Германският министър на финансите: Германия обеднява

Германският министър на финансите: Германия обеднява

Германският министър на финансите Кристиан Линднер заяви, че Германия обеднява, тъй като не успява да постигне икономически растеж.

"Министърът на икономиката казва, че вече не сме конкурентоспособни. Финансовият министър казва, че ставаме все по-бедни, защото нямаме икономически растеж. Ние изоставаме", каза Линднер на събитие, организирано от Bloomberg. "Ако анализът е представен от министъра на икономиката и финансите, за мен е немислимо правителството да не направи никакви изводи", подчерта той.

Линднер говори само няколко часа след като Организацията за икономическо сътрудничество и развитие публикува нова прогноза, според която германската икономика ще нарасне само с 0,3% през тази година, а не с 0,6%, както се предполагаше по-рано.

Германската икономика се намира в сериозна криза. През 2023 г. БВП на страната е намалял с 0,3 % в сравнение с предходната година. Експертите на Федералната статистическа служба на Германия отбелязаха по резултатите от миналата година намаляването на покупателната способност на населението поради ръста на потребителските цени. Според съобщения в медиите много германци са били принудени да правят допълнителни икономии.

Коментари

 • Ghost

  06 Фев 2024 10:40ч.

  Кво стана с ръст без суровини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Настолен указател за напреднали

  06 Фев 2024 10:47ч.

  И след като и арабските и афганистански "атомни физици" също не искат да работят, остават само фесовете да крепят все още Германия да не рухне окончателно !!! Че и каква работа можеш да предложиш на човек с Лексус ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  06 Фев 2024 10:47ч.

  и това - при наличието на толкоз хипер-супер-дупер-маркети в източна европа, които изсмукват и малкото, което имат туземците? да падладее човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето това е!

  06 Фев 2024 10:57ч.

  Таман научих магарето ми да работи, без да яде, то пък взе, че умря! И така, таман изключихме всички атомни електроцентрали и минахме на перки и панели, то пък се оказа, че няма и газ. Или например таман вдигнахме данъците и приходите пак намаляха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • специалист по самоубиване

  06 Фев 2024 11:37ч.

  Още не сме се заели с Япония. Там трагедията няма да е по-малка, ако остане вярна на чиче Сам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  06 Фев 2024 12:59ч.

  Япония произвежда доста и има нужните пазари и ако не вземат да сгафят сериозно ще се измъкнат от катастрофата. Същото не може да се каже за ефропейците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германия обеднява, обаче Биг Брадъра високо цени вашата саможертва, хер Линднер

  06 Фев 2024 11:46ч.

  Затова ще се саможертвате до последния германец в подкрепа на САЩ, който ви е посочил врага - Русия! Не искате да вярвате на Русия, че ви помага, защото не искате да повярвяте в Плана станал публично достояние преди около 10 години на частната Стратфор оглавена от Дж.Фридман? И вече реалност е този План - ми саможертвайте се до последния германец. Ето Плана...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  06 Фев 2024 11:46ч.

  Системата се крепеше на руски газ и желязо, гастарбайтери от Турция, след падането на стената- осита и бачкери от соца. Бившият соц демографски бе изконсумиран. Опитаха да "поканят" араби и африканци. Нещо не се получи. Междувременно решиха и да минат без руски суровини. Че и без атом и кюмюр. Нещо не се получава в "локомотивът" на Европа.Но продължават да задават политиката. То и Франция се загуби някъде по пътя. Има нещо гнило в ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Фев 2024 11:52ч.

  Това е план на сатанистите. За да се създаде Световна държава с централно управление, трябва да няма голяма разлика между държавите. Трябва да се постигне уравновиловка. Затова богатите държави обедняват, а най-бедните постепенно забогатяват. Вижте ръста на БВП по държави в Европа и Света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • План 2015: Обединени Русия и Германия са единствената заплаха за САЩ, и Украйна ще ни послужи това да не се случи!

  06 Фев 2024 11:52ч.

  Джордж Фридман, 4 февруари, 2015 г. в Чикаго, САЩ: Главният интерес на външната политика на САЩ през последното столетие, през Първата и Втората световна война и по време на Студената война бяха отношенията между Германия и Русия. Защото ОБЕДИНЕНИ те са единствената сила, която може да ни заплашва. Нашият главен интерес беше да осигурим, този вариант да НЕ ВЪЗНИКНЕ." .......... Браво на САЩ така се прави демокрация, пазарна икономика, свободна конкуренция, ... а отзад военни бази и окупации на чужди държави по целия свят, понеже все не им е угодено и все са гладни, горките щати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • План 2015: Обединени Русия и Германия са заплаха ...

  06 Фев 2024 11:54ч.

  Ето тук е плана с видео - https://glasove.com/na-nov-glas/dzhordzh-fridman-prez-2015-g-obedineni-rusiya-i-germaniya-sa-edinstvenata-zaplaha-za-sasht-i-ukrayna-shte-ni-posluzhi-tova-da-ne-se-sluchi-video

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  06 Фев 2024 12:02ч.

  Геополитика, заговори,световно правителство, сатанисти. Може и да ги има, но това не отменя натрупването на критична маса видиотена бюрокрация правеща само простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Среда на "контролиран хаос", в която американците потопяват цялата Планета с военните бази

  06 Фев 2024 12:05ч.

  Американците са свикнали да се чувстват като у дома си в чужди страни: докарват няколко самолетоносача до брега, смазват местната армия с въздушни удари и след това пресичат окупираната територия с бронирани машини. Неразделна част от тази схема бяха военните бази, които през последните 30 години се превърнаха в еквивалент на средновековните замъци: укрепено гнездо на разбойници, въз основа на което можете да тероризирате околните райони." ..... Това са американските военни бази в ... неприятелските чужди държави из Близкия Изток. Различават (ли) се от американските бази в ... приятелските държави изградени по време на Студената война и светкавично построените американски (не натовски) бази в Източна Европа? - не се различават, защото са изградени с ЛЪЖА, с много лъжи и неморални пари, и във вреда на народите. Ай сиктир..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американските бази в Близкия Изток... капан за Пентагона

  06 Фев 2024 12:07ч.

  Ето тук ... https://pogled.info/svetoven/amerikanskite-bazi-se-prevarnaha-v-kapan-pentagonat-ne-znae-kade-da-byaga.165574

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стою Ян.

  06 Фев 2024 15:31ч.

  САЩ отдавна са превзети от еврейския финансов, ционистки и политически олигархат. Това, което ционистки Израел прави с палестинците, америте го правят с цял свят, но в що годе по-мека форма. Американските идеолози и стратези са само евреи. Светът се пробужда, та трясъкът ще е жесток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  06 Фев 2024 12:33ч.

  Необходим е рестарт, който да доведе до икономически бум, знаете как става, началото е аншлус в посока изток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  06 Фев 2024 12:38ч.

  Че то Путин баш аншлус с Крим направи! Внимателно с иредентистката лексика, че като изключим че в ЕС не се колим май освен мира не остана някаква истинска всеобща ценност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  06 Фев 2024 13:13ч.

  Ами така е... "Каквото сам си направиш и Господ не може!". Проблемът е само в това, че за съжаление, за това, което политиците причиняват на държавата си, Народът плаща цената. Винаги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  06 Фев 2024 13:15ч.

  ...но пък и всеки народ си заслужава политиците, които сам си е избрал. А после си плаща за грешката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .//. - Народите бяха яко излъгани и продължават да се лъжат с измама

  06 Фев 2024 13:52ч.

  За най-голямо съжаление. И като се прибави и беззаконието липсата на справедливост, пладнешкия грабеж, ХАОСЪТ = блато, в което затъват народите и държавите ... та затова народите изобщо не заслужаваме тези жалки издънки, продали си душата на сатаната за пари, неспиращи да лъжат хората, които НЕ ГИ ИЗБИРАТ защото не гласуват поради отчаянието от беззаконието и хаоса! Омагьосан кръг, да.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че се и правят на изненадани!

  06 Фев 2024 14:39ч.

  Какво дебелоочие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо така, бре?

  06 Фев 2024 14:42ч.

  Германия сигурно е на първо място по брой лекари, инженери и атомни физици според Меркел и компания ............ но на социални помощи за мигранти! А и как ще си леете стоманата за прехвалените танкове без евтина руска газ ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло Ш.

  13 Фев 2024 12:27ч.

  Свободните демократи пак правят някакви врътки за да разтурят днешния светофар и да се турнат на бъдещите управници, сиреч ние бяхме против политиката на социалдемократите и зелените. Дали са искрени ще разберем скоро, по-скоро не. Винаги са се нагаждали конюнктурно. Линднер е една мента, както и FDP-то му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи