с добро" или "с България седнахме далавера и прецакаме Македония". Сложно става тук с България , дето всеки от нейно име поема ангажименти, без да може с пръст да я посочи, пък после сметки плащам аз.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, слепите вече прогледнаха

  23 Май 2024 21:24ч.

  Само гербовите и демонократите, не! Те са трайно увредени с алчност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Време е. Настана часът. Напред, братя, аз съм след вас.

  23 Май 2024 22:14ч.

  Доста ропство итирантство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Бай

  24 Май 2024 1:10ч.

  На 9 юни с бюлетина №12. Ако не можем да спрем ограбването на България поне да го намалим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • казваш, тъй и тъй ни влиза, поне да не е целият,

  24 Май 2024 1:25ч.

  а само главичката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  24 Май 2024 13:46ч.

  Нашите слуги на Сатаната подаряват два нови реактора на Украйна, а теглят 20 милиарда за изграждане на един американски с много съмнително качество! А парите кой ще плаща? Разбира се ние, нали! Проклети да бъдат продажните управници на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи