Шефът на "Шел": Европейските правителства не трябва да се намесват в газовите пазари

Шефът на "Шел": Европейските правителства не трябва да се намесват в газовите пазари

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Европейските правителства не трябва да се намесват, за да ограничат цените на газа, а да се съсредоточат върху защитата на по-уязвимите групи от обществото от високите цени на енергията, заяви главният изпълнителен директор на "Шел" Бен ван Берден.

„Можем ли да направим смислена интервенция на газовите пазари тук, в Европа?  „Решението не трябва да бъде правителствена намеса, а защита на тези, които се нуждаят от защита, посочи той.

Ван Бердън също каза на Форума за енергийно изследване (Energy Intelligence Forum) в Лондон, че се е "мъчил", за да види как ще работи таванът на цените на руския петрол.

По думите на Ван Бердън, европейските правителства трябва да облагат богатите с цел да помогнат на по-слабите групи в обществото да се справят с нарастващите енергийни разходи, вместо да налагат ценови ограничения. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Късно е за предупреждения

  04 Окт 2022 14:47ч.

  Умниците окензаха всичко. Хиената на Европа Полша, ръчкана от англоезическия тумор, преливайки от шляхтички мозък, изнуди неособено умната брюкселска пяна да се откажат от изгодните дългосрочни договори. Зе кефа на спекулантите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  06 Окт 2022 14:38ч.

  Взимайте от богатите и давайте на бедните да не дигнат бунт.Бедните,богатите и правителствата да плащат на Шел да трупа баснословни печалби.Защо ли?Щото ШЕЛ казват така.Защото имат стотици милиарди безконтролни налични!Политиците нямат нищо,държавите им са във фалит.Начи да слушат Шел и ще има за тях.Ако не бунт на бедните и пак същото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи