След JP Morgan и BlackRock намалява участието си в коалицията за климата на ООН

След JP Morgan и BlackRock намалява участието си в коалицията за климата на ООН

След най-голямата банка в света по пазарна капитализация JPMorgan и инвестиционните гиганти BlackRock и State Street Global Advisors (SSGA) обявиха, че се оттеглят или, в случая на BlackRock, значително намаляват участието си в огромната коалиция за климата на ООН, създадена за „борба с глобалното затопляне“.

В изявление JPMorgan Chase обясни, че ще излезе от т. нар. „Акция за климата 100+“, защото е „направила значителни инвестиции в разработването на собствена рамка за ангажиране с климатичния риск.

BlackRock и State Street, които управляват активи за трилиони долари, заявиха, че инициативите за климата са отишли ​​твърде далеч, като изразиха загриженост и за потенциални правни проблеми.

Новината предизвика коментари, че „борбата“ за декарбонизация се разпада. BlackRock оттегли бизнеса си в САЩ от „Акция за климата 100+“, прехвърляйки участието си в алианса към по-малката международна организация на BlackRock, където мнозинството от клиентите преследват цели за декарбонизация, съобщи Financial Times.

State Street уточни, че излизането им от алианса е направено, защото ангажиментите на „Акция за климата 100+“ за фаза 2 са в противоречие с вътрешните инвестиционни политики на фирмата.

„Акция за климата 100+“ беше официално създадена през декември 2017 г. в ООН. Тя се разрасна и включва повече от 700 финансови институции, които управляват активи за 68 трилиона долара.

„Напускането на JPMorgan, State Street и BlackRock е необходима стъпка в правилната посока, но потребителите трябва да изчакат, за да се доверят отново на тези компании“, каза изпълнителният директор на Consumers Research Уил Хилд, цитиран от Fox News. „Тези фирми за управление на активи очевидно се страхуват от силния натиск и съдебните дела, заведени срещу тяхната разрушителна политика за нетна нула (нула въглеродни емисии до 2050 г.- б.р.)“, добави Хилд.

 

Източник: obektivno.bg

 

Коментари

 • На кого ни оставяш, бащице?

  20 Фев 2024 9:08ч.

  Или са намислили някаква друга идиотия, в ущърб на човечеството, естествено! Но, ще поживеем, ще видим! Обаче! Късането на жълтопаветни ризи да започне ... сега! Анадънму??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  20 Фев 2024 9:22ч.

  Хм, туй вече е мноо странно. Формалният бос на Блек Рок Лари Финк е към кликата на Клинтън и Обама. Обаче всички усещат горещия дъх на откачалката Тръмп. Меланома ( Мелания) май вече е назначена за "секретар" на Републиканците.Нема лабаво.. Абе кво стана с решението на Върховния съд за Тръмп... Ахаха... Апропо "тираджии за Тръмп" искат да правят блокада на Ню Йорк за да оставят гладни "нежните либералчета".... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости

  20 Фев 2024 11:27ч.

  Тръмп и Хилъри са много добри приятели. Самата Хилъри го казва в интервю. Ако видиш комуникацията им в Туитър за имейлите на Хилъри ще видиш как двамата се забавляват искрено с масонските числа 33, говорейки за 33 000 имейла, за 33 не знам си там какво. Чак Обама се намеси и той почна да се шегува заедно с тях. Всичко е театър пред публиката. Тръмп подкрепя Израел и това, което правят в Газа. Той самият го изрази това скоро. Всичко е същото и при него. Всичко е цирк пред хората, които си мислят, че нещо зависи от тях, защото ако им се каже директно, че се управляват тоталитарно може да се вдигнат на бунт, а там цивилните имат оръжия. Тук хората нямат. Затова т.нар. политици я карат през просото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куку

  20 Фев 2024 11:40ч.

  180 000 пушки има според ЛРС. Тежко, тежко, вино дайте...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пари нема

  20 Фев 2024 9:42ч.

  Изхарчиха (откраднаха) парите за тая безсмислица "нулев отпечатък", сега ще се прехвърлят на някоя друга далавера. Например изменяне на наклона на земната ос с половин градус на десетилетие до постигане на нулев наклон. Може да се заемат после и с вулканите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джудей

  20 Фев 2024 9:46ч.

  Давоските моше-ници остават без пари, как ще капитализираме поредната експлоатация на измислици сега?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  20 Фев 2024 9:50ч.

  борбата за климат ми е любимата пирамида. също - доказателство до какви низини може да се спусне человечеството. че и да копае още надолу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един от най-лошите странични ефекти на затоплистката измама е, че провеждането и прави невъзможно истинското изучаване на климата

  20 Фев 2024 10:05ч.

  Климата се променя непрекъснато от както е възникнал като явление с образуването на Земята като планета с атмосфера преди около 4.5 млрд години. Средногодишните температури са бивали с над 14° С по-високи от днешните, при това без никаква човешка дейност. Климата трябва да се изучава наистина, а не да се превръща в инструмент в най-долната съществувала някога форма на капиталистическо ограбване на населението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • американците да не са прости

  20 Фев 2024 10:06ч.

  Вързаха всички идиоти, опапаха грантовете, сега ще си мезят младо телешко, а нашите подлоги ще си броят пръдните и ще лапат скакалците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  20 Фев 2024 11:15ч.

  Сега ще се заемат с друго нещо бомбастично, например Глобалния метеоризъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  20 Фев 2024 11:56ч.

  Естествено, че Тръмп ще подрепя евреите.Ти кой искаш да подкрепя? Арабелите ли ? Електоралната база на Тръмп са радикалните християни фундаменталисти от Юга и Средния Запад.Библията за тях е "наръчник за действие".Включително Старият Завет... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  20 Фев 2024 12:16ч.

  Дали не усетиха, че се задава малък ледников период и простотиите им за "зеления хайвер" много скоро ще са просто смешни? Но поразиите, които нанесоха на природата с ветрените мелници и фотките, кой ще ги плаща и оправя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали не усетиха, че се задава малък ледников период

  20 Фев 2024 12:42ч.

  Е, нищо де, ще борим глобалното ЗАСТУДЯВАНЕ тогава. Важното е да ви взимаме паричките и да ви оскотяваме. Така ще сте ни под контрол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй тъй

  20 Фев 2024 13:17ч.

  Де го чукаш, де се пука. Пък ний мислехме, че СО2 само загрява планетата. Сега ще излезе, че СО2 и метанът може да направят всякакви пакости. Затова трепете говедата и забранявайте всичко, за което се сетите. И най-вредни ще излязат децата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да се знае

  20 Фев 2024 12:54ч.

  Всички тия масивни трансатлантически корпорации и компании, започващи с "Black", като BlackRock, BlackStone, BlackWater (ЧВК) и т.н., всъщност са в структурата на главните финансиращи „спонсори“ на най-ЧЕРНОТО от всчки - ЦРУ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Напускането на JPMorgan, State Street и BlackRock..."

  20 Фев 2024 13:30ч.

  ...прави ли ги сексистки, радисти и путунисти?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шалом

  24 Фев 2024 22:50ч.

  Поредната Понци пирамида облогоделстваща финансовите фараонни за сметка на балъците. Акцийте на зелените проекти ще се сринат и мишките ще го издигат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи