За какво да внимаваме в избора на геймърски компютър?

За какво да внимаваме в избора на геймърски компютър?

Геймърският компютър се купува с очакването за удобна игра с плавен геймплей и без резки спадове в кадрите (fps drop). Тъй като обикновено такива PC за геймъри се вземат за период от 3 до 5 години, важно е да не правите грешка с компонентите, за да не съжалявате за похарчените пари по-късно. Обърнете внимание на характеристиките, които се предлагат в описание на онлайн магазините, и разгледайте подробно системните параметри и хардуерните компоненти. Също така може да използвате за база за сравнение системните изисквания на конкретни игри които ще се играят.

 

Как да изберем геймърски компютър

Първо, трябва да вземете решение за разделителната способност и желаното качество на изображението. И двете опции влияят на бюджета на гейминг компютъра за игри. За да извлечете максимума от игрите, изберете висококачествени устройства и продуктивни компоненти. Когато изберете бюджета и картината, която искате да получите в крайна сметка, продължете с избора на компоненти:

- Процесор (CPU);

- Дънна платка;

- Рам памет;

- Видео карта;

- HDD и/или SSD памет;

- Захранващ блок (PSU);

- Охладител за процесор;

- Кутия.
 

 

Видео картата е най-важният компонент в геймърските устройства за игри. До голяма степен влияе върху това колко кадъра в секунда (FPS) ще даде.

 

 

 геймърски компютри

На какво трябва да обърнете внимание

На пазара се предлагат много разнообразни и мощни модели геймърски машини. Независимо кой от тях ще изберете, трябва задължително да сте запознати с изискванията за:

1. Процесор – за геймърски компютър скоростта, съчетана с ефективност, е важна, така че процесорите от среден и висок клас са логичният избор. Тоест Intel Core i5 и Core i7 или еквивалентите на AMD Ryzen 5 и Ryzen 7. Ако нямате ограничен бюджет, обърнете внимание на Intel Core i9 или Ryzen 9 – най-бързите процесори, който ще намерите.в машините за екстремни игри. Производителността на процесора зависи от броя на ядрата и честотата.

2. RAM – повечето компютри ви позволяват свободно да увеличавате обема на паметта. Въпреки това препоръчваме да вземете модели с 16 GB RAM като отправна точка, която ще ви послужи през следващите години. Конфигурациите с 32 GB RAM имат голям запас за бъдещето.

3. Видео карта – видео картата е основният хардуер за геймъра, така че, когато избирате геймърско устройство, трябва да дадете предпочитание на най-бързата видеокарта. В същото време оптималното съотношение цена-качество се постига в горната част на средния сегмент.

4. Устройство за съхранение – дългото време за зареждане на ОС (операционна система) или игра измъчват всеки, така че геймърският компютър трябва да има поне 1 ССД/NVMe за инсталация на ОС за съкращаване на времената за стартиране. Също така с последните Gaming заглавия все повече се препоръчва игрите да бъдат инсталирани на ССД-та за по бързо време на зареждане. Все още могат да се използват и традиционните Твърди дискове (HDD) за съхранение на мултимедия,файлове или игри които не изискват голям системен ресурс.

 

Когато избирате вашият компютър, не пропускайте да проверите съвместимостта на отделните компоненти ако решите да го сглобите сами.

Коментари

Напиши коментар

Откажи