Смениха ръководството на държавната Банка за развитие

Смениха ръководството на държавната Банка за развитие

Марияна Петкова

Българската банка за развитие (ББР) има нов председател на Управителния съвет и изпълнителен директор, съобщиха от финансовата институция. 

Това е Марияна Петкова, с над 28-годишен международен опит в банковата система. От 2006 до 2021 г. тя е начело на Прокредит Банк, като е била изпълнителен директор и член на УС в банката в България, и заместник-главен изпълнителен директор и главен изпълнителен директор на Прокредит банк в Румъния. "Високо оценени са мениджърските й умения за оптимизиране на банковите разходи и изграждането на стабилна и качествена клиентска база в сегмента „Малки и средни предприятия“, съобщават от ББР.

Досегашните изпълнителни директори на банката Владимир Георгиев и Живко Тодоров напускат. 

За Владимир Георгиев стана ясно, че става прокурист на УМБАЛ "Александровска". Той ще се включи в управлението на болницата съвместно с изпълнителния й директор д-р Атанас Атанасов. Здравното заведение има натрупани огромни просрочени задължения за 38 млн. лева.

Живко Тодоров влезе в управата на ББР в началото на април 2020 г., като преди това беше финансов директор на ПИБ.


Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Карагуй

  10 Юни 2022 15:53ч.

  "Марияна Петкова, с над 28-годишен международен опит в банковата система". Хвала на Марияна! Навярно си е поиграла със стотици финансови отговорни пишки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  10 Юни 2022 18:45ч.

  вероятно си е играла с Големите пишки по въпроса, щото между МСП и Икономическа Политика, която определя практически тая пародия на банка, не другата пародия бнб - това са две большие разници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  10 Юни 2022 18:47ч.

  най ми харесва в "Международният опит" вдигането на телефона и пренасочването на обажданията към небитието в неработно време, щото все пак имам петнайсет-годишен такъв, ама малко по-тегав...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Карагуй и компания

  12 Юни 2022 13:58ч.

  Просташката лексика, която ползвате, показва що за нещастници сте! М. Петкова е изключителен професионалист и достоен човек! Друг въпрос е дали ще издържи неграмотността на тези, които са я назначили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи