Световното първенство в Катар ще бъде най-скъпото за феновете

Световното първенство в Катар ще бъде най-скъпото за феновете

Броени дни остават до старта на най-очакваното футболно събитие през тази година – Мондиал 2022.

Катар е първата държава от Близкия изток и първата мюсюлманска страна, която получава възможността да бъде домакин на световно първенство по футбол.

32-та отбора ще започнат участието си на 20 ноември в най-малката страна, която е приемала най-голямото събитие в световния футбол.

Очаква се около 1.2 милиона фенове да посетят Катар заради футболното шоу, което ще продължи близо месец - 28 дни. 

Освен, че е най-нетрадиционното световно първенство досега – то ще се проведе за първи път в зимните месеци – предстоящият Мондиал 2022 ще бъде и най-скъп в историята за феновете. Според специалисти едно пътуване - включително билети, настаняване и полети - може да достигне до $20 000. Това може да бъде голяма пречка за повечето обикновени фенове, които биха искали да подкрепят страната си в съревнование с най-големите във футбола.

Според проучване на полската фирма за финансови услуги Conotoxia, не само билетите за мачовете в Катар са най-скъпите в историята на Световното първенство, но и цените на пътуването и настаняването също са главоломно високи. Билетите за груповата фаза струват между $70 и $220, а елиминационните мачове между $600 и $1600.

Билетите за повечето мачове вече са разпродадени. FIFA предвидливо е дала възможност на отказващи се фенове за препродажба на вече закупени билети на нейната официална платформа.

Освен билетите за мачовете, транспортът и настаняването също не са по джоба на много от запалянковците. Най-евтиното 10-дневно пътуване за двама души до Доха по време на турнира, по изчисления на специалистите  – включително полети, настаняване, коли под наем и пари за храна и напитки – ще струва над 4000-5000 долара/евро.

Qatar Airways предлага и луксозни пакети, които включват полети, настаняване и билети за мачове. Те започват от $3500 на човек, но могат да струват над $7000.

Най-евтиното настаняване за феновете по време на турнира е във фен селото, което предлага временни портакабини със самостоятелна баня, в които могат да спят двама души, за около $200 на вечер.

 

Щекотлива тема на предстоящото Световно първенство е алкохолът. Домакините са предвидили специално обособени места - зони около стадионите, където ще се продава алкохол. В основната фен зона, на която ще се включват световни музикални звезди, феновете ще могат да пият почти денощно.

Ще има и зони за итрезняване. Там прекалилите с алкохола запалянковци ще могат да се съвземат, без да пречат на околните. Властите по своя преценка ще пращат привърженици във въпросните "изтрезвители". Буйстването на обществени места в следствие на злоупотреба с алкохол, както и с други субстанции, може да донесе на чужденците сериозни главоболия и дълготрайни ефективни присъди.

 

Ако се вълнувате от предстоящото футболно първенство, но сте решили да го наблюдавате от далече, имате възможността да увеличите тръпката в спортните барове на efbet, където неизбежно ще има доста адреналин по време на мачовете. И по-важното – ще го преживеете сред съмишленици.

В сайта на efbet вече се предлагат множество опции за залог за всеки от мачовете от груповата фаза на Мондиал 2022.

Първият мач е на 20 ноември между домакина Катар и Еквадор, от 18:00 ч. българско време.

Ние ще стискаме палци на Еквадор, който е и с малко по-големи шансове за успех от Катар, според efbet.

 

 

Източник: Insider.com

Снимка: ElAmerican.com

 

 

 

Коментари

 • Отново ли информация от полски идиоти?

  14 Ное 2022 12:48ч.

  Билетите били скъпи - "$70 и $220, а елиминационните мачове между $600 и $1600." Билет за финал на Wimbledon, струва НАД 5000 паунда, за финал на световното, заедно с полет от Лондон и хотел 4 звезди струва 6000 долара. ВСИЧКО за Световното е разпродадено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи