Oil Price: Русия е с рекордни приходи от газ и петрол

Oil Price: Русия е с рекордни приходи от газ и петрол

Oil Price: санкциите са увеличили приходите на Русия от петрол и газ до рекордните 1,8 трилиона рубли.

Приходите на Русия от износ на петрол и газ отново нарастват с рекордни темпове въпреки западните санкции, наложени в опит да навредят на руската икономика, пише анализаторът Робърт Рапиер в статия за американския портал Oil Price.

Авторът на публикацията се позовава на данни на Янис Клуге, експерт в Германския институт за международни отношения и сигурност, според които приходите от енергийни доставки за евразийската страна са се увеличили наполовина.

"Приходите от петрол и газ в Русия счупиха още един рекорд през април: 1,8 трилиона рубли за един месец вместо 1,2 трилиона през март. Четири месеца след началото на годината федералният бюджет получи половината от планираните за 2022 г. приходи от нефт и газ (9,5 трилиона рубли)", цитира Oil Price думите на анализатора.

Рапиер отбелязва, че вече е предупреждавал, че рестриктивните мерки на Запада може да се окажат в полза на Москва. По-рано той прогнозира, че Русия ще успее, ако продава енергийни ресурси на страни, които отказват да подкрепят санкциите.

"Невъзможно е руският петрол да бъде изцяло изхвърлен от пазара, без да се допусне цените да нараснат до 200 долара за барел. Освен това с повишаването на цените руският петрол става все по-привлекателен. Например, в момента Китай и Индия имат огромен стимул да го купуват с отстъпка", обясни анализаторът.

Западните страни се сблъскват с икономически проблеми - повишаване на цените на енергията и рязко нарастване на инфлацията - поради санкциите, наложени на Русия след началото на специалната военна операция в Украйна. Мерките засегнаха основно финансовия сектор и доставките на високотехнологични продукти, но в Европа се чуха по-силни призиви за намаляване на зависимостта от руските енергийни ресурси, а много марки обявиха изтегляне от страната. Кремъл нарече тези действия икономическа война, но отбеляза готовността си за подобно развитие.

 

Източник: РИА Новости

 

 

Коментари

 • ЗИП

  27 Май 2022 9:30ч.

  Повече приходи водят до повече оръжие, до повече войни, по-голямо разширение на Империята и до повече слава в историята за нейния Лидер! https://m.youtube.com/watch?v=E9cDxjvVRQM

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  27 Май 2022 9:35ч.

  Заприходяването вече не е през банките на ФРС, затова. Най-после парите в огромната си маса отиват в Русия. Световният паразит е смъртно ударен с руския призив да започне да живее според честно заработване, а не чрез присъщото му ограбване на страните и народите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • резултатът от санкциите на Запада

  27 Май 2022 9:52ч.

  е рекордни приходи за Русия и рекордни цени на петрола и газа в САЩ и Европа. Путин ги предупреди, но нямаше кой да го чуе. Като започнат да излизат по площадите гладните и бесните може и да чуят, а може и да им предложат безплатна евтаназия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  27 Май 2022 10:11ч.

  Нищожни приходи в сравнение на това което КироТъпото спря за бензиностанцията с ракети

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  27 Май 2022 10:25ч.

  Едно е да продаваш нефт като бяла държава на борсата, друго е танкерите ти като цветарки да обикалят пристанищата и да продават на принципа кой колкото даде. Едно е да има нормална търговия със световните марки и съответно сервиз и оригинални резервни части, друго е да ходиш до Турция и Дубай, за да внасяш части.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • драговити

  27 Май 2022 10:52ч.

  Само жалки семитски търгаши се разпореждат по борсите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разсъждения

  27 Май 2022 10:55ч.

  Когато някой глупав по природа постоянно се опитва да дразни околните, най често го пращат на майната си. Ако е достатъчно глупав, може и да го направи- и тогава се ражда супер майна, а на него не му стига да дразни околните, той иска да дразни всички, та дори и по форумите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  27 Май 2022 12:23ч.

  А когато някой е тъп рубладжия, пише разсъждения като тия по горе

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  27 Май 2022 11:46ч.

  Когато Русия започне да продава зърно на арабите и африканците срещу природните им ресурси, тогава на нас от златния милиард ще ни се наложи да отидем с паничката в Кремъл на килимчето щото нашите на печатани хартии и за тоалет хартия няма да стават. Така, че другари соросоиди и американци за България учете руски и купувайте рубли - новото нормално!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отечествен фронт

  27 Май 2022 12:23ч.

  Новото нормално ще е да започнеш да тренираш висене от колесника на самальота, скоро ще ти се наложи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Още тази година

  29 Май 2022 22:59ч.

  Затова да започва

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи