TSMC завърши един от етапите на изграждането на изследователския център в Япония

TSMC завърши един от етапите на изграждането на изследователския център в Япония

Изграждането на завод за производство на чипове в Западна Япония не е единственият проект на TSMC на хоризонта. От март 2021 г. най-големия производител на полупроводници изгражда изследователския център в Цукуба, който ще се фокусира върху материали и технологии за микропроцесорни решения с триизмерно оформление.

Според DigiTimes, този месец TSMC е провела церемония по откриването на т.нар. чиста стая в новия изследователски център. Очаква се най-модерното съоръжение с чисти помещения да се използва от TSMC и нейните японски партньори за провеждане на реални експерименти, което ще им позволи да се доближат до създаването на нови технологии за 3D оформление на полупроводници. Нарастващата плътност на транзисторите в равнинните структури не може да се справи, така че чиповете и процесорите ще трябва да станат "по-високи", за да се запази тенденцията за по-висока производителност.

Япония е един от лидерите в доставката на материали за полупроводникови компоненти и литографско оборудване от определен диапазон, но местните компании не се възползват напълно от целия този потенциал директно за производство на чипове. Сътрудничеството с японски компании дава възможност на TSMC да разработва нови технологии и да ги тества, преди да бъдат въведени в масово производство. Новият център за научноизследователска и развойна дейност в Япония ще послужи за развитие на технологичните възможности на двете страни.

Коментари

 • Разсъждения

  27 Юни 2022 13:55ч.

  Дали пък не се изнасят лека полека от Тайван в Япония, за да имат все пак нещичко когато Тайван се слее с Китай?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи