Наистина ли хазартът е запазена територия за мъжете?

Наистина ли хазартът е запазена територия за мъжете?

Погледнато исторически, хазартът е запазена територия за мъжете, в която те могат да проявят генетично заложената им страст към съревнование, макар и по един индиректен неагресивен начин. Тъй като в наши дни хазартът се развива с изключителни темпове, благодарение и на технологиите, напоследък той става интересно занимание и за все повече жени. Жената вече има съвсем различна активна роля в съвременното общество и логично е в правото си да се възползва и от т.нар. мъжки облаги и развлечения.

 

Според публично достъпните данни от различни изледвания над 80% от изобщо залагащите са мъже. Тук е редно да се отбележи, че в последните години онлайн залозите набират скорост и предоставяйки много повече и по-интересни възможности, както и анонимност, с оглед на това, че можеш да ги направиш от компютъра си вкъщи, съотношението на половете в тази ниша вече е различно.

По официални данни през 2021 г. 45% от геймърите в САЩ са жени.

Според проучванe, проведено от европейската социологическа агенция Statista.com, във Великобритания 27,7% от мъжете и 23,1% от жените са участвали в поне една онлайн хазартна игра през 2021 г. Във Великобритания хазартът има безпорни традиции, но е видимо, че съотношението мъже / жени намалява.

У нас 20% от залозите се правят от жени, според резултатите от изследване на Forbes. Големите онлайн казина също отбелязват все по-нарастващ брой потребители от женски пол.

 

Тенденцията през последните години е за постоянно увеличение на този процент.

Съвсем логично изниква въпросът, след като процентът на залагащите жени постоянно нараства, дали те не са евентуално по-успешни в залозите.

 

Ето няколко насоки в отговор на този въпрос, на база на изследване, преведено в САЩ.

На определен брой мъже и жени им е била предоставена една и съща начална сума, с която започнат да залагат. Целта била да се видят различните аспекти от начините им на залог и кой в крайна сметка е по-успешен. Ето изводите:

- Мъжете губят повече – средната сума на година, която мъжете губят в залози, е $4870. При жените тази сума е доста по-малка – $3491.

- Жените харчат по-малко за залози – проучването показва, че дамите смятат сумата от $85 за идеална, когато става въпрос да се изхарчи за залагания. При мъжете тя е $125. Понякога мъжете дори удвояват тази сума, когато играят онлайн. Това показват статистиките на някои водещи компании в бранша. У нас ситуацията е близка до тази.

- Мъжете рискуват повече – изследването показва, че мъжете са склонни да поемат доста по-сериозни рискове в залозите си.

- Жените залагат повече на стратегията – дамите предпочитат игри от рода на бинго и онлайн ротативки. Те са доста популярни в различни страни. Няма и как да е иначе, понеже дамите залагат на стратегическото си мислене, за да постигнат печалба.

- Мъжете предпочитат спорт и покер – тук едва ли има изненада, понеже жените рядко са привърженици на спортните събития или покера. Те са доста по-присъщи за мъжете, които често загърбват стратегиите и разчитат на случайност и късмет в залозите. Това обаче е доста грешно. Има онлайн букмейкъри като efbet, които разполагат с множество спортни събития и пазари, на които може да се залага, за които има достатъчно информация онлайн, дори и да не е запознат човек. Вероятно ако жените, използващи повече стратегия в залозите си, започнат да следят и спортните събития, ще надминат мъжете в една от най-силните им части – спорта.

 

В крайна сметка е ясно, че мъжете все още залагат повече, отколкото жените. От една страна като брой залагащи, от друга играят с по-големи залози. При жените обаче се наблюдава доста по-сериозна отдаденост и използването на повече стратегии за успех. Това ги прави по-предпазливи, но и по-успешни – от направеното изледване жените са с 15% по-успешни в залаганията от мъжете.

 

 

Използвана е информация от: Tialoto.bg

Снимка: bTV

Коментари

Напиши коментар

Откажи