Предимства и недостатъци на конвенционалните климатици

Предимства и недостатъци на конвенционалните климатици

 

Имате ли климатик у дома? Най-вероятно да, тъй като над 90% от домакинствата използват поне един такъв уред за да поддържат в приятни граници температурата в своето жилище.

 

Ако имате уред, който да е малко по-стар, тогава вероятно става дума за модел от така наречените конвенционални климатици. Този тип уреди бяха абсолютен хит през 90-те години, а по-късно и през първото десетилетие на новото хилядолетие.

 

 

В течение на времето постепенно започнаха да навлизат все повече и повече модели от по-новото поколение инверторни климатици, като стана наистина объркващо за много от потребителите, които не са запознати в дълбочина.

 

 

Ако днес обиколите търговската мрежа, все още можете да намерите от конвенционалните модели и то не малко разнообразие от видове от наистина различни марки (разгледайте и предложенията на Klimatici.bg).

 

 

Предимства на конвенционалните климатици

 

 

Нека да започнем с предимствата на конвенционалните климатици. Няма как да не тръгнем от там, че те са много икономични в сравнение с много други уреди за отопление и охлаждане, които се предлагат в търговската мрежа.

 

 

В сравнение с един радиатор, калорифер или вентилаторна печка климатикът е несравнимо по-икономичен. Всеки човек, който ползва подобен уред у дома, знае колко много са ползите от това да го избере.

 

 

Освен икономичността на уреда, няма как да не споменем и сравнително по-ниската му цена на фона на по-новите инверторни климатици. Те са наистина много по-изгодни, а това дава възможност на много хора да поставят климатик в жилището си, дори и ако имат по-ограничени възможности.

 

 

Недостатъци на конвенционалните климатици

 

 

Конвенционалните климатици са уреди, които може да имат изключително много предимства, но основният им недостатък е, че вече определено не са най-добрата възможност.

 

 

По отношение на фактора икономичност, климатиците от конвенциален клас са доста зад инверторните, които, като по-ново решение, вероятно ще успеят да ги изместят напълно и да заемат мястото им.

 

 

Освен това, в сравнение с инверторните и хиперинверторните модели, конвенционалните са доста по-шумни. Това се усеща като цяло, но най-вече в моментите, в които уредите включват и изключват в процеса на работа.

 

 

И въпреки тези два свои минуса, няма как да не се съгласим с едно - конвенционалните климатици са все още най-продаваният модел на българският пазар и това продължава цели 3 десетилетия.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи