Предимствата на лазерната епилация пред другите методи за обезкосмяване

Предимствата на лазерната епилация пред другите методи за обезкосмяване

Забравете за бикчетата или кола маската. Вече има много по-ефективен метод за обезкосмяване, който набра изключителна популярност през последните години. Съдим по това по много от новооткритите козметични студиа, в които се предлага процедурата по лазерна епилация.

SenseLaser.bg са едно от тези кътчета на красотата, където може да си запишете час за тази процедура. Резултатите от лазерната епилация са много по-добри, от който и да е друг метод за обезкосмяване. Следва да разгледаме още предимства, които тази процедура предлага, но преди това накратко ще ви разкажем какво точно представлява лазерната епилация.

Лазерна епилация - как се прави и защо е толкова ефективна

Лазерната епилация е процедура по премахване на окосмяването, която използва концентрирана светлина, за да насочи лазерен лъч към косъма и корена му. По този начин лъчът абсорбира от пигментацията на косъма и го унищожава чрез топлината, която се излъчва от него.

Лъчите трябва да са насочени към космения фоликул и се поглъщат от меланина в кожата. Светлината излъчена от лазера се преобразува в топлина, която прониква до корена на косъма и го унищожава. По този начин се осигурява невъзможността от поникване на косъма отново.

По време на лазерната епилация се цели да се отстранят космите във фаза на растежа. Затова няколко дни преди насрочената дата за процедурата трябва да отстраните космите си със самобръсначка или депилаторен крем.

Гарантирани предимства от лазерната епилация

Изключителната популярност на тази процедура е доказателство за многото предимства, които тя предлага. Лазерната епилация е предпочитана поради дългосрочните и постоянни резултати. След няколко сесии се постигат ефективни резултати – гладка, нежна и обезкосмена кожа. Този ефект не може да бъде постигнат чрез никой друг метод за премахване на окосмяването.

Лазерната епилация е безболезнен метод за отстраняване на космите в сравнение с други методи. Модерните лазерни епилатори разполагат с охлаждащи системи, които намаляват дискомфорта по време на процедурата.

Най-голямото предимство на лазерната епилация, според много хора, които вече са се подложили на нея са дълготрайните резултати. Само след подлагането на няколко процедури ефектът е видим. Още след първата сесия се наблюдава по-забавен растеж на космите, които ви спестява много време в бръснене и поддържане на гладка кожа.

Този метод на обезкосмяване е подходящ за прилагане на всяка част от тялото. Чрез лазерната епилация бързо и лесно може да се третират големи зони от тялото.

Не на последно място трябва да отбележим, че тези процедури не увреждат кожата и не предполагат появата на странични ефекти. Разбира се, това се случва, когато следвате инструкциите на специалиста относно грижата за кожата след подлагане на процедурата.

Коментари

Напиши коментар

Откажи