"Лукойл": Липсата на възможност за износ ще доведе до спиране на производството

"Лукойл": Липсата на възможност за износ ще доведе до спиране на производството

Във връзка с обявената договореност относно дерогацията за внос на руски петрол "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД заявява, че отмяната от 1 януари 2024 г. на квотите за износ на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, фактически е равносилна на отмяна на дерогацията още от декември 2023 г. Това заявяват в разпространена до медиите позиция от компанията. 

Според "Лукойл" липсата на възможност за износ на тези продукти ще доведе до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това до принудително спиране на производството.

"Това може да постави бургаската рафинерия в условия на повишен технологичен и логистичен риск и да застраши доставките на горива за българския пазар", подчертават още от "Лукойл".

С оглед на негативните последици от това намерение от компанията призовават съответните институции към диалог за намиране на изпълнимо безрисково решение и отбелязват, че ръководството на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" е в готовност да окаже активно съдействие по този въпрос.

Коментари

 • Мюмюнчо

  18 Ное 2023 12:10ч.

  Сега КОЙ ще разпореди ликвидация на двойниците на Путин и ще поиска извинение от Русия за окупацията от 1877.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знаем КОЙ те гони, но дано те хване

  18 Ное 2023 12:42ч.

  И препоръчваме горещо - запази си час за психиатър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  18 Ное 2023 12:11ч.

  твърде вероятно, на границата чакат предварително избрани "правилни" вносители. само пълни д.ебили, каквито сме териториалците, могат да настъпват една и съща мотика до безкрай. като започнем от четирите малки реактора на "козлодуй", та до наши дни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че те

  18 Ное 2023 12:52ч.

  териториалците настъпват мотиката за нас, от много време насам. Те я настъпват, нас ни удря. Затова са поставени там (и "сглобката", и Кире преди това, и Боко още по-преди това, и т.н.). За да унищожиш нещо, не се изисква акъл - иска се наглост и амбиция. Акъл (много) се иска, за да поправиш щетите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • факти

  18 Ное 2023 12:13ч.

  Когато си тъп е за цял живот, скъпи българи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нефтянник

  18 Ное 2023 12:13ч.

  Вече няколко пъти ви го пиша, но очевидно не ме четете. Свалянето на дерогацията за руски петрол ще ви даде 4 лв./литър А95 в края на януари. И това ще е само началото. Прост народ - престъпно управление.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е нали, требе да ни е гадно

  18 Ное 2023 12:51ч.

  , като на Вуте.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политически отврат

  18 Ное 2023 12:26ч.

  Никой не мисли за народа и националните интереси, защото Борисов и Пеевски мислят само за собственото си оцеляване от Магнитски и се пренатягат на американския посланик, който пък обеща при назначаването си, да се справи с Лукойл. Според американците, не може в собствената й колония България, да работи руска фирма и да се внася руски петрол, не може да работят руски ядрени реактори. Тъжно и отвратително, но факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • путиноидите не са българи

  18 Ное 2023 14:21ч.

  Да не би Лукойл да защитава нашите интереси, след като с придобитите печалби от близо милиард долара финансира военния престъпник путлер, което вече е ясно на всички?Сега реват тия путински търтеи, че сме щели да загинем без тях.Значи договорката между ГЕРБ, ДПС и ПП е била перфектна и само до Нова година тия паразити ще върлуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  18 Ное 2023 19:32ч.

  "Да не би Лукойл да защитава нашите интереси" -- чЕти. дано да успееш и да схванеш: https://kritichno.bg/vox-populi/kalina-androlova-atakata-sreshtu-lukoyl-tseli-prinuda-za-prodazhba/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ликвидатор

  18 Ное 2023 12:33ч.

  И при 6лв литъра Ганю ще рупа сланина със захарен памук и ще се бие гордо в корема как плаща, защото е мноо богат. Мъките на тази прокажена територия трябва да бъдат спряни с ликвидирането й и подялбата й между съседните страни. А, Ганю да ходи на майка си в...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По принцип сте прав

  18 Ное 2023 12:54ч.

  Това е дългосрочната прогноза за Територията. И все пак цената има значение за Ганьо. При 4-6 лв за литър все така ще бръмчи и ще гъзарее. При 10 лв / литър ще има леко озъртане и притеснение. При 15 лв. / литър Ганьо ще почне да се кротва и трафикът сигнификантно ще заслабнае. Тези ценови равнища предстоят…?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DecoRator

  18 Ное 2023 12:37ч.

  Аз наистина искам бензина да стане 8лв за да гледам как племето мучи, но налива от помпата примирено със съдбата си. И аз да бях на мястото на Кокорчо и Компания щях да правя абсолютно същото. Никаква милост за раята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 12:46ч.

  www.mediapool.bg/lukoil-sklyuchi-sdelka-za-prodazhbata-na-italianskata-si-rafineriya-news343694 Всъщност точно оборудването на сицилианският завод бе доставено като "ново" още при Вальо Златев. А преди това си е работило без проблем с алжирски и либийски петрол.(Лукойл има концесии там). В Румъния им взеха лиценза и не са останали без гориво. И цените(заводски) не са ниски у нас(сравнявайки черноморски плац). Проблем не е преработката(и работни места-в момента Комбината осигурява заетост 1/20 от това, което не преди приватизацията) а контролът върху базите(и свързващите ги продуктопроводи) явяващи се и данъчни складове. По-лошо от държавен монопол е само частният. По -лошо от частен монопол е само чужд такъв върху структуроопределяща инфраструктура. Прехвърлянето на "собственост" върху израелски партньори на руски олигарси е като сделка между Дерипаска и братя Чьорни. Все отзад

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много опасно! Дания ще спира и претърсва танкери, превозващи руски петрол и ще ги арестува, ако нямат застраховка, призната от Дания и ЕС!

  18 Ное 2023 12:51ч.

  Това решение на Дания може всеки момент да предизвика остра международна криза, подобна на КУБИНСКАТА ракетна криза. Западът продължава да натиска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Арестуването на руски петролни танкери ще се разглежда като акт на пиратство и Русия ще защити танкерите си военно!

  18 Ное 2023 12:53ч.

  И това ще доведе до враждебни действия между Русия и НАТО. .... Кое е важното? 1. 60% от руския петрол минава по този маршрут. 2. САЩ, ЕС и НАТО считат за важно да попречат на Русия да печели от петрола. ... 3. Руските танкери използват застраховките на онези банки, които се крият от западните санкции или вече са под западни санкции. ... 4. Най-лошото развитие е, че арестуването на руски петролни танкери ще се разглежда като акт на пиратство и Русия ще защити танкерите си военно и това ще доведе до враждебни действия между Русия и НАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евентуалното изземване на руски танкери от Дания налага реално обсъждане на тези варианти..

  18 Ное 2023 12:56ч.

  Война между Русия и НАТО - какви могат да бъдат резултатите? ... 1. Има гледна точка, че такава война би била ядрена катастрофа. Но им се отвръща, че и двете страни могат да се въздържат от използване на ядрени оръжия. 2. Има гледна точка, че НАТО бързо ще победи Русия, защото Русия не може да се справи дори с украинската армия. Но им се възразява, че днес украинската армия е една от най-силните в света и без ядрени оръжия отстъпва само на армиите на САЩ, Русия, Китай и Индия. ......... А по-голямата част от военната машина на НАТО вече е въвлечена във войната срещу Русия. Следователно директното включване на НАТО във войната срещу Русия ще промени ситуацията коренно, но не радикално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джентълмен на късмета

  18 Ное 2023 12:56ч.

  Одобрявам, и ние така правехме преди години. Но тогава си играехме основно с португалски и испански галеони, сега комай може да излезе по-опасно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Такива теми вече трябва да се обсъждат. За жалост!

  18 Ное 2023 12:58ч.

  3. Много хора вярват, че във войната важното е не поражението на вражеската армия или превземането на столицата, а нанасянето на неприемливи щети върху нея. .... И тъй като обществата на страните от НАТО, за разлика от Украйна, са демократични и силно консуматорски и дори хедонистични, техният праг за неприемливи щети е много нисък. .... Тоест след смъртта на 10 - 20 - 30 хиляди души страните от НАТО ще поискат мир. Но им се възразява, че в случай на военни действия обществата на страните от НАТО бързо ще понижат както нивото на демокрация, така и нивото на консуматорство и така рязко ще вдигнат летвата за неизбежни щети. И няма да поискат мир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре да виждате заплахи, отколкото да си затваряте очите

  18 Ное 2023 13:00ч.

  ..... 4. Някои хора смятат, че такива теми дори не могат да бъдат обсъждани. Възразяват, че такива теми вече трябва да се обсъждат. За жалост. Но е по-добре да виждате заплахи, отколкото да си затваряте очите. Всичко ето тук .... https://pogled.info/svetoven/evropa/mnogo-opasno-zayavlenie-na-pravitelstvoto-na-daniya.162879

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  18 Ное 2023 13:01ч.

  Тия нагли шарлатани се правят, че не знаят за 1.5 милиарда данъци, платени от "Лукойл" за миналата година. Това потвърди и НАП. Значи от серсемския бюджет ще отпаднат и тези 1.5 милиарда. А паричките от глобата за "Балкански поток" така и няма да дойдат. Значи до тук гарантираният дефицит в приходната част е над 3.5 милиарда. А значи дефицитът на бюджета ще надхвърли 4%. Това не са просто шарлатани. Това е нещо много по-лошо. И не се лекува с нищо друго освен с неокастрени гьостерици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 13:14ч.

  Значи, като внеса в бюджета ДДС и акциз не значи че е мой данък. Значи че съм събрал вместо данъчните таксите от теб и за разнообразие не съм скрил всичко, а само половината. ДДС и акцизи не се плащат от Търговеца, а от раята, дето още не може да разбере как функционира това, което имаме като Държава(по Цвинокио) но държи да гласува, че да я ебат и стрижат редовно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 13:22ч.

  Що се отнася до решението на Дания да проверява танкерите в Категат(това е пролив между датски Ютланд и Швеция-виж битката при Ютланд, "врата"към Атлантика') е щото руснаците не ебават да застраховат товара преминавайки през уязвим пролив. Всъщност пробвай да минеш Босфора без застраховка и от любезните турци, говорещи на 'ага" , ще се сблъскаш с банда манафи, за които си "гяур". Руснаците да не шикалкавят за шепа долари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сенатът попита бъдещия посланик на САЩ в България как ще намали зависимостта от руския петрол

  18 Ное 2023 13:24ч.

  30 ноември 2022 г. По време на изслушването НЕ БЕШЕ повдигната обичайната тема за корупцията, но беше спомената рафинерията "Лукойл" и намерението на служебния кабинет да ѝ разреши да изнася руски петрол за трети страни, в замяна на това, че ще плаща данъци в България. Това ще бъде заобикаляне на европейското ембарго върху руския петрол. ..... ето тук ... https://www.svobodnaevropa.bg/a/32155258.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво им пука на САЩ дали България ще е зависима от Руския петрол или не?

  18 Ное 2023 13:26ч.

  Какво им пука на САЩ дали България ще е зависима от руския петрол или няма да бъде зависима от руския петрол?! ЗАЩО САЩ СЕ ТРЕВОЖАТ ЗА ЧУЖДИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДАЛИ ЩЕ Е ЗАВИСИМ ОТ РУСКИЯ ПЕТРОЛ? Да си зависим от ЕВТИНИЯТ руски петрол е най-красивата и благотворна зависимост. ... Долу вредните съюзи, за 30 години партньорство България - САЩ - БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ИЗЧЕЗВА! Вън недобронамерените краварски нахалници дето се разпореждат по чуждите държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 13:28ч.

  И що се отнася до датчани-изключително прагматични и разбрани хора, макар и досадно пунктоални за балканският ни манталитет. Да ги обвинявате че са се навели да се фанат за палците, поради конюктира-значи не сте виждали кьорав датчанин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 13:37ч.

  САЩ са ми последна грижа. Как Виденов (и Овчаров с подкрепата на Генчев) затриха Плана, а Костов плати на руснаците преврата с цената на десет гарсониери за Нефтохим (платиха в компенсаторни) и ни превърнаха в колония на шайка олигарси(капиталът няма националност след първият откраднат милиард) вече е друг разговор-като с Кой да почна, обесен на опашката на Коня на Царя? И след него да затрия цялата му семка. Деца, братовчеди, шуреи и учинайки-до девето коляно със слугите, адвокатите и пиарите , барабар със златните рибки. Една Вартоломеева нощ за Стоте семейства е задължително начало. Дали ще е реформация, контрареформация, ВФР, ВОСР, ляво-дясно, анархизъм-конформизъм, темелът е ясен. И сянката им да е зазидана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кирчо

  18 Ное 2023 13:44ч.

  Едно е да разбираш от нефтохимични процеси, друго е да си продажен политик и всеки 6 месеца да си сменяш приоритетите и позициите. Понякога и по-често. Лошото е, че политиците никога не носят наказателна отговорност и солидарно, финансово участие за взетите от тях решения. Мафиотска сглобка за източване на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  18 Ное 2023 13:44ч.

  Слава на Кирчо и Кокорчо, слава на ПП- психопат и педераст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 13:51ч.

  Лукойл е търговия, не химия. А че нови пеликани се гушат у нас е цикличност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некой иска да си купи Лукойл на 8 септември

  18 Ное 2023 14:05ч.

  Стана ми смешна идеята на Дания да каперства руски танкери. Май не се сещат, че има отработен сценарий "пиян тайвански кептън гарира контейнеровоз напреко на Суецкия канал" . Или дрейфащи украински мини се натъкват на танкери Ормузкия проток. Елегантни варианти много.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  18 Ное 2023 14:31ч.

  Бог да прости, Дания! А тук, много тиня по повърхността вече 34 години. И много освЪ. "Не сме народ!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 14:15ч.

  Дания отговаря за пролива. Има си конвенции. Руснаците се пробват гратисчии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 14:48ч.

  Танкер с панамски флаг(либерийски-ако по-ви кефи) кара стотина хиляди тона суров Уралс от Балтика за Карачи(примерно). Щото правят и отново десетина долара на бочка-татароеврейският синдикат , водещ се "руски" производител, икономисва от навлото. Екипажа евтин и перманентно пиян, тубата, гордо тотулована "танкер" на пейсе години+ и се крепи на вода на честна дума и боя, на всичко отгоре и няма застраховка. И кат бълбукане кой ще плаща свинщината в проливите? Кой е капер в случая? На датчаните им писна от еврекско-гръцки номера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън на

  18 Ное 2023 15:00ч.

  монети, а Скруч? Очите като от екран на "едорък бандит". Наслука! И запази една монета за Лодкарят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дух... Кух и нагъл

  18 Ное 2023 16:05ч.

  Новоизлюпен морски юрист... Първо си махни паяжината от гънката, която ти помага за логореята.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  18 Ное 2023 16:22ч.

  1. Твърдение-няма износ без руски петрол. 2. Складовете ще се препълнят. 3.Ще спрем да произвеждаме. 4. Няма да има гориво в България. Трябва ли да си морски юрист(всъщност няма такива-друга тема е морско и застрахователно право) за да съзреш липсата на логика да има дефицит и покачване на цени при препълнени складове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рев и сопол

  18 Ное 2023 23:57ч.

  Професионалните оплаквачки са мобилизирани и с рев и сопол се хвърлят на амбразурата, за да отбиват атаките, целящи БГ и Европа да се отърват от рашистката измет. Даже Украйна се отказа да ползва продукти от нефтопреработвателна дейност на Лукойл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Към 14:15 ч. - Руснаците не се правят на гратисчии

  19 Ное 2023 11:08ч.

  Ясно пише по-горе: ... 3. Руските танкери използват застраховките на онези банки, които се крият от западните санкции или вече са под западни санкции! (12:53 ч.) ... СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА СЪС САНКЦИИ = ДИКТАТОРСКИ = УПАДЪЧНО = ПОЗОРНО. Световно превъзходство, на една държава, откъде-накъде и защо не уважават другите народи и държави, краваристанците?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи