Криза? Вероятно ще се наложи още банки в САЩ да бъдат спасени

Криза? Вероятно ще се наложи още банки в САЩ да бъдат спасени

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сътресенията в банковия сектор в САЩ е възможно да не се пренесат в Европа, заяви в интервю за Си Ен Би Си главният изпълнителен директор на банковата група "УниКредит" (UniCredit) Андреа Орчел, съобщава БТА.

"В САЩ става въпрос за спасяването на банки, които са изпаднали в затруднения, нещо което не забелязвам да се случва в Европа", каза Орчел. Той предполага, че вероятно ще се наложи да бъдат спасени още регионални американски банки.

През последните два месеца три банки в САЩ изпаднаха в сериозни финансови затруднения и на практика фалираха, отбелязва Асошиейтед прес. Управлението на третата от тях - "Фърст рипъблик банк" (First Republic Bank), беше поето в понеделник (1 май) от Комисията за финансова защита и иновации (DFPI) на щата Калифорния. По-късно беше съобщено, че властите в САЩ са приели офертата на банковия гигант "Джей Пи Морган чейз" (JPMorgan Chase) да придобие значителна част от активите и пасивите на "Фърст рипъблик банк", които включват и депозити в размер на около 92 милиарда долара, припомня Си Ен Би Си.

Източник: fakti.bg

 

 

Коментари

 • Явно най-важното е да бъдат спасени банките...

  03 Май 2023 16:59ч.

  Освен това, от какви точно "затруднения" ги "спасяват"? Да не би да са "давали" на някого нещо на заем с лихва, което "нещо" всъщност го нямат?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Набълбукали са се с токсични активи - съкровищните бонове на правителството на САЩ, така наречените "трежърис"

  03 Май 2023 17:18ч.

  А САЩ са един банкрутирал бантустан без реална икономика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велико... То и с такава финансова СХЕМА (не "финансова система"), наложена върху слугите от територията ("регистрираните граждани" всеки под свой назначен НОМЕР в списъка на собствениците), няма как да има "икономика",

  03 Май 2023 21:06ч.

  а само робовладелско експлоатиране и присвояване, робство-номика, така да се каже. И съответно случващото се с разни хартиени банки (частни фирми за "сладка" търговия с лихви върху заеми от несъществуващи реални активи) е напълно закономерно, особено ако повече "вложители" си поискат хартията или вече, още по-модерно, цифрите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи